dimarts, 17 de setembre del 2013

La Treva De Bakura (XVIII)

Anterior



18


El petit p'w'eck feble mental que en Luke havia controlat es va quedar confós com els altres, sense adonar-se que havia aixafat amb la cua el tauler de control i apagat els llums del laboratori. En Luke havia confiat que, de passada, hauria inutilitzat les abominables màquines alienígenes. Distingia en Dev dels alienígenes per les seves presències, fins i tot en la foscor. Un potent individu va avançar cap a una escotilla.
En Luke ja havia trencat les subjeccions amb la Força. Es va alliberar d’en Dev amb facilitat i va saltar a terra. El cap ja no li feia mal, però no notava la cama dreta. Es va recolzar a l'esquerra.
-Dev -va cridar -, amaga't sota d'alguna cosa. T’esclafaran.
- D'acord!
La veu d’en Dev transparentava el seu entusiasme.
Notar que en Dev vacil·lava entre la determinació i la por, havia estat el més difícil de romandre immòbil durant els últims minuts. Va lamentar haver lliurat el seu desintegrador, o no tenir-ne un altre, per passar-li-ho al Dev.
Des d'un lloc segur prop de la mampara, en Luke va estendre la seva mà dreta i va buscar la seva espasa de llum. Havia de ser a prop. Menys d'un segon després, va notar el seu agradable pes.
- Estàs estès, Dev? -Va cridar, sobre la cacofonia de xiulets ssi-ruuvi.
Resposta ofegada.
-Sí.
-Bé.
En Luke va encendre l'espasa. La càmera es va il·luminar d'un verd sinistre i els alarmats xiulets dels alienígenes es van convertir en crits. Dos ulls negres es van reflectir en el full un moment abans que caigués entre ells. Un altre alienígena va bramar. En Luke va girar en rodó i el va decapitar.
El Gran Blau (era ell, en l'escotilla) la va obrir per fi i va escapar. Un altre el va seguir al passadís.
-Ara què? -Va cridar Dev.
- No et moguis!
Tres formes mecàniques semblants a l’R2 van aparèixer en l'escotilla. El primer androide es va precipitar sobre seu. El va partir en diagonal amb l'espasa i va buscar als altres dos amb la Força. No eren veritables androides, sinó que vivien en part. Un va disparar un parell de raigs atordidors contra ell. Va desviar un dels raigs cap al seu atacant i l'altre cap al seu company. Tots dos es van sobrecarregar i es van fondre, però el sinistre pudor en la Força, com la presència d'una ànima mig podrida, amb prou feines es va esvair. Hi havia percebut el mateix pudor en els androides de combat, i en la pròpia nau. El creuer pudia, impregnat d'energies humanes robades. Potser consumís combustibles pesants per l'artilleria i l'atac, però l'energia dels seus sistemes de control havia de procedir d'aquella espantosa font.
En Dev va sortir de darrere de la cadira. Tènues raigs d'energia pertanyent al costat fosc van centellejar al seu voltant, producte de l'agonia aterrida de milers de víctimes.
- Estàs bé? -Va preguntar en Luke.
A la llum verda del sabre, la pell morena d’en Dev va adquirir un to olivaci. Va aferrar un desintegrador amb les dues mans.
-Ha estat meravellós.
No era massa aviat per iniciar l'aprenentatge d’en Dev.
-Dos ssi-ruuk han mort.
-Ja ho sé -va grunyir el noi -, però no hi havia una altra forma de...
-Exacte. Has de lluitar, però no delectar-te en això.
Va esperar que Yoda no esclatés en rialles, si el sentia dir allò.
En Dev es va mossegar el llavi superior.
- Què fem ara?
-Aparta't.
En Luke va girar sobre la seva cama bona i va destrossar la cadira, la seva maquinària i la taula vertical. Els fragments van caure sobre la coberta i escantellar les lloses. Va tornar l'espasa a la posició de salutació.
- Hi ha més laboratoris com aquest?
Va notar que en Dev llanguia, amb els ulls oberts de bat a bat.
-Gairebé han acabat uns altres trenta.
Trenta!
-Trigarem molt a destruir-ne tants. Funcionen més?
-No que jo sàpiga, i he col·laborat en...
-Donarem per fet que aquest era l'únic. -La suor cobria la cara d’en Luke, tot i que s'havia relaxat en la Força -. Hi ha sistemes de control a bord alimentats mitjançant energies humanes?
En Dev va arrugar les celles.
-No ho sé. No ho havia pensat. És possible.
-Ho noto. Pots guiar-me fins a la sala de màquines?
-Sí.
En Luke va baixar l'espasa i es va encaminar cap a l'altra mampara. Va escodrinyar el passadís.
-Aquí fora hi ha sis androides actius més, però no detecto ssi-ruuk.
-Te tenen molta por.
- Per què?
-No volen viure fora dels seus planetes natals. Per això obliguen als p'w'ecks i als esclaus a combatre. –En Dev es va situar darrere d'ell -. Vés amb compte.
-Segueix-me.
En Luke es va adonar que estava en plena possessió de les seves facultats. Es va internar en l'escotilla amb l'espasa preparada. Un raig energètic va volar cap a ell. En Dev va cridar i va saltar cap a enrere. L'espasa d’en Luke es va alçar i va tornar l'energia. L’androide va morir.
Un menys. Els altres cinc estarien programats per disparar... Els raigs van partir a l'uníson. L'espasa d’en Luke va descriure un cercle. Els androides van caure, fumejant i llançant espurnes.
En Dev va xiular pel baix per expressar la seva admiració.
-T'ensenyaré a fer-ho.
En Luke notava dolors i coïssors a la cama dreta. L'hauria forçat més del que suposava quan va saltar sobre aquella taula.
-Que sigui aviat -va contestar en Dev -. Vull ser com tu.
-Primer, a la sala de màquines -va murmurar en Luke, satisfet. En Dev ja semblava el seu aprenent oficial -. No t’apartis de mi.
Van avançar per un passadís molt ben il·luminat.
-A l'esquerra -va xiuxiuejar Dev.
En Luke va barrar el passadís per rebutjar el foc de qualsevol que el custodiés. Va seguir endavant, l'oïda atenta, i va utilitzar la Força per relaxar els músculs cansats i mitigar el dolor creixent de la cama dreta.
-Ara, a la dreta -va xiuxiuejar en Dev -. Ascensor de baixada.
En Luke va moure el cap.
-A l'interior estaríem a la seva mercè. És probable que aquest blau tan gran segueixi a bord. Hi ha escales per baixar a les cobertes?
-Els ssi-ruuk no poden utilitzar escales -va murmurar en Dev -. Ni tampoc els p'w'ecks, els més petits.
- Més esclaus?
La seva veu es va trencar, i estossegar.
-Sí.
Els ssi-ruuk mai acceptarien a altres races com els seus iguals.
- Les cobertes estan connectades d'alguna altra manera?
-No ho sé. Només he utilitzat els ascensors.
En Luke va escodrinyar de nou el món invisible. Estaven envoltats per una feble xarxa d'energia viva, puntuada de tant en tant pels centelleigs més brillants d'éssers conscients. Va descobrir una zona vertical deserta davant seu.
-Anem -va murmurar.
Incapaç de trobar una escotilla, es va obrir camí a través d'una mampara. Una rampa en espiral, estreta per als humans (evidentment dissenyada per a l'ús dels p'w'ecks o els androides), conduïa amunt i avall. Estava deserta.
-Endavant -va xiuxiuejar en Luke.
En Dev va avançar una cama, després el cap, i va desaparèixer a la rampa. En Luke el va seguir. En Dev va assenyalar cap avall, i en Luke va trepitjar la rampa. La seva cama dreta no es doblegava amb facilitat. Els músculs es tibaven i així es quedaven. Va notar un ressò de dolor d’en Dev. Li feien mal l'esquena i la mà esquerra.
Dotzenes, potser centenars, d'ànimes havien d'estar esclavitzades als circuits del Shriwirr. No podria tornar-los la vida a cap, però potser sí alliberar algunes perquè descansessin en pau.
- Està molt lluny la sala de màquines? -Va preguntar en Luke amb les dents estretes, després de caminar durant llarga estona ajupit.
-Coberta divuit -Dev va indicar un símbol en la mampara que s'alçava al costat de l’estreta escotilla. Ara estem a la disset.
En Luke va doblar diverses corbes del pou, i es va aturar davant d'una escotilla.
- Aquí?
-Sí.
En Luke va escodrinyar els circuits de l'altre costat de l'escotilla. Va tornar a trobar un centre d'energia vital integrat per activar circuits mancats de vida. Va percebre batecs accelerats en les restes d'una voluntat humana.
L’escotilla es va obrir.
Va entrar donant tombs, l'espasa preparada, en un altre passadís desert. Quan en Dev es va avançar, va girar en rodó i va descarregar l'espasa sobre el centre d'energia. La sensació d'una presència torturada es va dissipar.
Una altra més alliberada.
En Dev va examinar l'escriptura d'una mampara.
-Crec que és aquesta -va dir en veu baixa.
- No havies baixat mai?
En Dev va arronsar les espatlles.
-No.
-Molt bé.
Va percebre la pudor d'una Força amb prou feines viva darrere d'una altra mampara. En Luke estava a punt de passar sota un arc il·luminat, quan va distingir una lluentor a sobre. Va saltar cap enrere.
- Què passa? -Va preguntar Dev.
En Luke va seguir el rastre d'una energia que ascendia per la mampara i baixava per l'altre costat.
-No ho sé -va contestar -, però l'energia vital està connectada amb un poderós amplificador.
Va esquinçar un tros de la seva túnica, el va deixar caure sobre la coberta, i després va bufar per impulsar-lo cap endavant.
Una energia blava brunzidora el va reduir a cendres.

Les urpes davanteres blaves de Sh'tk'ith es van tancar al voltant del tauler de seguretat.
-Ja està -va anunciar als p'w'ecks que esperaven darrere seu -. Els hem trobat. Disposeu un parany atordidor a l'exterior de la sala de màquines.
Va colpejar una bobina.
- Algun progrés? -Va preguntar a Firwirrung, que treballava frenèticament en un segon laboratori.
-Acabat -va respondre el seu col·lega -. No mantindrà viu el Jedi tant de temps com l'original, però construiré un de millor, abans que el seu cos es deteriori en excés.
Encara que estava ferit, Firwirrung semblava decidit a expiar el seu fracàs. Els seus ajudants p'w'ecks i ell havien improvisat una segona taula a partir d'una cadira gairebé acabada i peces soltes, un mètode inèdit destinat a collir fruits immediatament..., sempre que Sh'tk'ith pogués sotmetre al Jedi. La victòria encara era possible.
Sh'tk'ith va cridar al pot salvavides de l'almirall Ivpikkis per una bobina exterior.
-Estem a punt de reduir-lo -. He deixat a tres grups de p'w'ecks molt estimulats en la coberta Setze. Pronostico que podrem començar a llançar androides de combat quant aconseguim el nostre objectiu.
-Bé -va ser la resposta. Les naus protectores ssi-ruuvi encara envoltaven al Shriwirr, sota el comandament de l'almirall Ivpikkis -. Els nostres altres creuers han llançat ja tots els seus efectius –va cantussejar Ivpikkis.
-Firwirrung opina que podrem combinar les energies de Sibwarra amb les del Jedi.
-Mantingueu-los amb vida. Podrà sol·licitar una compensació pel comportament de Sibwarra quant conquistem Bakura.
Sh'tk'ith es va treure la bossa. Va empunyar el seu desintegrador i va xiular als seus acovardits p'w'ecks.
- Seguiu-me!

En Han tenia les mans ocupades a dirigir el Falcó cap a on el comandant Thanas desitjava, i els ssi-ruuk havien desplaçat nou naus protectores cap a les trajectòries possibles. El Falcó va baixar i va ascendir mentre perseguia caces androide i descarregava energia sobre els seus febles escuts. Es llançaven cap a ell en tal quantitat que va aconseguir vaporitzar a uns quants amb el raig del motor del Falcó. Chewbacca intentava reparar C3PO, i la Leia s'encarregava de la torreta inferior. Però on era en Luke?
-En algun lloc de l'espai -havia insistit la Leia.
-Però a bord del Frenesí, no -havia contestat la Tessa Manchisco.
Tres caces TIE van passar per sobre. En Han va estrènyer els punys. Potser aquells TIE estaven de la seva part, però no confiaria en el comandant Thanas un minut després que haguessin exterminat als Flautes. Atrapats en plena maniobra d'invasió, els alienígenes ni tan sols utilitzaven els feixos d'arrossegament. Una enorme nau ssi-ruuvi ja havia llançat una dotzena de vehicles d'aterratge. Lents i d'escassa energia, havien constituït una pobra falca ofensiva. Ignorava si els nous canons DEMP dels imperials funcionaven, però volia un.
La seva trajectòria el va portar a prop d'un gran creuer Flauta, un dels tres que es dirigien lentament cap a Bakura. Una estranya interferència bitonal va interrompre per un moment les comunicacions amb l'exterior.
- Algun progrés? -Va preguntar a Chewie per l’intercomunicador privat. Chewie va udolar afirmativament -. Bé. Afanya't. Leia, on és en Luke?
- Allà! A bord d'aquest gran creuer! -Va tenir la impressió que la veu de la Leia, transportada pels dos canals dels auriculars, sonava entre les seves orelles -. De pressa, avisa a les nostres forces que no l’ataquin.
El creuer sota el qual acabaven de passar? Han va proporcionar més energia als deflectors posteriors i va eludir el foc de les naus protectores. Després va reduir una a àtoms.
- Què fa allà?
-No ho sé -va contestar la Leia.
 -Mireu això -va exclamar algú, una vegada eliminada la interferència. Llançadores i bots salvavides fugien del creuer ssi-ruuvi com reblons d'un conducte de refrigeració sobrecarregat.
-Tenies raó -va observar en Han -. En Luke hi és.

En Luke va contemplar la tela carbonitzada.
-Són molt previnguts -va comentar.
-Un parany atordidor -va dir en Dev -. Hi hauria abatut a un Ssi-ruu. Crec que a nosaltres ens hauria matat.
En Luke va localitzar el control d'energia en una mampara gris, a l'altura de l'espatlla, fora de l'abast de la seva espasa. Com la vida creava la Força, tots els circuits que utilitzava aquella energia impura eren fàcils de descobrir i controlar. Anava millorant a mesura que avançava. Va tocar aquell amb la seva ment i va trobar una feble i esgotada voluntat que subministrava energia. Cansat com estava, el seu primer impuls va ser la compassió. Li va ensenyar el que necessitava amb cautela i rapidesa. Després li va oferir l'alliberament. Va donar la impressió que la voluntat parpellejava...
- De pressa, Dev!
En Luke va saltar a través de l'arc. En Dev el va seguir, brandant la seva arma. Flames blaves van socarrimar la vora de la seva túnica.
En Luke va vacil·lar.
-Un moment.
Havia de complir la seva promesa. Va introduir l'espasa en el circuit. La torturada ànima va tocar la seva ment amb gratitud.
Les trampes atordidores estaven disposades en intervals de sis metres. En Luke va examinar cada dispositiu i va emprar una persuasió diferent amb cada energia. A mesura que s'anava cansant, la seva ansietat augmentava.
Van arribar a una cruïlla. El seu passadís continuava cap endavant, encara que es corbava a poc a poc cap a la dreta, però un altre passadís s'obria a la dreta. Un tub de llum groc brillava en el centre del seu sostre arquejat. Una ampla escotilla metàl·lica barrava el pas del passadís principal.
Una emboscada, van cridar els sentits d’en Luke. Va girar la cantonada cap a la dreta, es va prémer contra la mampara, i es va girar per escoltar darrere de l'escotilla metàl·lica. Va creure percebre alguna cosa...
El crit escanyat d’en Dev va aconseguir que en Luke es girés just a temps de veure que l'escotilla s'enfonsava al sostre. Va aparèixer un p'w'eck, que va agafar el noi per darrere i va llançar una urpa contra la seva gola. En Dev es va ajupir i va disparar el seu desintegrador cap enrere. El p'w'eck es va ensorrar, i va deixar un fi rastre de sang al coll d’en Dev.
En Luke, alertat pel seu subconscient, va girar en rodó i va descarregar la seva espasa. Dos p'w'ecks més s'havien materialitzat com per art de màgia. Van caure ferits i llançant crits, però d’altres aguaitaven en una obertura sense escotilla. Van disparar contra ell difusos raigs blaus. Encara eren atordidors. La seva espasa va desviar els projectils cap a les mampares i els alienígenes. En Dev va cridar i va caure a terra. En Luke no havia vist ni sentit res que li arribés a donar.
- Dev! -Va cridar.
L'immens Ssi-ruu blau es va abalançar sobre en Luke des de l’escotilla gran. Refilava i xiulava. Va disparar un raig platejat. En Luke el va esquivar, va aixecar l'espasa i va desviar el raig cap a un p'w'eck de l'escotilla estreta. Es va esfondrar, agitant les extremitats. El Ssi-ruu blau va arribar a l'encreuament, amb la vista clavada en Luke, però no a la coberta. En Dev gatejava des del passadís corb cap al gegant blau. En Luke va saltar i va evitar el llamp platejat. La voluntat del blau l’intimidava, fins i tot de lluny. Potser no percebés la Força, però llançava una forma fosca sobre els sentits d’en Luke, del mateix sabor que tenyia l'ombra impresa a la memòria d’en Dev.
En Dev va saltar des de la coberta. Va disparar la seva arma contra la base de la cua del Gran Blau. L’alienígena va retorçar la part superior del seu cos cap al Dev i es va desplomar. En Luke es va precipitar cap endavant, amb l'espasa amunt. En Dev va esquivar el raig blau, va estrènyer la seva arma contra el cap d’en Blau i va disparar. L'ésser va bramar, i després va cridar. El xiscle va acabar en un clapoteig. En Dev va disparar el desintegrador en ziga-zaga sobre el seu cap. Sorolls metàl·lics es van allunyar per dos passadissos. En Luke es va relaxar i va tossir una mica. Alguna cosa li pessigollejava la gola.
En Dev es va asseure sobre el flanc del Gran Blau i el va trepitjar. En veure que no es movia, va ocultar la seva mà esquerra sota un braç i va deixar que la seva arma pengés.
-Vaig simular que m'havien donat. Em va semblar més segur fingir mort que seguir combatent -va dir panteixant -. No estava ajudant molt. -La picor de la gola d’en Luke estava augmentant. En Luke es va tocar la ferida -. No és profunda -va insistir en Dev -. Una simple rascada.
Gran Blau jeia immòbil, excepte per una estreta llengua negra que sobresortia, tremolosa, d'una fossa nasal.
- Està atordit? -Va preguntar en Luke.
-Mort.
En Dev va mirar-lo als ulls.
En Luke va llegir dolor, culpabilitat i triomf.
- Qui era...?
-El qui... Em controlava. –En Dev va contemplar les lloses grises de la coberta -. Però Firwirrung era el meu amo, el petit marró de la cresta en forma de V al cap, a qui li vas tallar una urpa davantera. Firwirrung és el més perillós. Si t'atrapa, tots morirem. Tothom. A tot arreu.
- Per què? No semblava el cap.
-No, però dirigeix ​​les tecnificacions.
- Sempre han... tecnificat... per proporcionar energia als seus androides?
-Van tecnificar els antics p'w'ecks durant segles, però els humans duren més -va explicar en Dev -. La seva intenció és obligar-te a tecnificar d’altres humans des de lluny. Els ssi-ruuk volen esclavitzar a tota la galàxia. Hi ha... Ignoro quantes naus més tenen, a l'espera que Bakura caigui.
- Només és una força d'exploració? -Va preguntar alarmat en Luke.
En Dev va assentir, i en Luke va percebre la seva vergonya.
-Creu-me, Firwirrung va a per tu.
Ell havia col·laborat... De manera que aquella era la història. En Luke va tancar els ulls. No era estrany que en Dev hagués intentat escanyar-lo, abans de permetre als ssi-ruuvi sortir-se’n amb la seva.
En Luke va reprimir una altra tos.
-Bé, acabem la feina abans que n’apareguin més.
- Estàs bé?
En Luke va tornar a tossir. L'olor reptilià irritava les seves fosses nasals i la gola.
-Una cosa que respiro m'està molestant. Suposo que tu hi estàs acostumat. Anem-nos-en.
La sala de màquines era un laberint de controls i conductes, però va ser fàcil per en Luke localitzar el panell central. Aquell lloc creava una grotesca imitació de vida tan potent, tan abominablement retorçada, que es va encongir. Cent d’energies entrellaçades van inundar els seus sentits subliminars. Energies recentment tecnificades es retorçaven frenèticament entre els retalls desgastats d'altres voluntats gairebé acabades.
En Luke va travessar la consola amb la seva espasa. La cacofonia va emmudir.
Va passejar la vista al seu voltant i va respirar profundament. Va notar netes per fi la càmera i la nau.
S'hauria quedat sol a bord?
Tubs de llum brillaven darrere dels conductes grisos que recorrien pel sostre, de manera que existia energia d'emergència. Ara hauria de seguir el rastre del flux d'energia mitjançant els taulers, com tothom.
- Saps llegir això Dev?
Després d'una ràpida consulta, van decidir que el propulsor iònic i l’hiperpropulsor encara funcionaven, però havia volat l'enllaç entre el pont i la sala de màquines.
-Això és sorprenent -va murmurar en Dev.
En Luke va examinar les pantalles. Va tornar a tossir. Comptaven amb suport vital, armes i comunicacions, encara que no hi havia subministraments mèdics. Res per als músculs de les cames entumits, ni mascareta per filtrar allò que irritava els seus pulmons. Hauria de resistir fins que sortís del Shriwirr. De nou va creuar per la seva ment la idea que anava a quedar aïllat a la nau, sobretot si els ssi-ruuk perdien.
-Anem a buscar una llançadora -va dir, i es va apartar del tauler de control.
En Dev el va guiar fins a tres molls gegants de llançadores, tots buits. Ni tan sols van poder trobar l'aparell imperial segrestat a l’espaiport de Salís D’aar.
-Abandonin la nau -va murmurar en Luke -. Fugin del terrible Jedi i del seu poderós aprenent.
En Dev va estendre els braços.
-Llavors, això és el nostre bot salvavides. Et conduiré al pont.
La tos va agitar el pit d’en Luke.
-Hauré de fer-ho -va dir a contracor.

-Em sap greu això dels canons DEMP -va dir en Han al comandant Thanas.
Tots dos havien fallat i inutilitzat el patruller, i no ho lamentava en absolut. Encara sort que no havia aconseguit un per al Falcó.
-Baixes de guerra -va comentar en Thanas pel canal de comandament -. Com el comandant Skywalker, pel que sembla. Em sap greu. Admirava el seu talent.
- Què passa? -Va preguntar la veu de la Leia.
-El governador Nereus acaba d'anunciar-ho. Els alienígenes el van segrestar.
-No doni per perdut en Luke -va replicar la Leia amb veu tensa.
En Han va ensumar l'aire. Es cremava algun cable? ¡Resisteix, nena!
La veu metàl·lica d’en Thanas es va suavitzar.
-Altesa, llevat que tots els ssi-ruuk es retirin, tenim ordres específiques de destruir aquest creuer.
- Què? -Va exclamar la Leia.
En Han va notar una coïssor al coll. Només un quartet de naus protectores ssi-ruuvi impedien que en Thanas ho fes. La capacitat de foc del seu Dominant era enorme.
- Per què? -Va preguntar.
-Contagi, general. No em van donar detalls, i no tinc el costum de discutir ordres, per les conseqüències que comporta.
La Leia va interrompre des de la torreta inferior.
-Discutiu aquesta. Oblidi-la de moment, comandant.
No creia en aquell conte del contagi més que en Han. El governador Nereus només desitjava venjança. En Han va localitzar un filet de fum que brollava d'una mampara i va tallar el circuit. Solcat per cables com el plànol d'una ciutat, el Falcó podia funcionar amb diversos taulers desactivats.
La veu del comandant Thanas es va endurir quan va parlar amb una altra persona.
-Esquadrons 8 a 11, destrueixin aquests bots salvavides.
-Estan indefensos -va protestar la Leia.
-No ho sabem -va replicar amb fredor en Thanas -. Algunes cultures armen els seus bots salvavides.
- El procediment imperial acostumat? Rematar els ferits per estalviar despeses mèdiques?
-No sembla preocupada per les naus teledirigides. Són energia vivent.
-Esclavitzades. Irrevocablement. Matar només allibera les seves ànimes.
-Estic d'acord -va intervenir la capitana Manchisco des del Frenesí.
Estava ajudant a un patruller imperial a capturar amb el feix d'arrossegament a un creuer lleuger alienígena.
- I els alienígenes, Altesa? -Va insistir en Thanas.
La veu de la Leia va sonar com si tingués atapeïdes les dents.
-Estem lluitant per la supervivència del poble bakurà, i probablement d'altres, comandant. La defensa pròpia justifica moltes coses, però mai massacrar els indefensos.
En Thanas no va contestar. En Han va observar en els seus analitzadors que un esquadró de grans caces ssi-ruuvi volava cap al Dominant. Els seus turbolàsers van volatilitzar-ne a dos.
-Bon tir, Leia -va murmurar en Han. Va connectar el comunicador. De sobte, un remolí de llums va parpellejar en el panell del seu ordinador i Chewie va bramar pel comunicador -. Fantàstic, Chewie -va exclamar en Han -. Posa't a un canó.
- Què passa? -Va cridar la Leia.
-C3PO torna a funcionar. No em preguntis què li ha passat. Ens beneirà amb la història completa quan li ho permetem. Va proporcionar a l'Imperi un programa de traducció de l’idioma Flauta, però ara nosaltres també en tenim un.
La Leia va grunyir.
- Com està en Luke?
En Han va disparar contra un altre eixam de naus androide i va abatre al líder. Per dues vegades havien pensat que ja havien acabat amb totes. Per dues vegades, un altre creuer havia llançat un nou eixam.
-Encara bé -va murmurar la Leia -. Acaba de donar compte d'una concentració enorme d'aquesta... Energia zombi.
El canó disparava mentre ella parlava.
-Oblida't de les teledirigides, cor. Concentra't en el teu germà.
Adverteix-li del que en Thanas acaba de dir.
 - Ja ho intento!
-Digues a C3PO que tracti de transmetre en les seves freqüències, o alguna cosa per l'estil.
En Han va serrar les dents. En Luke havia entrat sol al palau d’en Jabba. I hi havia rescatat sense ajuda en Han, la Leia i en Lando, de la gola sorrenca del Sarlacc, literalment. Malgrat aquells deliris de grandesa, potser sabia el que es feia.

Què estic fent? en Luke va acabar de recórrer en cercle el pont del Shriwirr, trontollant sobre una cama sana i una altra que li donava rampes cada vegada que recolzava el seu pes en ella. Les consoles es corbaven des del terra fins al sostre, cobertes de símbols desconeguts. Algunes pantalles indicaven llocs de tripulants, però no hi havia cadires, bancs o tamborets. Un llarg panell corb feia de portell.
- Saps com funciona algun d'aquests aparells?
-Sé llegir els controls. Això és tot.
-Val més això que res -va murmurar en Luke.
Una cosa el preocupava. Es va apartar d’en Dev, inquiet, i va encendre l'espasa.
En Dev va girar en rodó.
- Què passa? -Va murmurar en veu alta.
-No ho sé. -En Luke va caminar cap a la mampara còncava més propera, i després es va desviar cap a l'escotilla, amb el cap cot -. Probablement res.
-Ho dubto.
En Dev havia deixat oberta l'escotilla de la cabina. En Luke va avançar. Va notar, o va creure notar, darrere de les mampares una presència alienígena.
-Posa't a cobert, Dev -va cridar.
Un p'w'eck es va llançar sobre ell. En Luke va tallar la seva urpa davantera, amb desintegrador i tot. Després va veure una granada de gas metàl·lica que penjava d'una cadena al voltant del seu coll. Va tallar la cadena, va estendre una mà i va llançar lluny la granada, abans de llençar el panell perquè bloquegés l'escotilla. Un espetec apagat es va sentir darrere. El p'w'eck atrapat, ploriquejant, va retrocedir.
-Parla amb ell. -En Luke va agafar amb més força l'espasa i va respirar amb lentitud per no tossir -. Digues-li que no vull fer-li més mal. Si ens ajuda, potser puguem utilitzar la nau.
En Dev va començar a emetre trinats i xiulets. El p'w'eck va vacil·lar, i després va llançar la mà cap al seu desintegrador.
En Luke li va arrabassar mitjançant la Força.
-Digues-li que ningú vindrà fins que el gas del passadís es dissipi.
En Dev va trinar. El p'w'eck va tornar a sacsejar el cap. En Luke es va preguntar si s'atreviria a interrogar l’alienígena. No sabia com. L'ésser no pensava universalment parlant.
En Luke va tirar al Dev el desintegrador del p'w'eck.
- Hi ha alguna manera de lligar-lo, per evitar que ens faci perdre més el temps?
En Dev va arrufar les celles, va aixecar el desintegrador i va travessar el crani de l’alienígena.
- Dev! -Va exclamar en Luke -. Mai matis si no és necessari!
-Ens hauria assassinat quant ens haguéssim descuidat. Ens queden pocs minuts. Anem a utilitzar-los.

-Vigila! -va cridar una veu estranya a l'oïda dreta d’en Han.
En Han va augmentar l'energia dels escuts d'estribord. Les forces combinades rebels i imperials gairebé havien tancat un arc al voltant de dos creuers alienígenes més, però els invasors resistien. L'espai negre espurnava de naus, escuts i energia, a mesura que els ssi-ruuk concentraven el seu foc en les naus rebels que ocupaven punts clau..., tal com en Han havia anticipat.
-Dominant a Falcó. Tanqui aquesta bretxa en zero-dos-dos.
El Dominant havia rebutjat els seus atacants, però es va inclinar a estribord. Han va somriure i va suposar que els seus impulsors laterals s'havien avariat de nou. Potser en Luke estaria fora de perill una estona més. Va imprimir un gir a la seva nau per encarar el nord solar. La bretxa en qüestió era prou gran perquè passés per ella un Destructor Estel·lar.
-Coberta -va respondre el comandant Thanas -. Grup Roig, i els altres, seguiu-me.
Quatre caces X i cinc caces TIE van volar rere del Falcó com un esbart de pollets.
- Dominant! -Va exclamar una veu pel canal obert -. Estan contraatacant! Foc concentrat en el meu...
Silenci. En Han va estrènyer els punys. Odiava que els joves morissin, però a mesura que les pèrdues augmentaven, les naus ssi-ruuvi desapareixien amb més celeritat. Les forces humanes no es rendien tan fàcilment.
Una cosa va donar-li a un patruller imperial.
-Falcó a Dígit Sis. Està bé?
El patruller no va contestar. Va oscil·lar i es va precipitar sobre el petit creuer alienígena.
Una hora després, Han continuava encara evitant restes de col·lisions, a la vora de l'extenuació. En Thanas exigia molt als seus pilots, però la batalla era seva.
Un sensor es va encendre. Nombroses comunicacions s'estaven desenvolupant entre les naus dels Flautes. En Han va connectar el programa traductor de C3PO en una pantalla lateral. Gràcies a la còpia del programa que pertanyia a Captison, el comandant Thanas esperava esbrinar si el cap alienígena ordenava la retirada..., però no així els Aliats.
A la pantalla d’en Han va centellejar un sol missatge, que no cessava de repetir la nau capitana dels Flautes. Retirada total. Retirada total. Retirada...
En Han va manipular frenèticament el seu tauler de control, amb la finalitat que les naus imperials no captessin la seva emissió.
-Naus rebels -va anunciar -, els Flautes se'n van. Escuts al màxim, i compte amb els imperials. Tots els caps d'esquadró, allunyin les seves naus dels caces imperials. Manchisco, està a l'abast del Dominant. ¡Surti d'aquí!
- Es retiren? I en Luke? -Va cridar la Leia -. Segueix a bord? No podem disparar contra aquest creuer.
En Han va passar l'energia de les armes als escuts.
-Ni tampoc dispararem contra els imperials primer. -Un contrabandista amb consciència no tenia molt de futur. Era evident que l'Aliança estava encantada amb ell -. No sabem qui controla el creuer d’en Luke. Veig a quatre naus protectores, que volen molt a prop.
Era l'única nau dels Flautes que no retrocedia. Tota classe d'estranyes naus s'estaven perdent en la llunyania de l'espai.
El Falcó es va estremir des de les bombetes fins el motor d’hiperpropulsió. En Han es va allunyar dels controls, momentàniament ionitzats. Chewbacca va rugir-li a les orelles. Una llum encegadora va il·luminar l'espai, un segon tret des del Dominant. En Han va parpellejar.
- Frenesí! -Va udolar -. Manchisco! Està aquí, Manchisco?
El Frenesí s'havia convertit en estàtica i restes disperses.
-L'han abatut -va exclamar en Han.
El nostre únic creuer. Bon viatge, Manchisco. Va tancar el puny i va donar gràcies mentalment en Chewie per haver contractat en aquell tècnic bakurà que havia augmentat l'energia dels escuts del Falcó. Si hagués pogut, hauria volat al Dominant, i sense la seva consciència, al comandament dels canons inferiors, li hagués permès disparar primer.
Va tenir la impressió que la Leia tornava a parlar a la meitat del seu cap.
-Bé, general, el comandament és teu.
En Han va teclejar la freqüència de comandament.
-Gràcies per res, Thanas -va cridar. Va cridar als esquadrons -. Ja ho heu vist. L'Imperi acaba de trencar la treva. Tornem a la guerra, nosaltres contra ells. Recordeu-vos de l'Estrella de la Mort. Poseu-vos en formació amb el Falcó.
-Falcó, aquí Cap Roig. Ens trobem a uns mil kay de vostès i tenim caces TIE en totes les pantalles.
-Ataqueu-los, doncs -va bordar en Han -. Wedge, on ets?
Aquell enorme creuer ssi-ruuvi va torçar la trajectòria, encara escortat per les naus protectores. No sabia com defensar en Luke..., o si s'atreviria. Cabia la possibilitat que tota la tripulació hagués fugit, espantada d’en Luke, però potser no. I ell, per descomptat, no estava al comandament de les quatre naus protectores.
Mentrestant, un altre gran creuer en forma d'ou es disposava a girar. Un tercer es va capbussar a l'hiperespai amb massa rapidesa per haver efectuat càlculs. Fugia a cegues.
-Darrere del planeta. O almenys ho estava -va contestar en Wedge -. Amb prou feines et vaig sentir per via satèl·lit. Espera... -Al cap d'uns segons, va tornar a parlar -. Hi ha una gran activitat de caces TIE en vuit-nou-dos-dos. Esbrina què passa.
- És el Dominant! -Va exclamar la Leia -. Dóna la volta.
El mal de cap es va convertir en un malson a mesura que en Thanas destruïa esquadrons rebels, i en Han reagrupava els supervivents en un doble esquadró irregular. Contemplava el creuer ssi-ruuvi, cada vegada més proper.
-Leia, digues-li al Luke que tenim problemes.
- Ho intentaré!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada