dissabte, 2 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (53)


53

—Serà millor que ataquem aquí —diu Luke—. Tindrem més possibilitats d'escapar si els detenim.
Gideon dóna una palmada d'entusiasme.
—M'agrada la teva forma de pensar, fill. Ens prepararé un carro per escapar —grimpa a bord d'un tractor de motors repulsors i comença a trastejar amb els controls. Encara que el tractor només té un seient orientat cap endavant, darrere té un banc que ocupa tota l'amplària.
Sidney extreu la pistola blàster de la funda.
—No puc usar això —diu.
Luke estudia al pada, insegur sobre què fer amb un rebel pacifista.
—Sidney —diu finalment—, aquí morirà gent. Això tacarà les nostres ànimes, i no pots canviar-ho. El que pots fer és decidir qui mor... nosaltres, o els soldats del mal.
Sidney segueix sense estar convençut.
—Si nosaltres també som assassins, quina és la diferència?
—Ells lluiten per avarícia i ànsia de poder —diu Luke—. Nosaltres lluitem per la llibertat i les nostres vides. Això no és incorrecte!
Gideon aconsegueix fer arrencar el tractor.
—Eh, Sidney! Fes alguna cosa útil i troba alguns llums solts.
El pada aparta els seus immensos ulls grocs i va a obeir a Gideon. Conforme el miner dirigeix el vehicle cap al túnel, Luke busca llocs a cobert des d'on atacar. Encara que els racons i els nínxols abunden al voltant del buit d'ascensor, una gran zona buidada els separava de la boca del túnel de fugida. El grup hauria de confiar en les irregularitats de la boca del túnel per posar-se a cobert.
Una confusa veu electrònica interromp els pensaments d’en Luke.
—Eh, col·lega! Et vindrien bé unes quantes mans?
Luke es dóna la volta. Sis droides abonyegats i bruts s'havien reunit enfront del buit de l'ascensor. Quatre eren tan alts com un wookiee i semblaven prou forts com per tirar del tractor de Gideon. Els altres dos mesuraven prop de metre i mig d'alt i tenien els delicats apèndixs dels tècnics. Encara que guardaven una semblança bàsica amb els humanoides, els sis estaven dissenyats per a la fiabilitat i la funcionalitat més que per a l'estètica.
—Qui sou?
És la pregunta equivocada.
—B-14, sèrie excavadora 613.
—B-70, sèrie excavadora 613.
—P-39, sèrie perforadora I9...
—És suficient —l’interromp Luke—. Entenc. Què voleu? Anem a tenir problemes d'aquí a no res.
—Ho sabem —diu B-14—. Contactem amb la part de dalt quan el tercer torn no es va presentar.
—Vols dir que no hi havia ningú aquí sota quan van atacar? —interromp Gideon.
—Sí, aquesta és la qüestió —respon B-14—. Els... —va buscar un improperi adequat als seus bancs de memòria, però no ho va trobar—, ells van atacar durant el canvi de personal. Els capatassos estaven a dalt en acabar el segon torn. Al principi, pensem que era una sobrecàrrega de calor.
—No ha baixat ningú des de llavors? —pregunta Luke. El droide sembla insegur de si havia de respondre o no—. Estem aquí per ajudar —contínua Luke—, i no tenim molt temps.
—Val, Mac. No sé si hauria de dir-te això, però la senyoreta Tredway va baixar pocs minuts abans que vosaltres. D-435 la va portar a l'Estació Mèdica U en un bugui de supervisió —va assenyalar al tractor de Gideon per indicar a què es referia—. Estava en mal estat.
Luke va mirar a Gideon.
—Puc trobar-la —va dir Gideon—. M'he guanyat uns quants crèdits en aquest lloc al llarg dels anys.
—Volem equilibrar la balança, però la programació és un problema —diu B-14.
Luke considera la situació. Òbviament, els droides són lleials als Tredways. Però sens dubte estan dissenyats per a autodestruir-se abans de matar a un ser racional. Després de la crisi dels droides assassins dels últims dies de la República, la majoria de fabricants van començar a instal·lar aquest tipus de dispositius de seguretat per evitar recerques reguladores. Altres sis cossos els proporcionarien una oportunitat raonable de sobreviure a la batalla, però el tret podria sortir-los per la culata quan s'activés la programació primària dels droides.
                     

·         Si Luke accepta l'oferta de B-14, passa a la secció 60.
·         Si Luke rebutja educadament l'oferta de B-14, passa a la secció 66.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada