divendres, 6 de setembre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (V)

Anterior



5

Wedge va obrir els braços i es va estirar. Des del pati de l'únic edifici per sobre del nivell del sòl en l'establiment de Noquivzor, ​​va mirar els ondulats turons encatifats amb gespes daurades. Les brises que feien remolins i corrents en ells el van escalfar i començar a treure-li el fred de la roba. Es va treure la jaqueta i la va passar per sobre de l'espatlla. Necessito una hora o dues de sol i calor abans de tornar.
Després que la sessió del matí del Consell hagués estat aixecada, Wedge i Salm havien tornat a les estances de l'Almirall Ackbar i havien discutit els problemes per conquerir Coruscant. A causa del clima àrid de Noquivzor, ​​les estances d’Ackbar estaven equipades amb un sistema d'humidificació que feia que l'ambient fos més còmode per al Mon Calamari. Per Wedge i per al General Salm, la humitat espessia l'aire fins al punt que semblava que els arrossegava i que els cansava.
Wedge va somriure mentre veia un ramat de nerfs salvatges dispersant-se sobre un turó com una taca de tinta negra a la catifa daurada. Va recordar la promesa que s'havia fet prèviament a si mateix de tornar a Noquivzor i prendre un temps per relaxar-se. Volia recordar per què estava lluitant, i aquest món havia semblat la classe de lloc on ell podia trobar una mica de pau. Ara estic de tornada, però no hi ha cap pau per ser gaudida.
-Seria interessant que alguna cosa d'aquesta tranquil·litat s'escapolís a les nostres deliberacions.
Wedge es va donar la volta.
-Altesa.
Leia li va somriure.
-Wedge, si us plau, no siguis tan formal. Ens coneixem des de fa massa temps com per seguir el protocol.
Ell va assentir tímidament.
-Ja ho sé, però les coses han canviat. Mira't. Encara puc veure la Leia Organa que esperava ansiosament el retorn d’en Luke de l'Estrella de la Mort a Yavin, però els altres, tots et veuen com la representant d’Alderaan en el Consell Provisional. No tinc intencions de semblar familiar ni irrespectuós.
-Les coses poden haver canviat, Wedge, però nosaltres no.
-No crec que pugui estar completament d'acord amb aquesta idea -Wedge va penjar la jaqueta al respatller d'una cadira de metall i es va recolzar feixugament en ell -. Yavin va ser fa més de set anys. He passat de ser un pilot que pensava que era molt bo a algú que comanda un esquadró d'asos i ajuda a un Almirall a planejar assalts a la capital imperial.
Leia va assentir i va acostar una cadira fins al costat de la qual Wedge feia servir per recolzar-se.
-A Yavin no teníem cap Almirall.
-Amb prou feines si teníem naus a Yavin. Teníem al General Dodonna, però ell ja no està -Wedge es va asseure al seu costat -. Has passat de ser la persona més jove a ser escollida per al Senat Imperial a ser el reactor de fusió per a tota la Rebel·lió. Mon Mothma pot liderar i l'Almirall Ackbar pot lluitar per a nosaltres, però ets tu, la que fa que totes les parts dispars de la Nova República funcionin juntes. Com fas això, ni tan sols puc començar a suposar-ho.
Ella va riure lleugerament i Wedge va somriure en resposta al so.
-Mantenir en Han i en Luke fora de problemes sovint ha estat més fàcil, estic segura. Hi ha moments en què se sent que aquesta Rebel·lió es pot mesurar en dècades, no en anys.
-Estava pensant en segles, però s'entén el que volies dir -Wedge va agitar el cap -. Totes les reunions del Consell són tan difícils?
-Algunes ho són. Aquesta en particular és espinosa. Borsk Fey'lya té alguns assumptes que vol resoldre i ha pres passos per intentar aconseguir el que vol.
-Crec que l'Almirall Ackbar no està cedint terreny.
-Això és perquè Fey'lya està jugant a un joc més llarg. Té les coses ben pensades, i és molt primmirat amb els detalls.
- Què vols dir?
Leia el va mirar amb una barreja de sorpresa i compassió als ulls.
-Oh, Wedge, no creuries com de bé que Fey'lya ha orquestrat les coses en contra de l'Almirall Ackbar.
-Prova’m.
-Com vulguis -Leia va indicar amb una mà el paisatge gairebé sense arbres -. Fey'lya va fer els arranjaments perquè aquesta reunió sigui aquí, a Noquivzor. Ell se sent a casa aquí, aquestes sabanes s'assemblen molt a les de Bothawui. Mon Mothma, tu, jo i els altres humans trobem el clima i l'entorn prou agradable per sentir-nos a gust. A Kerrithrarr, el conseller Wookiee, no li agrada un món amb amples cels blaus i una falta d'arbres.
Demanar-li que visqués en un subsòl és arribar a mil·límetres de violar el seu honor personal, i saps com de susceptibles que són els Wookiees sobre això.
-Sí, ara que ho esmentes, Noquivzor i Kashyyyk tenen molt poc en comú. L’Almirant Ackbar i als altres Mon Calamari no els agrada l'aire sec d'aquí.
-Sian Tevv i els sullustans el troben una mica calent -Leia va arronsar les espatlles -. Com a resultat, la majoria dels que s'oposen a Borsk Fey'lya estan incòmodes aquí. Serà fàcil que els humors s'escalfin i que la gent decideixi que algú...
-L’Almirall Ackbar...
-Correcte, que algú està sent tossut. Això podria influir en els vots i podria anar en contra d’Ackbar i dels seus plans.
La Princesa es va inclinar cap enrere i va aplanar el seu vestit contra les seves cuixes.
-Per descomptat, Ackbar sap tot això, aquesta és la raó per la qual va avançar el pla del bloqueig. Sabia que no funcionaria, així que si ara retrocedeix d'aquesta posició, es mostra raonable i desitjós d'arribar a un acord. Això significa que l'altre costat també haurà de retrocedir.
Wedge va arrufar el nas perquè fins després de la reunió, quan l'Almirall Ackbar li havia explicat aquestes coses, se li havia escapat completament el veritable significat del que Leia havia indicat que era descaradament obvi i simple.
-Crec que trobar naus enemigues i disparar és més fàcil que aquestes coses polítiques.
-Possiblement, però és una qüestió d'escales. Feu entrar la vostra gent en contra de diverses dotzenes d’imperials per vegada. Cada un de nosaltres representa a milions i milions d'individus i la nostra meta és enderrocar milers de milions. No ens podem permetre el luxe de ser tan directes o lliures.
-Hi va haver una vegada que podíem.
-És cert, però llavors tots érem membres auto-escollits d'un moviment il·legítim. Ara parlem i actuem per mons sencers -Leia va estendre la mà, va agafar la mà d’en Wedge i li va donar una encaixada -. En aquells dies amb prou feines si m'atrevia a somiar que tindríem aquests problemes per enfrontar en el futur.
Wedge li va donar copets al dors de la mà.
-Sí, en aquells dies semblava com si els nostres fills i néts encara anessin a seguir lluitant contra l'Imperi.
-Efectivament -ella va riure de nou -. Així que, Wedge Antilles, hi ha alguna perspectiva en l'horitzó perquè contribueixis a la pròxima generació de la Rebel·lió?
- Jo? Jo tinc tots els nens que necessito en el meu esquadró -Va veure una tristesa a la cara d'ella -. No n'hi ha per tant. Tinc amics, simplement no tinc el temps per sortir a conquerir. Tu vas trobar a algú, i ni tan sols l’estaves buscant. Sembla que sempre passa d'aquesta manera, així que no estic terriblement preocupat. Com segueixen les coses entre tu i Han?
-Som feliços, quan aconseguim veure'ns. És una mica dur per a una dona, finalment admetre que estima a algú, i després tenir-lo congelat en carbonita durant la major part d'un any. Tot i això, durant aquest temps ell no va trobar petites formes d’irritar-me.
-Encara que aquesta és la seva naturalesa, ell és el caos encarnat -va somriure Wedge -. Han Solo, has d’estimar-lo...
-... o congelar-lo en carbonita, ho sé -Leia va mirar malenconiosament a la distància -. És un bon home. Malgrat els seus capricis i les seves vores aspres, no crec que pugui trobar algú millor en aquesta galàxia. I realment tampoc estic interessada a buscar-ne, però hi ha moments en què em pregunto: Per què ell?
-Si alguna vegada tens dubtes, seriosos dubtes, vine a veure’m. Puc donar-te una dotzena de raons que contestaran aquesta pregunta. -Que només cal un tipus tan ràpid i intel·ligent com Han Solo per mantenir el teu ritme, no és la menor d'elles, Leia. Wedge li va deixar anar la mà i es va estirar de nou -. Com està Luke? Com li està anant?
-Li està anant bé. Està continuant el seu entrenament Jedi. També ha estat viatjant al voltant de la galàxia intentant recuperar qualsevol artefacte o document que omplís el buit en el passat dels Cavallers Jedi. L'intent de l'Emperador per exterminar l'Ordre va ser molt efectiu. Només queden les històries escrites sota les seves ordres, i són històries que estan plenes de mentides. Luke diu que no tenen res seriós per oferir a la instrucció d'un Jedi, encara que un parell dels textos suggereixen exercicis que estan dissenyats per atraure els potencials Jedi al costat fosc.
-Això és un truc brut, i bastant típic de l'Emperador.
-Era malvat i, el que és pitjor, bastant minuciós en la seva metodologia -va sospirar la Leia -. Luke ha dissenyat un règim d'exercicis i m'ha convençut que comenci el meu entrenament. Els faig quan puc, però se suposa que un Jedi ha d'estar tranquil i en pau quan actua, i la frustració inherent a la meva posició, sovint, em manté lluny de l’apropiat estat d'ànim.
-Puc imaginar-m’ho. La propera vegada que el vegis, o parlis amb ell, digues-li que és benvingut a volar amb l'Esquadró Murri sempre que vulgui. Tinc un grapat de bona gent, un sòlid grup central al qual li aniré agregant noves persones a mesura que estiguin disponibles.
Wedge es va asseure cap endavant.
-Hem reconstruït l'esquadró omplint-lo de bons pilots que també tenen altres habilitats. Ackbar volia i va aconseguir formar un grup d'elit que pugui manejar de tot, des de batalles, fins entrades encobertes i missions d'exploració. Agregar un Cavaller Jedi a la barreja no seria res dolent.
-Sospito que al Luke li agradaria volar amb tu de nou, però la responsabilitat de ser l'últim o, més bé, el primer nou Cavaller Jedi li pesa molt. Està ocupat descobrint tant com pot sobre la tradició de la qual s'ha tornat hereu. De tota manera, li donaré el teu missatge.
-Gràcies.
Un comunicador va sonar i Leia el va extreure de la màniga del seu vestit.
-Aquí la consellera Organa.
-Leia, sóc Mon Mothma. Si tens un moment, tinc algunes coses de discutir amb tu.
-Estic de camí -Leia va apagar el comunicador, llavors es va inclinar i li va fer un petó a la galta -. Pots tenir raó, hem canviat, estic agraïda de què no ho féssim tant com perquè jo no pugui seure amb un vell amic i relaxar-me per un minut o dos. Et veuré més tard, Wedge.
-Adéu, Leia -Wedge es va posar dret mentre ella partia.- Hem canviat, Leia, però crec que hem canviat per a millor. Set anys és molt de temps, però crec que podem manejar-ne set més -Va somriure -. I potser altres set després d'això.
Un home va sortir al pati i va girar en la direcció d’en Wedge. Encara que el cabell blanc dominava sobre el vermell en el seu cap, els seus ulls verds i els pòmuls afilats van fer que la semblança amb el seu fill fos inequívoc. Wedge es va posar ferms ràpidament i va saludar-lo.
L'home es va aturar i va tornar la salutació, llavors li va oferir la mà a Wedge.
-És un plaer conèixer-lo, Comandant Antilles.
-Igualment, general Cracken. Hi ha res que pugui fer per vostè?
El General va apuntar a la cadira d’en Wedge.
-Si té un moment.
Wedge va asseure’s de nou al seu lloc.
-Digui 'm.
-Volia agrair-li que admetés el meu fill com un membre de l'Esquadró Murri.
- Agrair-m’ho? -Wedge va riure entre dents -. Hi ha molt pocs pares que considerarien alguna cosa bona que els seus fills s'unissin a l'Esquadró Murri.
-Crec que trobareu que no m'assemblo a la majoria dels pares, Comandant -Cracken pare tenia la mateixa complexió física que el seu fill, encara que s'havia engrossit una mica en la part mitjana i se li estava començant a formar una papada -. Molts altres comandants l’haurien rebutjat només per la seva connexió amb mi. Ells assumirien que jo estic usant-lo com un agent amb l'objectiu d'analitzar la seva activitat.
- Ho està fent?
- Ho hauria de fer?
Wedge va arronsar les espatlles.
-No ho crec, però el General Salm té els seus dubtes sobre la seguretat de la meva unitat.
-Sóc conscient de la situació de Celchu però no estic massa preocupat per ella. Confio que informarà de qualsevol problema que tingui al respecte.
-Per descomptat.
-No esperava ni més ni menys -Cracken es va fregar les mans -. Pash és un home amb molt talent i tot, dic això com el seu pare i com un oficial de la Nova República. El seu primerenc èxit el va posar en una posició des de la qual li va ser difícil que fes res de conseqüències molt visibles, cosa què va significar que havia d’esforçar-se per sobre de les seves habilitats per tenir èxit. No tinc cap dubte que encara no ha arribat al seu punt de màxim talent, clarament la seva gent no podia mantenir-se al seu ritme. El seu desig de fer més va ser suavitzat pel seu coneixement que podria portar-lo fàcilment a la seva mort. Era una situació que acabaria amb ell odiant-se a si mateix per no haver fet res, o per haver fet matar la seva gent.
-En unir-se’ls, serà desafiat. Vostè és un bon home, Antilles. No s'arrisca quan no ho necessita, però no s'encongeix a l'hora de fer els treballs que s'han de fer. Ha trobat el balanç que el meu fill necessita trobar per a ell mateix. No crec que vostè faci que el matin, però si mor com un Murri, jo sabré que ell haurà estat fent el millor que va poder per fer el millor per la Rebel·lió. Odiaria perdre’l, però si s'ha d'anar, fer-ho d'aquesta manera no és tan dolent.
-Espero que l’Esquadró Murri compleixi les seves expectatives.
-Estic segur que ho farà.
La confiança en la veu d’en Airen Cracken va fer que l'estómac d’en Wedge s’encongís.
- Hauria de preocupar-me, senyor, que el director d'Intel·ligència de l'Aliança m'hagi dit que el seu fill trobarà el seu temps en la meva unitat desafiant?
- Preocupar-lo, Comandant?
-Sí, senyor.
-Oh, crec que sí, Comandant Antilles -va assentir solemnement Cracken -. De fet, moltíssim.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada