diumenge, 8 de setembre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (VI)

Anterior



6

El refilet Xiulador va fer que Còrran alcés la mirada cap al cronòmetre a la pantalla principal de la seva Ala-X verda i blanca.
-Cinc minuts per a la sortida de l’hiperespai, gràcies -El compte regressiu marcava el final d’un viatge de dues parts des de Borleias a Mrisst que va durar un total de cinc hores a completar-se. A Còrran li va semblar que si les dades d'intel·ligència als quals estaven reaccionant eren correctes, era innecessari prendre la precaució de passar per un sistema de trànsit abans d'arribar a Mrisst. El nostre objectiu ja sap on vivim.
Mírax Térrik havia arribat a Borleias a bord de la seva nau, la Rajada del Púlsar, després d'un viatge comercial que havia inclòs una visita a Mrisst. Sent com era una contrabandista amb una quantitat d'habilitat gens menyspreable, havia tret una còpia dels informes de trànsit del sistema de control local de Mrisst per veure qui estava operant a l'àrea i qui podria resultar ser competència. Una de les naus a la llista era un vaixell de càrrega que portava el nom de Venjança Derra IV. Quan va arribar a Borleias, li va demanar a M3 qualsevol informació que ell pogués tenir de la nau, i això va produir el vol de reconeixement.
Còrran va lluitar per aclarir la ment i enfocar-se en la missió. Aquesta no era una tasca fàcil a causa de dues notícies que l'esquadró havia rebut un parell d'hores abans que la missió fóra planejada i llançada. La primera era la confirmació per part d'oficials thyferrans de la mort d’en Bror Jace. Ell havia estat el pilot Murri més hàbil de les primeres cinc missions de l’esquadró, acumulant vint morts per eclipsar la marca d’en Còrran per un.
Després de la seva tornada de l'última missió, va ser cridat a Thyferra causa de la mort imminent d'un parent, però mai havia arribat al seu destí. Tots havien temut el pitjor, però fins que els oficials thyferrans, recorrent la ruta que hauria d'haver pres, van trobar les restes d'un Ala-X destruït, tots havien esperat el millor.
Encara que Còrran i Bror havien estat rivals, també s'havien entès. Sense aquesta comprensió, probablement Còrran hauria acceptat les notícies de la seva mort tan fàcilment com els altres. Els thyferrans van informar que un Creuer Interdictor Imperial havia estat treballant en aquesta àrea, així que l'escenari semblava ser que Jace havia estat arrencat prematurament l'hiperespai, assaltat per TIEs i destruït. A Còrran li semblava creïble, amb l'excepció que ningú va informar d’haver trobat ruïnes de Caces TIE.
Si jo fos assaltat, m'hauria portat alguns d'ells amb mi. Còrran va admetre que Bror podria haver estat sorprès i mort per un o dos tirs afortunats, però això li va semblar improbable. Si la seva nau hagués funcionat malament o alguna cosa més hagués sortit malament, llavors Bror hauria estat indefens. El problema amb aquesta teoria era que el cap de tècnics de la unitat, un verpinià anomenat Zraii, mantenia els Ala-X en condicions òptimes. Llevat que algú hagués alterat la nau, les oportunitats d'un funcionament defectuós eren escasses o nul·les.
El Creuer Interdictor va ser identificat com l’Àspid Negre. Podria haver estat una coincidència, però els Murris havien lluitat contra aquesta nau en la seva primera batalla. Còrran havia estat tan a prop de morir en aquesta lluita, en què havien estat arrossegats fora de l’hiperespai per accident, com mai volia tornar a estar-ho. Si no fos per la intervenció d’en Tycho Celchu ell estaria mort o, pitjor encara, en alguna colònia penal imperial.
Si no fos per la segona notícia... ell hauria deixat que l'aparició de l’Àspid Negre passés per coincidència. M3 havia estat intentant localitzar informació sobre Gil Bastra, l'home que havia estat el superior d’en Còrran en la Seguretat de Corèllia. Gil havia estat el que va fabricar les identitats sota les quals Còrran, la seva companya humana, i el marit d'ella havien fugit de Corèllia. Còrran li havia demanat al droide que busqués informació a causa d'un informe fals que indicava que Gil havia estat atrapat i mort per autoritats imperials.
M3 havia trobat un informe que confirmava l'avís de mort original, però aquest ampliava la causa de mort. Gil havia mort durant un interrogatori fallit per part de l'Agent d'Intel·ligència Kírtan Loor. Loor havia estat l'enllaç imperial amb la divisió de Seguretat de Corèllia de Còrran i mai hi va haver afecte entre ells. Mai em va agradar, fins i tot abans que deixés lliure l'assassí del meu pare.
A Còrran se li va fer un nus a la gola. El va fregar amb la seva mà dreta i el palmell li va estrènyer el medalló contra l'estèrnum. El seu pare havia guardat la medalla com un amulet de la sort. Era l'únic record del seu pare que li quedava des que havia fugit de Corèllia, i Mírax l'havia identificat com una medalla commemorativa feta per marcar l'elevació d'un Cavaller Jedi corellià al rang de Mestre. El contacte amb el medalló d'or el va ajudar a recordar els bons temps amb el seu pare, i això va alleujar la tensió en la seva gola.
Còrran sabia que era una fal·làcia pensar que dos fets units pel temps tenien una relació causal, però no podia treure’s la sensació a l'estómac que Kírtan Loor d'alguna manera havia estat involucrat amb l'emboscada a Bror Jace i amb la seva mort. L'informe sobre la mort de Gil havia indicat que Loor havia estat convocat a Coruscant i que li havien assignat "nous deures". Còrran no tenia cap dubte que, sense importar el que se suposava que Loor havia de fer, ell continuaria buscant un camí per venjar-se d’en Còrran per haver eludit la captura a Corèllia. Si Loor esbrinés que jo estic amb l'Esquadró Murri, faria qualsevol cosa per atrapar-me, tot i que només pogués matar als meus amics.
Còrran va colpejar el seu casc contra la capçalera del seient ejector.
-Pensa sobre Loor més tard, ara tens una missió a executar -Va mirar el cronòmetre de la cabina -. Deu segons per a la reversió a l'espai real. Agafa't, Xiulador, estem entrant a una zona calenta.
La paret de llum fora de la cabina va explotar en un milió de punts de llum quan l'Esquadró Murri va aparèixer en el sistema Ga Tir. El seu salt havia estat traçat amb una espectacular precisió, excedint fins i tot aquella per la qual els sullustans eren famosos, així que van aparèixer sota del pla planetari, dirigint-se cap a Mrisst via el pol sud. Pash Cracken havia suggerit aquest acostament perquè se sabia que el continent polar-austral era geològicament massa inestable perquè l'Acadèmia de Comerç i de Ciència de Mrisst tingués algun lloc d'observació astronòmica.
L’Esquadró Murri no esperava arribar inadvertidament, però volien minimitzar la quantitat de dades que es captaven d'ells pel major temps possible. Si el Venjança estava veient la mateixa classe d'informe de control de trànsit que Mírax, l'arribada de vuit Ala-X li cridarien l'atenció. L'arribada de vuit caces mestissos, perquè això era el que deien les balises de navegació que usava l'Esquadró Murri, amb prou feines seria notada.
Eventualment la col·lecció de dades de les estacions al planeta seria comparada amb les dades de trànsit i això assenyalaria que els "lletjos", per utilitzar el sobrenom corellià per les naus reconstruïdes d'aquesta manera, estaven funcionant amb el rendiment d'Ala- X ben mantinguts. Amb sort suficient, aquesta anomalia no seria notada fins després que la missió hauria acabat. Còrran es conformaria amb què fos passat per alt fins que trobessin al Venjança.
Els Ala-X van passar per dalt i al voltant de la vora de l'atmosfera de Mrisst i van captar la seva primera vista del Venjança refulgint a la llum del sol.
-Xiulador, què és la nau al costat del Venjança?
El droide va semblar cridar per un moment, llavors va desplegar la resposta al monitor secundari d’en Còrran. La nau era un transport mitjà que es feia dir Orgull de Contruum. Xiulador va afegir a la identificació un codi de comportament delictiu que Còrran sabia que significava que les naus s'estaven movent en tàndem, romanent estables per facilitar la transferència de càrrega. Això és igual que identificar contrabandistes quan estava en la Seguretat de Corèllia.
Abans que Còrran pogués escriure en el seu comunicador i avisar els altres que Orgull estava treballant amb Venjança, la veu d’en Pash Cracken va omplir el canal.
-Dotze, hi ha alguna cosa estranya amb Orgull.
- Com saps això, Quatre? -Va preguntar la capitana Nunb.
-Contruum és el meu planeta natal. Les convencions de nomenclatura per a naus restringeixen a les virtuts per a les naus capitals. Als transports se'ls dóna el nom de bèsties de càrrega i rius.
Còrran va teclejar el seu comunicador.
-Quatre té raó, Dotze. Orgull està transferint càrrega cap o prenent-la del Venjança.
-Llavors tenim dos com a objectiu. Estabilitzadors-S en posició d'atac.
Còrran va arribar i va oprimir l'interruptor apropiat. Els estabilitzadors del caça es van dividir i es van travar en la posició que li donava el seu nom a l'Ala-X. A fora, cap a estribord, va veure als quatre caces del Vol Dos apartar-se sota les ordres d’en Cracken. Còrran servia com a company d'ala de la Capitana Nunb, amb Rhysati Ynr i Erisi Dlàrit en Rebels Set i Vuit completant el Vol U.
La veu de la Capitana Nunb va omplir el canal de comunicacions.
-Naus estel·lars Venjança Derra IV i Orgull de Contruum, aquesta és la Capitana Aril Nunb de l'Esquadró Murri. Han violat l'espai de la Nova República. Mantinguin-se al seu lloc. Baixin els seus escuts. Preparin-se per lliurar-nos les seves naus.
Els ulls verds d’en Còrran es van estrènyer quan les naus van començar a separar-se.
-Estiguin alerta, Murris. S'estan movent i sabem que el que el Venjança més necessita, són TIEs.
Com si haguessin estat convocats per les seves paraules, una dotzena de caces TIE i Interceptors van aparèixer en el buit entre les dues naus.
-També necessiten pilots, Nou.
-Què aparentment van aconseguir, Quatre.
-Tallin la xerrada. Vol Dos, encarreguin-se del Venjança. Vol Un, nosaltres els cobrim.
-Com tu diguis, Dotze -Còrran va flexionar la mà dreta, llavors va agafar fermament la palanca de comandament. Va canviar els seus làsers a manera dual que els disparava en parells. Fer això significava que cada tir tenia menys poder, però aconseguia una major velocitat de tret. A la classe de duel aeri ple de girs i tirabuixons que prometien els globus oculars i guenyos, es desitjaven devotament els trets ràpids.
-Et cobreixo Dotze.
Tan punt hi havia dit això, la nau de Nunb va lliscar cap a babord, llavors va baixar en picat cap al planeta. Còrran no tenia idea de perquè havia fet això, però la va seguir com millor va poder, romanent al costat i darrere del seu estabilitzador d'estribord. Quan començava a seguir-la mentre ella sortia del picat i pujava, va veure que els seus làsers brillaven i que el globus ocular líder explotava.
-Bon tir, Dotze.
La seva única resposta va sorgir en un ris ràpid cap al seu estabilitzador de babord que va invertir ràpidament. La popa de la seva nau va lliscar cap a estribord quan va aplicar el timó, girant el morro de la seva nau cap a babord. Aquesta es va girar al llarg del curs del TIE que havia caigut en la seva finta del ris. El tir quàdruple de Nunb va retallar l'ala de babord del globus ocular i el va enviar girant cap a l'espai.
-Tu dirigeixes, Nou.
-Com tu diguis, Dotze -Còrran va mirar ràpidament l’escàner i va trobar un parell d'interceptors movent-se diagonalment des de dalt. Va tirar de la seva palanca, va girar i va adquirir el seu primer blanc. Es va preparar per a un encreuament cara a cara, llavors va reduir la seva acceleració. Pujant l'estabilitzador de babord, va deixar que el caça es llisqués cap a la dreta, llavors va aplicar el timó de babord i va repetir el rastreig que havia fet Nunb al guenyo líder.
Va necessitar de quatre tirs per fer el que ella havia fet en un, però l'efecte no va ser menys espectacular. Els làsers vermells-escarlates van cremar una línia de forats en les inclinades ales de babord de l’Interceptor. Va començar a esquinçar-lo des del front i va xocar a la cabina circular del pilot. Quan la meitat de dalt de l'estabilitzador finalment va ser arrencada, l'ala de babord es va torçar. L’Interceptor va començar a girar i girar, llavors es va fer miques per la sacsejada. Finalment els motors bessons d’ions van explotar, un a un, sembrant estelles de la nau en l'atmosfera de Mrisst.
El segon guenyo seguia apropant-se i la maniobra d’en Còrran l'havia deixat presentant-li el seu perfil. Xiulador va cridar una advertència, però Còrran no va sentir pànic. Va virar la nau i la va posar al revés, llavors va aplicar més timó esquerre. Això va invertir els efectes del seu moviment anterior i el va deixar anant morro contra morro amb el guerxo. Còrran va centrar l’imperial en la seva creu de mira i quan es va tornar verda, va prémer el gallet.
Els trets làser van perforar la cabina del pilot i la van omplir de foc. Una explosió secundària va fer miques al guenyo. Les ales van volar lluny de la bola ardent vermella i blava, llavors els motors iònics van explotar, convertint les restes de la nau en un núvol platejat. Després va implosionar i els diminuts trossos de ruïnes van treure espurnes en els escuts d’en Còrran, però no li van fer mal.
Davant d'ell, Còrran distingia al Venjança a causa de la quantitat de trets que venien dels seus làsers laterals i de proa. Els dards verds formaven cons estriats de foc que es movien en espiral mentre els artillers intentaven donar-los-hi, els seus blancs. Encara que les armes del vaixell de càrrega no havien estat dissenyades com armes anti-caces, les espirals estretes volien dir que als artillers se'ls estava fent difícil rastrejar els seus blancs.
Aparentment el Tinent Cracken sap volar molt bé.
Còrran  va veure quatre parells de torpedes de protons dirigir-se cap al vaixell de càrrega en forma de vespa des d’angles extensament dispars. Fins i tot si els artillers haguessin estat prou bons com per disparar als torpedes, cobrir tots els trets hauria estat difícil. Alguns projectils anaven a passar, l'única pregunta que romania era quants.
Tots els torpedes van impactar, ensorrant els escuts davanters i de popa del Venjança enmig d'una tempesta de brillants explosions. El Venjança va començar a rodar a l'espai, exposant un forat enorme a la banda de babord. Càpsules d'escapament es van disparar en totes direccions. El vaixell de càrrega continuava allunyant-se de Mrisst, però estava clarament a la deriva i eventualment sucumbiria al pou de gravetat del planeta.
-Nou, desvia’t a estribord.
Còrran va fer un brusc gir a la dreta, però encara va rebre l'impacte d'un parell de làsers verds en el seu escut de popa. Va desviar energia dels seus làsers als escuts, i va igualar la seva força. On ell havia estat, un caça estel·lar TIE va atacar a través d'una picada, i un dels Ala-X de l'esquadró va passar ràpidament darrere d'ell.
-No puc lliurar-me d'aquest guenyo.
-Dotze està en camí, Vuit.
Erisi té un a sobre d’ella i la Capitana Nunb està en camí per ajudar-la. Còrran va veure dos caces estel·lars TIE passar per sota d'ell, entrant en un vector estranyament desviat.
Es va preguntar què estaven fent fins que Xiulador va posar un camí a la pantalla, que mostrava que estaven en un curs per interceptar a Rebel Set, la nau que li havia dit que girés. El seu objectiu està fent un ris estret i ella l’està seguint, mentre els dos guenyos intentaven travessar el cercle i atrapar Rhysati. No si puc evitar-ho.
-Set, vigila la teva popa. Estic arribant, però estigues preparada per girar cap amunt i a la dreta si ho dic.
-Rebut, Nou. Gairebé el tinc.
Còrran va balancejar la seva nau cap a babord, llavors va girar prou el timó per posar a l'Ala-X de front. Va prémer l'accelerador al màxim i es va desviar cap als dos caces que seguien la nau de Rhysati. Va canviar el seu sistema de mira a la de torpedes de protons, però no va apuntar als TIE immediatament. Alguns models tenen sistema d'advertència. Si els dono una oportunitat per moure’s, ho faran. Ell va inspirar ràpidament, va exhalar, llavors va deixar que la distància que hi havia entre ell i el TIE baixés a un quilòmetre. Movent cap endavant la palanca de comandament, va tancar el globus ocular en la seva mira. La caixa de punteria es va posar vermella, Xiulador va emetre un to continu, i Còrran va prémer el gallet.
El torpede de protons va ser llançat i li va pegar al globus ocular al centre. Foradar l'ala de babord del caça estel·lar, llavors va explotar just davant de la cabina del pilot. La bola central es va ensorrar mentre l'ala es desintegrava. La major part de l'embarcació va anant donant tombarelles cap al pou de gravetat de Mrisst.
Còrran va tornar als làsers i va lliscar cap a la dreta. Va disparar un tir ràpid que va marcar l'ala d'estribord de l'altre TIE, però no va aconseguir fer cap mal significatiu. El TIE va girar bruscament cap a babord, així que Còrran va rotar la seva Ala-X cap a babord, va aplicar una mica de timó i va reduir la seva velocitat per romandre a la cua del TIE.
El globus ocular va girar cap a la dreta, llavors va pujar bruscament. Còrran va començar a pujar i el TIE va completar el seu ris. Còrran va moure l'Ala-X de l'estabilitzador-S dret i li va mostrar el seu costat de babord al TIE. Els primers tirs del caça estel·lar van passar als dos costats del caça, però el globus ocular va començar a rotar per corregir la seva punteria.
Còrran va estrènyer durament el timó esquerre, llavors va girar noranta graus a estribord per enfrontar-se al globus ocular i donar-li el pitjor perfil de tir possible. Amb un copet del seu dit polze va encendre el programa d'apuntat de torpedes i immediatament va rebre un to de Xiulador. Ignorant la pluja de làser verds que martellejaven el seu escut davanter, Còrran va prémer el gallet.
El torpede de protons va esquinçar l'ala d'estribord del TIE, enviant al caça estel·lar a una rotunda caiguda en barrina. Xiulador va informar que la velocitat de la nau havia baixat a la meitat. Còrran hauria assumit que això era pel dany sofert en el motor d'estribord, però el gir va començar a frenar-se. El pilot clarament havia apagat el motor de babord, així podria aturar el gir. Reiniciar el motor de babord hauria donat al pilot poder per maniobrar, però una explosió al costat de babord del caça va mostrar que el reinici no havia funcionat com esperava. Un llampec blau va recórrer la superfície del caça, llavors va esclatar en una bola de foc que es va estirar en direcció al sol del sistema.
-Xiulador, blancs.
El droide va desplegar una imatge de l'Orgull de Contruum en el monitor, però no anava enlloc. Còrran va estrènyer uns botons de la seva consola, canviant la vista per veure si hi havia més caces disponibles, però no en va trobar cap. El so negatiu de Xiulador el va castigar per haver dubtat d'ell.
-Només estic comprovant.
Xiulador va rebatre el seu comentari.
-Sí, potser hauria de saber que no cal -Còrran va teclejar en la seva unitat de comunicacions -. Nou està clar, Dotze.
-Rebut, Nou. Vine en direcció 173 i orbita al Venjança a tres clics. Quatre ha convençut a l'Orgull que vol ajudar a estabilitzar al Venjança perquè no caigui en picat cap a l'atmosfera. El Control de desastres de Mrisst està preparant les operacions de recuperació.
-Com ordenis, Dotze -Còrran va somriure -. I, Capitana?
- Sí, Nou?
-Impressionant vol el d'aquí fora. Benvinguda a l'Esquadró Murri. Definitivament ets una de nosaltres.
-Gràcies, Nou. És bo sentir-se a casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada