divendres, 1 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (33)


33

Luke acaba el seu lleuger esmorzar i abandona la cafeteria. No es deté a pagar el compte, perquè els escarabats propietaris sol·licitaven el pagament a compte. Usen l'excusa que els pirates del cinturó sovint se’n van sense pagar, però Luke reconeix la simple avarícia quan la veu. Al final d'un flexipassadís fet pols, entra a l'exclosa i es posa el seu vestit de buit. El seu Ala-X està ocult en un profund cràter a 600 metres de distància.
Abans de sortir de la resclosa, el pilot rebel es pren un instant per estudiar l'asteroide sobre el qual s'assenta l'hostal. L'hostal en si és una col·lecció de bombolles de plastiescuma connectades per llargs i ondulants flexipassadissos. Cada bombolla, i també cada flexipassadís, està ancorada a les protuberàncies de terra rocós que sobresurten de la superfície polsosa i coberta de cràters. Això és a causa que l'atracció gravitacional del petit asteroide és tan feble que un nen pot llançar una roca a l'espai. Salta-asteroides i maquinària minera quedaven en un dispers radi al voltant de l'hostal, ancorats als edificis de l'hostal, a roques properes o entre si.
Conegut formalment com Henryson 400.324, el planetoide té poc més d'un quilòmetre de llarg, i la meitat d'ample i d'espessor. El numero de designació que segueix al nom indica que Henryson és el planetoide número 400.324 del Cinturó Sil'Lume a ser catalogat com a propietat d'un ser racional. El nom es refereix al seu amo original. Quan Luke estava investigant els registres del sector, R2 va informar que els nombres de catàleg ascendeixen fins a 895.256, però ningú sap quants asteroides mai han estat reclamats.
Henryson gira tan ràpid que Luke es mareja quan aparta la mirada del terra. Les estrelles semblen volar sobre l'horitzó com a meteors. Per empitjorar les coses, el sol mai es posa a Henryson. El seu disc de la grandària d'un raïm oscil·la en el cel com si pengés d'un pèndol. Com a punt de referència més important en el cel, serveix com a constant recordatori que Luke no està més que en uns gegantescos cavallets.
Quan està segur que cap observador indesitjat aguaita a l'exterior, Luke obre la resclosa i avança amb dificultat creuant la capa de pols que li arriba fins al genoll cap al seu Ala-X ocult. R2 obre la carlinga del caça i transmet un missatge urgent al comunicador d’en Luke mentre aquest es fica pel cràter. Encara que no pot entendre fàcilment el llenguatge de xiuletades i xiulades de la unitat R2, Luke no necessita traducció per adonar-se que alguna cosa ha alarmat al petit droide.
Ràpidament grimpa a la cabina i activa un traductor. R2 visualitza el seu missatge en una videopantalla.
Luke somriu.
—Ho sé, R2. Un general imperial i sis soldats d'assalt van arrestar a algú mentre estava menjant.
R2 xiula una pregunta.
—No, no sé per què. I no em va semblar bona idea preguntar.
R2 roman en silenci per un instant, i després llança una breu sèrie de xiuletades.
—Ajudar-li? —pregunta Luke—. Hi havia sis soldats d'assalt; què creus que sóc, un mag?
El droide no respon.
—A més, hem de tenir en compte la nostra missió —continua impacient Luke—. Anem a trobar una nova base.
Activa els motors repulsors de l'Ala-X i ascendeixen a l'espai.


·         Passa a la secció 18.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada