dissabte, 2 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (44)


44

—Aquests quatre són només la avançada —diu Luke—. Serà millor escapar.
—Si tu ho dius —gruny Gideon—. Pugeu a bord.
Tan aviat com Luke i Sidney grimpen als seus seients, Gideon surt rabent. El brogit del repulsor retruny en els murs, agitant tot a l'interior del túnel amb una vibració que posa els nervis de punta.
El clam no passa desapercebut per als soldats d'assalt. Els seus rajos de llum s'enfoquen immediatament en les buides profunditats entre ells i el trio de fugitius. Els rajos es dissipen uns pocs metres abans d'arribar a ells, però Luke no té el menor dubte que els soldats veuen les llums del bugui reflectint-se en les parets del túnel. Gideon trepitja més a fons l'accelerador i surten disparats cap endavant amb velocitats que serien terrorífiques fins i tot en la superfície.
Luke es gira nerviós cap endavant i mira per sobre de l'espatlla de Gideon. Els poderosos fars del bugui il·luminen els murs, el sostre i el terra del túnel fins a 15 metres per davant d'ells. La roca de color gris monòton passa davant la seva vista tan ràpid que és poc més que un esborrall. De moment, el túnel transcorre recte com un raig làser. Quant pot durar això?
Quan Luke torna a mirar cap enrere, deixa de preocupar-se pel túnel. Els soldats d'assalt han reduït la distància en almenys deu metres. Les llums de les seves llanternes il·luminen ara la part posterior del bugui de supervisió. Tenint només les seves llums per avaluar la grandària aparent dels soldats, Luke no pot calcular a quina distància es troben. Els cercles brillants no són majors que la punta del seu dit menovell. Significa això que estan a 25 metres de distància? O a 50?
Luke sap que només hi ha una forma d'esbrinar-ho. Treu la seva pistola blàster i apunta acuradament a la llum més gran. A 25 metres, té una bona probabilitat d'encertar en el seu objectiu. A 50 metres, fallarà gairebé amb tota seguretat. Prem el gallet i un raig de blàster surt disparat pel túnel. Li costa una eternitat aconseguir el seu objectiu.
El tret desapareix en les negres profunditats entre les llums sense explosió d'impacte. Els perseguidors estan fora de l'abast de la pistola. Un instant després, responen al tret de Luke amb la seva pròpia andanada. Quatre trets rellueixen en el túnel, explotant en els murs i el terra per tot al voltant del bugui. Per desgràcia, ells sí estan a l'abast dels rifles blàster dels imperials.
Luke pren el rifle de Gideon. Quatre trets més passen volant, colpejant en els murs per davant del bugui. Luke apunta acuradament al soldat al capdavant i després prem el gallet. Un raig verd surt disparat directament cap a ell i després brilla amb llum taronja. La llanterna es retorça i cau al terra. S'esvaeix per complet fora de l'abast de la vista conforme la batalla s'allunya.
Els soldats d'assalt restants tornen a disparar. Aquesta vegada, dos trets passen fregant el cap d’en Luke i exploten en el bugui. El vehicle gira immediatament sense control, llançant a Sidney fora del banc. Luke crida, però abans de poder formar cap paraula amb sentit, el tractor s'estavella en la paret esquerra del túnel.
L'impacte llança a Luke per sobre del tractor. S'adona vagament d'haver perdut el seu llum de cap, perquè no veu una altra cosa excepte foscor. Un instant després, el seu cap xoca contra una superfície rocosa. No té forma de saber si es tracta del sostre, la paret o el terra... i, de sobte, tampoc li importa. Els seus ulls es tanquen i comença una llarga caiguda en un profund pou dins de la seva pròpia ment.


Luke ha sofert una commoció, però es reposarà... a l'hospital de la presó del Governador-General Parnell! Aquesta aventura ha acabat per a ell. Torna a la secció un i prova de nou.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada