dimarts, 5 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (81)


81

—Atrapem aquestes llums! —ordena Luke.
—Si això és el que vols —diu Gideon. Obre el gas a fons i el bugui de supervisió surt disparat pel passadís, amb els motors repulsors gemegant.
Al principi, fan pocs progressos en intentar atrapar l'anell de llums. Sembla avançar tan ràpid com el tractor. Després de cinc ensordidors minuts, no obstant això, l'anell es deté i es gira per enfrontar-se al bugui. Més d'una dotzena de llums individuals il·luminen el passadís, però els seus rajos s'esvaeixen molt abans d'arribar a Luke i els seus companys. No obstant això, ara que la font de llum ja no està en moviment, el bugui escurça ràpidament la distància.
Als 50 metres, els fars del bugui il·luminen finalment la font de llum. Una dotzena de soldats d'assalt ocupen el passadís, amb les seves armes disposades a disparar. Gideon minora ràpidament la velocitat del bugui.
—Em figurava que passaria això —va dir.
—Per què no vas dir res? —pregunta Luke.
El miner no té ocasió de respondre. Els soldats d'assalt obren foc, omplint l'estret túnel amb llampecs blanc-i-blaus i rajos vermells.
—No serveix de res escapar —gruny Gideon, accelerant a fons el tractor—, només aconseguiríem que ens disparessin per l'esquena.
El bugui de supervisió es llança disparat directament contra la dutxa de foc imperial.
Luke treu la seva pistola blàster i prem el gallet. El seu tret solitari sembla patèticament inadequat contra la tempesta de vermell i blanc. Gideon apunta al centre de la formació imperial i crida una desafiadora maledicció. El bugui s'ha acostat a menys de 20 metres.
Un tret de blàster colpeja a Gideon de ple en el pit. El cos del vell miner cau cap enrere, amb els braços penjant inerts als costats. Luke s'inclina sobre el cos de Gideon i sosté el volant amb la seva mà esquerra. Continua disparant amb la dreta. Conforme el tractor avança a tota velocitat, Gideon es desploma fora del seient del conductor, per acabar lliscant-se completament en la foscor darrere dels impulsors de levitació.
Amb menys de cinc metres restants fins a la formació, Luke no pot detenir-se encara que volgués. Manté un curs estable. Els soldats d'assalt disparen de nou, ruixant el bugui amb torpedes de protons en miniatura. Tota la part frontal explota, llançant flames i energia de plasma cap al sostre.
El bugui de supervisió dóna bandades, però la inèrcia el porta cap endavant. Surt rebotant sobre la part central de la línia d'imperials. Sidney crida i surt volant del banc per caure enmig dels soldats d'assalt. Luke no té temps per pensar si es deté a ajudar al pada. El bugui està frenant... molt de pressa!
Deixa anar el volant i es gira per mirar als soldats d'assalt, amb la pistola blàster bé subjectada encara a la mà dreta. Ràpidament deixa anar l'arma. Sis soldats d'assalt estan a menys de dos metres de distància, amb les seves armes apuntant-li al pit.
Una figura vestida amb un vestit de buit negre se li aproxima: Sebastian Parnell.
—Què considerat de la teva part, lliurar-nos a Dena Tredway —diu, amb un somriure sarcàstic en els llavis—. Si fossis tan amable de descendir del vehicle, m'encarregaré que rebis una recompensa adequada.
Luke descendeix lentament, amb les mans ben alçades a la vista.
—Ja he vist les seves recompenses, general. Prometo retornar-la-hi d'igual manera.
El somriure de Parnell desapareix.
—No viuràs tant temps, fill.
El general fa un gest amb el cap a algú que es troba darrere d’en Luke.
Un fort cop ressona en el crani del jove rebel, i llavors els seus genolls fallen i cau inconscient.


·         Passa a la secció 73.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada