dimecres, 26 de febrer del 2014

El gran assalt a la nau ramat (II)

Anterior



II
- Noone! Inepte i inútil sac de cucs de grava! - La veu d’en Guttu va ressonar en els estrets confins de la seva càmera d'audiències.
Gràcies als Fats, està de bon humor, va pensar en Noone. Va obrir els braços en un exuberant gest i es va apropar al hutt recolzat.
- Excel·lentíssim Guttu! -Va respondre en Huttès -. Benefactor benvolent i patriarca pater...
- No t'acostis més. – En Guttu va detenir-lo amb un gest ondulant de la seva inflada mà. Gran fins i tot per a ser d’un hutt, cada any que passava en Guttu semblava menys una criatura racional i més un pegot pastós de massa sense coure. Sovint presumia de no haver-se mogut per si mateix en 150 anys.
En aquest moment, el hutt estava xuclant la cuixa rostida d'algun desafortunat animal de ramat. La peça d'un metre de llarg brillava humida sota la tènue il·luminació apuntant a la seva boca cavernosa. En Noone va observar el seu voltant la cambra d'audiències. L'olor de ranci seguia sent el mateix, igual que els ostentosos tapissos i les catifes apilades absurdament. L'au camallarg clapat, que agitava les ales i cobria les catifes amb plomes gastades, era un estrany afegit. Inclinant el seu petit cap, la criatura examinava el sòl a la recerca de molles o bestioles.
En Guttu es va inclinar cap endavant, mirant intensament a la inesperada acompanyant d’en Noone.
- Qui és la teva ombra? - Va retrunyir. La seva aerocadira va gemegar mentre els seus repulsors compensaven el canvi en la distribució del pes.
En Noone va assentir.
-Les meves disculpes. Kels, el Gran Guttu. La Kels és l'última addició a la nostra alegre tropa. Ara mateix no és més que una aprenenta, però crec que estareu d'acord en què els seus talents ens fan més formidables que mai. És la ment mestra que va ordir el robatori de cristalls de facetes de foc a Druckenwell, va posar el guant a les quatre corones de...
- Us estareu preguntant per què us he convocat. – En Guttu clarament no estava interessat en l'historial de la Kels, que en Noone suposava que era fictici en la seva majoria. El lladre va mostrar la seva cara més atenta.
- Fa dos dies un humà va ser assassinat. Era el comptable d'un prestador rodià anomenat Vop l'usurer... un empleat menor d'un criminal inferior. No m'importa gens cap d'ells. – En Guttu es va aclarir la gola, amb un clapoteig greu i humit -. Però el crim va ser orquestrat pel meu repel·lent rival, Ritinki el Bimm.
- El Bimm? -Va dir la Kels amb incredulitat, aparentment aliena a l’urgent gest de callar d’en Noone -. Esteu dient que un d'aquests petits pacifistes és un cap criminal?
L'esclat de riure d’en Guttu va sonar com un tro.
- Ah, humans! - Va rugir -. Tan pestilentment comuns, i tan culturalment ignorants. Hi ha excepcions per cada regla, estimada. Fixa't en mi, per exemple -va continuar, pronunciant amb cura cada paraula com si estigués parlant amb un nen rebel -. Els Hutts tenen una injusta reputació d'hedonistes cruels i egoistes, i golafres immoderats. I no obstant això, només et cal fer-me una ullada per adonar-te que això no és cert. -A continuació, com si el tingués escrit en un guió, va deixar anar un sísmic rot.
- Eh... sí, és clar -va dir la Kels amb vacil·lació.
En Guttu li va somriure radiant, i després va tornar la seva mirada de nou cap en Noone.
- En Ritinki i en Vop planegen fer una amistosa "trobada de ments" a bord de la nau ramat ithoriana Cançó dels Núvols demà passat a la nit. He descobert que en Vop ha pensat usar la reunió com a oportunitat per obtenir en secret una caixa forta segellada dels ithorians. Els diners ja han canviat de mans. El comptable anava a escapolir-se després del sopar i recollir la mercaderia.
-Però ara és mort -va comentar en Noone.
- Precisament. En Ritinki també va tenir notícies del pla. Va liquidar solapadament i de forma abjecta al comptable d’en Vop, i va introduir el seu propi duplicat en el seu lloc. I en Vop, aquest estúpid de mirada perduda, no té ni idea! - La fofa massa d’en Guttu es va sacsejar en una riallada.
- De manera que el duplicat d’en Ritinki recull la caixa i li lliura al seu mestre, no a Vop – va especular en Noone -. Què és, un clon?
- Bah. Ni tan sols en Jabba podria crear un clon. El més probable és que es tracti d'una alteració quirúrgica, però en Ritinki podria haver optat per una holodisfressa. No importa, perquè no funcionarà. - Els ulls d’en Guttu es van estrènyer fins a esdevenir ranures daurades -. Aneu a robar la caixa abans que ell hi arribi allà.
En Noone va empassar saliva. Estava tement que per aquí fossin els trets.
-No em defraudis, Cecil Noone. Els vrblthers estan famolencs en aquesta època, i conec una banda de lladres que seria un exquisit menú de quatre plats.
-Vaja... - Va murmurar en Noone, sentint com si s'hagués enfonsat diversos centímetres a la catifa.
En Guttu va introduir el tros de carn oliosa en la seva immensa boca, i després el va tornar a treure.
- Perdoneu-me. He oblidat les obligacions d'un amfitrió. Si us plau, preneu una mica de robba. - Amb els seus gruixuts dits, va separar un tros de greix blanc com la llet i el va sostenir, com si li estigués oferint al seu nashtah de mascota una llaminadura especial. En Noone va avançar uns passos i va acceptar el tremolós tros.
En Guttu va arrencar una altra tira de la cuixa i la va llançar amb aire absent a la cantonada oposada, on va rodar sota un tapís de mal gust que representava la Tercera Batalla de Vontor. L'au clapada grallà famolenca. En un remolí de plomes, es va abalançar sobre el tros.
En Noone va prémer temptativament el tros de robba amb la punta dels dits. Estava humida i brillava pel greix i la saliva del hutt.
- Llavors -va dir -, quins són els detalls de la trobada? I el temps d'arribada de la nau ramat? També... - Va caure mentre aixecava la vista. En Guttu l’estava fulminant amb la mirada de forma severa. Respirant profundament, en Noone es va dur a la boca l'amarg tros de cartílag i va somriure amb les dents premudes. En Guttu li va tornar el somriure.
- Quammo us donarà una tauleta de dades a la sortida. Ara, si m’excuseu, he de començar el meu dinar vespertí. Tornareu d'aquí a dos dies amb la caixa forta.
En Noone es va girar per marxar, però la Kels tenia una pregunta més.
- La caixa... Què hi ha dins?
- Estimada -va dir en Guttu amb una riallada -, no tinc ni idea. Però si fa que dos dels meus competidors s’apunyalin per l'esquena d'aquesta manera, ho vull.

***

La Kels va recolzar una mà contra la paret per mantenir l'equilibri quan la sobrecarregada llançadora es va alçar tremolosa de la plataforma d'aterratge. Els plats van bategar, i un dels carrets de càtering que li arribaven a l'altura de la cintura va xocar dolorosament contra els seus genolls. Es va allisar el seu net uniforme blanc i va llançar una mirada a l'altre costat de la cabina de passatgers cap a Noone, que estava assegut al seu seient encoixinat amb els arnesos fermament cordats i vestia un impecable uniforme de lli similar al seu. Ell li va somriure intentant tranquil·litzar-la.
Ella va passar la mirada a la finestra al costat del cap d’en Noone i observà les parpellejants torres de Nar Shaddaa passar disparades davant ella quan el pilot de la llançadora va començar un lent gir ascendent. La lívida superfície de Nal Hutta, l'inflat planeta del qual Nar Shaddaa era la lluna, estava començant a treure el cap sobre el dentat horitzó de ferrociment.
Havia passat dia i mig des de la seva trobada amb Guttu. Quan ells dos havien tornat al Borgove, tant en Dawson com la Sònax havien udolat indignats davant l'enormitat de la tasca i el poc temps que tenien per preparar-la.
- Dos dies! - Havia dit furiós Dawson, amb els seus ulls brillants examinant les lectures que anaven apareixent a la tauleta de dades d’en Guttu -. Dos dies per pujar a bord d'això -va dir, mostrant-los la tauleta, on es podia veure l'esquema d'una colossal nau ramat ithoriana amb forma de platet - i robar la seva preciosa caixa? Era conscient aquest llimac malaltís que segellaran tot el trànsit aeri per mantenir la reunió en privat? Fins després de la reunió, no es permetrà atracar a la nau ramat a cap comerciant, agent de compres, o botànic. A ningú.
- Tant Vop com Ritinki saben que els seus rivals intentaran eliminar-los durant la trobada - havia comentat Noone -. Probablement tampoc confiïn l'un en l'altre, el que significa que cada un d'ells portarà el seu propi exèrcit personal de matons de seguretat. Afegeix en això el fet que cada un d'ells planeja sortir de la nau amb aquesta misteriosa caixa forta, i podem esperar que la nau ramat realment estigui tan fermament segellada com la closca d'un ou. No ens estem enfrontant a cap estúpid.
La Sònax havia oscil·lat a un costat i a un altre, un dels seus tics característics que indicava nerviosisme o frustració continguda.
- Llavorsss com entrem?
Després de sis hores de suggeriments que conduïen a carrerons sense sortida, i que variaven des del més convencional (fer-se passar per un equip de manteniment) al més ridícul (embolicar-se en xarxes de camuflatge i esperar que els ithorians els pugessin a bord com noves i estranyes formes de vida per al zoo de la nau ramat), va ser el sopar el que finalment els hi va inspirar un pla viable.
La Sònax havia captat una trucada subespacial que la Cançó dels Núvols havia enrutat pel satèl·lit 355-D del sistema de comunicacions. El menjar de la festa s’anava a encarregar a una empresa externa.
No resultava estrany que no hi hagués molta demanda per a empreses de càtering a Nar Shaddaa. La major part dels habitants de la lluna eren vagabunds indigents, contrabandistes incultes, o decadents senyors hutt com en Guttu. Estimables Sibarites estava a punt de tancar les portes per sempre quan la transmissió de la Cançó dels Núvols va arribar pel comunicador. La petició va fer que s'estengués el pànic a l'empresa de dos mesos d'antiguitat.
Estimables Sibarites tenia una plantilla de dotze persones; prèviament eren divuit, però un hutt que va patir una indigestió va llançar a sis dels seus xefs a una nebulosa propera. Aquest treball tornaria a la moribunda empresa al benvingut camí de la solvència, però per poder encarregar-se d'un esdeveniment tan gran, havien necessitat doblar la seva plantilla en quatre hores.
S'havien realitzat trucades frenètiques a les cuines privades dels més antics clans hutt, disculpant-se per la brevetat dels terminis però sol·licitant poder contractar qualsevol amb experiència culinària per a un treball temporal. Tres dotzenes d'éssers van expressar el seu interès; només set van arribar a aparèixer a Estimables Sibarites al matí següent. Es va fer una comprovació rutinària als historials dels nouvinguts, se'ls va proporcionar uniformes blancs nets i se’ls va posar a treballar preparant els entrants per al sopar de la nit i carregant-los en tres llançadores llogades. Gràcies a un senzill arranjament informàtic per part de la Sònax, dues de les cares noves pertanyien a Noone i Kels.
Els motors de la llançadora van gemegar malaltissament quan la maldestra nau superava l'atmosfera i lliscava sota la mola, cremada i a la deriva, d'una corbeta classe Rondador. La Kels sabia que l'espai al voltant de Nar Shaddaa estava cobert de restes gastades com aquesta. Esperava que el pilot hagués tingut el sentit comú de desviar una mica d'energia addicional als escuts de partícules.
Amb un sotrac i un so queixós dels compensadors d'acceleració, la llançadora es va inclinar bruscament per evitar un emplaçament turbolàser abandonat amb forma de rosquilla que girava lentament. A través del brut parabrisa visible just darrera del respatller de la cadira del pilot, el seu destí va aparèixer a la vista.
La Cançó dels Núvols era una visió impressionant, un titànic disc de bronze de gairebé un quilòmetre de diàmetre. La seva vora estava puntejada de badies d'atracada i rescloses, mentre que el seu nucli albergava una elevada cúpula de transpariacer que cobria arbrets i cuidats jardins d'aigua. Com la major part de les naus ramat, la Cançó viatjava per les rutes hiperespacials de la galàxia venent mercaderia rara i inusual a tot aquell qui volgués acostar-se. Per norma, els ithorians de coll de cullera fomentaven la interacció amb altres espècies. Que una nau ramat fora llogada perquè hi tingués lloc una conferència privada i exclusiva era un fet sense precedents.
La seva nau es va col·locar en situació darrere de les altres dues llançadores del càtering i van seguir els seus deixants fins a l'hangar més proper. El palpitant rectangle blau que indicava el camp de contenció atmosfèrica creixia de mida. Conforme el pilot feia preparatius per a l'aterratge, una veu aguda va parlar a l'altura del colze de la Kels.
- I quant porteu treballant a la cuina d’en Tagta? - La veu era irritantment aguda, amb un accent de melindrosa educació -. Aquest negoci nostre és un mocador, i no recordo haver vist les vostres cares abans.
La Kels va abaixar la mirada cap a qui havia parlat, un humà grassonet i rabassut amb un bigoti absurdament punxegut. Ell i els seus dos companys, dos humanoides desmanegats i amb pell daurada d'una espècie que la Kels no havia vist mai abans, havien arribat aquell matí amb l'ajuda temporal. No estava clar si sospitava alguna cosa, o simplement estava sent amistós. Ràpidament, va recordar la seva tapadora.
- Dubto que ens hagueu vist. Ens van traslladar al Palau d'Hivern d’en Tagta fa dues setmanes. El nostre amo es troba actualment a la seva residència permanent de Nar Hekka, així que vam decidir obtenir uns crèdits addicionals.
La llançadora es va posar a l'hangar amb una sacsejada i un cop sec. Les portes de càrrega del darrere es van obrir amb un xiuxiueig.
- Ah. Bé, més us val que mai ho esbrini -va dir l'homenet amb un esbufec ​​-. Tinc entès que en Tagta pot ser bastant inflexible.
- Podem tenir cura de nosaltres mateixos, saps? - Va exclamar la Kels, descordant-se els arnesos de l'espatlla. No tenia ganes de xerrar amb un cuiner massa curiós.
L'home va deixar anar aire sobtadament, amb soroll, com si li haguessin donat un cop de puny en la seva àmplia panxa.
- Bé! -Els seus dos companys ja estaven empenyent carros per la rampa de popa. Es va donar la volta per seguir-los -. Estigues fora del meu camí, amateur -va exclamar amb arrogància per sobre l'espatlla -. Vaig aprendre amb el mateix gran xef Porcellus.
- Prima donna -va murmurar la Kels per a si mateixa, movent el cap amb desdeny.
En Noone li va fer una mirada expectant i va col·locar les dues mans contra un carro de metall etiquetat com ARREL CHARBOTA AL PÚDING DE GUMBAH.
- Comença l'espectacle.
Van empènyer el carro a la badia de l’hangar buit cap als serpentejants passadissos que conduïen al pati principal. En Noone va disminuir gradualment el pas fins que el grup que els precedia va desaparèixer en una cantonada, i llavors van girar abruptament a un passadís lateral i d'allà a un nínxol de manteniment. La Kels va deixar anar els tancaments de la cantonada del carro, obrint de bat a bat el panell lateral. En lloc de púding de gumbah, el carret contenia un plat molt menys apetitós. Un tynnan i una sluissi, horriblement premuts.
La Kels es va agenollar i es va inclinar cap a ells.
- Passant una bona estona? - Va xiuxiuejar amb un somriure.
En Dawson va grunyir. L'espatlla de la Sònax pressionava la seva orella, i el seu colze se li clavava en un ull. Ell, per la seva banda, tenia els dos peus encaixats a la part més fina de la cua d'ella. Agafava el sac de detonadors protectorament contra el seu pit.
- Oh, sí - va grunyir -. Ajuda'ns a sortir d'aquí, gracioseta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada