dilluns, 4 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (77)


77

—Qui sap què ens trobarem en aquestes llums? —comenta Luke—. Prenguem la branca de l'esquerra.
Gideon gira obedientment a l'esquerra. El tractor avança per un descurat i estret passadís que traça corbes i es retorça com una serp. Una vegada més, el sentit de l'orientació d’en Luke està completament confús. El fet que Gideon giri cantonades i prengui bifurcacions sense raó aparent no ajuda.
Trenta minuts més tard, el miner es deté. El túnel s'acaba cinc metres més endavant. No és un atzucac... simplement acaba en el no-res.
El passadís condueix a una immensa cova. Luke no pot veure el sostre, el fons, o els costats de la caverna. Simplement és un vast buit a la meitat de l'asteroide. En alguna part, en la distància, una roca xoca contra una altra, després ambdues xoquen contra nous objectius. En poc temps, Luke escolta un breu devessall de roques.
—Aquestes són les pedreres —comenta Gideon—. Sempre he desitjat veure-les.
—Què és això? —pregunta Luke.
—La veta principal de mineral —informa Luke—. Tots els passadissos que hem creuat només són camins d'accés per als homes i l'equip. Les pedreres són els gegantescs embornals que condueixen el mineral cap a la sèrie de tremuges que hi ha en la part inferior de la mina. És el mètode més eficient d'extreure el mineral de vetes tan grans.
Gideon dóna la volta al tractor.
—Bé, és clar que aquest no és el camí de sortida. Provem aquella branca després de la gran I just abans de la T.
Mira a Luke buscant la seva aprovació.
—El que faci falta —diu Luke. Ha vist tantes interseccions que no pot ni començar a suposar a quina es refereix Gideon.
Gideon, no obstant això, sap exactament cap a on va. Poc temps després, es deté en una branca en el túnel. El passadís a l'esquerra continua recte. El passadís de la dreta descendeix en un angle d'uns deu graus i es corba lleugerament a la dreta. Una lleu brisa bufa des de darrere del bugui cap a tots dos túnels. Un feble i agut rugit retruny en el passadís de la dreta.
Han passat dues hores des que Luke va rescatar la Dena.


·         Si Luke segueix el passadís de l'esquerra, passa a la secció 50.
·         Si Luke segueix el passadís de la dreta, passa a la secció 72.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada