dissabte, 15 de febrer del 2014

Vida i obra d'Obi-Wan Kenobi (VIII)

Anterior



CAPÍTOL CINC

El Comandant Clon Cody va cridar:
- Aquí vénen!
El General Jedi Obi-Wan Kenobi va escoltar el crescendo produït pels mortals míssils que s'aproximaven. La seva divisió del Gran Exèrcit de la República, el 7 è Cos Aeri, només havia guanyat terreny en un parc públic en una plaça de la ciutat. Estaven a Farquar III, un planeta que recentment s'havia aliat a la Confederació de Sistemes Independents.
El cap amb casc d’en Cody es va girar per veure el senyal de la mà de l’Obi-Wan: la mà dreta estesa, amb dos dits dirigits cap al cel, seguit d'un ràpid canvi en el sentit en què els míssils van ser disparats.
En Cody va tornar la seva mirada cap als soldats clon blindats, que estaven posicionats al sostre d'ample de l'edifici darrere seu i Kenobi. Sostenint el seu rifle blàster a la seva mà dreta, en Cody va assenyalar amb l'esquerra a la unitat antimíssils perquè assenyalessin amb els seus canons làser als míssils que venien, i després va dirigir una segona unitat per apuntar i disparar als seus agressors.
El primer calculava la velocitat i la distància dels míssils, ja que van aixecar els seus canons. El segon va fer el mateix, realitzant un senyal a l'aire per indicar-li a dues naus de la República on estava clarament la posició del seu enemic.
Els míssils, set en total, estaven en abast visual. Ambdues unitats antimíssils d’en Kenobi van disparar als seus respectius objectius. Un moment després hi havia cinc explosions simultànies. El primer no havia pogut fer caure dos míssils.
L’Obi-Wan es va llançar a cobert darrere d'una estàtua d'un poeta del qual mai havia sentit parlar i va portar les mans enguantades cap les orelles. Un dels míssils enemics va deixar fora de combat a la segona unitat antimíssils de l’Obi-Wan, mentre que l'altre míssil va colpejar un edifici d'apartaments proper. Els fragments del míssil, el ferrociment i armadures clons, van passar prop de la posició de l’Obi-Wan.
Descobrint les orelles i saltant sobre els seus peus, l’Obi-Wan va escoltar una onada d'explosions distants, i esperava que la seva, ara delmada, segona unitat hagués assolit el seu objectiu enemic.
Girant-se cap al Cody, va cridar:
- Situació!
- Maltractat i cremat! - Va cridar en Cody, però abans que l’Obi-Wan pogués emetre la seva següent ordre, un esquadró de droides de combat van sortir d'un carreró i van marxar cap al parc. L’Obi-Wan va activar el seu sabre de llum. Els droides van obrir foc, llançant una pluja de feixos d'energia carmesí a la plaça de la ciutat, on el 7è Cos Aeri havia aterrat menys de tres minuts abans.
L'objectiu de la República era destruir la fàbrica de droides finançada per la Federació de Comerç. Per desgràcia, la Confederació havia anticipat d'alguna manera l'arribada de l'Exèrcit de la República. Pitjor encara, durant el seu descens a Farquar III, l’Obi-Wan s'havia separat de l’Ànakin, així com del General Jedi T'Teknulp, qui portava els seus reforços.
L’Obi-Wan va saltar fora de l'estàtua, va rodar per un terreny ple de runes, i es va acostar a peu movent el sabre de llum, escombrant tots els trets làser. La seva fulla es va convertir en res més que una taca, colpejant els feixos de llum de tornada cap als droides que s'acostaven, tallant als droides. Tanmateix, un altre esquadró de droides s'acostava, marxant cap endavant des del mateix carreró.
L’Obi-Wan va pensar, i no era la primera vegada: On són l’Ànakin i en T'Teknulp?
- Senyor! -En Cody va cridar des del darrere, cridant l'atenció de l’Obi-Wan cap a l'última ronda de droides de batalla, els quals van obrir foc. Un cop més, la fulla de l’Obi-Wan va parar i va colpejar els paquets d'energia, enviant-los de tornada cap als droides. Encara estava balancejant-se entre els raigs làser quan sis droides grans com rodes van aparèixer des del carreró i es van dirigir cap a la posició de l’Obi-Wan.
-Droidekes!
Rebotant entre la runa i les restes dels droides de batalla caiguts, els droidekes van donar mitja volta i es van organitzar en una formació circular, a continuació, es van transformar ràpidament, activant els seus escuts deflectors esfèrics, desplegant els seus braços-blàsters de dos canons i clavant les urpes dels peus trípodes al carrer.
Els droidekes van obrir foc a la plaça. Sabent que ni el sabre de llum ni els raigs làser dels blàsters podrien penetrar els escuts dels droides, l’Obi-Wan va bloquejar tots els trets làser, dirigint-los cap el sòl en el perímetre dels droides. Les tropes clons van seguir l'exemple del seu general, disparant els seus rifles làser DC-15, al voltant del pis i entre els droidekes. Els soldats clons mantenien el foc, colpejant a terra amb els paquets color carmesí dels làsers, brunzint al costat d'ells i rebotant en les seves armadures, mentre que al sostre darrere d'ells, la unitat supervivent antimíssils va tornar a carregar els seus canons i va esperar el senyal del seu general.
L’Obi-Wan esperava aixecar el terra sota dels droides i enviar-los a estavellar-se al nivell per sota del carrer. Per sobre del rugit dels blàsters, va aixecar el braç cap a l'equip antimíssils i va cridar:
- Foc!
Responent amb eficàcia, l'equip antimíssils va disparar els seus canons. Quatre míssils es van dirigir a baix cap als droidekes. Els míssils van detonar davant l'impacte, però en lloc de causar un gran forat a terra, l'explosió només va acomiadar per l'aire ferrociment, el qual va colpejar els escuts dels droides, separant-los els uns dels altres. Desprès l'adherència de les potes, però seguien estant segurs dins dels escuts esfèrics, van rebotar a les parets dels edificis circumdants, com pilotes de joguina, només per tornar al maltractat carrer amb la superfície cremada, reprenent el seu cercle mortal. Els droidekes van començar a disparar de nou.
-Això no ha sortit gens bé!
Dos soldats clons van ser colpejats i van caure als costats de l’Obi-Wan. Preguntant-se què hauria estat de l’Ànakin i els seus reforços, l’Obi-Wan va agafar el comunicador del seu cinturó mentre s'ajupia darrere d'una àmplia columna del parc. Va utilitzar un codi establert per a la missió, dient a través del comunicador:
- Kaa sis a Tee vuit! Kaa ​​sis a Tee vuit!
- Tee vuit aquí -una veu jovial, alta i grinyolant va respondre des del comunicador. Era el general T'Teknulp, un Jedi Chadra-Fan, que sempre sonava feliç, no importava quines eren les circumstàncies. En T'Teknulp va continuar - Salutacions salvatges! Ens veiem en menys cinc! Tee vuit fora!
L’Obi-Wan va apagar el seu comunicador. Salutacions salvatges significa que la divisió d’en T'Teknulp havia trobat forces enemigues en l'òrbita planetària, però l’Obi-Wan no va poder preocupar-se gaire per això. En T'Teknulp havia tractat amb una mica més que salutacions salvatges en les últimes setmanes, i en cap havia sortit ferit. Si en T'Teknulp va dir que estaria en la posició de l’Obi-Wan en menys de cinc minuts, com ho havia indicat a través del comunicador, llavors l’Obi-Wan confiava que en T'Teknulp arribaria en cinc minuts. El que el preocupava a l’Obi-Wan era que la seva pròpia divisió pogués sobreviure un sol minut més.
Llavors va aixecar la vista i va veure a l’Ànakin.
L’Ànakin estava dret a l’escotilla oberta d'una canonera de la República que venia en picat des del sud. El fum sortia des de l’estabilitzador esquerre de la nau. Li van donar a la seva canonera! Un altre míssil enemic va aparèixer de sobte en el cel, viatjant veloç des del districte de negocis de la ciutat. Els ulls de l’Obi-Wan es van obrir quan el míssil va colpejar el costat de la nau de l’Ànakin.
- Ànakin!
La nau de combat va esclatar, però l’Ànakin ja havia saltat lluny d'ella. Tal com girava la nau destruïda en caure, l’Obi-Wan va mantenir els seus ulls en el seu aprenent, veient la manera com girava l’Ànakin en l'aire, que va activar el seu propi sabre de llum, i va aterrar sobre els seus peus a la teulada d'un edifici contigu a un teatre. La nau de combat va caure de costat i es va estavellar en una font d'aigua, causant la mort del pilot clon a l'instant. Una fracció de segon després de l'accident, la nau va explotar, i la potència de l'explosió gairebé tira a l’Obi-Wan.
Els droidekes van encertar a dos soldats clons. L’Obi-Wan estava planejant el seu pròxim moviment quan va veure a l’Ànakin córrer i saltar des del seu punt d'aterratge al terrat del teatre veí.
Una marquesina immensa, octogonal de vuit metres d'ample va ser col·locada en la paret exterior del teatre per sobre de l'entrada principal, tapant als droidekes. Com l’Ànakin va saltar per sobre de la vora de l'última planta amb el seu sabre de llum activat, l’Obi-Wan - repel·lint un cop els trets làsers dels droidekes - es va adonar que l’Ànakin anava cap als suports de l'estructura de la marquesina.
Tres soldats clons van caure.
L’Obi-Wan es va moure amb rapidesa. Llançant-se fora de la seva posició, va córrer ràpid, movent-se cap enrere a través del parc, en la mateixa direcció que els trets dels droidekes. Continuant el bloqueig dels trets làser amb el seu sabre de llum activat mentre corria, però ara, la seva única intenció era mantenir els droides ocupats i distreure'ls de les accions que l’Ànakin estava fent fora del teatre.
L’Ànakin havia aterrat en una lleixa d'una finestra. Va prendre el seu sabre de llum amb la mà dreta, i l’Obi-Wan es va alegrar pel fet que el seu aprenent s'hagués adaptat tan bé a la pròtesi que havia reemplaçat el braç dret que havia perdut davant el Comte Dooku en Geonosis. Mantenint l'equilibri sobre la cornisa, l’Ànakin va enfonsar el seu sabre a través de les dues àncores de gruix plastoide de la marquesina. Es va produir un lleig so mentre s’inclinava l'enorme marquesina lluny de l'edifici. L’Ànakin va saltar ràpid cap a una altra cornisa i va repetir l'operació amb el seu sabre de llum en les altres àncores. La marquesina va començar a caure cap al carrer.
Els droidekes seguien disparant contra l’Obi-Wan quan la marquesina es va enfonsar, just a sobre d'ells. Tot i que els escuts deflectors dels droides eren invulnerables a les armes d'energia, no podien repel·lir la força d'aixafament de la pesada marquesina. Els sis droides van ser aixafats.
En el moment de l'impacte, les tropes clons van deixar de disparar. Excepte pel so sibilant dels focs que cremaven al mig de la runa a la plaça de la ciutat, la zona estava en silenci.
L’Ànakin va baixar pel costat del teatre i va aterrar a la part superior de la marquesina caiguda just quan l’Obi-Wan arribava al seu costat. Tots dos havien desactivat els seus sabres de llum. Recobrant l'alè, l’Obi-Wan va dir:
- Ben fet, Padawan.
L’Ànakin va fer un gest cap a la marquesina sota d'ells i va dir:
- Jo diria que va ser una actuació aclaparadora.
Malgrat tota la destrucció i la massacre, l’Obi-Wan no va poder evitar un somriure. Però va moure un dit en senyal de retret i li va dir:
- Punts menys pel joc de paraules.
L’Ànakin explorava la zona i va dir:
- On és en T'Teknulp? Estava just darrere de la meva nau.
- Va dir que tenia “salutacions salvatges”, però ve de camí. - Van veure acostar-se al Comandant Cody, l’Obi-Wan va dir - Cody, informa al General T'Teknulp que no cal que s'afanyi a la trobada.
En Cody es va treure el casc. Per llavors, l’Obi-Wan estava tan familiaritzat amb Cody que ja no pensava res sobre el fet que era un clon idèntic a Jango Fett. En Cody va respondre:
- Ho sento, senyor. Només he rebut resposta de la flota. El General T'Teknulp i la seva divisió no ho van aconseguir.
L’Obi-Wan es va quedar atònit. Va baixar la mirada a terra i després va mirar a l’Ànakin a la cara, vacil·lant sobre l'informe d’en Cody. L’Ànakin va sacsejar el cap i va dir:.
-... T'Teknulp... estava just darrere meu.
Els ulls d’en Cody van passar de l’Ànakin a l’Obi-Wan Kenobi, i després va dir:
- Ordres, senyor?
L’Obi-Wan va pensar en tots els Jedi que havien mort des de la Batalla de Geonosis. Esperava que no passés molt temps abans que ell i l’Ànakin rastregessin al Comte Dooku i el General Grievous, que sempre semblava que estaven tres passos per davant dels Jedi.
- Anem a moure'ns -, va respondre a l’Obi-Wan amb gravetat. - Tenim una fàbrica de droides per fer esclatar.
Durant les Guerres Clòniques, l’Obi-Wan s'adonava que l’Ànakin estava més enfocat com a Jedi. Una de les raons per al canvi de comportament de l’Ànakin, va ser que ja no patia de malsons sobre la seva mare moribunda. No obstant això, la raó d'això va ser més tràgica.
Just abans de la Batalla de Geonosis, els malsons recurrents de l’Ànakin li van fer desobeir ordres, viatjant amb la Padmé Amidala de Naboo a Tatooine. Al planeta desèrtic, l’Ànakin va saber que la seva mare havia estat alliberada del seu amo toydarià diversos anys enrere, i que ella s'havia casat amb un granger d'humitat anomenat Cliegg Lars. L'agricultor i la seva família, van informar a l’Ànakin, que l’Shmi havia estat segrestada pels violents i nòmades Tusken.
L’Ànakin no havia pogut salvar la seva mare, però va recuperar el seu cadàver del campament dels Guerrers Tusken i la va enterrar a la granja dels Lars. Quan va deixar Tatooine, es va dur a C-3PO, un droide de protocol que havia construït en la seva infància.
Encara que l’Obi-Wan mai havia conegut realment a la seva pròpia família, ell tenia simpatia per la pèrdua de l’Ànakin. I com els poders de l’Ànakin es feien cada vegada més forts, l’Obi-Wan va creure que el seu Padawan havia aconseguit transformar la tragèdia per millorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada