dimarts, 3 de setembre del 2013

L’Aposta d’en Wedge (I)


 



L’Aposta d’en Wedge



 


 


per Michael A. Stackpole





ESQUADRÓ MURRI *


*N. Del T.:En el llibre anterior el traduïren com a Esquadró Rebel.



1

Abans que els sensors de la seva Ala-X tinguessin temps d'identificar la nova nau, Còrran Horn va saber que portava problemes. Aquesta sensació no estava basada en l'arribada no programada, ni tampoc per la seva inesperada tornada a l'espai real en el sistema Pyria. En el mes des que l'Aliança Rebel es va apoderar el planeta Borleias de les mans de l'Imperi, més naus de les que Còrran va poder recordar van aparèixer per fer una breu inspecció del lloc. Algunes venien en missions diplomàtiques provinents de planetes que ja s'havien unit a la Nova República i que venien a inspeccionar l'última conquesta de les seves forces. Altres naus havien estat manades per governants de planetes que volien separar els fets reals de la propaganda abans de decidir si volien canviar de bàndol a la Guerra Civil Galàctica.
No obstant això, altres havien estat naus imperials en missions de reconeixement, i una gran porció de la resta eren naus de l'Aliança amb assumptes legítims en el sistema. Totes havien de ser inspeccionades i les hostilitats aplacades. Però en les patrulles no s'havia produït cap incident seriós ni cap fatalitat. Això va ocasionar una autocomplaença entre els pilots que no conduïa a una llarga vida, però encara Còrran havia trobat difícil mantenir la seva concentració quan no es presentava cap amenaça seriosa.
L'arribada de la nova nau va tallar la seva pau mental com una vibronavalla. Els sensors van detectar un transport de càrrega modificat que havia començat la seva vida com una nau Impulsora Estel·lar Rendili, no de la voluminosa classe Neutró Estel·lar, sinó alguna cosa de gairebé la quarta part de la seva mida. Això no la feia ni extraordinària ni inusual, dotzenes de naus construïdes a partir del mateix disseny havien passat pel sistema des de la seva conquesta. El nom, Venjança Derra IV, seguia les convencions de nomenclatura comú entre les naus de la Nova República de commemorar algun esdeveniment important de la Guerra Civil Galàctica. Fins i tot hi havia entrat al sistema per una de les rutes i a la velocitat indicada pels Rebels per al trànsit de vaixells de càrrega.
No obstant això, alguna cosa no estava bé allà. Durant la seva curta carrera a la Força de Seguretat de Corèllia, caçant traficants i altres criminals, ell havia après a confiar en la seva intuïció sobre les coses. El seu pare, Hal, i encara el seu avi, ambdós oficials de Seguretat de Corèllia, l'havien animat a seguir els seus instints en situacions perilloses. La sensació que frustrava amb el seu caràcter esquiu, com si no fos més tangible que la feble aroma d'una flor eludint la identificació.
N'hi ha prou amb saber que sé que alguna cosa està malament. Exactament que és, no és important en aquest moment. Còrran va activar el seu comunicador.
-Murri Nou a Campió Cinc, encarrega't del desafiament. Espera aquí amb Sis. Jo vaig a anar a fer un vol rasant.
-Rebut, Nou, però se suposa que hem d'accelerar tot transport en aquesta àrea. Ni tan sols va arribar a la zona de desafiament.
-Complau-me, Cinc.
-Com tu diguis, Nou.
Les patrulles del sistema havien estat distribuïdes per cobrir quatre zones al voltant del planeta Borleias. El pla de l'eclíptica dividia el sistema amunt i avall, amb el costat del sol i el de fora, dividint-lo del Centre Galàctic i de la Vora Exterior. Còrran i els dos pilots d'Ala-Y de l'Ala Defensora del General Salm tenien el quadrant de dalt a la Vora Exterior, que era, per molt, el sector més concorregut, ja que la lluna d'aquest planeta s'havia mogut cap al sol feia dos dies.
-Xiulador, mira a veure que pots fer per augmentar el rang dels sensors i per poder detectar qualsevol lectura anòmala d'aquest vaixell de càrrega.
L’astromecànic R2 verd i blanc li va emetre un so aspre.
-Sí, està bé, probablement hi hagi moltes coses rares en aquest transport -Còrran va arrufar les celles mentre accelerava acuradament cap endavant i l'Ala-X començava a moure’s cap al vaixell de càrrega -. Estava pensant en armes inapropiades o altres coses estranyes.
Mentre el caça d’en Còrran s'acostava, els sensors van començar a obtenir una imatge de la nau. Amb cent cinquanta metres de llarg, tenia les suaus corbes característiques de naus més petites, o de les naus de guerra de Mon Calamari. El pont era una protuberància sobre la proa que s'estrenyia cap enrere i cap avall, on s'acostava a la prima secció mitjana de la nau. A dos terços de distància en direcció a la popa, el cos de la nau s'expandia altra vegada per deixar espai als impulsors estel·lars. Hi havia una secció de comunicacions just darrere el pont i un làser quàdruple sortia de la proa en un anell que tancava el mig de la nau.
Xiulador va enviar un informe al monitor principal d’e, Còrran. Era un disseny d’Impulsor Estel·lar Rendili, de la classe de naus "Estrella Nana". Carregava prop de mil cinc-centes tones d'equipament, era manejat per una tripulació de quatre-centes persones i tenia nou turbolàsers quàdruples i un raig tractor que podia ser usat per recuperar objectes i ficar-los en els cellers d'emmagatzematge de la nau. Les armes i la capacitat de càrrega feien d'aquesta nau una de les favorites dels comerciants per a trajectes curts que estaven disposats a treballar en àrees de la galàxia on les lleis no eren molt estrictes o on podrien sorgir problemes amb els imperials
-Aquí Campió Cinc, Murri Nou.
-T'escolto, Cinc.
-M’he comunicat amb el Venjança i ha contestat amb un codi vàlid.
Això va sorprendre en Còrran perquè no podia treure’s la sensació d'inquietud respecte a la nau.
- Ho van aconseguir en el primer intent?
El comunicador de Cinc no va poder amagar la sorpresa en la seva veu.
-No, en el segon, per què?
-Després t'ho explico. Quedeu-vos on sou, però que algú s’enlairi de Borleias amb una llançadora d'assalt. Tu i Sis preparin-se per a l'acció.
-Seguint les ordres, Nou.
Xiulador li va xiular una pregunta a Còrran.
-Si, penso que és exactament com el cas del Doble Robatori -A Corèllia, ell i la seva companya, Iella Wessiri, havien investigat una sèrie de robatoris en unes cases. En elles no hi havia hagut cap senyal d'entrades forçades. Tots els sistemes de seguretat havien estat manufacturats per diferents companyies, i havien estat instal·lats i monitorats per diferents agències. La clau per resoldre el cas va ser que les targetes de memòria que es van usar per a aquests sistemes procedien del mateix fabricant. Un empleat havia ficat un codi en els xips i quan una clau en particular era introduïda, el sistema tornava la clau correcta. En el seu segon intent, el lladre marcava la clau correcta, entrava a la casa i la robava.
Els Ala-Y que utilitzava l'Aliança eren vells, però encara vitals i la majoria eren una barreja de nous i vells sistemes. Els recanvis no eren fàcils d'aconseguir i quan se'ls trobava, s'usaven ràpidament per mantenir les naus en servei. Era possible que una unitat sensora / comunicadora hagués estat reparada amb xips manipulats que revelessin codis sota certes condicions. Concertar aquestes coses no seria massa per la directora d'Intel·ligència de l'Imperi, Ysanne Isard, especialment si ajudava a impedir que l'Aliança Rebel li arrabassés Coruscant.
Còrran va ajustar el seu comunicador a la freqüència que el vaixell de càrrega estava usant.
-Venjança Derra IV, sóc el Tinent Còrran Horn de l'Esquadró Murri. Aturin-se immediatament i prepareu-vos per ser abordats.
El vaixell de càrrega ni tan sols va reduir la velocitat, molt menys va parar.
- Hi ha cap problema, Tinent?
Còrran va dirigir la mira del seu caça sobre el vaixell de càrrega, després va fer un tret quàdruple de làsers vermells per sobre de la proa de la nau.
-Venjança, prepareu-vos per ser abordats. Només hi haurà problemes si els provoquen vostès.
-Ens prepararem.
El vaixell de càrrega va començar a girar cap a babord, girant-li l'esquena a la nau de Còrran. Això no era bo.
-Cinc i Sis, preparin els seus torpedes de protons. Enllacin el foc i fixin al vaixell de càrrega en les seves mires.
-Nou, encara no han fet res.
-Encara, Cinc, encara.
Girant cap amunt, al voltant del ventre del Venjança, quatre caces TIE van accelerar cap l'Ala-X d’en Còrran. Sense esperar a què ells comencessin a disparar, ell va tirar de la palanca de comandament cap a la dreta i va portar la nau cap amunt de l'ala d'estribord. Els TIE van començar els seus respectius girs cap a babord i van començar a baixar en picat, anticipant la seva maniobra d'escapament. Còrran va prémer el seu peu esquerre sobre el pedal del timó etèric, lliscant la popa de la seva nau cap a estribord, després va sortir disparat en la direcció oposada als seus perseguidors.
-Nou, veiem dos enlairaments de bombarders TIE.
-Cinc, disparin-li al Venjança, després encarreguin-se dels incauts. Jo m'encarrego dels globus oculars. Avisin a la base de Borleias que tenim problemes -Ell sabia que els Ala-Y tindrien pocs problemes per volar millor que els incauts i desfer-se'n. Incauts era el sobrenom que els pilots li donaven als bombarders de doble casc. Si ell podia mantenir els TIEs ocupats, no estarien en posició per amenaçar els Ala-Y. Si els míssils que els Ala-Y van llançar cap al Venjança eren prou potents com per fer caure l'escut davanter, el capità del vaixell de càrrega hauria de pensar a fugir, cosa que distrauria als pilots dels TIE, perquè, sense el Venjança, ells estarien estancats en el sistema Pyria.
Hi havia massa incerteses. Era temps de convertir algunes d'elles en certeses. Còrran va fer un tirabuixó ràpid per portar, altra vegada, la seva nau a l'estabilitzador d'estribord, després va baixar en un gran gir que el va portar sota el Venjança, perquè aquest l’amagués dels TIEs. Fent rodar la seva nau i desviant una mica el timó, va apuntar directe al vaixell de càrrega. Això el va posar en posició de mirar com el quartet de torpedes de protons que els Ala-Y havien llançat es clavaven a la proa de la nau. Cada míssil va explotar contra l'escut com una petita nova.
L’astromecànic va xiular un rèquiem per l'escut de la proa del Venjança.
Còrran va prémer el gallet i va enviar un tret quàdruple cap al pont de la nau. Sense esperar per veure si havia fet algun mal, va fer un ris obert cap a babord, movent-se cap al centre del vaixell de càrrega i va tirar de la palanca de comandament per portar la punta de la seva nau cap amunt. La seva mira es va mantenir just sobre l'horitzó del vaixell de càrrega. Un caça TIE, que fugia de la sèrie d'explosions contra l'escut davanter, va creuar sobre la vora del vaixell de càrrega per quedar just dins el seu punt de mira. Còrran va disparar un tret quàdruple que li va pegar al panell solar blindat en acer de quadani de babord del globus ocular, fraccionant l'hexàgon en més d'una dotzena de trossos. Una explosió secundària va insinuar una falla en un dels motors iònics i la direcció que va prendre el caça cap a l'espai la va confirmar.
Còrran  va girar cap amunt de l'estabilitzador esquerre i va flotar cap a babord per un segon abans de girar sobtadament de l'estabilitzador-S d'estribord i de tirar cap a enrere de la palanca de comandament. La maniobra li va permetre evadir el foc que venia des dels làsers del Venjança. També el va posar en el vector que el TIE havia usat per envoltar el casc del vaixell de càrrega. Va afegir una mica més de gir cap a estribord i va tirar una altra vegada de la palanca de comandament, el que li va permetre observar els danys que li havien ocasionat a la proa de la nau i li va permetre atacar la cua d'un altre TIE.
El globus ocular va voltejar cap a l'esquerra, però Còrran va girar la seva nau fent un tirabuixó que el va mantenir en el blanc. Va disparar dues vegades. El primer tir quàdruple va errar, però el segon el va encertar de ple a la bola de la cabina. Els làsers van passar a través del motor, després una explosió va destrossar la nau. Còrran va baixar i va volar a través de la bola de gas incandescent que s'expandia, després va girar i va baixar una altra vegada.
-Cinc, informi.
-Un incaut és mort, l'altre dorm.
Còrran va riure fort.
-Bona punteria, Cinc. Ben pensat -Els pilots dels Ala-Y havien mostrat intel·ligència en enfrontar-se a un dels bombarders usant els canons d’ions. Aquestes armes eren menys potents que els làsers, però tenien l'avantatge de deixar estabornits els sistemes electrònics de la nau sobrecarregant el sistema elèctric. Els canons d'ions podien deixar una nau inoperable, permetent-li que el pilot fos rescatat més tard.
El més probable, però, és que aquest pilot imperial es suïcidés per evitar la captura. De tota manera, la nau podia ensenyar-los alguna cosa.
-Nou, el vaixell de càrrega està escapant. Vols ajuda amb els globus oculars?
-Negatiu, Cinc.
Xiulador el va renyar amb un so aspre.
-No és que jo pensi que sóc tan bo, Xiulador, és que sé que ells no ho són -Negar assistència per tractar amb enemics que et superen en nombre és, usualment, descrit com un egoisme inacabable o estupidesa terminal, però Còrran tenia una tercera raó al cap. Els pilots dels Ala-Y, encara entusiastes i decididament entrenats, eren poc experimentats en duels aeris per ser d'ajuda. Si ells entraven en la baralla, ell hauria de preocupar-se per no fer-los mal. Sense la seva intervenció, els seus únics possibles blancs serien naus imperials, i aquest fet li donaria una mica de llibertat.
-Nou, ens encarregarem del Venjança.
-Negatiu, Cinc, definitivament negatiu -Si ells s'acostessin, el vaixell de càrrega els mataria -. Mantinguin-se fora i tractin d'apuntar als TIE amb els seus torpedes.
Mirant a les seves pantalles de sensors, va marcar la posició dels Ala-Y, després va girar la seva nau i va descendir. Furiosos feixos làser verds van tallar la negror al davant d'ell, però cap dels trets dels TIE el van encertar. Els sensors informaven que els dos últims globus oculars acabaven de sortir d'una maniobra entrellaçada i estaven girant cap amunt per fer un altre passés a per ell. Això li va dir que els últims dos pilots eren prou bons com per haver sobreviscut més d'una batalla en les seves naus.
Van rodar mitjançant les seves maniobres de doble hèlix i Còrran va passar disparat pel centre de l'espiral. Girant cap a fora i cap a la dreta, es va travessar per davant d'un, convidant-lo a fer un tret precipitat. El pilot del TIE va disparar, ruixant de làser l'escut de popa de l'Ala-X. Ignorant l'estrident crit de Xiulador, Còrran va reforçar l'escut del darrere, després va girar, i va descendir en picat.
El globus ocular va girar i el va començar a seguir. Còrran va deixar anar l'accelerador, va girar i va baixar abruptament. Es va mantenir en el picat per un parell de segons, a continuació va girar i va començar a ascendir. Girant una altra vegada cap el seu curs original, va aparèixer darrere del TIE que prèviament havia estat darrere seu i va disparar.
El globus ocular es va moure en l'últim segon, així que els quatre làsers només van tocar la part de dalt d'un dels panells solars. El caça TIE va començar a girar allunyant-se, però mai va arribar a explotar. Danyada com estava la nau, seria un blanc fàcil per seguir i liquidar, però l'últim TIE va ruixar els seus escuts amb foc, donant-li a Còrran una amenaça més immediata en què pensar.
Com estava venint de l'esquerra, Còrran va girar cap a la dreta, i després va navegar a través d'un descens amb girs que el va apuntar cap al curs per on havia vingut. El TIE va fer un bucle cap amunt, després va girar i va començar a baixar a través d'un bucle invers per tornar a posar-se en la rereguarda d’en Còrran. Ell va deixar que l'Ala-X es mogués cap a la dreta, però no abans que el globus ocular hagués disparat. Xiulador va cridar i els llums van començar a llambrejar en una part del tauler de comandament de la nau.
Monstre Sith!. Els meus escuts han caigut. Còrran va trepitjar amb força el pedal dret del timó, girant la punta de l'Ala-X en aquesta direcció, després va girar cap amunt sobre l'estabilitzador de babord i va tirar de la palanca de comandament. Al mateix temps que la nau començava a pujar, un altre ris ràpid cap a l'esquerra va trencar en angle recte la pujada i el va allunyar del seu perseguidor.
-Xiulador, torna a activar els escuts, ràpid.
Un comptador va aparèixer a la pantalla principal i va començar a descomptar des d'un minut i mig.
-No és bo, res de bo.
El major avantatge que un Ala-X té sobre un caça TIE són els escuts. Les dues naus tenen la mateixa velocitat i el TIE és una mica més maniobrable. Els escuts li permeten a l'Ala-X sobreviure més cops durant una batalla i, en un duel espacial, la meta està a sobreviure fins al final i més enllà. Còrran sentia que podia volar millor que el pilot del TIE, però, ficar-se en una batalla nu, no era una cosa que li inspirés molta confiança.
Va accelerar al màxim i va col·locar la seva nau a través d'una sèrie de girs i voltes que el van portar lluny del TIE, però no més a prop dels Ala-Y. El temps semblava estar passant molt a poc a poc per Còrran, cada segon al comptador semblava un minut. El pilot TIE semblava satisfet a volar en cercles, tractant d'acostar-se a Còrran, a continuació va girar i es va dirigir cap als Ala-Y, acostant-se des de baix.
-Estigues atent, Cinc. Inverteix. Algú se t'està acostant.
Els Ala-Y van executar la inversió sense cap problema mentre Còrran desviava l'energia, que generalment es feia servir per als escuts, cap a la propulsió. Això li va subministrar una mica més de velocitat que li va permetre apropar-se més al globus ocular.
-Nou, tinc un blanc fixat.
-Dispara, Sis, dispara.
L’Ala-Y va deixar sortir un torpede de protons a boca de canó, però el tir va passar de llarg el globus ocular i li hauria pegat a l'Ala-X si Còrran no hagués girat ràpidament.
- Gireu cap a fora, Campions!
Els pilots dels Ala-Y van obeir l'ordre d’en Còrran, però ho van fer lentament. El TIE es va acostar a Campió Cinc, disparant làser verds cap als seus escuts. El pilot de l'Ala-Y més endavant va continuar el seu gir i el seu descens, però el TIE va corregir el seu curs per seguir-lo, permetent-lo volar en un arc anivellat mentre perseguia la seva presa.
Ara ets meu. Còrran va lliscar cap enrere la palanca de comandament, mil·límetre rere mil·límetre centrant el caça imperial en la seva mira.
Xiulador cridar una advertència.
Darrere meu? Qui? Ell va mirar ràpidament els seus sensors i va veure que l'altre TIE s'estava apropant cap a ell, Còrran va voler girar. No puc, Cinc és història si ho faig.
Còrran  va prémer el gallet, llançant dards d'energia robí seguint el curs del TIE. Encara mentre veia com els làsers li pegaven a les ales i a la cabina del pilot del globus ocular, es preparar per l'impacte dels làsers de l'altre TIE. Va veure que el seu blanc explotava i va saber que, a mesura que els làsers verds s'acostaven a la seva nau, era un home mort.
Es va preparar per al res.
No va quedar totalment defraudat.
No va passar res.
Còrran  va girar cap a la dreta i va pujar.
-Troba'l, Xiulador.
El droide li va donar una resposta negativa.
- Què va passar amb el Venjança?
Xiulador va informar que havia saltat a velocitat lumínica.
Almenys no tenim problemes per aquest costat. Còrran va sentir que un calfred li baixava per la columna. Va aixecar la seva mà esquerra i, a través de la tela del seu vestit de vol, va tocar el medalló d'or que feia servir. Sembla que la meva sort no s'ha acabat encara.
-Cinc, Sis, que li va passar a l'altre globus ocular?
-Li vaig donar, Nou.
- Amb què, Sis?
-Amb el míssil que vaig disparar.
A Còrran li va prendre un segon entendre la resposta, després va recordar el míssil que gairebé l'havia matat mentre ell atacava el caça TIE.
-Sis, estaves apuntant al segon TIE?
-Sí, senyor, Tinent. Vaig fer alguna cosa dolenta?
Còrran volia cridar sobre triar blancs que presentessin una major amenaça per estar més a prop i, per tant, més fàcils d'apuntar, però no va cedir a la temptació.
-Malament no, Sis, però podria haver estat millor.
-Sí, senyor -va venir la tímida resposta plena d'energia nerviosa -. La propera vegada, senyor.
-Sí, si més no podem estar agraïts que hi haurà una propera vegada.
Xiulador va xiular triomfant mentre els escuts de l'Ala-X tornaven a activar-se.
Còrran  va somriure.
-Aprecio que hagis escurçat set segons del temps estimat, Xiulador -va activar el seu comunicador -. Cinc, Sis, marquin les coordenades de l'incaut dorment i tornem a la base. Haurem d'omplir els informes, però el fet que els puguem omplir vol dir que aquest ha sigut un molt bon dia.

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada