divendres, 8 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (117)


117

El gamorreà es va fer a un costat.
“La ciutat” és una col·lecció d'envans fabricats amb fulles de metall, plasticaixes, cables embolicats en teles, o qualsevol altra cosa que els habitants poden trobar per dividir els espais habitables. Cada deu metres o així brillen fanals, donant al lloc l'aparença d'un poble primitiu. Éssers de totes classes i formes observen passar el carro repulsor. Luke reconeix ithorians, calamarians, quarrens, sullustans, togorians, kohans i fins i tot un jawa. També veu una dotzena de races que no pot identificar. La majoria són bípedes i aproximadament humanoides. No obstant això, també passen al costat d'una serp peluda amb musell caní que li dóna esgarrifances.
Tormey els deté finalment enfront d'una gran estructura construïda enterament de làmines de metall. Obre la marxa a l'interior, seguit per Luke i els seus acompanyants. Un gran wookiee amb pelatge clapejat i dents groguenques està assegut davant una taula improvisada. Diversos éssers estan asseguts amb ell, però només un atreu l'atenció de Luke; un twi'lek amb una cicatriu en forma de ganxo sobre la cella esquerra. El twi'lek no dóna mostres de reconèixer a Luke.
El wookiee gruny una pregunta a Tormey, observant a Erling com si sentís instintivament que ell és el líder del grup.
—Han vingut a arrestar-nos, Warburton —respon Tormey.
El wookiee rugeix alarmat.
—Tormey està bromejant! —diu Luke ràpidament. Els wookiees tenen un peculiar sentit de l'humor—. Som refugiats del Bloc de la Mort.
Això calma a Warburton. Gruny una pregunta a Erling. Que Warburton assumeixi que Erling és el líder del grup molesta a Luke. Més que intranquil·litat, li causa incomoditat; Luke no té el menor dubte que Erling dirà alguna cosa que els ficarà en més problemes.
Tormey es torna cap a Erling.
—Vol saber... —Tormey es deté a la meitat de la frase i camina cap a la porta. Inclina les orelles cap endavant i escolta intensament durant diversos segons. Ningú diu ni una paraula. Finalment, torna—. Les closques blanques s'acosten, Warburton!
Warburton mira amenaçadorament a Erling i després borda una ordre.
—Sí —Tormey es gira cap a Erling—. Aneu a encarregar-vos del perímetre extern amb els meus gorums. Warburton tem que sigueu espies imperials.
Erling comença a protestar, però Luke li deté.
—Demostrarem que s'equivoca —diu. Sap que no convé discutir amb un wookiee.
Tornen al carro repulsor i abandonen la ciutat. Encara que no diu gens, Luke sent que Sidney preferiria evitar el combat i fugir. Erling, no obstant això, està entusiasmat amb les expectatives. Luke se sorprèn en silenci pel canvi. Certament, que assassinin a la teva família podria conduir a la violència fins i tot a l'home més pacífic. Però Erling hauria d'estar esquerp i retret, no orgullós i gelós. Sembla considerar l'atac un desafiament a la seva dignitat personal.
Tormey demana a Luke que estacioni el carro repulsor. Assigna a Luke i els seus companys a un petit garbuix d'equipament. No han d'atacar fins que no vegin als gorums lluitar.
—On estan tots els altres? —pregunta Erling.
—Estan aquí —respon Sidney, agitant les orelles a un costat i a un altre—. Mai havia escoltat a unes criatures tan silencioses.
Luke desenganxa el sabre de llum del seu cinturó. Les condicions són ideals per a una arma de lluita cos a cos. Mentre esperen, les papallones en l'estómac de Luke s'agiten com ratapinyades famolenques. Sap que no ha de pensar en la mort; aquest és un camí segur cap al pànic. Però no pot evitar estar espantat, i com més espera més espantat està. No pot imaginar-se com se senten Sidney i Erling; cap d'ells té la classe d'experiència de combat que ell té, i ell encara es considera un soldat novençà.
Finalment, el brogit d'un motor repulsor anuncia l'arribada dels imperials. Luke es prepara per activar el sabre de llum. Un únic carro repulsor apareix davant la seva vista; transporta quatre soldats d'assalt armats amb rifles blàster. Luke sap que aquest carro és la punta de llança. Es mou per davant del gruix de l'enemic per descobrir emboscades.
Erling s'agita, tal vegada preparant-se per atacar.


·         Si Luke murmura un advertiment, passa a la secció 123.
·         Si Luke roman en silenci, passa a la secció 133.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada