dijous, 7 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (103)


103

Just abans d'arribar al focus de llum, un altre tret de blàster centelleja des del sostre. L'oficial retrocedeix davant el tret i deixa caure els seus pantalons al terra.
—Detingueu aquesta tortura —ordena Luke—. En nom de l'Aliança! —Espera que el to de la seva veu faci que es detinguin i que esmentant la rebel·lió deixi clares les seves simpaties. Per desgràcia, és impossible desxifrar el sobtat silenci que segueix.
La reacció de l'imperial és una barreja de vergonya, ràbia, i estranyesa. La seva mirada s'enfoca lentament en el jove pilot que veu davant d’ell, amb el sabre de llum espetegant suaument.
—L'Aliança! Com...?
Sense advertiment previ, dues de les criatures d'ulls vermells descendeixen a l'altura de les seves espatlles, aferren a l'oficial imperial per les aixelles i l’alcen a la foscor que plana sobre ells. L'home ni tan sols té temps per cridar.
Luke reacciona una fracció de segon després, saltant al lloc en el qual abans estava l'imperial. Però el seu sabre de llum no troba una altra cosa que una xarxa estructural; una pluja d'espurnes i un grinyolant gemec metàl·lic són testimonis d'això. Llavors torna el silenci. El rebel no pot veure res més enllà de les quatre llums ancorades en les negres altures sobre ell. Es deté, però sembla que s'han anat, emportant-se a l'oficial amb ells.
Tanca els ulls breument lamentant haver fracassat en alliberar a l'imperial, però Luke sap que té poc temps per perdre en lamentacions. Ell mateix és un fugitiu. Abandonar aquest lloc ha de ser la seva prioritat màxima.
L'uniforme de l'home està en el terra, arrugat en un munt. Luke ho pren i retrocedeix al passadís, on se’l prova ràpidament. És una talla més gran en totes les mesures, però hauria de passar una inspecció casual. Luke subjecta el sabre de llum al cinturó i després avança ràpidament pel passadís.
Es deté en el tercer panell d'accés que troba. Hauria d'estar prou lluny del lloc de la seva fugida per evitar ser detectat. I per descomptat no vol que el trobin aquí a baix vestit amb un uniforme imperial!
Després d'obrir acuradament el panell per assegurar-se que la seva sortida quedaria inadvertida, Luke surt de la sub-instal·lació. Torna a col·locar el panell en el seu lloc i després gira per un passadís transversal. El passadís transversal comunica amb un passatge més gran i transitat. És llavors quan Luke nota una humitat enganxifosa en la part esquerra del coll del seu uniforme.
Frega la zona, i el dit torna cobert de sang! Luke s'arrisca a baixar la mirada cap al coll. Per sort, la naturalesa de la taca no està clara; simplement sembla ser una zona més fosca i brillant en l'uniforme negre. Luke gira pel passadís, tractant de mantenir el seu costat esquerre enganxat a la paret.
—Tinent!
Un oficial imperial deté el seu carro repulsor a tres metres davant d’en Luke. Un ithorià està assegut en el seient del copilot. Manté el seu llarg coll pla orgullosament allunyat de l'oficial. Els dos ulls en el seu cap amb forma de martell miren a Luke amb desdeny.


·         Si Luke ignora a l'oficial, passa a la secció 83.
·         Si Luke respon, passa a la secció 89.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada