divendres, 14 de febrer del 2014

Vida i obra d'Obi-Wan Kenobi (VII)

Anterior



INTERLUDI

En Ben Kenobi li havia dit al Luke Skywalker, que havia servit al costat del pare d’en Luke, l’Ànakin, durant les Guerres Clòniques, així que quan en Luke finalment va trobar informació sobre les Guerres Clon al diari d’en Ben, es va sentir tan emocionat que gairebé es va oblidar del forn que havia encès dins la cabana d’en Ben. Estava fent servir el forn per crear la gemma del seu nou sabre de llum, i realment no podia accelerar el procés, pel que havia estat llegint al diari d’en Ben, pel que estava esperant que el forn aconseguís la temperatura adequada.
El coneixement d’en Luke sobre les Guerres Clon era relativament limitat. La majoria dels fets venien de velles cintes de dades, però només d'aquelles que havien estat autoritzades per l'Imperi. No obstant això, ell sabia que els Cavallers Jedi havien liderat exèrcits de clons en nom de la República Galàctica contra la Confederació de Sistemes Independents. Al final, la Confederació va perdre, els Jedi van ser acusats de tractar de fer-se càrrec de la República, i el líder de la República, Palpatine, va ser proclamat Emperador. D'acord amb en Ben, va ser Darth Vader qui va ajudar a l'Imperi a caçar i destruir als Jedi.
Després de comprovar el forn, en Luke va tornar la seva atenció al diari en el capítol que havia trobat, i va començar a llegir-lo des del principi. En Ben havia fet una anotació que indicava que la informació va ser registrada fa gairebé vint anys.
Oficialment, les Guerres Clòniques van començar a la Batalla de Geonosis, perquè va ser allà on els Cavallers Jedi per primera vegada van utilitzar a les tropes clons, que havien rebut la instrucció de lluitar en nom de la República en contra de la milícia separatista de droides. Tot i que els separatistes van ser derrotats a Geonosis, ràpidament es van reagrupar en la Confederació de Sistemes Independents. La galàxia es va sumir en una guerra civil que duraria més de tres terribles anys.
Els meus companys Jedi i jo vam ser reclutats com a generals per al Gran Exèrcit de la República i igual que els mons de la República, els Jedi també aviat es van dividir, ja que alguns es van negar a lluitar i van abandonar l'Orde Jedi.
Extraoficialment, les Guerres Clòniques van començar un mínim deu anys abans de la Batalla de Geonosis, quan - finalment em vaig adonar - els Lords Sith van començar a prendre mesures per garantir que algun dia la República tindria raons per requerir un exèrcit.
Els Lords Sith van dissenyar tots els aspectes de les Guerres Clòniques, controlant tant a la República, com a la Confederació i enfrontant-los entre sí, tot en un esforç per aniquilar la República i l'Orde Jedi, amb la pretensió de conquistar la galàxia.
Si les meves paraules sonen com els desvaris d'un paranoic i boig ermità, tingues en compte el fet que el Lord Sith Darth Vader serveix a l'Emperador, i tots els Jedi s'han anat.

En Luke estava decebut del fet que el capítol acabés allà. Tot i que va posar el llibre a un costat i va comprovar de nou el forn, es preguntava per què en Ben no havia escrit més sobre les Guerres Clòniques. Mai se li va acudir que en Ben podria haver desitjat algunes vegades no recordar les Guerres Clòniques en absolut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada