dimecres, 12 de febrer del 2014

Vida i obra d'Obi-Wan Kenobi (IV)

Anterior



CAPÍTOL DOS

En Qui-Gon ja hauria d'haver tornat, va pensar l’Obi-Wan Kenobi. Assegut al pont de la brillant Nau Real de Naboo, que havia aterrat als afores del port espacial de Mos Espa en el remot planeta de Tatooine. L’Obi-Wan que ara tenia 25 anys d'edat i dotze anys com a aprenent d’en Qui-Gon Jinn, havia arribat a conèixer bé les excentricitats del seu Mestre.
Encara que en Qui-Gon era considerat com el Cavaller Jedi més capaç de tots, també tenia la reputació d'ignorar les regles i seguir els seus propis instints. De manera rutinària qüestionava l'autoritat, fins i tot del Consell Jedi. Havia tingut almenys una oportunitat d'unir-se al Consell, però es va negar a estar lligat al que ell va cridar la seva - filosofia ortodoxa. - Era una persona molt educada, però semblava preferir els aliments que no requerien estris per menjar-los. Era gairebé aclaparadora l'empatia que tenia amb totes les formes de vida, encara que la criatura resultés ser un monstre decidit a arrencar-li el cap.
Però l’Obi-Wan mai havia vist en Qui-Gon comportar-se tan irracionalment com ho havia fet en els últims dos dies. Mirant per la finestra del pont i sense detectar cap senyal d’en Qui-Gon en els deserts circumdants, va pensar: què li portarà tant de temps?
En Qui-Gon i l’Obi-Wan actuaven com a guardians d'emergència per a la reina Amidala de Naboo. La funció original era dissipar el bloqueig il·legal cap a Naboo per part de la Federació de Comerç Neimoidiana, però això va ser abans que droides de la Federació de Comerç destruïssin el seu creuer de la República i intentessin matar-los. Amb l'esperança de portar a Amidala a Coruscant, on ella pogués protestar formalment per les accions de la Federació de Comerç, els Jedi havien fugit de Naboo amb el seguici de la Reina a la Nau Reial, només per ser immediatament atacats per forces de la Federació de Comerç. Si no hagués estat per la ràpida acció del droide astromecànic R2-D2, que va aconseguir reparar el generador de l'escut de la nau, mentre estaven sota una intensa pluja de làsers, mai no haurien sobreviscut a la fugida. Per desgràcia, l’hiperimpulsor T-14 de la nau, estava danyat sense possibilitat de reparació, cosa que els impedia seguir cap a Coruscant.
Buscant un lloc segur per aterrar, l’Obi-Wan havia utilitzat la naucomputadora per localitzar Tatooine, un món desèrtic, petit, lluny de tot i pobre. Aquests aspectes, juntament amb el fet que Tatooine estava controlat pels Hutts, li van assegurar que la Federació de Comerç no tenia presència en el món.
Poc després del seu aterratge, en Qui-Gon i l’Obi-Wan van sentir una pertorbació en la Força. L’Obi-Wan s'havia quedat a la nau, mentre que en Qui-Gon es va dur un petit grup per obtenir un hiperimpulsor d'algun distribuïdor a Mos Espa. Després d'això, la desviació cap a Tatooine havia adoptat una sèrie de voltes encara més estranyes.
Evidentment, només hi havia un hiperimpulsor T-14 en bones condicions disponible a tot Mos Espa, però el seu propietari, un ferroveller Toydarià de nom Watto era immune als trucs mentals Jedi, negant-se a acceptar els crèdits de la República que en Qui-Gon li va oferir. No obstant això, en Qui-Gon havia trobat també a un nen de nou anys d'edat, un esclau propietat de Watto, que volia ajudar al Jedi. Per a gran desconcert de l’Obi-Wan, en Qui-Gon havia fet seu el pla del nen per competir en una carrera de beines, si guanyava rebria un premi en efectiu, que després serviria per comprar l’hiperimpulsor. Pel que sembla, la mare del nen - també esclava d'en Watto - havia donat suport també aquest pla.
Però això va ser només una part de la història. La nit anterior a la carrera de beines, en Qui-Gon havia adquirit discretament una mostra de sang del nen i li va transmetre la mostra a l’Obi-Wan. Utilitzant un dispositiu d'anàlisi en la nau, l’Obi-Wan havia confirmat que el nen tenia un recompte de midiclorians de més de 20.000 per cèl·lula, superior als del Mestre Yoda.
L’Obi-Wan es va preguntar com això podria ser possible. Podria el nen ser més fort en la Força que Yoda? Tot i que entenia per què en Qui-Gon havia trobat curiós al nen, es va preguntar si el noi s'havia convertit en una distracció per a la seva missió.
Què estaria pensant en Qui-Gon? Fins i tot amb aquest tipus de comptatge de midiclorians, el nen és massa gran per començar l'entrenament Jedi. No és que haguem de fer tot el possible per alliberar-lo del toydarià.
Com estaven les coses, el nen va guanyar la carrera de beines i també la seva llibertat. Després de la carrera, en Qui-Gon havia tornat a la nau i li va lliurar les peces necessàries, però va esmentar que havia de tornar a Mos Espa per - alguns assumptes pendents -, i va instruir a l’Obi-Wan perquè instal·lés la unitat hiperimpulsora.
La qual cosa havia fet l’Obi-Wan. La nau estava a punt per enlairar-se. Estant a l'espera d’en Qui-Gon.
On estarà?
La pertorbació en la Força era gairebé tangible, com si un corrent ominós carregués l'aire. L’Obi-Wan es va aixecar del seu seient al pont i va mirar al pilot de la nau, Ric Olie, que tan hàbilment els guiés a través del bloqueig de Naboo. L’Olie estava serè mirant la consola d'instruments, completament aliè a la pertorbació que l’Obi-Wan havia sentit.
Tot d'una la porta es va obrir darrere d'ells. L’Obi-Wan es va tornar per veure un jove, de cabell ros i amb roba esparracada, entrar per davant del cap de seguretat de la reina, el Capità Panaka i de la Padmé Amidala al pont.
-En Qui-Gon està en problemes! - Va dir en Panaka.
A causa que la seguretat de la reina era prioritat en la missió, l’Obi-Wan va mirar en Ric Olie i li va dir:
- Enlaira’t. - L’Obi-Wan es va ajupir al costat del pilot i va mirar per la finestra. A l'exterior, a poca distància de la nau, va veure dues figures que participaven en un duel amb sabres de llum. Una de les siluetes era la d’en Qui-Gon. L'altra pertanyia a un humanoide vestit de negre brandant un sabre de llum vermell.
- Per allà -, va instruir l’Obi-Wan al pilot. - Vola baix.
La nau es va enlairar del sòl i va viatjar ràpidament cap a la posició d’en Qui-Gon. L’Olie va pujar el tren d'aterratge, però va deixar oberta l'escotilla i estesa la rampa d'accés. L’Obi-Wan va mantenir els seus ulls en el duel. Les fulles s'havien convertit en esborralls furiosos i mortals, estavellant-se una i altra, una i una altra vegada. Imaginant la identitat i l'origen de l'oponent d’en Qui-Gon, o on la criatura havia après a lluitar amb un sabre de llum, però mai havia vist a en Qui-Gon embrancat amb un adversari tan mortal.
L’Obi-Wan havia perdut de vista en Qui-Gon mentre la nau viatjava cap als duelistes, llavors l’Olie va assenyalar cap a un monitor i li va dir:
- Està a bord! - El monitor mostrava una vista de l'interior del celler de proa. En Qui-Gon havia saltat a la rampa d'accés i entrat a la nau que ràpidament pujava.
L’Obi-Wan va córrer cap a la badia amb el nen seguint-lo molt de prop. Van entrar al celler i van trobar al costat d’R2-D2 ajagut d'esquena, en Qui-Gon. El nen va cridar:
- Estàs bé?
- Crec que si -, va respondre en Qui-Gon sense alè, asseient-se. L’Obi-Wan i el noi es van posar a la gatzoneta al seu costat.
- Què va ser això? - L’Obi-Wan li va preguntar.
- No estic segur -, va respondre en Qui-Gon, encara panteixant -, però estava ben entrenat en les arts Jedi.
L’R2-D2 va emetre un xiulet preocupat, en Qui-Gon va continuar -, La meva conjectura és que volia atrapar la reina.
Els ulls del noi es van obrir de la preocupació, i va exclamar:
-      Què anem a fer al respecte?
L’Obi-Wan va mirar el noi.- Anem?
En Qui-Gon va sospirar, dirigint-se a l’Ànakin li va dir:
- Anem a esperar. - Després va fer un gest del nen cap al seu aprenent i li va dir: - l’Ànakin Skywalker, et presento a l’Obi-Wan Kenobi.
- Hola -, va dir l’Ànakin estrenyent la mà de l’Obi-Wan.- Tu també ets un Jedi?
L’Obi-Wan va somriure amablement i va assentir.
L’Ànakin li va tornar el somriure. - Encantat de conèixer-te.
Es veu tan.... ordinari, va pensar l’Obi-Wan. Tot i que els Jedi eren entrenats des de molt aviat, per saber que les persones, així com les coses no sempre eren el que semblaven, l’Obi-Wan mai s'hagués imaginat que el noi que estava al seu costat pogués ser més poderós que el Mestre Yoda.
Després va dur a la Reina Amidala a Coruscant, l’Obi-Wan Kenobi i en Qui-Gon van portar a l’Ànakin al Temple Jedi. Allà, el petit Mestre Jedi de pell verda Yoda, Mace Windu i els deu membres restants del Consell Jedi es van alarmar en escoltar els fets d’en Qui-Gon durant el seu duel a Tatooine. Durant mil anys, l'Orde Jedi havia cregut que els seus enemics mortals: els Sith, s'havien extingit, però després d'escoltar a en Qui-Gon, sospitaven que els Sith havien per fi reaparegut.
El Consell Jedi i l’Obi-Wan es van sorprendre encara més quan en Qui-Gon va afirmar que ell creia que l’Ànakin Skywalker havia estat concebut pels midiclorians, i que era l'Escollit, un Jedi que segons una vella profecia, hauria de destruir els Sith i portar l’equilibri a la Força. Malgrat el fet que la majoria dels Jedi eren portats a l'Orde Jedi des de la infància, el Consell Jedi va acceptar de mala gana posar a prova els poders de l’Ànakin.
Mentre que les proves estaven en curs, l’Obi-Wan Kenobi i en Qui-Gon van sortir a un balcó del Temple. El sol es posava sobre la Ciutat Galàctica, i havia trànsit aeri en el cel. L’Obi-Wan va dir:
- El nen no passarà les proves del Consell, Mestre. És massa vell.
En Qui-Gon va respondre.
- L’Ànakin es convertirà en un Jedi, t'ho prometo.
- No vagis a desafiar al Consell Mestre,... no una altra vegada.
- Faré el que hagi de fer, Obi-Wan.
- Si només seguissis les normes, estaries en el Consell. No van a estar amb tu aquesta vegada.
En Qui-Gon li va posar la mà sobre l'espatlla de l’Obi-Wan i li va dir:
- Encara tens molt a aprendre, el meu jove aprenent.
L’Obi-Wan va contemplar a través dels gratacels circumdants.
- Què passa si el nen decideix que vol estar amb la seva mare?
- Això seria l'elecció de l'Ànakin -, va dir en Qui-Gon. - No obstant això, ja m'he avançat per ajudar la seva mare. He disposat un servei de missatgeria per Tatooine i lliurar-li una lent Tobal a l’Shmi Skywalker.
- Una lent Tobal? - Va dir l’Obi-Wan. - Vols dir al vidre utilitzat per convertir la calor en llum, del tipus emprat en les unitats Rennata d'energia de fotons?
En Qui-Gon va assentir amb el cap.
- El Toydarià que és amo de l’Shmi no accepta crèdits de la República, i seria sospitós, per dir quelcom, si de sobte l’Shmi tingués una gran quantitat de diners per comprar la seva llibertat. No obstant això, crec que si l’Shmi adquireix un article com una lent Tobal, reconeixerà el seu valor com a moneda de canvi.
L’Obi-Wan va negar amb el cap.
- Pots ser molt desconcertant Mestre.
En Qui-Gon va arronsar les espatlles.
- Com he dit, tens molt a aprendre.

***

Després que les proves es van fer, l’Obi-Wan Kenobi i en Qui-Gon es van reunir amb l’Ànakin en el Consell. Tal com l’Obi-Wan havia predit, el Consell considerava a l’Ànakin massa vell per esdevenir un Jedi. Yoda va dir que el nen no seria entrenat.
- Ell és l'Escollit -, va sostenir en Qui-Gon. - Han de veure-ho.
En Yoda va tancar els grans i savis ulls i va decantar una mica el cap cap enrere. - Mmm. ennuvolat, el futur d'aquest nen és.
L’Obi-Wan va sentir el que els membres del Consell estaven pensant. Tots ells creuen que l’Ànakin és perillós.
- Llavors jo l’entrenaré -va dir en Qui-Gon, amb calma però desafiant. Col·locant-se al costat de l’Ànakin, va col·locar les mans sobre les espatlles del noi i va dir: - El prenc com el meu aprenent Padawan.
Assenyalant a l’Obi-Wan, Yoda, va dir:
- Un aprenent, tens Qui-Gon. Impossible per a tu, tenir un segon.
- El codi ho prohibeix -, va afegir en Mace Windu.
En Qui-Gon, va dir:
- L’Obi-Wan està llest.
Davant Yoda, l’Obi-Wan va fer un pas endavant per estar al costat d’en Qui-Gon i va declarar:
- Estic a punt per afrontar les proves.
- Nosaltres seguirem mantenint la nostra opinió sobre qui està a punt -, va dir en Yoda.
En Qui-Gon, va dir:
- Ell és tossut i té molt a aprendre sobre la Força Vivent, però és capaç. Ja no té molt a aprendre de mi.
L’Obi-Wan va mirar al Qui-Gon. En primer lloc, em diu que encara tinc molt per aprendre, i ara els hi diu això?
- Decidit el destí del jove Skywalker més tard serà -, va dir Yoda.
En Mace Windu va anunciar que el Senat votava per un nou Canceller Suprem, i que la Reina Amidala planejava tornar a Naboo i pressionar a la Federació de Comerç per posar fi al bloqueig. El Consell va assignar a Qui-Gon i l’Obi-Wan per escortar al seu planeta, permetent a Qui-Gon portar l’Ànakin amb ell.
Quan l’Obi-Wan Kenobi i en Qui-Gon es preparaven per abordar la nau de l’Amidala, juntament amb l’Ànakin i R2-D2, l’Obi-Wan va discutir amb en Qui-Gon.
- No és falta de respecte, Mestre, és la veritat.
- Des del teu punt de vista -, va respondre en Qui-Gon.
- El noi és perillós -va dir l’Obi-Wan. Referint-se al Consell Jedi, va afegir - Tots ho han percebut. Per què tu no?
- El seu destí és incert. No és perillós. El Consell decidirà el futur de l'Ànakin. Això hauria de ser suficient per a tu. Ara puja a la nau.
Poc després d'arribar a Naboo, mentre que la Reina Amidala buscava l'ajuda militar dels indígenes guerrers gungans de Naboo, l’Obi-Wan va parlar amb en Qui-Gon en el límit d'un verd bosc. L’Obi-Wan va dir:
- Jo... ho sento pel meu comportament, Mestre. No em correspon estar en desacord amb vostè sobre el nen. I estic agraït que cregui que estic preparat per a les proves.
- Has estat un bon aprenent, Obi-Wan -, va dir en Qui-Gon amb un somriure.- Ets un home molt més savi que jo, et convertiràs en un gran Cavaller Jedi.
A Tweed, una de les ciutats de Naboo, l’Obi-Wan Kenobi i en Qui-Gon es van separar de l'Ànakin quan van ser atacats pel mateix guerrer vestit de negre que havien trobat a Tatooine. El misteriós enemic, el rostre d'ulls grocs, mostrava irregulars tatuatges de color vermell i negre, ràpidament va revelar que el seu sabre de llum no era d'un sol full, sinó de dos.
Va girar i es va abalançar sobre els Jedi amb una ferocitat intensa, i això últim era tot el que podien fer per mantenir-se amb ell.
El duel va durar diversos minuts brutals, portant als Jedi i el seu enemic mortal des de l’hangar de Tweed fins l'immens generador d’energia de la ciutat. A mesura que es movien a través d'un passadís de seguretat, els tres combatents es van veure temporalment allunyats entre si per una sèrie de barreres d'energia. Quan es retiraven les barreres, en Qui-Gon va portar al seu oponent cap a la vora del generador d'energia, on el nucli era molt profund, pràcticament insondable, però abans que l’Obi-Wan pogués arribar amb el seu Mestre, es van reactivar les barreres d'energia detenint el seu camí.
I llavors la criatura va portar el seu sabre de llum directament al pit d’en Qui-Gon. L’Obi-Wan va cridar en veure el cos del seu Mestre estès prop del nucli. Al moment en què la barrera de l'energia es va desactivar, l’Obi-Wan va córrer cap endavant per atacar.
L'enemic era increïblement ràpid. Cap entrenament havia preparat a l’Obi-Wan per enfrontar-se a un rival com aquest. Martellejava i girava sense descans, movent-se cap enrere i endavant al llarg de la vora del nucli. Encara que l’Obi-Wan no estava segur si el seu Mestre havia mort, va tractar de dirigir al seu oponent fora de l'àrea, on en Qui-Gon va quedar immòbil a terra, el seu sabre de llum descansava a poca distància de la punta dels seus dits. L’Obi-Wan va tallar l'arma del seu oponent en el mànec, desactivant un dels fulls, però la figura vestida de negre va agafar amb força la meitat del seu sabre de llum que encara funcionava i va seguir lluitant.
Llavors l'enemic va emprar la Força per empènyer a l’Obi-Wan, colpejant-lo amb tal impacte que aquest va deixar anar el seu sabre de llum, el qual va caure a prop de la vora de la fossa, va derrapar fins enfonsar-se en les entranyes del nucli. L’Obi-Wan va aconseguir aturar la seva caiguda gràcies a una protuberància de metall a sota de la vora superior del nucli. El seu enemic va empènyer el seu sabre de llum cap al nucli. Impotent va observar com el seu sabre de llum passava al seu costat i es va submergir en les profunditats del nucli.
L’Obi-Wan estava penjant, esforçant-se a mantenir l'adherència amb els braços. Per sobre d'ell, la figura demoníaca agitava en l'aire el seu sabre de llum de fulla vermella, burlant-se i desafiant a l’Obi-Wan perquè fes un moviment final desesperat. Recordant l’Obi-Wan la posició d’en Qui-Gon, i el sabre de llum al seu costat.
Emprant la Força, l’Obi-Wan va moure el sabre de llum d’en Qui-Gon en l'aire, al mateix temps en el que va donar una puntada a la paret cilíndrica del nucli, va saltar fora del nucli. L’Obi-Wan va atrapar el sabre d’en Qui-Gon i el va activar quan va passar per sobre del seu oponent. Girant-se, la figura fosca va observar com va aterrar l’Obi-Wan i va moure el full d’en Qui-Gon, i la malvada criatura de la cara tatuada, va gesticular en una expressió de sorpresa. Sent el torn de la figura fosca caure dins el pou, i en caure, el seu cos perfectament tallat es va separar, rebotant a les parets del nucli, desapareixent.
L’Obi-Wan va córrer cap a Qui-Gon i acuradament va aixecar el cap del seu Mestre. En Qui-Gon va murmurar:
- No, és massa tard....
- No! - L’Obi-Wan va dir, gairebé com un gemec.
- Obi-Wan -va panteixar en Qui-Gon, clavant els seus ulls en el rostre del seu aprenent. - Promet-me..., promet-me que entrenaràs al nen.
- Sí, mestre.
Els dits d’en Qui-Gon van tremolar quan van fregar la galta de l’Obi-Wan, i després va dir:
- Ell és l'Escollit. Ell... portarà l'equilibri. Entrena’l.
L’Obi-Wan va assentir amb el cap. El seu Mestre va tancar els ulls i va morir als seus braços.
L’Obi-Wan sabia des de feia molt de temps que les etapes d'aprenentatge, d'una manera o altra, amb el temps s'acaben.
Ell sabia que els Jedi no eren immortals, que la vida era impredictible i que la mort era inevitable. Hi havia imaginat la possibilitat que sobreviuria més que el seu vell Mestre. Però res en la seva experiència o en la seva imaginació l'havia preparat per a l'últim alè d’en Qui-Gon, veure el final brutal de la vida d'aquest home poderós.
L’Obi-Wan va abaixar el cap. Se sentia atordit i desanimat, sense saber què fer. Durant molts anys, havia seguit l'exemple d’en Qui-Gon, però ara estava sense un mestre, i molt abans del que havia previst. Mai no s'havia sentit tan sol, com si hagués perdut el seu millor amic, però també el seu objectiu. Tot el que podia fer era tractar d’honrar el Jedi que l'havia entrenat.
Llavors va recordar la promesa que li havia fet a Qui-Gon.
L’Obi-Wan es va adonar que el seu Mestre no l'havia deixat sol, i que tenia una missió totalment nova per complir.
Després de separar-se dels Jedi a Naboo, l’Ànakin Skywalker sense voler, va utilitzar el seu amagatall temporal, la cabina d'un caça estel·lar N-1, per despatxar als invasors de la Federació de Comerç, a més a més també va destruir la nau de control dels droides que estava en l'òrbita de Naboo. La pèrdua d'aquesta nau va portar el final ràpid de la batalla.
L’Ànakin es va reunir amb l’Obi-Wan just quan un transport de Coruscant arribava a Theed. L'ex-Canceller Palpatine, que acabava de ser escollit Canceller Suprem, va portar a Yoda i als altres membres del Consell Jedi en una processó des que va aterrar el transport. Detenint-se davant l’Obi-Wan i l’Ànakin, en Palpatine va dir:
- Estem en deute amb vostè per la seva valentia, Obi-Wan Kenobi. - Després va abaixar la mirada cap a l’Ànakin i va afegir: - I tu, jove Skywalker. Anem a seguir la teva carrera amb gran interès. - Li va donar un copet a l'espatlla del noi, i després va caminar per a consultar a la Reina Amidala.
Més tard, quan el sol es posava sobre Theed, l’Obi-Wan es va reunir amb Yoda en una càmera al palau de la reina. L'habitació estava plena de grans finestrals que donaven al cel, que mostrava una àmplia gamma de colors blau índic i núvols com castells. L’Obi-Wan es va agenollar al pis adornat amb incrustacions, mentre que Yoda, amb un bastó curt, caminava d'un costat a un altre.
En Yoda li va dir:
- Conferit el rang de Cavaller Jedi, el consell t'ha. – Aturant-se davant de l’Obi-Wan, va continuar -, Però d'acord amb prendre aquest nen com el teu aprenent Padawan... jo no estic.
- En Qui-Gon va creure en ell -, va dir l’Obi-Wan.
En Yoda va sospirar.
- L’Escollit, el nen pot ser, però, un greu perill sento en el seu entrenament.
- Mestre Yoda, li vaig donar a Qui-Gon la meva paraula. Vaig a entrenar a l’Ànakin.
- Ohh! - Yoda va grunyir i després va fer un gir reprenent el seu passeig.
- Ho faré sense l'aprovació del Consell.
D'esquena a l’Obi-Wan, en Yoda, va dir:
- El desafiament d’en Qui-Gon sento en tu. Necessitat d'això no tens. - Va fer una pausa i va afegir -, d'acord amb tu el Consell està. - Voltejant per a veure a l’Obi-Wan de nou, va dir -, El teu aprenent, l’Skywalker serà.
Una pira funerària va ser preparada per en Qui-Gon Jinn a Theed. Tots els membres del Consell Jedi van estar presents, igual que en Palpatine, la Reina Amidala, altres dignataris de Naboo, i el droide R2 D2. L’Obi-Wan estava amb l’Ànakin, qui no estava al corrent de la seva recent conversa amb Yoda. L’Ànakin havia cregut que en Qui-Gon cuidaria d'ell, i l’Obi-Wan podria dir per l'expressió de dolor del nen, que ell creia que el seu futur havia mort amb en Qui-Gon.
Aixecant la mirada cap a l’Obi-Wan, l’Ànakin li va preguntar:
- Què em passarà ara?
L’Obi-Wan no havia canviat la seva creença que el nen era perillós, però també sabia que en Qui-Gon no hauria desaprofitat les seves últimes paraules en alguna cosa tan insignificant. Si en Qui-Gon havia cregut que l’Ànakin era l'Escollit, llavors l’Obi-Wan se sentia obligat a permetre aquesta possibilitat. Havia de confiar que en Qui-Gon havia tingut raó sobre l’Ànakin, que el nen podia ser entrenat, perquè si no... L’Obi-Wan es va adonar que ni tan sols podia considerar aquesta alternativa. No et fallaré en Qui-Gon.
- El Consell m'ha donat permís per entrenar-te -, va dir solemnement l’Obi-Wan. - Seràs un Jedi. T'ho prometo.
I amb això, el destí de l'Ànakin estava segellat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada