divendres, 1 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (34)


34

—Estableix un curs cap a Tredway 24 —diu Luke—. És obvi que algú té problemes!
No importa quines siguin les seves ordres, Luke no pot reprimir les seves emocions, i el S.O.S. apel·la a la seva més profunda necessitat d'ajudar als altres.
Pocs minuts després, els sensors de Luke centellegen amb un avís. Una nau militar està sondejant el seu Ala-X. Luke retorna el sondeig immediatament; ja no troba cap sentit a amagar-se... l'enemic ja sap que està aquí.
Fins i tot sense necessitat dels sensors de la seva nau, Luke pot veure que la situació no és bona. Davant seu, un asteroide amb forma d'ou gira al voltant d'un eix situat en el seu extrem més gran. La roca flotant és d'uns 10 quilòmetres de llarg i sis d'ample. Cinc punts de foc suren sobre la seva superfície com a insectes famolencs. Un dels punts de foc es llança ocasionalment cap a un disc de llum pampalluguejant prop del centre de l'asteroide.
R2 informa dels resultats de la sonda dels sensors actius en la videopantalla. Quatre dels atacants són caces TIE. El cinquè és una llançadora d'assalt. A l'esquerra d’en Luke, una gran nau roman immòbil, observant la batalla; probablement és una nau minera. Els TIEs es giren per enfrontar-se a Luke.
L'altaveu de la cabina cobra vida amb un espetec.
—Et cobrirem la rereguarda, però no t'allunyis massa.
—Qui parla? —pregunta Luke.
—Els miners d'asteroides Gideon Smith i Sidney Shortfang, qui si no? —respon la veu—. Et vam veure en l'hostal; estàvem en la taula del costat. Vam venir a advertir a Dena sobre l'arrest del seu germà, però suposo que no vam ser prou ràpids.
—Què us fa pensar que em vaig a ficar enmig de tot això? —pregunta Luke.
—Un jovenet com tu mai abandonaria a una dama en dificultats.
Luke desactiva el seu micròfon.
—Aquesta no és la nostra lluita —diu a R2—. I dubto que detenir-la sigui més important que trobar una ubicació per a la nova base —fa una pausa, dividit entre les seves ordres i el seu desig d'acabar amb l'atac imperial—. A més —continua—, si fico la pota, el General Dodonna em tindrà sancionat durant un any.
R2 trina amb confiança.
—Podria ocórrer —diu Luke—. Després de tot, les probabilitats són quatre contra un.
R2 xiula de nou.
—No m'importa el que Han Solo digui de les probabilitats —diu Luke—. Ell és un contrabandista; jo sóc un pilot de l'Aliança.
El droide queda en silenci; Luke té el pressentiment que el seu petit amic no ha quedat impressionat. El jove rebel sap que hauria de donar la volta; encara que buscar un nou emplaçament per a la base és avorrit, és massa important per deixar-ho de costat a la lleugera. Malgrat tot, malgrat les seves ordres, alguna cosa dins d’en Luke es deleix per quedar-se i lluitar.


·         Si Luke s'enfronta als TIEs, passa a la secció 17.
·         Si Luke es marxa, passa a la secció 7.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada