dimarts, 5 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (89)


89

—Sí, senyor! —respon Luke.
—Ha escapat un presoner del Bloc de la Mort, i es creu que pot estar per aquesta zona. Haig de quedar-me aquí per organitzar la recerca. Pot portar aquest visitant a l’estació de llançadores del personal de comandament?
—Per descomptat, senyor —diu Luke. És clarament conscient de la lamentable condició del seu uniforme, que a més no és de la seva talla, però no hi ha res que pugui fer sobre aquest tema.
—No estic acostumat al fet que m'escortin oficials de menor rang, coronel —diu l’ithorià, amb les boques a banda i banda del seu coll parlant a l’uníson.
—Li demano el seu perdó, Oosea —diu el coronel, pronunciant amb dificultat el nom de l’ithorià mentre descendeix del carro—. Haig de capturar al fugitiu abans que desaparegui en la sub-instal·lació. El Bloc de la Mort mai ha perdut un presoner.
Luke puja al seient del conductor.
—On està l'estació de llançadores del personal de comandament? —pregunta Luke.
El coronel arrufa les celles, i després treu un diminut datavídeo de la seva butxaca. Busca un mapa i l'hi passa.
—El seu codi d'autorització és 100858. Retorni el datavídeo al Bloc de la Mort —es dirigeix a l’ithorià—. Si us plau, accepti la meva paraula que el General Parnell està fent tot l'esforç possible per localitzar a Ire Eleazari.
—Això espero —respon Oosea—. Si l'Imperi desitja una base a Ithor, el meu ramat mai ha de descobrir la veritat sobre l'escàndol de l’Ire.
—Aviat serà silenciat per sempre —diu el coronel—. La llançadora li portarà al nostre dipòsit de subministraments a Poe. Des d'allà, pot aconseguir un transport a la seva llar sense aixecar sospites. Que tingui un agradable viatge —fa un gest de cap cap a Luke.
Oosea no dirigeix la paraula a Luke durant les dues hores que els costa arribar a l'estació de llançadores del personal de comandament. Luke s'alegra de romandre en silenci: mai li han agradat els traïdors. Almenys tindrà una cosa de valor de la qual informar quan torni a la base. I, si Intel·ligència de l'Aliança té algun contacte a Ithor, Oosea aviat pagarà per la seva traïció.
Quan arriben a l'estació de llançadores del personal de comandament, Luke fa descendir a Oosea sense cerimònia. Aparca el carro prop de l'entrada.


·         Passa a la secció 92.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada