dimecres, 6 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (92)


92

L'estació de llançadores del personal de comandament és probablement l'hangar de llançament més petit de Tol Ado. Un petit centre de control domina 12 estacions de llançament. Llançadores negres i fortament armades ocupen la meitat de les estacions de llançament. Només una llançadora sembla estar preparada per desenganxar.
A l'altre costat de l'hangar, un camp atmosfèric selectiu manté l'atmosfera de Tol Ado a l'interior. En observar el gas negre girar i arremolinar-se, Luke sent com si estigués enterrat en el nucli del planeta en lloc de trobar-se en la seva superfície.
Oosea puja a bord de la llançadora que s'està preparant per a l'enlairament. Luke es pren uns minuts, i després ell també li segueix. A l'interior, la llançadora consisteix en una dotzena de files de seients. Un únic soldat d'assalt munta guàrdia en l'entrada.
—Codi d'autorització? —Luke recita el codi que li han donat, esperant que el soldat d'assalt no pugui sentir el batec del seu cor tan clarament com ell. Per al seu alleujament, el soldat es fa a un costat—. Triï el seu seient.
Pren un seient prop de l’ithorià, qui li observa durant un llarg instant amb mirada gèlida. Luke palpa el seu sabre de llum; la seva elecció de seient no és un accident. Té un mal pressentiment sobre Oosea. Si l’ithorià li causa qualsevol problema, vol estar prou a prop per venjar-se abans de caure. Tal vegada el significat del seient d’en Luke no passa inadvertit per Oosea, perquè simplement aparta la mirada i fingeix no haver reparat en la presència d’en Luke.
Deu minuts després, la llançadora desenganxa.


Luke està lliure! La llançadora vola a l'atrafegat dipòsit imperial de Poe. Des d'allà, Luke no té problemes per tornar a la base rebel, on troba a un alleujat —i tal vegada una miqueta envanit?— R2 esperant-li. Per desgràcia, no pot considerar que la seva missió hagi estat un èxit... i no només perquè hagi fracassat a trobar una nova ubicació per a la base rebel. Torna a la secció un i prova de nou.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada