diumenge, 16 de febrer del 2014

Vida i obra d'Obi-Wan Kenobi (X)

Anterior



CAPÍTOL SIS

- S'ha acabat, Ànakin! - L’Obi-Wan va cridar des de la part superior del talús de la riba del riu de lava al planeta volcànic Mustafar. - Estic en terreny elevat!
En efecte l’Ànakin estava sota de la posició de l’Obi-Wan, dret sobre del que quedava d'una plataforma minera flotant que es lliscava sobre la lava. Mirant a l’Obi-Wan, l’Ànakin va grunyir:
- Subestimes el meu poder.
L’Obi-Wan havia escapat d’Utapau quan les seves pròpies tropes clon, obeint l'Ordre secreta 66 d’en Palpatine, havien obert foc contra ell. Deixant Utapau en el caça estel·lar del General Grievous, va seguir un senyal codificat per trobar refugi temporal en el Tantive IV, la nau consular propietat d’en Bail Organa, senador d’Alderaan, qui era un aliat dels Jedi. El Tantive IV havia albergat també a Yoda, que havia escapat d'un assassinat semblant pels clons al planeta natal dels Wookiees, Kashyyyk. L’Organa va dur a l’Obi-Wan i al Yoda de tornada a Coruscant, on van trobar el Temple Jedi en ruïnes, i tots els residents Jedi, fins i tot els iniciats més joves, morts.
I llavors van veure una gravació que mostrava a l’Ànakin com el responsable de la massacre. També van descobrir que el Senador Palpatine era un Lord Sith, que havia enrolat a l’Ànakin cap a l’Indret Fosc, i nomenat al seu nou aprenent com “Darth Vader”.
L’Obi-Wan havia anat a veure la Padmé per advertir-la sobre l’Ànakin, i després va anar de polissó en la seva nau quan ella va anar a la recerca de l’Ànakin. Van aterrar a Mustafar, on l’Ànakin havia matat als dirigents de la Confederació. Quan l’Ànakin va veure l’Obi-Wan, es va tornar furiós cap a la Padmé i els va acusar a tots dos de conspirar per matar-lo. Ell havia tractat d'estrangular la Padmé i posteriorment la seva baralla amb l’Obi-Wan va donar inici.
El llarg i esgotador duel els havia portat lluny de la pista on havia aterrat la nau de la Padmé. Ara, la batalla s'acostava al final.
L’Obi-Wan es va adonar del que l’Ànakin faria, i malgrat tot el que havia passat recentment, li va dir:
- No tractis de fer-ho.
Prenent el seu sabre de llum, l’Ànakin va saltar en l'aire sobre l’Obi-Wan. El Sabre de llum de l’Obi-Wan es va moure cap al seu atacant, tallant ràpidament el braç esquerre de l’Ànakin per sobre del colze i les dues cames a l'altura dels genolls.
L’Ànakin va cridar i va perdre el control sobre el seu sabre de llum, així com del seu cos mutilat que es va estavellar sobre la negra i fumejant sorra, caient pel pendent. L’Obi-Wan va veure amb horror com l’Ànakin es dirigia cap a la riba del riu de lava, aixecant el cap per enfrontar al seu antic amic i mestre. Els ulls de l’Ànakin es van omplir d’una inhumana ira.
- Tu eres l'Escollit! - Va cridar l’Obi-Wan.
L’Ànakin va conservar la pròtesi del seu braç dret, i mentre lluitava per allunyar-se de la lava, els seus ulls seguien incendiats de fúria cap a l’Obi-Wan.
- Es deia que destruiries als Sith, no que t’uniries a ells! - L’Obi-Wan va continuar. - Portaries equilibri a la Força, no que la deixaries en la foscor! - No sent capaç de mirar al seu antic aprenent, es va donar la volta. Va descobrir el sabre de llum de l’Ànakin i es va inclinar per recollir-lo abans de tornar a mirar de nou a l’Ànakin.
- T’odio! - Va rugir l’Ànakin. L’Obi-Wan estava en silenci, atordit quan va enfrontar al bullent i arruïnat Ànakin.
- Tu eres el meu germà, Ànakin -, va dir l’Obi-Wan -, jo t'estimava.
La roba de l’Ànakin es va incendiar, i va cridar quan es va veure embolicat de sobte en flames.
Per un moment, l’Obi-Wan va vacil·lar. Se n'ha anat, l’Obi-Wan va pensar. L’Ànakin se n'ha anat.
L’Obi-Wan, finalment va girar.
L’Ànakin no parava de cridar.
Quan l’Obi-Wan es va dirigir trontollant cap a la nau de la Padmé, va ser rebut per dos androides: R2-D2, que havia arribat a Mustafar amb l’Ànakin, i el droide de protocol brillant de l’Ànakin, el daurat C-3PO, que havia acompanyat a la Padmé des de Coruscant.
- Oh, Mestre Kenobi! -, Va dir C-3PO mentre baixava de la rampa d'aterratge de la nau. - Hem, hem portat a la Senyoreta Padmé a bord.
L’Obi-Wan va apressar el pas, C-3PO va continuar:
- Sí. Si us plau, si us plau desitgem que es doni pressa. Hem de sortir d'aquest lloc horrible.
L’Obi-Wan estava molt preocupat per la Padmé perquè sabia que ella estava embarassada. També sabia que l’Ànakin n’era el pare.
Van deixar Mustafar, l’Obi-Wan i els androides van portar la Padmé a una base d'investigació en el sistema d'asteroide de Polis Massa, on Yoda i Bail Organa els estaven esperant. La Padmé estava inconscient, i l’Obi-Wan se la va emportar directament al centre mèdic de la base.
Un droide metge va donar la terrible notícia en una veu plana. La Padmé s'estava morint. Havia perdut les ganes de viure. El droide va afegir que caldria actuar amb promptitud per salvar els nadons de la Padmé ja que portava bessons.
L’Obi-Wan era a la sala d'operacions per al lliurament dels nadons de la Padmé. Ella va nomenar al seu fill Luke i a la seva filla Leia.
L’Obi-Wan sostenia al Luke en els seus braços, quan la Padmé li va fer senyes i va dir:
- Obi-Wan? - Es va trobar amb la seva mirada, i va dir: - Hi ha bé en ell -, quedant-se sense alè, i després va continuar: - Jo sé, jo sé que.... encara n'hi ha.
I a continuació, la Padmé Amidala va morir.
L’Obi-Wan es va quedar allà per un moment, sostenint el nen en atònit silenci. S'havia sentit completament impotent quan la Padmé va expirar el seu últim alè, i no només perquè no podia evitar que morís. Tot i que creia que no quedava traça de bondat en l’Ànakin, ell també sabia que hauria estat una gentilesa de la seva part haver-li assegurat a la dona moribunda que compartia la seva convicció. Tot el que necessitava era esbossar un somriure o fer una lleu inclinació de cap, i ella podria haver mort en pau. Però al final, l’Obi-Wan havia estat incapaç de fer fins i tot això.
Deixant Polis Massa en la nau consular d'en Bail Organa, el Tantive IV, el grup va transportar el cos de Padmé de tornada a Naboo. Mentre que els ajudants de l’Organa van assistir als nounats de la Padmé, l’Obi-Wan es va reunir amb Yoda i en Bail a la sala de conferències del Tantive IV per discutir el destí del Luke i la Leia.
En Yoda va seure a la capçalera d'una taula llarga, amb l’Obi-Wan assegut a la seva esquerra i en Bail a la seva dreta. Yoda va dir:
- Ocults, segurs, els nens de mantenir s’han.
L’Obi-Wan va estar d'acord.
- Hem de portar-los a algun lloc on els Sith no puguin sentir la seva presència.
- Hmm -, va murmurar Yoda. - D'estar separats han.
- La meva dona i jo cuidarem de la nena -, es va oferir voluntàriament en Bail. - Sempre hem parlat d'adoptar una nena. Ella serà estimada amb nosaltres.
- I el nen? - Va preguntar l’Obi-Wan.
- A Tatooine -, va dir en Yoda. - Enviar-lo amb la seva família has.
L’Obi-Wan va considerar això, i va dir:
- Jo portaré el nen i el cuidaré.
En Bail i l’Obi-Wan es van mirar, després es van aixecar dels seus seients. En Yoda va dir:
- Fins el moment adequat, desaparèixer devem.
En Bail va sortir de la sala de conferències. L’Obi-Wan estava també a punt de sortir, quan Yoda va dir:
- Mestre Kenobi, espera un moment. - L'ancià Jedi va gesticular perquè l’Obi-Wan tornés al seu seient, i després va continuar: - En la teva soledat, a Tatooine, entrenament per a tu tinc.
No gaire segur del que havia sentit, l’Obi-Wan va dir:
- Entrenament?
- Un vell amic el camí a la immortalitat ha après -, va dir en Yoda. - Aquell que del món dels morts de la Força tornat ha. El teu vell mestre.
Atònit, l’Obi-Wan va quedar sense alè, en Qui-Gon?
- Com estar en comunió amb ell, t'ensenyaré.
L’R2-D2 havia estat a la granja d'humitat de la família Lars just abans de la Batalla de Geonosis, i va ser capaç de proporcionar les coordenades de la granja a l’Obi-Wan. El caça estel·lar que l’Obi-Wan havia pres del difunt General Grievous havia estat a la badia d'acoblament del Tantive IV, i l’Obi-Wan tenia previst utilitzar aquest caça estel·lar per dur al Luke al port espacial de Nar Shaddaa, una lluna en un sector de l'espai controlat pels Hutts. Va portar al Luke cap a la cabina de la nau, R2-D2 va emetre un missatge de comiat al Jedi. No va haver manera que l’Obi-Wan s'acomiadés de C-3PO, ja que en Bail Organa havia pres la precaució per qüestions de seguretat, d'esborrar la memòria del xerraire droide de protocol.
Sostenint al Luke Skywalker embolicat contra el seu pit, l’Obi-Wan Kenobi va seure en un incòmode seient d'un creuer estel·lar ple de gent, amb destinació a Tatooine. El Mestre Jedi tenia poca experiència carregant nadons, però va fer tot el possible perquè el nen trobés confortables els seus braços.
En Bail Organa li havia lliurat una bona quantitat de crèdits impossibles de rastrejar, perquè l’Obi-Wan pagués el viatge al desèrtic planeta. Per tal de mantenir el secret, l’Obi-Wan i en Luke viatjaven a Tatooine a través d'una via indirecta a partir de Nar Shaddaa en una sèrie de transports públics. Durant una parada en una estació espacial, l’Obi-Wan va ser testimoni que un grup de viatgers en un quiosc de l’HoloRed, veien un programa sobre els esdeveniments recents a Coruscant. L’Obi-Wan es va encongir de veure un holograma de l'emperador Palpatine, instant els espectadors a denunciar a qualsevol persona que se sospités de ser un Jedi o que tingués “poders sobrenaturals”. Les paraules de Palpatine havia portat a un viatger dir:
- Gràcies a Déu que aquests terribles Jedi van ser detinguts!
L’Obi-Wan havia de romandre en silenci i va mantenir el cap baix mentre portava en braços al Luke. El creuer estel·lar s'havia endarrerit, però ell va fer tot el possible per mantenir el nadó còmode. Per desgràcia, el vol final va resultar ser un malson. La majoria dels altres passatgers eren corredors de beines o desagradable entusiastes d'aquestes carreres. Encara més preocupant, l’Obi-Wan es va anar quedant sense els suplements alimentaris infantils i material de neteja que els habitants de Polis Massa li havien proporcionat. Amb tot això, es començava a preguntar si hauria comès un error evitant una ruta més directa.
En Luke va fer un so bombollejant. L’Obi-Wan va donar uns copets a l'esquena del nadó i li va dir en to conciliador:
- Tranquil, petit. Tranquil.
Un dels corredors de beines, un Dug d’àgils mans amb ulleres al cap, estava exercitant els seus braços caminant cap enrere i endavant a través dels reposacaps dels seients enfront de l’Obi-Wan. Sense trencar el seu pas, el Dug es va tornar cap a algú assegut just davant d'ell i va cridar:
- Ei, Bumpy! El teu nas encara està adolorit des de l'última vegada del cop a la Taula d’en Ben? - Llavors el Dug va esclatar en una riallada sardònica.
Els ulls de l’Obi Wan es van mantenir sobre el Dug i va passar el seu braç al voltant d’en Luke en una posició més protectora i va pensar, si cau sobre nostre, juro que sabrà el que se sent d’un cop de puny.
Diversos seients endavant, un Nuknog “presumiblement Bumpy”, va fer un salt i va llançar una beguda embotellada sense obrir sobre el Dug. El Dug va veure l'ampolla que venia, i va moure el seu cos cap a un costat per evitar ser colpejat, el que va permetre que l'ampolla fes un arc i passés pel costat del seu cos, dirigint-se en línia recta cap en Luke.
Així com el Dug va voltejar ràpidament el pronunciat musell per veure on colpejava l'ampolla, la mà dreta de l’Obi-Wan va volar cap amunt i lluny d’en Luke per agafar l'ampolla en l'aire. L’Obi-Wan va tendir l'ampolla cap al Dug i va dir lacònicament:
- Crec que això era per a tu.
El Dug va mirar per un moment a l’Obi-Wan, abans de murmurar amb poc entusiasme:
- Gràcies. - Va agafar l'ampolla, la va obrir amb les dents, es va tornar i va escopir la tapa cap al seu atacant. Tornant la seva atenció a l’Obi-Wan, va dir:
- Et mous molt ràpid per ser un humà.
L’Obi-Wan va sentir un calfred que viatja per la seva espina dorsal. Oh, no.
La boca del Dug es va torçar maliciosament:
- De fet, - va continuar el Dug -, l'única classe d'éssers humans que he sentit, que poden moure’s tan ràpid són...
-No estàs cansat? - L’Obi-Wan el va interrompre, fixant la mirada en els ulls del Dug.
El Dug va parpellejar, i les seves parpelles es van sentir sobtadament pesades. Va mirar la seva ampolla, i després va tornar-se cap a l’Obi-Wan.
- Ara que ho dius, - va dir el Dug amb un ampli badall -, estic cansat.
- Oblida que alguna vegada em vas veure, i pren una llarga migdiada.
- No vaig veure ningú -, va murmurar el Dug amb els ulls tancats. Després va caure d'esquena, vessant la resta del contingut de la seva ampolla, així com el seu cos sobre els passatgers asseguts al davant de l’Obi-Wan.
L’Obi-Wan es va maleir en silenci. No podia haver deixat que l'ampolla colpegés al Luke, però els seus reflexos Jedi gairebé l'havien delatat. Tot el que es necessita és un moviment en fals, va pensar.
En Luke es va moure contra el seu pit.
He de tenir més cura.
L’Obi-Wan va tapar la cara amb la seva capa.
A excepció d'unes poques paraules tranquil·litzadores per en Luke, amb ningú més va parlar la resta del vol.
Les dades facilitades per l’R2-D2, van permetre a l’Obi-Wan trobar sense dificultat la granja dels Lars. L’Obi-Wan estava content i alleujat que la Beru i l’Owen estiguessin d'acord a criar al Luke, però la seva missió no acabava aquí, ja que també era el seu deure vetllar pel nen. Havia pensat que la seva presència seria confortable per a l’Owen i la Beru.
Aviat va descobrir que estava equivocat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada