divendres, 21 de febrer del 2014

Vida i obra d'Obi-Wan Kenobi (XVII)

Anterior



CAPÍTOL DOTZE

Dins de la sala de control que donava cap a la badia de desembarcament 327, a l'hangar que contenia al captiu Falcó Mil·lenari, en Ben ràpidament va estudiar els esquemes de la terminal del generador d'energia que l’R2-D2 mostrava en una pantalla. La terminal es trobava en el sector sis de l’hemisferi nord de l’esfèrica estació de batalla. A l'instant va memoritzar la ubicació, en Ben es va girar cap al Luke i en Han i els va dir:
- No crec que puguin ajudar-me en això nois. He d'anar sol.
- El que vostè digui -, va respondre en Han quan en Ben es dirigia a la porta. - He fet més del que esperava en aquest viatge.
En Ben acabava d'arribar a la porta quan va ser detingut pel Luke, que li va dir:
- Vull venir amb tu.
- Tingues paciència, Luke, - va contestar-li en Ben. - Queda't i cuida els droides.
Assenyalant al Han, en Luke, va dir:
- Però ell pot fer-ho.
- Has d'assegurar-te que siguin lliurats o altres sistemes estel·lars patiran la mateixa sort que Alderaan, - en Ben es va interrompre, - el teu destí està en una trajectòria diferent al meu. - Va prémer el botó de la porta lliscant-se ràpidament fins al sostre. Davant en Luke, va afegir -, La Força estarà amb tu... Sempre!
En Ben va sortir de l'oficina de comandament i va caminar pel passadís. Un moment després, va sentir que la porta es tancava darrere seu. Encara que era reticent a deixar sol al Luke amb l'impetuós Han Solo, considerava que en Luke estaria segur si es quedava on estava, almenys fins que l'energia del llamp tractor fóra desactivada.
També creia que era millor posar distància entre ell i en Luke, perquè ell sabia alguna cosa que el noi no. Poc després que havien arribat a l'hangar de l'estació de batalla, mentre s'amagaven dins del compartiment de contraban del Falcó, en Ben havia sentit una presència molt particular.
Darth Vader.
En Ben sabia que si ell havia sentit la presència d’en Vader, era molt probable que també Lord Vader l'hagués sentit a ell. En Ben no estava espantat de tenir una altra confrontació amb Vader, però no volia pensar què li passaria al Luke si fallava desconnectant el raig tractor.
En Ben va ser curós evitant ser detectat durant el seu recorregut pels laberíntics corredors i elevadors de l'estació de batalla. Movent-se sigil·losament d'un transport cap a un passadís llarg i buit, es va aferrar a les ombres fins que finalment va arribar al seu destí: un pont estret que s'estenia per un eix ample i profund que el va portar a la terminal d'energia del raig tractor, una estructura cilíndrica que ocupava el cim d'una torre del generador de trenta-cinc quilòmetres d'altura.
Comptava amb una estreta cornisa al voltant de la terminal. En Ben va fer un pas amb cura en la lleixa i es va moure al voltant de la terminal d’energia fins que va poder arribar als controls del generador. Va moure una palanca, aleshores va envoltar la terminal fins a arribar als controls per a l'acoblament d'energia del raig tractor.
Va escoltar passos que s'acostaven. En Ben va moure el seu cos al voltant de la terminal per ocultar-se d'un destacament de soldats d'assalt que creuaven el pont. Dos soldats d'assalt es van quedar enrere mentre els altres van procedir.
Després que en Ben reajustés els controls del generador i va confirmar que el raig tractor estigués desactivat, va utilitzar la Força per fer que els dos restants soldats d'assalt escoltessin una explosió sorda. Mentre els soldats estaven distrets, en Ben va fer un pas enrere en el pont, retirant-se ràpidament de la terminal. Va arribar a un altre corredor dirigint-se a la sala de control per reunir-se amb els seus aliats.
En Ben finalment va arribar a la zona equatorial de l'estació de batalla, i després al mateix nivell on es localitzava el moll d'embarcament 327. En moure’s a través d'un passadís va escoltar que més soldats d'assalt s'acostaven, ficant-se en un racó fosc. Quan els soldats d'assalt van passar davant seu, un d'ells va comentar:
- Creiem que poden estar separats. Poden estar en els nivells cinc i sis, senyor.
 Separar-se? en Ben no estava segur, però sospitava que el soldat es referia al Luke i els altres. Tot el que podia fer era esperar que en Luke estigués bé.
Una vegada que els soldats d'assalt se n'havien anat, en Ben va sortir del racó. Va treure el seu sabre de llum del seu cinturó, sense activar la fulla però llest per fer-ho. Tenia la sensació que estaria utilitzant la seva arma més d'hora que tard, i tenia la sensació que l’estaria utilitzant contra Vader.
Des que havia detectat la presència d’en Vader a l'estació de batalla, cada vegada era més segur que Vader sabia que ell estava a bord. Fins i tot hi havia la possibilitat que en Vader li hagués permès desactivar el raig tractor, tot en un esforç per atreure’l cap a un parany. En Ben no tenia por del que en Vader podria tenir-li reservat, però encara havia de fer tot el possible per assegurar-se que en Luke escapés amb seguretat.
Si en Ben fallava, pensava que tots els seus anys a Tatooine haurien estat per a res i tot estaria perdut.
Va caminar a través del corredor, però amb menys precaució. Ja que sabia que estava destinat a trobar-se amb Vader, i que seria el seu retrobament final.
En Ben seguia sostenint el seu sabre làser quan va arribar a un túnel d'accés que es comunicava amb la badia d'atracada 327. Entrant al túnel, va observar una figura fosca i alta a l'altre extrem del passadís. Tot i que en Ben mai havia vist l'encarnació cibernètica de Darth Vader en les transmissions de l’Holo-Xarxa a Tatooine, seguia percebent el poder del seu antic aprenent, ara ocult dins d'una armadura negra.
En Vader havia activat ja la fulla carmesí del seu sabre de llum. Per un moment, es va quedar tan quiet com una estàtua. Després es va dirigir cap endavant, la seva capa negra es va moure darrere seu mentre pràcticament es lliscava pel pis del túnel cap a l’Obi-Wan Kenobi.
L’Obi-Wan va activar el seu sabre de llum i va sortir lentament cap endavant. Hi havia lluitat amb Vader abans, i no havia tingut por en aquell llavors i tampoc ara. Apropant-se a Vader, l’Obi-Wan va pensar amb diversió morbosa, “és més alt del que recordo”.
- T'he estat esperant, Obi-Wan -, va dir en Vader fent un pas cap endavant. - Ens veiem de nou, per fi. El cercle s'ha completat.
L’Obi-Wan va moure el seu sabre de llum en un angle per assumir una posició ofensiva.
En Vader va continuar:
- Quan et vaig deixar, no era més que l'aprenent; ara jo sóc el mestre.
- Només un mestre del mal, Darth -, va dir l’Obi-Wan. Usant el títol Sith d’en Vader de manera irònica, com si es dirigís a un nen. Esperant que l'insult li prengués amb la guàrdia baixa, va donar una estocada sobtada, però en Vader fàcilment la va bloquejar amb la seva pròpia arma. Hi va haver un fort cruixit elèctric en posar-se en contacte els feixos làser.
L’Obi-Wan llançava espasades una vegada i una altra, i en Vader parava cada cop.
En Vader va dir:
- Els teus poders són febles, vell.
Tot i que l’Obi-Wan només podia imaginar el que quedava de les característiques d’en Vader darrere de la màscara, d'alguna manera sospitava que estava somrient.
- No pots guanyar, Darth -, va dir l’Obi-Wan. - Si em guanyes, seré més fort del que et puguis imaginar.
- No hauries d'haver tornat.
Els seus sables de llum es van enfrontar una vegada i una altra. I com la seva batalla anava continuant, es van acostar a la porta principal que conduïa directament a l'hangar on estava el Falcó Mil·lenari.
L’Obi-Wan es va arriscar a mirar a través de porta oberta a l'hangar i va veure a quatre soldats d'assalt custodiant el Falcó. També va sentir que en Luke era a prop. Amb l'esperança de causar una distracció que permetés al Luke abordar el Falcó, va atacar a Vader amb més força. El soroll del xoc de sabres de llum va fer ressò en l'hangar, atraient l'atenció dels soldats d'assalt.
Amb la seva visió perifèrica, l’Obi-Wan va veure als soldats d'assalt deixar els seus llocs al costat del Falcó i córrer cap a ell i al Vader. Ell va continuar el seu atac, i després de diversos intercanvis, va sentir que en Luke estava en moviment i sabia que el seu pla havia funcionat. Es va arriscar a mirar de nou amb compte cap a l’hangar, apreciant diverses figures corrent cap a la rampa d'accés del Falcó: els droides, Chewbacca, Han Solo, Luke, i...la Leia!
L’Obi-Wan no sabia que la princesa Leia estava a l'estació de batalla, però va reconèixer a la noia amb el vestit blanc de l'holograma que l’R2-D2 havia mostrat. L’Obi-Wan no creia en la sort o en la coincidència, i sense voler va veure al Luke reunir-se amb la seva germana bessona, ell sabia que no havia estat un llamp tractor què els havia portat a l'estació de batalla, sinó que havia estat la voluntat de la Força.
La seva mirada fugaç també va registrar que en Luke s'havia aturat darrere dels seus amics. En Luke estava a poca distància de la rampa d'aterratge i estava mirant-lo fixament, bocabadat.
L’Obi-Wan es va adonar que només hi havia una manera de què en Luke, la Leia, i els altres escapessin amb vida de l'estació de batalla. Va somriure mentre apartava la mirada d’en Luke, llavors va tancar els ulls i va aixecar el seu sabre de llum davant seu.
Darth Vader no va dubtar a copejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada