dissabte, 1 de febrer del 2014

El Ressorgiment de la Força Obscura (XVI)

Anterior


16

Només van trigar uns minuts a tornar al saló. Mentre caminaven, en Han vigilava el trànsit rodat i de vianants, confiant que fos prou d'hora per trobar el lloc desert. Ja seria prou aventurat examinar la pantalla repetidora, sense estar envoltats de gent ociosa, que es dedicarien a observar el que succeïa al bar.
- Què busquem, exactament? -Va preguntar, quan van veure l'edifici.
-A la part de darrere hauria d'haver uns endolls especials per a les lectures del circuit auxiliar -va explicar en Lando -. I també números de sèrie.
En Han va assentir. Per tant, haurien d’apartar el trasto de la paret. Fantàstic.
- Com saps tant sobre la flota?
-Com ja t'he dit, la vaig estudiar en profunditat –va esbufegar en Lando -. Si vols saber-ho, em van donar un plànol fals d'ella quan venia naus de segona mà, com a part d'un tracte. Vaig pensar que si aprenia prou per semblar un expert, podria endossar el pla a algun incaut i recobrar els meus diners.
- Ho vas fer?
- De debò vols saber-ho?
-Suposo que no. Prepara't, l'espectacle començarà.- Van tenir sort. A part del cantiner i dos androides desactivats darrere de la barra, el lloc era desert.
-Benvinguts, cavallers –els va saludar el cantiner -. Què volen?
-Alguna cosa per portar-nos a les nostres estances -va dir en Han, mentre passejava la vista per les prestatgeries situades darrere de la barra.
Tenien una bona selecció. Hi hauria un centenar d'ampolles de diverses formes i mides, però també va albirar una petita porta lateral que havia de conduir a un magatzem. Va albirar una possibilitat.
-Suposo que no tindrà brandale de Vístulo a mà.
-Em sembla que sí -va dir el cantiner, mentre repassava la seva col·lecció -. Sí, aquí està.
- De quina collita és? -Va preguntar en Han.
-Ah... -El cantiner va baixar l'ampolla -. Del 49.
En Han va fer una ganyota.
- No li quedarà alguna del 46, potser guardada al magatzem?
-No crec, però ho miraré.
El cantiner es va encaminar cap a la porta.
-L’acompanyaré si no l’importa -es va oferir en Han. Va passar sota la barra i es va reunir amb ell -. Si no té del 46, potser hi hagi alguna cosa de qualitat similar.
El cantiner va vacil·lar un moment, però els havia vist abans bevent amb Bel Iblis i, de tota manera, en Han ja estava a mig camí de la porta.
-D'acord.
-Fantàstic. -En Han va obrir la porta i va deixar que el cantiner passés primer.
No sabia quant de temps trigaria en Lando a arribar a la pantalla, apartar-la de la paret i tornar-la al seu lloc. En teoria, era millor deixar-li un bon marge, i va aconseguir allargar la recerca del Vístulo del 46 durant cinc bons minuts. Per fi, amb bones maneres, es va decantar per un Kibshae del 48. El cantiner el va precedir fora del magatzem. En Han el va seguir i va creuar mentalment els dits.
En Lando seguia dret al mateix lloc on Han l’havia deixat, les mans recolzades sobre la barra, el rostre impenetrable. I per un bon motiu. A uns passos darrere d'ell, amb la mà recolzada sobre la culata del desintegrador, es trobava l’Irenez.
-Hola, Irenez –la va saludar en Han, amb la seva expressió més innocent - Quina casualitat trobar-te aquí.
L'expressió innocent no va servir de res.
-No tan casual -va replicar amb aspror l’Irenez -. La Sena em va ordenar que no us perdés de vista. Ja has aconseguit el que vas venir a buscar?
En Han va mirar en Lando i va advertir el capcineig gairebé imperceptible.
-Crec que sí -va contestar.
-M'alegra saber-ho. Sortim... fora.
En Han va tendir l'ampolla de Kibshae al cantiner.
-Guardi-la -va dir -. Crec que la festa ha estat suspesa.
Quan van sortir del saló, van veure que un vehicle terrestre amb capacitat per a cinc passatgers els estava esperant.
-Pugeu -va dir l’Irenez, assenyalant la porta de popa.
En Lando i en Han van obeir. La Sena Leikvold Midanyl, asseguda amb una rigidesa inhabitual, els esperava.
-Preneu seient, si us plau.
En Han va triar-ne un i es va tornar cap a ella.
- Ja és hora de sopar?
-Irenez, encarrega't dels controls -va dir la Sena, sense fer-li cas -. Gira al voltant del camp. No importa per on. L’Irenez es va obrir pas en silenci cap a la porta davantera del vehicle, que es va posar en moviment amb una lleu sacsejada.
-No es van quedar molta estona al seu apartament -va dir la Sena al Han.
-No recordo que el senador digués res sobre estar confinats en els nostres estances -va replicar en Han.
-És cert -va admetre la Sena -. D'altra banda, un hoste ben educat sabria que no s'ha de rondar sense escorta per zones delicades.
-Ho sento -va dir en Han, intentant reprimir el sarcasme -. Ignorava que estava prohibit entrar al celler. -Va mirar per la finestra -. Si la seva intenció és conduir de tornada a les nostres estances, anem en direcció contrària.
La Sena va examinar el seu rostre uns moments.
-He vingut a demanar-los un favor.
Era l'últim que han esperava sentir, i va trigar un segon en recobrar la veu.
- Quina mena de favor?
-Vull que parli amb la Mon Mothma en el meu nom. Demaneu, i també al Consell, que convidin al senador Bel Iblis a integrar-se en la Nova República.
En Han va arronsar les espatlles. Per això els havien portat aquí des de tan lluny?
-No cal una invitació especial. Només cal posar-se en contacte amb algun membre del Consell i oferir els seus serveis.
Un múscul es va agitar a la galta de la Sena.
-Tinc por que en el cas del senador no serà tan fàcil -va dir -. La qüestió no és tant integrar-se en la Nova República com reintegrar-se.
En Han va desviar la vista cap al Lando.
-Ah, sí? -Va dir amb cautela. La Sena va sospirar i va mirar per la finestra.
-Va passar fa molt de temps -va explicar -, abans que els diversos grups de la resistència contra l'Imperi es consolidessin de manera oficial a l'Aliança Rebel. Sap alguna cosa sobre aquest període de la història?
-El que consta en els registres oficials -va dir en Han -. La Mon Mothma i en Bail Organa d’Alderaan van reunir als tres grups grans i els van convèncer de formar una aliança. Després, tot va venir rodat.
- Coneix el nom d'aquell primer acord?
-És clar. Es va nomenar el Tractat Corellià... –En Han es va interrompre -. El Tractat Corellià?
-Sí -va assentir la Sena -. Va ser el senador Bel Iblis, i no la Mon Mothma, qui va convèncer en aquells tres grups que celebressin una trobada. I, a més, qui els va garantir protecció.
Durant un llarg minut, només es va sentir el brunzit dels retropropulsors.
- Què va passar? -Va preguntar per fi en Lando.
-Per dir-ho d'una manera suau, la Mon Mothma va començar a imposar-se. El senador Bel Iblis era molt millor estrateg i tàctic que ella, millor fins i tot que molts dels generals i almiralls de la Rebel·lió, en aquells primers temps. No obstant això, ella tenia el do de la inspiració, l'habilitat d'aconseguir que grups i espècies diversos treballessin en col·laboració. A poc a poc, es va convertir en el símbol més visible de la Rebel·lió, amb l’Organa i el senador cada vegada més relegats a un segon pla.
-Devia ser dur per a un home com en Bel Iblis -va murmurar en Lando.
-Sí, però han de comprendre que no només els va retirar el seu suport per una qüestió d'orgull. En Bail Organa tenia una forta influència moderadora en la Mon Mothma, era una de les poques persones a les que ella respectava prou per parar-li esment. Quan va morir durant l'atac de l'Estrella de la Mort a Alderaan, no va quedar ningú que estigués a l'altura de la Mon Mothma. Va començar a acumular més i més poder, i el senador va començar a sospitar que només volia enderrocar a l'emperador per ocupar el seu lloc.
-Per tant, va sortir de l'Aliança i va iniciar la seva guerra privada contra l'Imperi -va dir en Lando -. Sabies alguna cosa d'això, Han?
-Ni paraula.
En Han va sacsejar el cap.
-No em sorprèn -va dir la Sena -. Hi hauria donat publicitat a la defecció d'una persona com el senador, sobretot en plena guerra?
-Probablement no -va admetre en Han -. Suposo que el més sorprenent és que altres grups no els van imitar. La Mon Mothma és insuportable quan vol.
-No hi havia dubte de qui manava durant la guerra -va afegir amb sequedat en Lando -. Una vegada, vaig veure com obligava a l'almirall Ackbar i al general Madine a abandonar un dels seus projectes favorits perquè a ella no li agradava.
En Han va mirar la Sena, i un sobtat pensament va creuar per la seva ment.
- Per això han interromput els seus atacs contra l'Imperi, per estar disposats a entrar en acció contra la Mon Mothma, si converteix la Nova República en una dictadura?
-Exactament. Ens vam traslladar a la Morada del Pelegrí fa menys de tres anys, vam suspendre totes les operacions, excepte les destinades a aconseguir pertrets, i vam començar a preparar plans tàctics de contingència. A l'espera de la rehabilitació triomfal del senador. -El múscul de la galta es va agitar de nou -. Estem esperant des de llavors.
En Han va observar el campament per la finestreta, amb una buida sensació de pèrdua. El llegendari senador Bel Iblis..., a l'espera de tornar al poder que mai aconseguiria.
-No passarà -va dir en veu baixa a la Sena.
-Ja ho sé. -La dona va vacil·lar -. En el fons, el senador també.
-Només que ell no pot empassar-se l'orgull i anar a la Mon Mothma per sol·licitar que li permetin tornar –va capcinejar en Han -. Per això l'envia a vostè per...
-El senador no sap res d'això -el va interrompre la Sena -. Ignora que he vingut a parlar amb vostès. Només jo sóc la responsable.-En Han es va encongir una mica.
-És clar -va dir -. D'acord. -La Sena va moure el cap.
-Em sap greu -es va disculpar -. No era la meva intenció ofendre'l.
-Tranquil·la.
En Han va experimentar certa compassió per ella. Podia tenir del seu costat totes les bones intencions i lògiques de la galàxia, però encara considerava el que estava fent com una traïció. Un record vague es va agitar en la seva ment: l'expressió d’en Luke, poc abans de la batalla de Yavin amb la primera Estrella de la Mort. Quan va pensar que en Han anava a fugir, abandonant-lo...
-Han -va dir en Lando en veu baixa.
En Han va mirar al seu amic i va arraconar aquell record. En Lando va alçar les celles per recordar alguna cosa.
-Farem un tracte, Sena -va dir en Han -. Parlarem amb la Mon Mothma sobre el senador. Vostè ens parlarà sobre la flota Katana. El rostre de la Sena es va posar rígid.
- La flota Katana?
-D'on procedeixen els seus sis Cuirassats -va indicar en Lando -. No es molesti a negar-ho. He fet un bon cop d'ull en aquest repetidor que tenen instal·lat al saló de la caserna general.
La Sena va respirar fondo.
-No puc dir res sobre això.
- Per què no? -Va insistir en Lando -. Estem a punt de tornar a ser aliats, recorda?
Un desagradable formigueig va recórrer l'esquena d’en Han.
-Llevat que ja hagin promès la flota a Fey'lya.
-No hem promès res a Fey'lya -va replicar la Sena -. Tampoc ho ha demanat.
En Han va fer una ganyota.
-De manera que està forjant un cop d'estat.
-De cap manera. –La Sena va sacsejar el cap -. En Fey'lya no sabria què fer amb un cop militar, encara que l'hi oferissin en safata de plata. Ha de comprendre que els bothans pensen en termes d'influència política i persuasiva, però no de poder militar. El típic objectiu bothan és anar per la vida aconseguint que més i més gent escolti el que han de dir. En Fey’lya pensa a ser la persona que restitueixi el senador en el si de la Nova República serà un gran pas en aquesta direcció.
-Sobretot si l’Ackbar no pot oposar-hi -va assenyalar en Han. La Sena va assentir.
-Sí, per desgràcia es tracta d'una altra típica maniobra bothan. Un líder bothan que ensopega és invariablement trepitjat per aquells que cobegen el seu lloc. En un llunyà passat, els atacs eren literals, ganivets i, en general, la mort. Ara, tot es redueix a un assassinat verbal. Suposo que a això se'n diu progrés.
-L’Ackbar no és un bothan -va indicar en Lando.
-La tècnica s'adapta amb facilitat a altres races-. En Han va grunyir.
-És fantàstic tenir-los com a aliats. Es limiten a apunyalar, o també col·laboren en l’esmocament?
- Es refereix a la transferència bancària? –La Sena va negar amb el cap -. No, dubto que fos obra d’en Fey’lya. Per regla general, els bothans no solen forjar plans. Prefereixen aprofitar-se dels d’altres.
-Més carronyers que caçadors -va definir en Han. Potser per això detestava en Fey'lya i el seu grup -. Què fem amb ell?
La Sena va arronsar les espatlles.
-N'hi haurà prou que netegin el bon nom de l’Ackbar. Quant deixi de ser vulnerable als atacs, en Fey'lya el deixarà en pau.
-Fabulós -va grunyir en Han -. El problema és que, amb un gran almirall al comandament de l'Imperi, no tenim tant de temps.
-I si nosaltres no tenim, vostès tampoc -va reblar en Lando -. Deixant a part la dignitat ferida, Sena, serà millor que el senador s'enfronti a la realitat. Formen un petit grup aïllat, amb una col·lecció de naus de la flota Katana, i l'Imperi es deleix per aconseguir noves naus de guerra. Així que el gran almirall descobreixi el que tenen, llançarà tota la flota imperial sobre vosaltres en un tres i no res. Lliurin la flota Katana a la Nova República i es convertiran en herois. Esperin massa temps, i ho perdran tot.
-Ja ho sé -va reconèixer la Sena, en veu gairebé inaudible. En Han va esperar i va creuar mentalment els dits -. En realitat, no sabem on és la flota. Els nostres Cuirassats procedeixen d'un home que, segons afirma, els va trobar per casualitat fa quinze anys. És prim, més baix del normal. Amb aspecte de mostela. Té cabell blanc i curt i moltes arrugues a la cara, encara que sospito que el seu aspecte es deu més a alguna malaltia o ferida que a l'edat.
- Com es diu? -Va preguntar en Han.
-No ho sé. No ens ho va dir. -Va vacil·lar un moment, i es va llançar de nou -. Li agrada el joc. Totes les nostres trobades amb ell han estat a bord del Coral Vanda, en una taula de joc. Els empleats semblaven conèixer-lo molt bé, encara que a jutjar per la forma en què repartia diners, potser no signifiqui res. Els crupiers solen reconèixer de seguida als perdedors.
- El Coral Vanda? -Va preguntar en Han.
-És un casino de luxe suboceànic de Pantolomin -va explicar en Lando -. Realitza travesses de tres i set dies per la gran xarxa d'esculls que hi ha prop del continent nord. Sempre he volgut anar, però mai vaig tenir l'oportunitat.
-Bé, ja la tens -va dir en Han, i va mirar la Sena -. Suposo que la següent pregunta és com anem a sortir d'aquí.
-No hi haurà problema -va dir la Sena, amb veu una mica tensa, com si se li hagués ocorregut una altra cosa -. Aconseguiré que el Devastador els condueixi de tornada a Nova Cov. Quan volen marxar?
-Ara mateix -va dir en Han. Va veure l'expressió de la Sena -. Escolti, haurà de donar-li alguna explicació al senador, no importa quan ens anem. Estem embrancats en una carrera amb l'Imperi, fins unes poques hores poden ser vitals.
-Suposo que té raó -va dir, i va assentir de mala gana -. L’Irenez, porta'ns a la seva nau. Jo m'encarregaré de tot.
No va ser necessari encarregar-se de res. Al peu de la rampa de la Dama Afortunada els esperava el senador Bel Iblis.
-Hola, Solo, Calrissian. -Va somriure quan ells van baixar del vehicle -. No estaven a la seva cambra, i vaig pensar que els trobaria aquí. Veig que la meva intuïció va ser encertada.
Els seus ulls es van desviar quan la Sena va sortir del vehicle. Va tornar a mirar al Han, i de sobte el somriure es va esvair.
- Què està passant, Sena?
-Saben això de la flota Katana, comandant -va dir la dona, detenint-se al costat d’en Han -. I..., i els vaig parlar del nostre contacte.
-Entenc -va contestar en Bel Iblis -. Per això se'n van, per intentar convèncer-lo que lliuri la Força Obscura a la Nova República.
-Exacte. Senyor -va dir en Han en el mateix to -. Necessitem les naus amb urgència, però no tant com a bons caces. I bons comandants.
En Bel Iblis el va mirar durant un llarg moment.
-No aniré a la Mon Mothma, suplicant com un captaire -va dir per fi.
-Vostè es va anar per bons motius -va insistir en Han -. Torneu de la mateixa manera.
En Bel Iblis va desviar la vista cap a la Sena.
-No -va contestar -. Massa gent sap que va passar entre nosaltres. Quedaria en ridícul, o com un captaire.
Els seus ulls van relliscar sobre els edificis de la Morada del Pelegrí.
-No puc aportar res, Solo -va dir, amb veu tenyida d'alguna cosa propera al pesar -. En un temps, vaig somiar amb reunir una flota que rivalitzés amb la millor de la Nova República. Una flota, i un rosari de victòries decisives sobre l'Imperi. Amb això, potser hauria pogut tornar amb dignitat i respecte. -Va bellugar el cap -. El que tenim aquí a penes es pot qualificar de força de xoc.
-Potser, però sis Cuirassats no són cosa per riure -va indicar en Lando -. Ni el seu historial de guerra. Oblideu-vos de la Mon Mothma per un moment. Tots els militars de la Nova República estarien encantats de comptar amb vostè.
En Bel Iblis va arquejar una cella.
-Potser. Suposo que val la pena meditar sobre això.
-Sobretot amb un gran almirall al comandament de l'Imperi -va subratllar en Han -. Si l’atrapa aquí, tot haurà acabat.
En Bel Iblis va somriure sense humor.
-Aquesta idea també se m'ha acudit a mi, Solo. Diverses vegades al dia. -Es va aixecar en tota la seva alçada -. El Devastador partirà d'aquí a mitja hora per conduir a Breil'lya a Nova Cov. Ordenaré que carregui també amb la Dama Afortunada i vostès.
En Han i en Lando van intercanviar una mirada.
- Creu que és prudent tornar a Nova Cov, senyor? -Va preguntar en Han -. Potser encara hi hagi imperials.
-No hi haurà -va afirmar en Bel Iblis -. He estudiat als imperials i les seves tàctiques durant molt de temps. A part de no esperar que fem acte d'aparició tan aviat, no poden permetre’s el luxe de quedar-se en un lloc molt de temps. A més, hem d'anar. En Breil'lya necessita recuperar la seva nau.
En Han va assentir i es va preguntar quina classe d'informe lliuraria en Breil'lya al seu cap quan tornés a Coruscant.
-D'acord. Bé, serà millor que anem a preparar la nau.
-Sí. –En Bel Iblis va vacil·lar, i després va estendre la mà -. M'alegro d'haver-lo conegut, Solo. Espero que ens tornem a veure.
-Estic segur, senyor -va respondre en Han, i li va estrènyer la mà.
El senador va saludar amb un moviment de cap al Lando.
-Calrissian.
Va deixar anar la mà d’en Han, va girar cua i es va allunyar per la pista d'aterratge.
En Han va veure’l marxar, i es va preguntar si sentia més admiració que compassió pel senador, o viceversa, però era un exercici estèril.
-El nostre equipatge segueix a l'apartament -va dir a la Sena.
-Enviaré a buscar-lo mentre vostès preparen la seva nau. -La dona va mirar al Han, i els seus ulls van brillar de sobte -. Vull que recordi una cosa. Se'n pot anar amb les nostres benediccions, però si traeix el senador, de la manera que sigui, morirà. El mataré amb les meves mans, si cal.
En Han va sostenir la seva mirada, pensant en què dir. Recordar, potser, que havia estat atacat per caçadors de recompenses i criminals interestel·lars, perseguit a trets per milicians imperials, i torturat sota la direcció del mateix Darth Vader. Suggerir que, al cap i a la fi, una amenaça proferida per algú com la Sena era massa ridícula per prendre-la seriosament.
-Comprenc -va dir amb gravetat -. No la decebré.
Des de l’escotilla de connexió dorsal situada a l'esquena es va sentir un espetec. Els estels que envoltaven l'embalum del Cuirassat, visibles a través de la coberta de la Dama Afortunada, es van convertir de sobte en esteles.
-Allà anem -va dir en Lando, en to de resignació -. Per què permeto que em fotis en aquests embolics?
-Perquè tu ets el respectable -va contestar en Han, mentre examinava els instruments de la Dama Afortunada. No hi havia molt a veure, perquè els motors i gairebé tots els sistemes estaven en suspensió -. I perquè saps tan bé com jo que tard o d'hora l'Imperi descobrirà que han trobat la flota Katana, i començaran a buscar-la. I si ho fan abans que nosaltres, tindrem greus problemes.
I aquí estaven, aïllats dos dies en l'hiperespai, mentre el Devastador els conduïa de tornada a Nova Cov. No perquè volguessin anar, sinó perquè en Bel Iblis preferia que ignoressin l'exacte emplaçament de la seva estúpida base de la Morada del Pelegrí.
-Estàs preocupat per la Leia, oi? -Va preguntar en Lando.
-No hauria d’haver-la deixat marxar -va murmurar en Han - Alguna cosa ha sortit malament. Aquell alienígena mentider l'haurà lliurat a l'Imperi, o el gran almirall se'ns ha avançat una altra vegada. No sé, però alguna cosa passa.
-La Leia sap tenir cura de si mateixa, Han -va dir en Lando amb veu calmada -. Fins al gran almirall comet errors de tant en tant.
En Han va moure el cap.
-Va cometre el seu error a Sluis Van, Lando. No cometrà un altre. T’aposto el Falcó que no.
En Lando li va palmejar la seva esquena.
-Ànim, vell amic, amargar-te no servirà de res. Tenim dos dies per davant. Anem a fer una partideta de sàbacc.

El gran almirall va llegir el despatx dues vegades abans de tornar els seus ulls brillants cap al Pellaeon.
- Confia en la fiabilitat d'aquest informe, capità?
-Tant com confio en qualsevol altre informe que no emani d'un agent imperial. D'altra banda, aquest contrabandista en particular ens ha lliurat cinquanta-dos informes durant els últims deu anys, quaranta-vuit dels quals es van demostrar certs. Jo diria que val la pena creure’l.
En Thrawn va tornar a mirar el lector.
-Endor -va murmurar per a si -. Per què Endor?
-No ho sé, senyor. Potser busquin un altre lloc on ocultar-se.
- Entre els ewoks? -Va dir amb desdeny en Thrawn -. Haurien d'estar molt desesperats. Tant és. Si el Falcó Mil·lenari està allà, també la Leia Organa Solo. Alerti a Navegació i Enginyeria; partim immediatament cap a Endor.
-Sí, senyor -va assentir en Pellaeon, i va teclejar les ordres -. Faig portar a Khabarakh?
-Sí, Khabarakh. -En Thrawn va pronunciar el nom en to pensatiu -. Adverteixi la interessant coincidència en el temps, capità. En Khabarakh torna a Honogrh després d'un mes d'absència, just quan Organa Solo i Solo parteixen en secret cap a Nova Cov i Endor. Coincidència?
En Pellaeon va arrufar les celles.
-No l'entenc, senyor.- En Thrawn va somriure.
-Penso, capità, que estem veient un nou grau de subtilitat entre els nostres enemics. Sabien que el retorn d'un supervivent de la fracassada operació a Kashyyyk cridaria la meva atenció. Per tant, van decidir fer coincidir el seu alliberament amb les seves pròpies missions, amb l'esperança que jo estaria massa preocupat per fixar-me. Quan fem parlar a Khabarakh, sens dubte esbrinarem moltes coses que ens costarà incomptables hores per home demostrar que són incorrectes. -En Thrawn va esbufegar -. No, deixi’l on és. Informi als dinastes que he decidit concedir-los els set dies de vergonya pública, després de les quals poden procedir als ritus d’indagacions que vulguin. Per inútil que sigui la seva informació, en Khabarakh encara pot ser útil a l'Imperi. Una mort horrible servirà de lliçó a la seva raça.

-Sí, senyor. -En Pellaeon va vacil·lar -. M'agradaria assenyalar, però, que aquestes argúcies no entren en els procediments habituals de la Rebel·lió.
-Estic d'acord -va convenir en Thrawn -. La qual cosa implica que l’Organa Solo busca a Endor alguna cosa molt més vital per a l'esforç bèl·lic de la Rebel·lió que un mer refugi.
En Pellaeon va arrugar les celles, sense saber bé què podia haver a Endor de tan important.
- Aparells abandonats del projecte Estrella de la Mort? -Va aventurar.
-Quelcom més valuós. -El gran almirall va moure el cap -. Potser informació que l'emperador tingués en el seu poder quan va morir. Informació que vulguin recuperar.
I llavors, en Pellaeon ho va comprendre.
-L'emplaçament del magatzem de la muntanya Tantiss.
En Thrawn va assentir.
-És l'únic que se m'ha acudit. En qualsevol cas, no podem córrer aquest risc, i menys ara.
-D'acord.
El tauler d’en Pellaeon va brunzir, indicant que Navegació i Enginyeria estaven preparats.
- Sortim de l'òrbita?
-Quan vulgui, capità.
-Sortim -va indicar en Pellaeon al timoner -. Seguiu el curs calculat per Navegació.
El planeta va començar a allunyar-se. En aquell moment, es va sentir el breu refilet d'un missatge urgent. En Pellaeon va llegir l'encapçalament.
-Almirall, un informe de l’Inexorable, des del sistema d’Abregado. Han capturat un vaixell de càrrega d’en Talon Karrde. Envien la transcripció de l'interrogatori preliminar. -Va arrufar les celles quan va mirar al final -. És bastant curt, senyor.
-Gràcies -va dir en Thrawn amb silenciosa satisfacció, mentre agafava l'informe.
Encara ho estava llegint quan el Quimera va saltar a la velocitat de la llum. Ho estava llegint amb moltíssima atenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada