dissabte, 2 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (51)


51

Luke assenteix. Sidney apunta el blàster a la finestra i prem el gallet. Un llampec verd obre un forat de la grandària del cap del pada en el plasticompost transparent. Sabent que els soldats d'assalt no poden passar per alt la resplendor de l'arma de Sidney, Luke es deté de cop per poder molestar-los quan retornessin l'atac.
Com esperava, els soldats d'assalt s'estan concentrant en Sidney. Tots dos ensopeguen amb ell, i després l’aparten bruscament a un costat mentre alcen les seves armes per disparar. La maniobra li fa guanyar una mica de temps a Sidney, però Luke sap que no serà suficient per salvar al pada inexpert.
Desenganxa el sabre de llum. Per quan ho activa, els soldats d'assalt ja han alçat els seus rifles. Dues detonacions d'energia centellegen, ampliant el forat de Sidney a la grandària d'un home adult. Agafat a la llinda de la finestra amb una arpa i un peu, Sidney es balanceja a través del forat i dispara.
El seu tret colpeja al cap dels soldats d'assalt, fent que xoqués contra Gideon. Luke avança uns passos i creua l'esquena de l'altre guàrdia amb el sabre de llum. Els genolls de l'imperial es dobleguen i deixa caure l'arma mentre es desploma.
Gideon pren el seu rifle blàster i la pistola d’en Luke dels guàrdies caiguts. Luke camina per sobre dels seus cossos, a la recerca de reforços inesperats.
—Anem a deixar un rastre —diu Gideon, assenyalant cap a la finestra—. Bon tret, Sidney —afegeix alegrement.
El pada sembla qualsevol cosa menys alegre.
—He matat —panteixa, deixant caure la seva pistola blàster—. L'ésser està mort.
—Més mort que una nana vermella —respon jovialment Gideon—. Ara tu estàs ensangonat.
El rostre de Sidney mostra el seu horror. El seu musell penja arrufat amb la mandíbula desencaixada. Les seves orelles estan aixafades cap endavant, i els seus ulls grocs estan oberts de bat a bat com dos senyals lluminosos.
—No tenies elecció —diu Luke, passant al costat de Gideon—. T'hauria obert un forat fumejant de la grandària de la teva arpa.
Sidney mira al soldat mort més enllà d’en Luke
—El pada no mata.
—Aquest sí —diu Gideon, donant-li a Sidney un copet a l'espatlla—. I estic profundament agraït. Però serà millor que sortim volant, o hi haurà moltes més morts.
Luke recull la pistola de Sidney, després grimpa a la finestra fosa.
—Hem vingut aquí a realitzar una cosa, i no podem deixar que acabi ara.
Sidney es posa dempeus, acceptant la pistola.
—Sí... tens raó. Hem de continuar. Aquestes morts han de significar alguna cosa.
—Aquest és l'esperit —diu Gideon—. Ara, baixem cap a la mina, o tornem a les nostres naus?


·         Si Luke va cap a la mina, passa a la secció 55.
·         Si Luke torna a les naus, passa a la secció 37.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada