dimecres, 5 de febrer del 2014

El Ressorgiment de la Força Obscura (XXIII)

Anterior



23

L’udol de l'alarma es va sentir per sobre de l'altaveu, i el cotxe es va aturar uns segons més tard.
-Maleïda sigui -va dir un dels dos fusellers que havien reemplaçat als tècnics de servei, extraient una petita targeta d'identitat de la ranura situada darrere de la sivella del seu cinturó -. Mai es cansaran de fer exercicis al pont?
-Un dia et trobaràs davant d'un escamot de milicians, per parlar així -el va advertir el segon, mentre mirava de gairell cap al Luke i als altres. Va introduir la seva targeta d'identitat en una ranura del tauler de control i va teclejar un codi de confirmació -. Era molt pitjor abans que el gran almirall prengués el comandament. A més, què vols que facin, anunciar exercicis sorpresa per avançat?
-Si vols saber la meva opinió, tot això no serveix de res -va dir el primer fuseller, introduint la seva targeta d'identitat -. Qui va a irrompre en la nau, una banda de pirates o alguna cosa per l'estil?
En Luke va llançar una mirada inquisitiva a Karrde, i es va preguntar què farien, però la Mara ja s'havia mogut en direcció als dos fusellers, amb la targeta d'identitat del vestit robat a la mà. Es va interposar entre tots dos, va estendre la targeta cap a la ranura...
I va colpejar amb el cairell de la mà el coll del primer fuseller.
L'home es va desplomar a terra sense emetre ni un gemec. El segon tot just va tenir temps de balbucejar alguna cosa, abans que la Mara l’enviés a fer companyia al seu amic.
-Sortim d'aquí -va dir, temptejant la part de la paret cilíndrica del cotxe que encaixava amb la porta -. Ni una escletxa. Vinga, Skywalker, posa't a la feina.
En Luke va encendre l'espasa de llum.
- Quant de temps ens queda? -Va preguntar, mentre tallava una part de la porta.
-No gaire -va contestar la Mara, malhumorada -. Els cotxes turbo elevadors tenen sensors que capten el nombre de persones que viatgen al seu interior. Ens concedirà un altre minut per a realitzar la comprovació de les nostres identitats, abans de denunciar-nos a l'ordinador del sistema. Necessito arribar a un terminal abans que la informació es transmeti a l'ordinador principal i els milicians caiguin sobre nosaltres.
En Luke va acabar de tallar i va apagar l'espasa. La Mara i en Karrde van treure la secció. A l'altra banda hi havia la paret del túnel.
-Bé -va dir la Mara, i va sortir pel forat -. Començàvem a girar quan el sistema es va parar. Hi ha espai suficient per entrar al túnel.
Els altres la van seguir. El túnel del turbo ascensor era més o menys rectangular en tall transversal. Lluents rails de guia recorrien les parets, sostre i terra. En Luke va notar el formigueig dels camps elèctrics quan va passar prop dels rails, i va prendre nota mentalment de no tocar-los.
- On anem? -Va xiuxiuejar la Mara.
-Ja hem arribat -va murmurar la dona, i es va aturar davant d'una placa de vora vermellosa clavada a la paret, entre els rails guia. El túnel d'accés. Hauria de conduir a un magatzem d'androides i a una terminal d'ordinador.
L'espasa de llum va donar bon compte del pany. La Mara va passar per l'obertura, desintegrador en mà, i va desaparèixer pel fosc túnel. En Luke i en Karrde la van seguir, van deixar enrere una doble fila d'androides de manteniment desactivats, de les extremitats sobresortia un sorprenent desplegament d'eines, com disposats per a una inspecció. Després, el túnel desembocava en una petita habitació on, com estava previst, una terminal descansava entre un garbuix de tubs i cables. La Mara ja estava inclinada sobre l'aparell, però quan en Luke va entrar va captar un brusc canvi en el seu estat d'ànim.
- Què passa? -Va preguntar.
-Han desconnectat l'ordinador principal -va respondre la dona, amb expressió estupefacta -. No s'han limitat a derivar-lo o posar-lo en suspensió, sinó que l'han desactivat.
-El gran almirall haurà arribat a la conclusió que pots introduir-te en ell -va dir en Karrde -. Serà millor que sortim d'aquí. Tens idea d'on som?
-Sobre els hangars de popa, més o menys -va contestar la Mara -. Aquells tècnics de reparacions van sortir just davant de la secció central de tripulants, i no ens hem allunyat molt.
-Sobre els hangars -va repetir Karrde en to pensatiu -. A prop del magatzem de vehicles, en altres paraules?
La Mara el va mirar amb les celles arrufades.
- Suggereixes que robem una nau?
- Per què no? Han d'esperar que anem directament a un hangar, però no s'imaginaran que sortim d'un magatzem.
-Però si no, quedarem atrapats com mynocks esguerrats quan els milicians es llancin sobre nosaltres. Intentar sortir a trets d'un magatzem...
-Silenci -la va interrompre en Luke, advertit pels seus sentits Jedi -. Algú s'acosta.
La Mara va remugar un jurament i es va amagar darrere de la terminal, amb el desintegrador apuntat cap a la porta. En Karrde, que seguia desarmat, es va ocultar al túnel de servei, a l'abric dels androides de manteniment alineats. En Luke es va aixafar contra la paret, al costat de la porta, amb l'espasa preparada però sense encendre-la. Va deixar que la Força fluís pels seus membres, va percebre les fosques intencions dels soldats que s'acostaven a la porta i va reconèixer, ben a desgrat seu, que no aconseguiria res amb subtils tocs mentals. Va aferrar l'espasa de llum i va esperar.
Tot d'una, la porta es va obrir i dos milicians van irrompre a l'habitació, amb els rifles làser preparats. En Luke va aixecar l'espasa, el polze recolzat en l'interruptor...
I un torrent de llum va il·luminar de sobte al túnel on havia desaparegut en Karrde, acompanyat per l'estrèpit del metall en entrexocar contra el metall.
Els milicians van avançar un pas, es van situar un a cada costat de la porta, i van dirigir els rifles cap a la llum i el so, alhora que dos soldats navals vestits de negre entraven a l'habitació. Els milicians van veure la Mara agotzonada al costat de la terminal, i els rifles desintegradors van canviar de direcció.
La Mara va ser més ràpida. El seu desintegrador va escopir quatre vegades, dos trets per cada milicià, i tots dos imperials van caure a terra. Un d'ells, abans de morir, encara va tenir temps de disparar la seva arma, en va. Els soldats navals van buscar refugi i van disparar feroçment contra el seu atacant.
Una sola espasada de l'espasa va acabar amb ells.
En Luke va apagar l'arma i va treure el cap per la porta per donar un cop ràpid d’ull.
-Via lliure –li va anunciar.
-Si més no, per ara -va replicar la dona. Va enfundar el desintegrador i va agafar dos rifles -. Anem-hi.
En Karrde els esperava al costat del panell d'accés pel qual havien entrat.
-No sembla que hagin reactivat els turbo ascensors -va dir -. Seria més segur seguir pels túnels una estona. Algun problema amb la patrulla?
-No -va contestar la Mara, i li va lliurar un rifle -. Una maniobra de diversió molt efectiva, per cert.
-Gràcies -va dir en Karrde -. És molt útil tenir a mà androides de manteniment. Al magatzem?
-Al magatzem -va assentir la Mara -. Serà millor que tingui raó sobre això.
-Em disculpo per endavant si no. Anem-hi.

Els informes van començar a arribar a poc a poc, tant per comunicador com per intèrfon. No eren molt encoratjadors.
-Ni rastre d'ells a la zona penitenciària –va informar un comandant de milicians al Pellaeon, amb l'aire distret d'algú que intenta sostenir una conversa mentre escolta una altra -. Han trobat oberta la reixeta d'un conducte de deixalles de la zona penitenciària. Per aquí van haver de treure a Karrde.
-No importa com el van treure -va grunyir en Pellaeon -. Les recriminacions poden esperar. Actualment, l'important és trobar-los.
-Els equips de seguretat estan registrant la zona on aquell turbo ascensor va donar l'alarma -va replicar l'altre. El seu to donava a entendre que qualsevol cosa dita per un comandant de milicians era, per definició, important -. Fins ara, no s'ha establert contacte.
En Thrawn es va tornar cap als dos oficials de comunicacions que enviaven i rebien informes dels hangars.
- Com van obrir la reixeta del conducte de deixalles?
-No tinc informació sobre això -va dir el comandant.
-Aconseguiu-la -va replicar en Thrawn en to glacial -. Informi així mateix a les seves patrulles que dos tècnics de manteniment han declarat haver vist un home vestit amb vestit de vol de pilot TIE a prop del col·lector d'escombraries. Avisi també als guàrdies dels hangars de popa.
-Sí, senyor.
En Pellaeon va mirar en Thrawn.
-No veig la importància d'esbrinar ara com van treure a Karrde, senyor -va protestar -. No seria millor emprar tots els nostres recursos a trobar-los?
- Suggereix que enviem tots els nostres soldats i milicians als hangars? -Va preguntar en Thrawn -. Assumint que els fugitius no causaran altres danys, abans d'intentar escapar?
-No, senyor -va dir en Pellaeon, i enrogí -. Me n'adono que hem de protegir tota la nau. Em sembla, simplement, que és una qüestió de menys prioritat.
-Sigui complaent amb mi, capità -va dir amb suavitat en Thrawn -. Només és un pressentiment, però...
-Almirall -el va interrompre el comandant de milicians -. Un informe de l'equip de recerca 207, a la coberta 98, nexe 326-KK. Els dits d’en Pellaeon es van llançar automàticament cap al teclat, i es van aturar en sec quan el capità va recordar que les pantalles no funcionaven.
-Han trobat morts a tots els membres de l'equip 102 -va continuar el comandant -. Dos van resultar morts per trets de desintegrador, els altres dos... -Va vacil·lar -. Sembla que hi ha certa confusió sobre els altres dos.
-Cap confusió, comandant -va tallar en Thrawn, en to ominós -. Ordeni’ls que busquin talls gairebé microscòpics en els cossos, amb cauterització parcial.
En Pellaeon el va mirar fixament. Va descobrir una flamarada freda als ulls del gran almirall, que fins ara no havia percebut.
- Cauterització parcial? -Va preguntar, com un estúpid.
-I després informin -va continuar en Thrawn -que un dels intrusos és el Jedi Luke Skywalker.
En Pellaeon es va quedar bocabadat.
- Skywalker? -Va exclamar amb veu ofegada -. Això és impossible. Està a Jomark, amb C'baoth.
-Estava, capità -el va corregir amb fredor en Thrawn -. Ara, és aquí. -Va respirar profund i, quan va expulsar l'aire, va donar la impressió que la seva còlera es dissipava -. És obvi que el nostre fanfarró mestre Jedi no va aconseguir retenir-lo allà, i jo diria que ara tenim la prova que la fugida de l’Skywalker de Myrkr no va ser una decisió precipitada.
- Creu que en Karrde i la Rebel·lió treballen en col·laboració? -Va preguntar en Pellaeon.
-Aviat ho esbrinarem -va dir en Thrawn, i va mirar enrere -. Rukh?
La silenciosa figura grisa es va acostar a Thrawn.
- Sí, senyor?
-Reuneix un esquadró de personal no combatent -va ordenar en Thrawn -. Ordena que recullin tots els ysalamiri d'Enginyeria i Control de Sistemes i els traslladin als hangars. No hi ha suficients per cobrir tota la zona, de manera que utilitza el teu instint de caçador per situar-los. Com més puguem neutralitzar els trucs Jedi de l’Skywalker, menys ens costarà capturar-los.
El noghri va assentir i es va encaminar a la sortida del pont.
-També podríem utilitzar els ysalamiri del pont... -Va començar en Pellaeon.
-Calli un moment, capità –el va interrompre en Thrawn. Els seus ulls brillants van mirar sense veure per la portella lateral la vora del planeta que girava sota la nau -. Necessito pensar. Sí, intentaran desplaçar-se sense cridar l'atenció, sempre que sigui possible. De moment, això significa els túnels dels turbo ascensors. -Va fer un senyal als dos oficials de comunicacions que s'alçaven al costat de la seva cadira -. Ordenin al control dels turbo ascensors que reprenguin el servei normal del sistema, excepte en el nexe 326-KK, entre la coberta 98 ​​i els hangars de popa. Tots els vehicles de la zona hauran de ser traslladats al grup d'ascensors més proper i romandran tancats fins a nova ordre.
Un dels oficials va assentir i va transmetre les instruccions pel seu comunicador.
- Intenta conduir-los fins als hangars? -Va aventurar en Pellaeon.
-Intento que fugin des d'una direcció concreta, en efecte -va assentir en Thrawn. Tenia el front solcat d'arrugues, i els seus ulls seguien sense mirar res en particular -. La qüestió és què faran quan se n'adonin. Suposo que intentar sortir del nexe, però en quina direcció?
-Dubto que cometin la bogeria de tornar a la nau de subministraments -va dir en Pellaeon -. Imagino que evitaran els hangars de popa i tractaran d'arribar a una de les llançadores d'assalt aparcades en els molls de proa.
-Potser -va admetre en Thrawn -. Si l’Skywalker dirigeix ​​la fugida, jo diria que és el més probable, però si el que dóna les ordres és en Karrde...
Va callar, abismat en els seus pensaments.
En qualsevol cas, ja tenien alguna cosa per on començar.
-Posi més guàrdies al voltant de les llançadores d'assalt -va ordenar en Pellaeon al comandant de la milícia -. Poseu també alguns homes dins de les naus, per si els intrusos aconsegueixen arribar fins a elles.
-No, no es dirigiran a les llançadores si Karrde està al comandament -va murmurar en Thrawn -. Intentarà una mica menys evident. Potser caces TIE, o potser torni a les llançadores de subministraments, donant per fet que no ho esperarem. O bé...
Tot d'una, va tornar el cap amb brusquedat per mirar en Pellaeon.
- On és el Falcó Mil·lenari? -Va preguntar.
-Er... -Un cop més, en Pellaeon va estendre la mà en va cap al seu tauler de control -. Vaig ordenar que el traslladessin als dipòsits, senyor. Encara no sé si l'ordre ha estat complerta.
En Thrawn va apuntar amb el dit al comandant de la milícia.
-Posi a algú a l'ordinador de l'hangar i trobi aquesta nau. Després, envieu un esquadró allà.
El gran almirall va mirar en Pellaeon i, per primera vegada des que ordenés donar l'alarma, va somriure.
-Ja són nostres, capità.

En Karrde va apartar la secció de conducte que en Luke havia tallat i va mirar per l'obertura.
-No es veu ningú a prop -va murmurar, la seva veu gairebé inaudible pel retrunyiment de maquinària procedent de la sala -. Crec que els hem despistat.
-Si vindran -va dir en Luke.
-Vindran -va grunyir la Mara -. Tingueu-ho per segur. Si alguna cosa distingia en Thrawn per sobre dels altres grans almiralls, era que predeia els moviments dels seus enemics.
-Veig una mitja dotzena de naus -va continuar en Karrde -. Naus d'Intel·ligència camuflades, a jutjar pel seu aspecte. Qualsevol ens serviria.
- Algú sap on som? -Va preguntar en Luke.
Va mirar per el buit. Hi havia molt espai lliure al voltant de les naus, i una obertura a la coberta, rivetada de llum, que havia de ser el pou d'un muntacàrregues per a vehicles pesants. Al contrari del que recordava a l'hangar de l'Estrella de la Mort, aquest pou tenia un forat al sostre per poder pujar les naus fins al cor del Destructor Estel·lar.
-Jo diria que estem a prop del fons de la secció d'emmagatzematge -va dir en Karrde -. Una o dues cobertes sobre els hangars de popa. El pitjor serà si l'ascensor està una coberta més avall, i ens impedeix accedir-hi.
-Bé, entrem i ho esbrinarem -va dir la Mara, mentre acariciava el seu rifle, impacient -. Esperar aquí no ens servirà de res.
-Hi estic d'acord. –En Karrde va decantar el cap -. Em sembla sentir l'ascensor. Són lents, i podrem amagar-nos entre les naus. Skywalker?
En Luke va encendre l'espasa de llum i va practicar un forat prou gran per poder passar a l'altre costat. En Karrde va sortir primer, seguit per en Luke, i la Mara va tancar la marxa.
-La terminal informàtica de l'hangar és allà. -La Mara va assenyalar una consola solitària a la seva dreta, mentre s'ajupien al costat d'un vaixell de càrrega lleuger d'aspecte desastrós -. Quant l'ascensor passi, intentaré introduir-me.
-Bé, però no triguis molt –li va advertir en Karrde -. La sorpresa que pugui produir una ordre de trasllat falsa no mereix un retard.
La part superior d'una nau anava apareixent a mesura que ascendia des de la badia inferior. Una nau que els va recordar molt a... En Luke es va quedar bocabadat.
-És... No. No, no pot ser.
-Ho és -va dir la Mara -. Ho havia oblidat. El gran almirall va esmentar que l'anaven a pujar a bord quan vaig parlar amb ell a Endor. En Luke va sentir que un nus es formava en la seva gola quan el Falcó Mil·lenari va aparèixer per l'obertura. La Leia i en Chewbacca viatjaven a bord de la nau.
- Va dir alguna cosa sobre presoners?
-A mi no -va contestar la Mara -. Em va donar la impressió que havien trobat la nau buida.
La qual cosa significava que la Leia i en Chewbacca havien quedat abandonats en el seu lloc de destinació, però ara no tenia temps per preocupar-se per això.
-Anem a recuperar-la -va dir als altres, mentre ocultava l'espasa de llum a l'interior de la túnica del vestit -. Cobriu-me.
-Skywalker... -Va xiuxiuejar la Mara.
En Luke ja corria cap al pou. La plataforma de l'ascensor va aparèixer a la vista, juntament amb dos homes que trotaven al costat del Falcó, un soldat naval i un tècnic proveït d'un aparell que semblava una combinació d'agenda electrònica i unitat de control. Van veure al Luke.
- Alto! -Va cridar en Luke, agitant els braços -. Espereu!
El tècnic va manipular l'agenda i l'ascensor es va aturar. En Luke va percebre la suspicàcia que germinava en la ment del soldat.
-He rebut noves ordres sobre aquesta nau -va dir en Luke, sense deixar de córrer -. El gran almirall vol que tornin a baixar-la. Crec que l’utilitzaran com a esquer.
El tècnic va contemplar l'agenda amb el nas arrufat. En Luke va observar que era jove, no arribaria als vint anys.
-Jo no veig que s'hagi donat cap contraordre -va protestar.
-Jo tampoc sé res -va grunyir el soldat.
Va desenfundar el desintegrador i va apuntar en direcció al Luke, mentre passejava la vista pel magatzem.
-La van donar fa un minut -va dir en Luke, i va assenyalar la consola de l'ordinador -. Els aparells no funcionen amb molta rapidesa avui.
-No està malament la història, de totes maneres -va replicar el soldat. La seva arma apuntava directament al Luke -. I si m'ensenyes la targeta d'identitat?
En Luke va arronsar les espatlles. Va projectar la Força i va arrencar el desintegrador de la mà del patruller.
L'home ni tan sols es va immutar. Va saltar cap endavant, amb la mà estesa cap al coll d’en Luke.
El desintegrador, que volava cap al Luke, va canviar de direcció. La culata va colpejar al soldat en ple estómac. L'home va tossir una sola vegada i es va desplomar sobre la coberta, inconscient.
-Dóna'm això -va dir en Luke al tècnic, mentre indicava amb gestos a la Mara i en Karrde que es reunissin amb ell. El tècnic, pàl·lid com un mort, li va lliurar l'agenda sense dir paraula.
-Bona feina -va reconèixer en Karrde, quan es va aturar al costat d’en Luke -. Tranquil, no anem a fer-te mal -va dir el tècnic. Es va ajupir i li va treure el seu comunicador al soldat caigut -. Si et portes bé, per descomptat. Porta al teu amic en aquell armari i tanqueu-vos dins.
El tècnic el va mirar, després va desviar la vista cap al Luke, i va assentir. Va agafar el soldat per les aixelles i el va arrossegar cap a on li havien indicat.
-Assegureu-vos que obeeixen, i després reuniu-vos amb mi a la nau -va dir en Karrde al Luke -. Vaig a preparar el programa de prevol. Necessito algun codi de seguretat?
-No crec. -En Luke va passejar la mirada per la sala i va veure que Mara ja estava teclejant a la consola -. Ja costa prou posar en funcionament al Falcó.
-Molt bé. Recordeu-li a la Mara que no perdi massa temps amb aquesta joguina.
Va passar per sota de la nau i va desaparèixer rampa amunt. En Luke va esperar que el tècnic i el soldat es tanquessin a l'armari, i després el va seguir.
-La seqüència d'arrencada és notablement ràpida -va observar en Karrde quan en Luke es va reunir amb ell a la cabina -. D'aquí a dos o tres minuts estarem llestos per volar. Encara guardes aquell controlador?
-Agafa’l. -En Luke l’hi va donar -. Vaig a buscar la Mara.
Va mirar per la finestra de la cabina.
Just quan una amplia porta s'obria a l'altre costat de la sala i apareixia un esquadró de milicians.
-Oh, oh -va murmurar en Karrde, quan els vuit imperials d'armadura blanca van avançar amb determinació cap al Falcó -. Saben que som aquí?
En Luke va projectar els seus sentits i va tractar d'escrutar la ment dels milicians.
-No crec -va murmurar -. Fa l'efecte que pensen més com guàrdies que com a soldats.
-És probable que el soroll de fons els impedeixi sentir el so dels motors -va dir en Karrde, mentre s'ajupia perquè no el veiessin -. La Mara tenia raó sobre el gran almirall, però sembla que ens hem avançat.
Un sobtat pensament va creuar per la ment d’en Luke, i va observar pel costat de la cabina. La Mara estava agenollada al costat de la consola de l'ordinador, oculta a la vista dels milicians.
Però no romandria amagada molt de temps. Coneixent la Mara, no es quedaria asseguda a esperar que els imperials la localitzessin. Si pogués advertir-la que no disparés encara...
Potser hi havia una forma. «Mara -va transmetre en silenci, intentant reproduir el nom en la seva ment -. Espera’t que doni l'ordre per atacar.»
No hi va haver resposta, però va veure que llançava una ràpida mirada cap al Falcó a manera de resposta i s'arraulia més.
-Vaig a l'escotilla –li va dir a Karrde -. Intentaré agafar-los en el foc creuat amb Mara. Mantingui’s fora de la vista.
-D'acord.
En Luke va córrer ajupit pel curt passadís de la cabina. Just a temps: quan va arribar a l'escotilla, va notar que la rampa d'accés vibrava sota les botes blindades. Va percebre que s'acostaven quatre enemics, mentre els altres quatre es desplegaven sota la nau. Un segon més i el veurien, un segon després, i algú veuria la Mara. «Ara, Mara.»
Va sorgir un raig de desintegrador des de la posició de la Mara, tan immediat a la seva ordre que en Luke va tenir la impressió que la Mara havia planejat atacar en aquell precís moment, amb o sense permís d'ell. En Luke va encendre l'espasa de llum, va saltar sobre la rampa i va sorprendre els milicians quan es tornaven per fer front a la inesperada amenaça. La seva primera espasada va tallar el canó del rifle que empunyava el primer atacant. Va projectar la Força i va propinar a l'home una potent empenta que el va enviar cap als seus companys, i tots van caure sobre la plataforma de l'ascensor. Va saltar a un costat de la rampa, va parar el raig d'un altre milicià i el va partir en dos amb l'espasa. Va parar una altra mitja dotzena de raigs, abans que el desintegrador de la Mara donés compte del següent. Un ràpid cop d'ull en va tenir prou per comprovar que ja s'havia ocupat dels altres dos.
Va girar en rodó i va veure que el grup caigut al peu de la rampa començava a aixecar-se. Va emetre un crit i va carregar contra ells, descrivint amplis cercles amb l'espasa, mentre esperava que la Mara aprofités el desconcert per vaporitzar-los, però no va ser així. Com els raigs desintegradors començaven a volar cap a ell, no li quedaven moltes alternatives. L'espasa de llum va copejar quatre vegades i tot va acabar.
Va tancar l'espasa, amb la respiració agitada, i va descobrir sobresaltat per què no havia disparat la Mara. L'ascensor que carregava al Falcó estava descendint cap a la coberta inferior, impedint que la Mara disparés contra els milicians escampats al voltant de la nau.
- Mara! -Va cridar, i va aixecar la vista.
- Què? -Va respondre ella, traient el cap per la vora del pou, ja a cinc metres per sobre d'ell -. Què fa en Karrde?
-Suposo que preparar-se per partir. Salta. T’agafaré.
Una expressió de desgrat va creuar pel rostre de la Mara, però el Falcó descendia a tota velocitat i va obeir sense vacil·lar. En Luke la va agafar amb una presa invisible, mitjançant la Força, va disminuir la velocitat de la seva caiguda i la va posar sobre la rampa del Falcó. Es va ficar dins de la nau en tres gambades.
Ja estava asseguda al costat d’en Karrde quan en Luke va tancar l'escotilla i va arribar a la cabina.
-Serà millor que et subjectis amb les corretges -va cridar la dona.
En Luke es va asseure darrere d'ella i va reprimir el desig d’ordenar-li que deixés lliure el seient del copilot. Coneixia molt millor el Falcó que en Karrde o ella, però tots dos havien de tenir més experiència pilotant aquesta classe de naus.
A jutjar pel que veia, no seria tan fàcil escapar. Estaven baixant, però no cap a l'hangar, com havia suposat, sinó cap a un ampli passadís per a vehicles equipat amb una mena de plataformes retropropulsores disposades a la coberta.
- Què ha passat amb l'ordinador? -Va preguntar a la Mara.
-No vaig poder introduir-me, encara que tampoc hagués servit de res. Aquell esquadró de milicians va tenir molt temps per demanar ajuda. A menys que vostè pensés a intervenir els comunicadors -va dir a Karrde.
-Si us plau, Mara -la va renyar l'al·ludit -. És clar que vaig intervenir els seus comunicadors. Per desgràcia, com havien de tenir ordres d'informar quant haguessin pres posicions, només comptem amb uns pocs minuts, amb sort.
- Anem a sortir per aquí? -En Luke va arrufar les celles i va contemplar el passadís -. Creia que baixaríem a l'ascensor fins a l'hangar.
-Sembla que l'ascensor no baixa fins al final -va dir en Karrde -. Deu ser aquell buit il·luminat que es veu al fons.
- Què farem després?
-Comprovarem si aquest control s'encarrega d'aquell ascensor. –En Karrde va aixecar l'agenda que havia agafat al tècnic -. Ho dubto, de totes maneres. Encara que només sigui per motius de seguretat, hauran...
- Compte! -Va cridar la Mara, i va assenyalar cap endavant.
Una altra plataforma d'ascensor estava descendint cap a l'obertura il·luminada que en Karrde havia indicat un moment abans. Si era la sortida als hangars, i si l'ascensor s'aturava allà, bloquejant el seu camí...
En Karrde devia pensar el mateix. Tot d'una, el Falcó es va llançar cap endavant. Va oscil·lar d'un costat a un altre, perillosament prop de les parets del passadís, mentre els retropropulsors de la nau entraven en contacte amb els de la coberta. En Luke va serrar les dents i va veure que l'ascensor bloquejava l'esvoranc. Va sentir el mateix sabor d'impotència a la boca que recordava del pou de rancor, situat sota el saló del tron ​​d’en Jabba el Hutt. Comptava amb la Força, igual que en aquella ocasió, però no se li acudia com aplicar el seu poder. El Falcó es va precipitar cap a la plataforma descendent, i en Luke es va preparar per la inevitable col·lisió.
Tot d'una, amb un grinyol metàl·lic, van travessar el buit. El Falcó va donar una volta de campana i va caure cap a la coberta inferior. En Karrde va redreçar l'aparell i va aparèixer davant la seva vista l'àmplia entrada al moll. I més enllà, la negror de l'espai.
Mitja dotzena de raigs desintegradors van ser disparats contra ells mentre travessaven l'hangar, sobrevolant les diverses naus aparcades, però la major part dels trets van errar el blanc. Un va fregar la cabina, però ja havien deixat enrere l'entrada i es dirigien cap al planeta.
Llavors, en Luke va albirar els caces TIE que sorgien dels hangars de proa per interceptar-los.
-Acompanya'm, Mara -va dir, mentre es descordava les corretges -. Saps manejar les bateries làser?
-La necessito aquí -va dir en Karrde. El Falcó volava sota el Destructor Estel·lar, rumb a la part de babord -. Avanceu-vos, i feu-vos càrrec dels canons dorsals. Passaré perquè concentrin el seu atac en aquesta direcció.
En Luke no tenia ni idea de com anava a aconseguir-ho, però tampoc tenia temps per discutir. El Falcó no trigaria a rebre l'impacte dels raigs làser, i sabia per experiència que només comptaven amb la protecció dels escuts deflectors. Va sortir de la cabina, va baixar l'escala que conduïa als canons i va pujar a corre-cuita. Es va cordar les corretges, va disparar i, quan va mirar al seu voltant, va comprendre el que planejava Karrde. El Falcó es trobava sobre del Quimera, després d'elevar-se pel costat de babord, i es dirigia ara cap a les profunditats de l'espai, en una trajectòria que sobrevolava els gasos d'escapament emesos pels immensos tubs de propulsió subllumínica. Estava massa a prop, en opinió d’en Luke, però així dificultaven l'atac dels caces TIE, almenys per una estona.
L'intèrfon va brunzir a l'orella.
- Skywalker? -Va sonar la veu d’en Karrde -. Estan molt a prop. Preparat?
-Preparat -va respondre en Luke.
Va descansar els dits sobre els comandaments de tret, va concentrar la seva ment i va deixar que la Força fluís al seu interior.
La batalla va ser ferotge però breu, i en certa manera va recordar al Luke l'ocasió en què el Falcó va escapar de l'Estrella de la Mort, tant de temps enrere. Llavors, la Leia va reconèixer que havien fugit amb excessiva facilitat, i mentre els caces TIE formiguejaven, disparaven i esclataven al seu voltant, en Luke es va preguntar amb inquietud si, aquest cop. Els imperials també tenien alguna cosa tortuosa en ment.
En aquell moment, el cel es va omplir d'esteles, després de motes, i van estar fora de perill.
En Luke va respirar profundament quan va tallar l'energia dels canons.
-Bonica maniobra -va dir per l'intèrfon.
-Gràcies -va respondre la veu seca d’en Karrde -. Sembla que hem sortit més o menys indemnes, encara que el convertidor d'energia d'estribord ha patit alguns danys. La Mara ha anat a comprovar-ho.
-Haurem d'anar sense ell -va dir en Luke -. Han ha efectuat tants retocs a la nau que podria volar amb la meitat dels sistemes desactivats. On ens dirigim?
-A Coruscant, per a deixar-te allà, i per intentar complir la promesa que li vaig fer abans.
En Luke va haver de furgar en la seva memòria.
- Es refereix al que va dir sobre que la Nova República sortiria guanyant amb al seu rescat?
-Exacte. A jutjar pel que en Solo em va explicar a Myrkr, la seva gent necessita naus de transport, no?
-I molt -va admetre en Luke -. Té algunes emmagatzemades?
-No exactament emmagatzemades, però no em costarà molt posar-les-hi la mà a sobre. Què creu que diria la Nova República sobre uns dos-cents creuers pesats de classe Cuirassat, anteriors a les Guerres Clòniques?
En Luke es va quedar bocabadat. Créixer a Tatooine l'havia protegit de moltes coses, però no de tantes.
- Es refereix a... La Força Obscura?
-Baixi i parlarem. A propòsit, jo no li diria res a Mara encara.
-Vaig de seguida.
En Luke va tancar l'intèrfon, va penjar els auriculars del seu ganxo i es va dirigir a l'escaleta. Per una vegada, va deixar de notar la discontinuïtat del camp gravitatori quan va baixar.

El Falcó Mil·lenari es va allunyar com una fletxa del Quimera, va burlar als caces TIE que el perseguien i es va perdre en les profunditats de l'espai. En Pellaeon estava assegut al seu lloc, les mans convertides en punys, i contemplava la tragèdia en un silenci impotent. Impotent, perquè l'ordinador principal només funcionava en part, i perquè les sofisticades armes i feixos d'arrossegament del Quimera no servien de res contra una nau tan petita, tan veloç i tan llunyana. En silenci, perquè el desastre sobrepassava el seu ampli repertori de juraments.
La nau va parpellejar i va desaparèixer..., i en Pellaeon es va preparar per al pitjor.
El pitjor no va sobrevenir.
-Ordeneu als caces TIE que tornin als seus llocs, capità -va dir en Thrawn, sense manifestar en la veu la menor senyal d'ira o tensió -. Cancel·leu l'alarma i encarregui’s de què Control de Sistemes continuï posant en marxa l'ordinador principal. Ah, i que es reprengui la descàrrega de subministraments.
-Sí, senyor -va contestar en Pellaeon, i va mirar de reüll al seu superior. És que desconeixia en Thrawn la transcendència del que acabava de passar? Els ulls brillants van centellejar quan en Thrawn el va mirar.
-Hem perdut un assalt, capità. Res més.
-Tinc la impressió, almirall, que hem perdut molt més que això -va grunyir en Pellaeon -. Ara, tot indica que en Karrde lliurarà la flota Katana a la Rebel·lió.
-Ah, però no la hi lliurarà així com així -el va corregir en Thrawn -. El comportament general d’en Karrde demostra que mai ha regalat res. Intentarà arribar a un acord, o imposar condicions que no satisfaran als rebels. Les negociacions es demoraran, sobretot tenint en compte l'atmosfera de suspicàcies polítiques que tants esforços ens ha costat crear a Coruscant. I una mica de temps és el que necessitem.
En Pellaeon va moure el cap.
-Vostè dóna per fet que aquest lladre de naus anomenat Ferrier podrà trobar al proveïdor de naus d'aquest grup corellià abans que en Karrde i la Rebel·lió hagin llimat les seves diferències.
-No dono res per fet -va dir en Thrawn amb suavitat -. Actualment, en Ferrier està darrera la pista d’en Solo i ja ha extrapolat el seu destí. A més, gràcies a l'excel·lent treball d'Intel·ligència sobre els antecedents d’en Karrde, sé exactament qui és l'home amb el qual ens trobarem al final d'aquesta pista.
Va mirar per la portella als caces TIE que s'aproximaven.
-Ordeni a Navegació que posi rumb al sistema de Pantolomin, capità -va dir, en to pensatiu -. Partirem en quan les llançadores de subministraments hagin estat descarregades.
-Sí, senyor.
En Pellaeon va traslladar l'ordre al navegant i va efectuar veloços càlculs en la seva ment. El temps que trigaria el Falcó Mil·lenari d’arribar a Coruscant, el temps que trigaria el Quimera a arribar a Pantolomin...
-Sí -va interrompre en Thrawn seus pensaments -. Estem embrancats en una cursa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada