divendres, 20 de setembre del 2013

La Treva De Bakura (XIX)

Anterior



19


La Gaeriel va llançar un crit d'alegria quan la flota ssi-ruuvi va fugir, però al cap d'un moment, tots els punts platejats de l'Aliança van virar a vermell. Un a un, es van anant enfosquint. La jove va emetre una exclamació ofegada i va saltar de la cadira com impulsada per un ressort.
- No!
En Wilek Nereus va donar voltes al peu de la seva copa entre els seus forts dits.
- No què, senadora?
- Atacar els... rebels!
No només això, sinó assumir que els ssi-ruuk en fugida encara mantenien presoner en Luke, i que estava agonitzant sense saber-ho. Va respirar fons i havia confiat que el seu intent de recobrar la calma semblés una pausa dramàtica.
-Senyor -va quequejar -, en nom de la meva circumscripció, desitjo presentar una protesta oficial per la conducta de les forces, que imagino segueixen les seves ordres. Els membres de l'Aliança han arriscat les seves vides, alguns les han sacrificat, per ajudar-nos a repel·lir als ssi-ruuk. En això li diu gratitud?
- La seva circumscripció? -El llevíssim somriure del governador Nereus només va afectar les comissures dels seus llavis efeminats -. Ja s'ha posat en contacte? Algú li ha donat lliçons telepàtiques?
La Gaeriel va fer cas omís de la repetida acusació insinuada de col·laboracionista i va aixecar la barbeta.
-El meu poble agraeix l'ajuda rebel. No desitjarà veure'ns...
Un comunicador va xiular.
- Sí? -Va dir en Nereus.
-Senyor, els nostres sensors detecten a trenta persones congregades a la cruïlla del Desè Cercle i el Carrer Principal, i s'acosten més.
- Em molesten per això? Impedeixin-lo.
Una vegada més, la Gaeriel va observar un tremolor en els dits del governador, que aquest va controlar a l'instant. En Nereus va tallar la comunicació i va beure una mica més.
-L'ajuda rebel ja és cosa del passat. Ara hem de pensar en el futur. Quines serien les conseqüències per Bakura, si el Comandament Imperial esbrinés que havíem acceptat l'ajuda dels rebels?
La Gaeriel va estrènyer la mandíbula. L’Eppie Belden estava preparant la rebel·lió de Bakura, preparant als civils per al retorn dels milicians. No havia de pensar en el Luke..., tot i que ella hagués col·laborat, en lloc de ficar-s’hi en els seus esforços. Potser Bakura ja s'havia alliberat del jou imperial.
Però com hauria rebutjat Bakura als ssi-ruuk sense l'ajuda rebel i els recursos dels imperials? Quina jugada li havia gastat el destí?
En Nereus va agafar el seu vidre multifacetat ple de dents humanes.
-Estimada, no ha provat el seu nèctar.
La Gaeriel es va preguntar si l'estava amenaçant.
-Em fa mal el coll.
-Comprenc. Deu ser molt molest. Disculpi. No anava destinat a vostè.
- És que està disposat a... – Rebaixar-se fins al màxim, va pensar -fer qualsevol cosa per l'Imperi?
-Vostè sempre ha donat suport a la presència imperial. L'he sentit parlar amb eloqüència sobre els beneficis que aconsegueix Bakura gràcies a la seva submissió a l'Imperi.
-Sí, he parlat així. Vaig aprendre bé l'idioma.
L'idioma de la traïció.
-Recordarà, sens dubte, que la seva educació extraplanetària va ser subvencionada per l'Imperi.
-Per la qual cosa la meva família i jo els hem donat les gràcies repetidament.
-Ni tan sols ha començat a tornar aquest deute. Ara que he tingut temps de reflexionar, estic segur que hi ha un lloc per a vostè en el meu equip personal.
Va aclucar els ulls.
Si la revolució impulsada per l’Eppie triomfava, aquella amenaça serien paraules buides. Si la revolució fracassava, podria servir a Bakura oculta sota un uniforme imperial. Què hauria suportat la Leia Organa com a senadora imperial?
El governador Nereus va estudiar la projecció de l'espai proper i va somriure. Molt pocs punts vermells rebels «amenaçaven» al sistema.
- Va ordenar al comandant Thanas que els matés a tots? -Va preguntar amb amargor la jove.
En Nereus va sacsejar pols invisible de l'escriptori ivori.
-Sí. Pel bé del seu poble. El comandant Skywalker és un altre assumpte. Les larves començaran a emigrar de nou. Necessiten una bona quantitat de sang on metamorfosar-se. L'aorta és molt a prop dels tubs bronquials. No patirà molt. És un espècimen excel·lent. Suposo que els alienígenes se l’emportaran pres, quan es retirin. Caldria que conservessin el seu cos un dia, el temps suficient perquè els tricoides adults surtin i contagiïn als ssi-ruuk. La vida dels tricoides és breu, però sobreviuen gràcies al seu número. Ens hem lliurat de l'amenaça de la tecnificació, Gaeriel. Tu i la teva circumscripció hauríeu de donar-me les gràcies.
Res, ni la seva habitual diplomàcia, la seva por a Wilek Nereus, o l'amenaça de la tecnificació, l’obligarien a donar les gràcies a l'assassí d’en Luke Skywalker. Ni la senadora Leia Organa, ni tots els rebels que havien acudit en ajuda de Bakura. Quan Bakura comprengués que ha passat, el governador Nereus necessitaria una legió imperial per aixafar la rebel·lió..., i gràcies a l'Aliança, en Nereus no podia trucar en aquella legió. La Gaeriel devia sentir-se victoriosa...
Va tremolar de desesperació. En Luke l'havia salvat dels ssi-ruuk i el seu captiu humà, però ella no podia ajudar-lo a canvi, la qual cosa torçava l’Equilibri de la seva vida. Va acariciar el seu penjoll i va gosar pensar en la conseqüència més extrema: la guerra civil, llarga i sagnant, vides bakuranes contra la tecnologia imperial, llevat que..., potser..., l’Eppie i ella alliberessin a Bakura d’en Wilek Nereus. Es va armar de valor per seguir al seu costat i esperar l'oportunitat.

En Han no necessitava mirar la pantalla per saber que estaven perdent. Havia aconseguit reunir diversos caces-X i un caça-A en una formació moderadament eficaç, però amb independència de com utilitzessin l'armament els seus companys i ell, el comandant Thanas els estava tancant en el clàssic cercle. Patrullers i caces TIE flotaven en totes direccions, allunyant als rebels del Dominant, empenyent-los cap als feixos d'arrossegament. Si bé l’avariada nau insígnia del comandant Thanas funcionava amb els impulsors mínims, les seves bateries turbolàsers ja havien girat cap a ell. Els bancs d'energia del Falcó estaven gairebé esgotats. Necessitava desconnectar tots els sistemes perquè es recarreguessin.
-Bé, Leia -va dir pel comunicador -. Admet-ho. Aquest «mal presagi» teu era al costat llest de la Força. -Es va desviar cap a un caça TIE. El seu germà gran, un patruller tacat de carboni, va adoptar la mateixa trajectòria. En Han es va allunyar -. Estem morts, totes les naus del grup, llevat que algú tingui una brillant idea, i de pressa.
La Leia va respondre des de la torreta inferior.
-Hauríem d'haver fet alguna cosa. -Va disparar els canons -. D'alguna manera...
-T'estàs enfrontant a imperials. Tots els que donen ordres són de primera categoria.
-Estem començant a deixar al Luke fora de l'equació -va insistir la Leia.
-Potser és que està fora -va respondre amb serietat Han -. La trajectòria d’en Thanas el portarà a creuar-se amb aquest creuer dels Flautes.
Chewie va rugir enfellonit des de la torreta superior.
Una cosa en la configuració formada davant en Han va despertar en ell records d'un joc de taula, molt temps enrere. Alguna cosa brillant...
-Clar que si poguéssim fer caure el Dominant, els nostres caces potser podrien dispersar-se i fugir.
La Leia va tenir la impressió que un fred glacial omplia la torreta.
-Claríssim. Com?
-Fixa't en aquest patruller imperial que es troba uns setze graus al nord. Si descendim uns vint graus i l’envestim, s'allunyarà de la formació com un llamp i s'estavellarà contra la popa del Dominant. El Falcó és l'única nau amb suficient massa per aconseguir-ho. En Thanas s'ho mereix.
-Els creuers de classe Galió tenen els generadors en la línia mitjana de la popa.
-Exacte. ¡Patapam!
La Leia se sentia estranyament indiferent.
-Compto amb tu perquè facis carambola. Pot confirmar el rumb el teu ordinador de navegació?
-Acaba de fer-ho. Imprimint la màxima energia als escuts davanters fins a l'últim moment, podríem aconseguir-ho. Envestir el patruller amb aquesta força destruirà el Falcó, naturalment.
-Per descomptat.
La Leia va tamborinar amb els dits sobre els controls de tir. Luke?, Va suplicar al creuer. Només va percebre com a resposta una fugaç espurna. Ocupat.
Va sentir un clic suau.
-Atenció -va anunciar en Han, amb autèntica veu de general -. Formin darrere del Falcó i disposeu-vos a fugir cap a l'espai lliure. Facin el possible per tornar a casa. No intentin salts hiperespacials, llevat que s'aparellin amb algú a qui li funcionin els ordinadors.
Trigarien una eternitat, però ho aconseguirien. La Leia va estossegar.
-Escampin la flama de la Rebel·lió. Prendrà on la fusta estigui seca.
-Molt poètic -va remugar en Han.
-La inspiració constitueix la tercera part de la valentia.
Algú va protestar per la freqüència d’interesquadrons. La Leia no va voler escoltar-lo. Es va descordar les corretges i va ascendir cap al nivell principal.
- Ja hem acabat? -Va preguntar alegrement C3PO, quan la Leia va passar al costat de la taula de joc.
La Leia no volia saber les possibilitats de sobreviure en aquella maniobra.
-Sí, gairebé hem acabat.
-Ah, fantàstic. Els meus servomotors no aguantaran molt aquestes bellugamentes... Princesa Leia...?
La interpel·lada va entrar a la cabina. En Han la va mirar, va arrufar les celles, i després va indicar amb un moviment majestuós de la seva mà tacada de sutge el seient del copilot.
Petits gestos com aquell (no els coixins o el vi de baies) aconseguien que ella l’estimés.
-Gràcies.
-Chewie vol encarregar-se de la torreta.
-Comprenc.
-Només cal una persona per dur a terme l'envestida –va remugar en Han -. Ho sento, petita.
La Leia va obrir la boca per protestar.
-Tu no. El Falcó.
En Han va començar a extreure energia de tots els sistemes, excepte d'uns pocs. Els impulsors, va suposar la Leia, els escuts frontals i la torreta superior. Va intentar tocar de nou en Luke. Una vegada més, la fugaç espurna.
-D'acord -va dir en Han -. Ja està programat. Ara et portarem al pot salvavides.
-Ah, no. Llevat que hi hagi lloc per a dos. O tres.
-No pots envestir amb el pilot automàtic, i necessitem un artiller. Fes-me un petó per desitjar-me bona sort i fot el camp. L'Aliança et necessita.
-No aniré a cap lloc sense tu.
-Va, mou-te. Ets molt valuosa.
-Valuosa, bestieses. No penso fugir. Jo també sóc una Skywalker. Potser és el meu destí.
-És igual, per mi sí ets valuosa. ¡Chewie! -Va cridar en Han -. Baixa i porta la princesa a...
La resposta d’en Chewbacca tronà al cap de la Leia.
-Vol dir «no»-va dir amb aire llepafils, però va recolzar una mà sobre l'espatlla d’en Han i el va estrènyer, donant-li les gràcies sense paraules. No seria una justícia perfecta, la filla d’en Vader estavellant-se contra una nau imperial pel bé de l'Aliança? Encara que la maniobra fracassés, aconseguiria una mena de simetria victoriosa. Per fi, podria pensar en Vader sense encongir-se. Fixa't en això, pare!
Dos caces TIE van abandonar la formació i es van llançar cap a ells. Potser els seus sensors no detectaven energia en la torreta inferior.
Però aquells sensors eren incapaços de determinar que no es tractava d'un vaixell de càrrega normal. En Han va imprimir al Falcó un gir de cent vuitanta graus. Chewbacca va emetre un rugit d'alegria i els va volatilitzar.
La Leia va recolzar la mà sobre l'espatlla d’en Han. Aquest va estrènyer els dits abans de llançar-se de nou cap als controls. Quan el Falcó es va acostar per darrere al patruller, aquest gairebé va doblar el seu ritme de foc. O bé havia situat una altra filera de canons làser, o el comandant Thanas havia endevinat les intencions d’en Han, el qual va afegir una maniobra d'evasió al programa d’envestida. Una pantalla va indicar que faltaven disset segons per l'impacte. Havien de sobreviure fins aquell moment. Un potent raig energètic va fregar el ventre del Falcó.
Chewbacca va grunyir.
-Pessigolles -va traduir en Han, va desconnectar els escuts davanters, perquè l'impacte transmetés més energia a la massa del patruller -. Obre bé els ulls, Thanas.

Mentre en Dev examinava un lloc del pont, en Luke va tossir diverses vegades. Si no hagués estat tan ocupat, hauria intentat curar-se. Va contemplar la coberta i va torçar la cama dreta, encara incapaç de treure’s el pressentiment d'un desastre imminent. Potser el futur invisible s'estava acostant. Des que havia albirat els futurs patiments d’en Han i la Leia a Bespin, s'havia preguntat si veuria la seva pròpia mort.
Es va projectar cap a la Leia.
La seva determinació de llançar-se a una destrucció certa el va agafar desprevingut.
Va escodrinyar a corre-cuita la seva consciència i va descobrir...
Estavellar-se amb el Falcó! En Luke es va asseure sobre la coberta, sense fer cas de les preguntes d’en Dev. Sense fer cas del seu cos, dels ssi-ruuk que continuaven a bord i de tota la resta. Només li quedaven segons.
La picor del seu pit va exigir una altra tos. ¡Havia de sortir d'aquella atmosfera insana! Va llançar la seva consciència per l'espai, a la recerca d'una presència que amb prou feines coneixia: el comandant Pter Thanas, a bord del Dominant.
En Thanas estava inclinat sobre el lloc del seu pilot quan en Luke va fregar la vora de la seva consciència. Els pensaments, la voluntat i el concepte del món d’en Thanas el van envoltar.
Aquesta batalla només era un joc, però un joc que havia de guanyar, o acabaria la seva vida en... Una mina d'esclaus? Això explicava moltes coses! En Luke va contemplar el comandament que controlava la velocitat. Una acceleració total llançaria al Dominant fora de la formació ofensiva i perjudicaria encara més els ja torturats impulsors.
L'acceleració total també el col·locaria a l'abast de tir del Shriwirr. En Thanas ho desitjava.
Tot d'una, en Luke va perdre el contacte. Es va doblar per la cintura i va tossir, empresonat en el seu cos debilitat sobre la dura i freda coberta del Shriwirr.

- Passa alguna cosa, senyor? -Va preguntar el pilot d’en Thanas amb aire preocupat.
Pter Thanas va parpellejar. Per algun motiu, la imatge d’en Luke Skywalker havia aparegut en la seva ment. La va rebutjar i va prendre una decisió difícil. Havia de destruir aquell perill de contagi, sigui com sigui.
A poc a poc, va empènyer la palanca de velocitat cap endavant.

La Leia es va inclinar cap en Han.
- Un petó per desitjar bona sort? -Va preguntar.
-Naturalment.
Aquells llavis serien l'últim que sentiria.
Estava a punt de tocar-los quan va fer un salt cap enrere.
- Luke! -Va exclamar.
Chewbacca va llançar un crit d'alerta.
- Què passa, Chewie? –En Han es va tombar cap als analitzadors davanters. Afirmaven que el Dominant avançava a una velocitat irracional -. Ens hauran donat de nou -va dir -. Els nostres sensors tornen a estar ionitzats.
Chewbacca va bramar: Canvi de curs!
En Han va connectar tots els sensors i va aferrar els controls principals. La cabina del Falcó va passar tan a prop del patruller que va torçar les antenes laterals d'ambdues naus.
- Tots els esquadrons, Seguiu-me! -Va cridar en Han -. Hi ha una bretxa en el bloqueig! Traurem en aquests rebels de la zona de perill -va informar la Leia -, i després tornarem per acabar amb el Dominant.
Ella no va contestar.

La Leia va recolzar el cap al respatller del seient i es va concentrar a respirar profundament. Amb tanta claredat com havia notat la sobtada alarma i l'esforç d’en Luke, el seu esgotament actual la paralitzava.
-Grup Roig -va cridar en Han pel micròfon -. Grup Daurat, formeu amb mi. Els hi tenim entre nosaltres!
Va veure pel portell que les forces imperials es movien. A la llunyania, quatre caces-X i un caça-A no havien passat per la bretxa abans que es tanqués. La Leia tenia els ulls ennuvolats.
- On és aquest patruller al que anàvem a envestir? -Va preguntar.
Les seves mans tremolaven.
-Uns deu quilòmetres a estribord.
Chewie va emetre un crit exultant.
Luke? La Leia va aferrar els recolzabraços. Què et passa?

En Luke va cobrir els seus ulls humits i va respirar amb lentitud. Li irritava pensar que al Thanas no li importés qui guanyés. Li hauria agradat esborrar de l'univers a Pter Thanas i les seves forces. I també als ssi-ruuk. Sí, estava perdent els nervis. Era igual. Només volia deixar de tossir.
El Dominant va continuar apropant-se. La seva grandària augmentava a cada segon al portell.
-Dev, el creuer va armat?
-Suposo que sí.
En Dev va estendre una mà.
-Troba... -Una altra tos el va estremir -. Troba el control de les armes.
En Luke va deixar que en Dev l’aixequés de la coberta.
- Estàs bé?
No. Es balancejava perillosament prop del costat fosc, però no li importava. Deixa'm en pau, Yoda.
-Necessito una màscara respiratòria.
-No se t’encaixarà.
-Ja ho sé. He de provar el que sigui.
Amb prou feines tenia energies per concentrar la seva atenció i recobrar el control. Una onada d'energia es va equiparar a la seva còlera, fosca i exigent.
Va rebutjar aquella energia, panteixant. Hi havia tocat el poder del costat fosc al saló del tron ​​de l'emperador. Podria haver destruït a Darth Vader..., compartit el tron, governar la galàxia... i quedar destruït juntament amb la segona Estrella de la Mort, de no haver tirat la seva espasa de llum. Anava a vendre’s per una temptació menor?
Va mirar pel portell. El Dominant va vaporitzar un altre caça-X. Vaig confiar en tu, Thanas. Vaig confiar en tu. Hi havia abrigat esperances sobre aquell home. Hi havia llegit malament la Força? La Leia i en Han havien escapat de moment, però no anirien molt lluny fins que els bancs d'energia del Falcó es recarreguessin. Havia de salvar-los.
Podria salvar-los amb facilitat, si ell...
Sempre hi haurà gent poderosa en el mal. Va recordar les paraules dites a la Gaeri. Com més fort ets, més temptacions sents.
Presències alienígenes en alguna coberta superior van cridar la seva atenció.
- He trobat el control! -Va cridar en Dev.
En Luke es va purificar de por i desig, i es va relaxar en la Força, sense fer cas dels cants de sirena. Havia renunciat a la foscor, el seu autèntic enemic, no en Thanas. Residia al seu interior. Es va apropar a Dev.
- Pots aconseguir imatges de la batalla?
-Ho intentaré. –En Dev va passar a un altre lloc i va començar a teclejar -. Crec que tens un canó iònic en línia. Tracta de moure'l amb aquella roda, de pressa.
En Luke va mirar cap al panell superior. El Dominant estaria a l'abast d'aquí a pocs minuts.
-Anem a veure com funciona. -Va girar el teclat cap a la pantalla -. Primer blanc.
Va girar la roda i va disparar. No va passar res a la pantalla d’en Dev. Es va relaxar més en la Força i va tornar a disparar.
- Mira!
En Dev va assenyalar un deixant visible entre les restes de la batalla.
-Ja el veig.
Ara, una mica a l'esquerra, va ampliar el feix i...
Una de les naus protectores ssi-ruuvi va esclatar. Les dues restants van trencar la formació i van fugir fins a convertir-se en punts de llum llunyans.
Ara tot es reduïa a la defensa pròpia. Un duel entre creuers avariats...
Va sentir un soroll sobre el seu cap. En Luke va saltar a un costat i va encendre l'espasa. Un Ssi-ruu marró i tres p'w'ecks, tots armats amb desintegradors, van caure sobre el pont.
En Luke, sense aturar-se a pensar, va descarregar una espasada.

En Dev va retrocedir.
- Amo! -Va cridar.
Firwirrung es va allunyar del Jedi i va agitar el seu monyó.
- Traïdor! -Va cantar -. Has traït tot el que estimaves!
En Dev empunyava el desintegrador del p'w'eck, però no podia disparar a Firwirrung. Havien menjat a la mateixa taula. Havia dormit al costat del niu d’en Firwirrung, un gosset fidel als peus del seu amo. Els seus ulls es van humitejar. Què fer?
- Traïdor! -Va rugir Firwirrung -. ¡Bèstia desagraïda!
El Ssi-ruu, sense pietat i amb gran punteria, va disparar un raig platejat entre les espatlles d’en Dev.
En Dev es va desplomar. Va caure d'esquena, penedit de la seva reincidència. Massa tard, massa tard. Va torçar el coll, gairebé l'única cosa que podia moure. El Ssi-ruu va girar en rodó cap al Luke.
- Compte! -Va cridar en Dev.

Una vegada més, els pensaments d’en Luke van estar a punt de trair-lo. El teu odi t'ha fet poderós, paraules pronunciades amb la veu trencada de l'emperador, va teixir la teranyina en la seva memòria. Necessitava poder, ja. Va agitar l'espasa cegament i va acabar amb el tercer i últim p'w'eck. Quan en Dev va caure, el Ssi-ruu va apuntar al Luke amb el desintegrador.
Per pura força de voluntat, en Luke va rebutjar la còlera i la por. També l'agressivitat. Un poder ràpid proporcionava un triomf temporal, però seduïa i traïa el seu propietari. No em trairé, encara que mori per això! Va donar un breu salt mortal i va aferrar ambdues vores de la trapa oberta sobre el seu cap, conscient que el Ssi-ruu acabaria amb ell d'un moment a un altre. No podia fer més. Era la fi.
Un centelleig simultani de totes les pantalles gairebé el va encegar quan va caure. Va flotar en l'aire un segon, amb les seves últimes forces. Ones d'energia van escombrar la coberta del pont. El comandant Thanas devia haver disparat. En Luke es va deixar caure. Mampares, cobertes i instruments van llançar espurnes abans d'apagar-se. Després tots els llums van fallar, fins i tot les de les pantalles. En Luke va tocar la coberta i va rebotar cap amunt.
La gravetat també s'havia anat en orris?
Va sentir la presència d’en Dev, però no la de l'alienígena. Es va acomodar amb cautela sobre les lloses de la coberta, tossint en la foscor que només il·luminava el portell.
L'acceleració del Shriwirr li va proporcionar una empenta natural.
- Dev?
-Sóc aquí -va grallar el noi, des de la direcció en què havia estat la gravetat artificial.
En Luke va notar que s’esmunyia cap a una mampara. Va agafar alguna cosa enorme, calenta i escamosa, que feia pudor com si fumegés.
- On, Dev? -Va preguntar.
-Aquí. La meva roba i les sabates... m'han aïllat una mica.
En Luke va gatejar pel costat del cos alienígena i va trobar una forma humana estesa molt a prop. Molt calenta, va relliscar cap a la mampara amb ell.
-Els meus ulls -va gemegar en Dev -. El cap em crema.
- Et fa mal alguna cosa més? -Va preguntar en Luke.
-No sento res... per sota de les espatlles, on... Em va donar.
-Aquí gairebé no hi ha llum -va dir en Luke -. No crec que estiguis cec.
-El pont... va haver de ser abatut. Escuts sobrecarregats.
L'espatlla d’en Luke va ensopegar amb una mampara que va detenir el seu lliscament. En Dev i ell es van encaixar a la cantonada. Va aixecar la mà i va trobar la part inferior d'una consola. Es quedarien una estona en aquell racó.
Li havia traït la Força?
Va empassar saliva i va tossir. Hi havia resistit al costat fosc. La foscor afavoria la mort. El tret del comandant Thanas havia matat el Ssi-ruu, però a costa d’en Dev?
Estic cansat, Yoda. No tinc temps per filosofar. Deixa’m descansar. Es va inclinar cap endavant i va tossir de manera incontrolable.
- Estàs bé? -Va preguntar en Dev.
La calor residual de la coberta i la mampara el van sufocar. La Leia, va cridar. La Leia? Massa feble per establir contacte, va projectar la seva tènue energia en el noi. Al principi, només va captar la percepció del dolor d’en Dev. Aquest va sospirar i es va relaxar tangiblement.
A mesura que en Luke li prestava poder, va notar que la seva concentració s'enfortia.
-Dev -el va instar –Obre’m la teva ment. -Va ensenyar en Dev com podia curar-se, igual que havia fet amb l’Eppie Belden -. Reserva les teves energies -va insistir -. Pots fer-ho. Hem de sortir d'aquesta nau...
Una horrible tos el va interrompre. El seu instint el va impulsar a concentrar la seva atenció al pit.
Dos voraços punts de vida plens d'instints primitius: menjar, aferrar-se, reproduir-se, sobreviure.
Una sobtada certesa va ofegar la seva por. Va intentar tocar la ment d'un dels punts, però no tenia ment. S'obria camí per instint cap a la sang. Rosegava un tub bronquial camí del seu cor. Reduït a un pur instint, sobreviure!, Va reptar cap a la mampara.

La Leia es va agafar als recolzabraços del seient, gairebé paralitzada de por. El camp estel·lar va giravoltar en el portell. Va contemplar el creuer ssi-ruuvi, que vagava sense direcció, com un enorme ou cobert de butllofes.
-El noi ens ha aconseguit un moment de respir -va murmurar en Han -. Gairebé he tret a tot el món del cèrcol. Es troba bé?
- No! Hem d'ajudar-lo!
En Han va tornar el cap amb brusquedat.
-No estarà mort, oi?
-Ja no puc sentir-lo.
La Leia va transmetre la seva total desesperació en aquelles paraules.
En Han va contemplar els taulers sensors i examinar el creuer alienígena.
-Thanas va fer un bon tir. S'han quedat sense energia. El casc té bretxes per les quals es filtra l'aire.
-Però es tracta d’en Luke. Potser està protegit per una mena de camp energètic, o d’obstrucció. -No es resignava a abandonar l'esperança -. Podem acostar-nos més? Pujar a bord?
-Potser. –En Han va manipular els controls, i les estrelles es van moure -. Intentaré apropar-me una mica més. Potser un moll d'atracada...
Va passar fregant la formació imperial. Chewie va arribar als bancs d'energia d'un patruller amb el seu canó dorsal. Onades de restes van seguir al Falcó, igual que la resta forces rebels.
- Ja està! -Va exclamar en Han -. Ara ens posarem darrere d'aquest creuer, perquè el Dominant no pugui disparar-nos.
-Cap Rebel a Falcó -va anunciar la veu d’en Wedge pel canal interesquadró -, via lliure per atacar el Dominant.
- Espera! -Va interrompre la Leia -. Obliga al comandant Thanas a canviar de rumb, perquè no torni a disparar contra la nau ssi-ruuvi, però no el destrueixis. A la Rebel·lió potser us pot interessar un creuer imperial.
- Botín de guerra, Altesa? -Va riure en Wedge -. D'acord. Si és possible. De totes maneres, dubto que l'Imperi ens permeti agafar-la.
-Sí -va murmurar en Han -. Ben pensat, però sens dubte té un mecanisme d'autodestrucció.
-Wedge, transmet un missatge clar al comandant Thanas -va insistir la Leia -. No ens deixarem enganyar per les seves tàctiques.
El creuer en forma d'ou estava cada vegada més a prop. En Han va volar al llarg de la seva superfície, a la recerca d'un lloc on amarrar al Falcó. «Ja hi anem, Luke», va pensar. Una terrorífica immobilitat ocupava el lloc on havia estat la seva presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada