dimarts, 5 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (79)


79

Després de recuperar el seu Ala-X, Luke es dirigeix a Tol Ado ell sol. Gideon i Sidney esperen el seu retorn just fora de l'abast dels sensors. No està segur de com aconseguirà treure a Erling de Tol Ado, atès que l'Ala-X no té espai per a un passatger, però es preocuparà per aquest problema quan arribi el moment.
Mil quilòmetres abans que l'Ala-X arribi a l'escut de sensors, Luke sap que els imperials l’han identificat. La seva computadora de vol mostra caces TIE llançant-se sobre ell com un eixam d'agullons voladors sortint del seu rusc. Luke dóna potència als seus escuts davanters, determinat a no perdre temps en una batalla aèria.
Els TIEs comencen a disparar des de lluny. Una dotzena de projectils d'energia surt a rebre’l abans de poder veure els punts lluminosos de les seves toveres d’escapament. Els trets encerten en els seus escuts, i es dissipen innòcuament. Tal com esperava, la guarnició de Tol Ado és tan poderosa que els pilots no tenen experiència a defensar-la.
Luke activa el seu ordinador de punteria, i llavors retorna el foc. Els seus trets volen cap a un objectiu que encara és indistingible del fons negre de Tol Ado. Només una petita bola de foc li permet saber que el tret ha trobat el seu objectiu. Si pot seguir disparant d'aquesta manera, és possible que sigui capaç de penetrar les defenses imperials.
Per quan acaba de seleccionar el seu segon objectiu, els TIEs s'han acostat a una distància mitjana. Pot veure les seves petites formes insectils brunzint directament cap a ell. Una altra andanada de trets dels TIE surt brillant des de l'eixam. Luke no en diria una formació, perquè les tàctiques enemigues són tan descurades que gairebé són inexistents.
Aquesta vegada, els trets dels TIE sacsegen l'Ala-X. R2 informa que els escuts s'han afeblit per l'impacte. Luke comença a balancejar l'Ala-X a un costat i a un altre per dificultar que els trets li encertin. Dispara, i quatre projectils converteixen un altre objectiu en una bola de foc.
Luke es torna cap a l'ordinador de punteria. No té problemes per trobar objectius: cada segon més TIEs s'uneixen a l'eixam, i ningú sembla interessat a esquivar els trets. Selecciona al més proper, després torna a disparar. Quan mira a través del transpariacer de la carlinga, una altra bola de foc li saluda.
A igual que altres quinze boles de terror de doble ala. Els TIEs s'han acostat a distància mínima. Més trets d'energia dels quals Luke pot comptar s’entrecreuen en el seu camí. Ràpidament iguala els escuts, i després dispara basant-se en punteria visual; no té cap més remei que donar-li a alguna cosa.
L'Ala-X s'estremeix, tremola i s'agita, sacsejant a Luke en el seu interior com la bola del sonall d'un bebè. Els instruments s'apaguen un instant i després tornen a encendre's. Alguna cosa xiula en la part posterior de la cabina.
R2 trina, i després mostra un missatge en la videopantalla.
—Què vols dir amb "deixa-ho"? Quina classe de llenguatge és aquest per a un droide?
R2 elabora un llarg informe. Luke es concentra en les coses més importants del mateix: el segell de la carlinga trencat, el sistema de suport vital fallant, i l'ordinador de punteria necessitant una recalibració. No necessita que l'hi diguin dues vegades. Luke gira bruscament a babord, i s'ajusta el vestit de buit. El seu pla està fallant miserablement.
Sis núvols d'energia esclaten sobre la carlinga, martellejant l'Ala-X tan fort que l'espatlla dreta d’en Luke fa saltar l’arnés de seguretat de la seva subjecció. Una onada de dolor corre pel seu cos i la seva visió s'enfosqueix. Quan recupera la vista, sap que ha estat a punt de morir.
—Porta'ns a casa, R2 —diu, panteixant i obrint l'impulsor al màxim.


Ni tan sols Luke Skywalker pot passar a través de 124 caces TIE, tal com acaba de descobrir. De tornada a la base rebel, el seu comandant d'esquadró s'assegura que ho comprengui.
Aquesta aventura ha acabat per a ell. Torna a la secció un i intenta-ho de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada