dimarts, 17 de setembre del 2013

La Treva De Bakura (XVII)

Anterior



17


-Ara, la cama esquerra.
La Gaeriel, obedient, va moure els dits dels peus.
El metge imperial va arrufar les celles, va tirar el cap de la Gaeriel cap enrere amb inexorable suavitat professional i va tornar a examinar la lleu cremada de la seva gola.
-Alguna classe d’ionització del sistema nerviós, suposo. És el que escriuré en l'informe.
La jove va tossir.
- Puc anar-me’n?
-Em sap greu. Ens han demanat que la retinguem una estona, sota observació.
- Què passa? He sentit una sirena.
-Han atacat l'estació orbital.
Llavors, ja havia començat. Va passejar la vista per la nua habitació. Quatre parets blanques i un sostre llunyà, cap finestra, una porta. La patrulla d'emergència l'havia traslladat al complex en una llitera repulsora. Abans d'això, el seu més viu record consistia en el Luke avançant cap a quatre milicians. Després l'alarma de la defensa civil. Després l’androide l'havia arrossegat cap a un lloc segur, on va romandre estesa durant una llarguíssima estona, fins que la patrulla d'emergència va arribar a la cantina. En aquells dies, Skywalker i els ssi-ruuk hi havien desaparegut a la llançadora imperial, i ella començava a poder-se moure.
Però tot havia acabat, i la humanitat estava condemnada. Havien capturat en Luke. Era inconcebible imaginar que un Jedi, per poderós que fos, pogués oposar resistència als invasors. Intentarien convertir-lo en un superandroide? Potser fracassarien.
Però encara que no fos així, la Gaeriel preferia morir a Bakura que com presonera dels ssi-ruuk. La seva depressió va donar pas a una ferma resolució. Ara, res ni ningú podia amenaçar-la.
El metge va sortir. La Gaeriel va baixar del llit i coixejà fins a la porta. Pel que sembla, tots els seus músculs tornaven a funcionar, però els seus moviments encara eren maldestres.
Va tocar el panell sensor de la porta.
Clausurat.
No pensarien deixar-la en aquella habitació molta estona. Ni tan sols tenia... Va desitjar no haver pensat en comoditats. Imaginar a l’Eppie, dirigint una revolució des del teclat del seu humil apartament. Tindria temps? El complex Bakur ocupava el cor de Salís D’aar, i comptava amb dotzenes d'entrades. Com pensava controlar-ho? Només necessitava controlar en Wilek Nereus. El comandant Thanas i les forces espacials ja havien sortit del planeta, per defensar Bakura...
La seva cadena de raonaments va arribar a un brusc final. No hi havia defensa possible contra els ssi-ruuk.
La porta es va obrir. Dos milicians navals van entrar.
-Acompanyi'ns -va ordenar un.
La Gaeriel els va seguir per un passadís. No va trigar a comprendre on la portaven, i va resistir la temptació de fer mitja volta. Sempre havia aconseguit esquivar el despatx privat del governador Nereus. Havia sentit rumors inquietants, per no esmentar les res subtils intencions d’en Nereus...
El primer milicià va obrir la porta del governador i va indicar amb un gest que entrés. La Gaeriel ho va fer amb calma. Millor morir a Bakura, però morir lluitant.
El governador Nereus estava assegut davant un escriptori de brunyida superfície blanca. Tènues vetes terroses dibuixaven cercles concèntrics, com tres anells, però no semblava fusta. Va assenyalar en silenci una cadira i va esperar que els milicians es fossin.
Un marc tridimensional a la paret més propera va cridar l'atenció de la Gaeriel: un enorme carnívor rugent. Els seus quatre llargs ullals blancs tenien un aspecte esgarrifosament real.
-El Ketrann -va dir en Nereus -. D’Alk'lellish III.
- Els ullals són... reals?
-Sí. Miri al seu voltant.
A sobre i a sota penjaven altres imatges tridimensionals com aquella, amb dentadures disseminades.
- Aquesta és la seva col·lecció?
-Espècies depredadores. Tinc de disset planetes, incloent-hi el Cratsch bakurà. -Va palmejar una galleda transparent que descansava sobre una cantonada de l'escriptori -. En aquella paret -va assenyalar un altre conjunt d'imatges tridimensionals, a l'esquerra -. Alienígenes intel·ligents. –La Gaeriel va pensar en els enormes canins del wookiee Chewbacca i va arrufar les celles -. I el depredador més perillós.
Va tirar a la Gaeriel un vidre multifacètic. En el seu interior brillaven dos parells d'incisius humans.
La jove va voler llançar-lo, però va resistir la temptació. Podria provocar conseqüències incalculables.
-Espero que aviat pugui afegir una dentadura ssi-ruuk -va replicar amb fredor.
-Sí, és interessant que tinguin pics dentats. –Va estossegar -. Prefereixo capturar espècimens d'individus que jo he caçat, és clar. Segons sembla, la princesa rebel ha renunciat a la meva hospitalitat momentàniament. Ha de ser castigada per desobeir les ordres. El meu especialista dental no és amable.
«Monstre», va pensar la noia. Li seguiria el corrent, de moment, però Wilek Nereus pagaria pels seus crims. Va empassar saliva per ofegar una tos. Era el moment menys apropiat per agafar un virus. En Nereus va obrir la mà, i ella li va tornar el vidre.
-Una diplomàcia admirable, senadora. Reserva extraordinària sota pressió. Va veure bé l'arma amb què li van disparar?
La Gaeriel la va descriure, mentre en Nereus es passava el vidre d'una mà a una altra. Quan ella va acabar, va tornar a pensar amb l’Eppie Belden. Si l'atac dels ssi-ruuk fracassava, l’Eppie necessitaria una altra oportunitat.
-Governador, li prego que autoritzi un funeral públic pel senador Belden. Bakura necessita...
-No necessita més reunions públiques. No. El toc de queda continua.
La va mirar fixament. Tot d'una, la Gaeriel va tenir la impressió que estava esperant alguna cosa.
- Què va fer l'Imperi a la senyora Belden? -Va preguntar per distreure’l.
L'home va arquejar una poblada cella.
- L'Imperi li va fer alguna cosa? Permeti que consulti els meus registres.
-Els seus dits es van moure sobre un teclat encastat a l'escriptori. La Gaeriel es va inclinar cap endavant -. Què opina del meu escriptori? Un sol bloc d'un ullal d'ivori.
Allò era un ullal? D'un metre i mig de diàmetre, implicava una boca monstruosa.
- Un ésser marí? -Va preguntar.
Cada vegada tenia més ganes de tossir.
En Nereus va assentir.
-Ja extint. Aquí està. Ah. -Va somriure lentament -. La senyora Belden va ser condemnada a mort. El seu marit va accedir a una incapacitació permanent com a preu de seguir en la seva companyia.
La Gaeriel va estrènyer els punys. Orn Belden havia... accedit... a què l'Imperi...? No podia creure-ho. Va donar gràcies que l’Orn Belden hagués mort, perquè no podria preguntar-li si era cert.
-I ella es va prestar a protegir-lo. Oh, sí -va afegir, mentre estudiava la pantalla -. Havia oblidat els detalls. Vam utilitzar un diminut ser del sector de Jospro, que infecta el neocòrtex del cervell. Soscava la regió i destrueix la memòria llunyana fins a uns límits moderats. Senzill i indolor d'inocular, el seu marit i ella van poder seguir junts. Una parella molt enamorada per a la seva edat. Tussi, estimada. El seu front s’està enrogint.
-No ho necessito.
Va tragar saliva.
En Nereus va enllaçar les mans sobre l'escriptori d'ivori.
- Va menjar molt quan va sopar amb el comandant Skywalker?
La Gaeriel va sentir un nus a l'estómac. Aquell sopar...
- Què vol dir?
En Nereus va moure una mà, un gest desimbolt i calculador en aparença, però els seus dits van tremolar.
-Quan els guàrdies apostats davant l'apartament de l’Skywalker em van informar que vostè havia entrat, vaig començar a seguir el rastre dels senyals que en teoria pertanyien al seu número d'identitat. Vaig interceptar la seva petició que enviessin un sopar a la seva cambra... Bon ardit, estimada, però no va sortir bé. Vaig ordenar que inoculessin el plat principal de la cuina. Les seves accions, igual que les seves preguntes, l'assenyalen com una col·laboradora dels rebels.
Què havia fet en Nereus? Anava a morir? I en Luke? Si només pretenia assassinar-la, no li hauria explicat el que havia fet.
- Què era? Un altre paràsit? -Va preguntar, quan va recobrar la calma.
En Nereus va somriure.
-El tricoide olabrià posa beines de tres ous a la fruita madura. Les larves es dipositen a l'estómac de l'amfitrió, i després emigren als pulmons mentre l'amfitrió dorm. Romanen en ells un o dos dies, mentre creixen i es desenvolupen les parts de la boca. Després comencen a lliscar cap al cor. Això els costa un temps que varia segons la mida i estat físic de l'amfitrió. Passen a l'estat de pupes en un confortable bassal de sang, que a poc a poc es coagula... Està pàl·lida, estimada. Vol descansar el cap?
La Gaeriel va experimentar la sensació que alguna cosa creixia al seu interior.
-No es preocupi. La larva és extremadament susceptible a l'oxigen pur. Podrà curar-se gairebé a l'instant... durant la següent hora. -Va prémer una tecla del seu escriptori -. Doctor, porti la farmaciola CD 12.
- Ho vaig ingerir en lloc de l’Skywalker?
Si més no, al Luke li quedava una oportunitat.
-No. Recordeu, tres ous a cada beina. Ell n’és portador de dos. Estava intrigat pel tercer. Pot estar orgullosa del seu amic, Gaeriel. Gràcies a ell, la flota ssi-ruuk es contagiarà. Gairebé puc garantir que cap depredador natural dels tricoides olabrià viatja amb els ssi-ruuvi. Si aconseguim contenir-los durant un dia, vencerem.
La porta es va obrir. El metge va entrar a corre-cuita, equipat amb una màscara respiratòria, un pot i un pot de mostres.
-Només serà un moment, Gaeriel. -Nereus va enllaçar les mans sobre l'escriptori -. Col·labori amb el doctor.
La jove va contemplar el flascó i es va preguntar què contenia, a més d'oxigen.
-Només si vostè aspira abans.
En Nereus va arronsar les espatlles.
-Prendré una mica, si no li importa -va dir el metge. Va aspirar dues vegades i va somriure, exhibint la dentadura -. El seu torn, Gaeriel.
Ella va esperar fins que el metge esterilitzés la mascareta, abans de prémer contra la seva cara. El gas era inodor. Va inhalar de nou i després va mirar als ulls del metge.
-Continueu fins que...
Tot d'una, la Gaeriel es va ennuegar. El metge va sostenir la màscara amb fermesa. La jove va tossir, va tancar els ulls i va escopir una cosa espantosa. Després va trontollar cap a la cadira, mentre el metge introduïa alguna cosa en el pot. La Gaeriel va experimentar nàusees. «Luke», va sanglotar en silenci. Com havia temut, moriria abans que els ssi-ruuk poguessin utilitzar-lo. Potser en Nereus havia salvat a la humanitat, després de tot, però a quin preu? Ara que el Jedi estava condemnat, va lamentar les seves dures paraules.
-Ben fet. -Nereus va ajuntar les puntes dels dits -. Naturalment, és un inconvenient que hagi descobert el que ha passat a la senyora Belden.
La Gaeriel es va concentrar a empassar saliva.
-Potser no, governador. Algunes informacions han de fer-se públiques, per terroritzar a la gent.
- Molt intel·ligent! Cada vegada m'agrada més. Quan derrotem als rebels, potser la perdoni. Fins i tot pot ser que li faci lloc en el meu equip personal. És clar que això ja ho sabia, oi?
En Nereus va recolzar la barbeta sobre una mà.
La jove va tancar les mans sobre els seus genolls, fastiguejada.
- Puc beure aigua?
En Nereus va demanar un got.
-Tinc entès que es produirà una batalla -va dir la Gaeriel, després de beure i que el metge hagués abandonat el despatx -. Puc observar-la des de la seva sala de guerra?
-No cal sortir d'aquí.
Va teclejar a la consola de l'escriptori. Un petit però detallat holograma de l'espai proper va aparèixer sobre el moble. Es va inclinar, va rebuscar en un compartiment i va extreure una ampolla tancada de nèctar de namana.
-Per celebrar la victòria imperial -va anunciar, amb un posat elegant.
 Per celebrar, va repetir ella amb amargor, i es va jurar no provar-ho. La seva gola ja li cremava.

El cor d’en Dev es va accelerar a mesura que s'aproximaven a la xarxa defensiva orbital dels imperials. Aquesta vegada, cap milicià imperial els obriria pas. Va mirar pel portell principal de la llançadora i va veure d’altres més lentes que atracaven a les naus. Els humans es preparaven per a la batalla. Davant d'ell, Escata Blava, Firwirrung i els altres cantussejaven entre si. Estaven asseguts sobre la coberta de la llançadora, atropellats al voltant dels seients davanters.
Si els caces humans vaporitzaven la llançadora, solucionarien la qüestió d’Skywalker. De tota manera, dubtava que fessin això a la xarxa defensiva. L'atenció de tots els defensors estaria concentrada en l'exterior, per impedir que les canoneres ssi-ruuvi avancessin cap a la superfície del planeta. A més, el vehicle era com qualsevol altra nau imperial que transportés tropes a un creuer en òrbita.
Una cosa va llampegar davant seu. Un instant després, fragments d'un caça humà van passar volant a l'altre costat del portell. Havia d'estar maniobrant per atacar-los. Per la bretxa practicada a la xarxa defensiva es va llançar esquadró rere esquadró d'androides de combat, per obrir camí al Shriwirr. Els caces humans van començar a caure, però els androides de combat no paraven d'arribar-hi. En Dev va suposar que l'almirall Ivpikkis havia llançat atacs simultanis en diversos punts, per distreure l'atenció dels defensors de la seva llançadora.
Un cop Skywalker jagués indefens i Firwirrung baixés l'interruptor principal, podrien tecnificar humans de les naus properes, i fins i tot del planeta, i proporcionar energia a tots els androides de combat que necessitessin per completar la invasió. Aquella visió li va portar el record dels moments espantosos que havia passat en aquella taula. Va contemplar l’immòbil Jedi.
-Dev. -L'enorme ull negre d’en Firwirrung va aparèixer sobre el suport del seu seient -. Et trobes bé? No sembles molt feliç.
-Oh -es va afanyar a exclamar Dev, i va desitjar que els rostres ssi-ruuvi fossin més expressius -. Em preocupa la teva ferida, amo. No tenia dret a fer-te això.
Firwirrung va moure les seves triples parpelles.
-És una ferida honrosa. El nostre presoner no sembla agradar-te.
En Dev va prémer els dits. Si li traïa el seu estat mental, li renovarien a l'instant. Pitjor encara, el separarien d’Skywalker. La resposta perfecta va arribar tard a la seva ment.
-Et va ferir, amo.
Firwirrung va assentir lentament.
-Entenc.
Es va tornar i va xiular alguna cosa en veu massa baixa per sentir-la.
El Jedi donava tota la impressió d'estar inconscient, ensorrat amb la boca oberta. En Dev va passar una mà sobre el seu cap. Gràcies a la calor que va notar en la Força va descobrir on li havia donat Escata Blava. Ja s'estava curant. El dubte es va apoderar novament d'ell.
«Skywalker? -Va pensar Dev, vacil·lant -. Estàs conscient? Puc ajudar-te? Què he de fer?» L'única resposta va ser el pols de la galàxia.
En Dev es va mossegar una ungla. Un esquadró d'androides de combat va passar en direcció contrària a la llançadora. Per defensar-la, va comprendre. Gairebé va poder imaginar l'almirall Ivpikkis, fregant-se les urpes.
El circuit de tecnificació només funcionava amb individus conscients. Trigarien alguns segons, com a mínim. Hauràs d'actuar amb rapidesa, va advertir a l’indefens Jedi. No et deixaran cap sortida.
Tecnificació. Es va estremir. Hi havia anhelat desertar del seu lliure albir. Hi havia col·laborat en la seva pròpia esclavització. Hi havia esperat compartir-la amb tota la humanitat. Va contemplar la part posterior del cap d’Escata Blava.
La superfície inferior del Shriwirr va passar davant del portell. La idea de fregar urpes ssi-ruuvi de nou, tan sols un moment, li va estarrufar el pèl. De tota manera, quedava poc temps. Aviat estaria lliure, mort o ambdues coses alhora.
Portes metàl·liques es van tancar darrere d'ells. Segons després, la llançadora va aterrar amb brusquedat sobre la coberta del moll. Skywalker no es va moure.
En Dev va romandre en el seu seient, mentre els metges ajudaven en Firwirrung a sortir per la rampa de proa. Es va sorprendre tamborinant amb els dits, i va posar els palmells sobre els genolls per impedir que es moguessin. Un esclau obnubilat no donava senyals de nerviosisme.
El cap escatós d'un metge treure el cap per la rampa.
- Inconscient? -Va xiular.
-Una ferida al cap sense importància -va contestar en Dev -. L’ha mantingut immòbil.
El metge va emetre un espetec de desgrat.
-El nostre coneixement de l'anatomia humana és limitat. Caldrà que et quedis amb ell.
En Dev, estremit, va comprendre que potser haurien d'obrir en canal a Skywalker per veure com estava fet.
-Deixa'm portar-lo, amo -va dir.
-Bé -va grunyir el Ssi-ruu -. Només hem portat una llitera.
En Dev es va descordar les corretges, després les d’Skywalker, i va passar una mà sobre el punt ferit. Si més no, pensava que era aquest. Totes les evidències s'havien esvaït. Va trigar diversos minuts a transportar el cos musculós del Jedi fins l'escotilla oberta.
Una dotzena de ssi-ruuk esperaven, congregats al voltant de la llançadora en la immensa zona d'aterratge. En Dev va forçar un somriure, a l'espera de visques. En canvi, silenci. El van observar baixar carregat. Devien gaudir de l'espectacle d'un esclau humà, aclaparat pel pes del destí de la humanitat, que transportava a coll.
Oscil·lant sota el pes, en Dev va seguir el metge per la zona d'aterratge, entre les mampares d'una resclosa de càrrega i al llarg d'un passadís ben il·luminat. Va sentir un clac-clac darrere d'ell i es va preguntar quants el seguien. La situació era cada vegada més desesperada. Gairebé va desitjar haver estrangulat el Jedi mentre va gaudir de l'oportunitat.
No, no ho hauria fet. Mentre hi hagués una sola esperança de salvar-lo, no. Hi havia trobat un amic, després de tants anys de viure amb enemics. Per haver despertat de nou la seva humanitat, devia al Jedi una oportunitat de combatre.
Va pujar en un ascensor, va torçar diverses cantonades, camí del laboratori de tecnificació. Havia de ser el període nocturn, però els tubs de llum groga disposats al sostre brillaven a tota potència. En Dev va ensopegar i va estar a punt de deixar caure el seu fardell.
- Compte! -Va cridar una veu darrere seu.
-Sí, amo. -No era difícil parlar en to de cansament i penediment -. No volia fer-ho. Es troba bé.
La seva esquena no, però. Aquell dolor era com una penitència.
Va seguir el metge a l'interior de l'espaiós laboratori. El nou llit de tecnificació s'alçava contra una mampara, a prop de l'antiga cadira. Ara es va atrevir a girar el cap. Dos més van entrar. La resta es va quedar de guàrdia.
Firwirrung ja esperava al costat del tauler de control, ajudat per un altre metge i dos p'w'ecks. Cinc ssi-ruuk i dos criats contra en Dev i un Jedi inconscient.
-Ai, Dev -va xiular Firwirrung -. Què fort ets. Bon treball.
Lloança manipuladora. Ara la va reconèixer com a tal. Dev, amb l'esperança que l’Skywalker estigués conscient, el va deixar caure a terra.
-No -va exclamar Firwirrung -. El nou aparell el mantindrà dret. Jo t'ajudaré.
En Dev es va ajupir i va carregar de nou l’Skywalker sobre la seva espatlla. Ara és el moment!, Va exclamar. ¡Acabaran amb tu, si no et mous ara! Skywalker no va reaccionar. En Dev va redreçar el Jedi. Un metge li va treure les manilles, i Firwirrung el va dipositar sobre la taula. Les subjeccions es van tancar al voltant dels seus turmells i cintura, però els braços van quedar penjant. Firwirrung els va subjectar. El llit es va inclinar cap enrere amb el seu captiu.
L’escotilla es va obrir. En Dev es va tombar, i un calfred gelat va recórrer el seu cos. Escata Blava va entrar, va tancar l'escotilla i es va acostar en Dev.
- Creus que el Jedi humà seguirà inconscient una estona més?
En Dev va estendre les mans. Els ssi-ruuk també empraven un gest similar per expressar confusió.
-Serà difícil esperar, amo.
L’Escata Blava va tombar el seu enorme cap i va clavar un hipnòtic ull negre en Dev. Després va xiular el que en Dev temia sentir.
-La teva necessitat és desesperada.
Dos alienígenes van lliscar cap a ell, amb els desintegradors preparats.
-Espera -va exclamar Firwirrung -. En Dev ens ha servit bé. Anem a recompensar-lo. -Va acariciar l'antiga cadira de tecnificació -. Seu, Dev. Ha arribat el moment. Jo mateix et posaré les injeccions i baixaré l'arc de captació, tal com t'havia promès.
En Dev va tenir la sensació que la seva llengua s'inflava fins omplir la boca. La seva farsa no els havia enganyat. Tan horrible havia estat el seu comportament durant aquells anys?
- No t’ensumes? -Va cantussejar Escata Blava.
Per això l'havien descobert. En Dev va aprofitar el seu últim moment de llibertat i va saltar cap a l’Skywalker. La seva mà sana i la ferida es van tancar al voltant del coll del Jedi indefens.
-No necessito res -va cridar -. Mai podreu...
Les llums de l'habitació es van apagar. Les paraules van morir en la seva llengua.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada