dilluns, 4 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (75)


75

—La seva memòria és excel·lent, senyor —respon Luke. De sobte se sent molt incòmode. Cada oficial del centre observa per veure el resultat d'aquesta trobada descurada amb el Governador-General.
—Formava part de l'equip encarregat de capturar a Erling Tredway, veritat?
Luke respira amb alleujament.
—Vaig estar involucrat en aquest projecte, sí.
Parnell es dóna la volta, impressionat amb la seva pròpia memòria.
—Segueixi amb el bon treball, coronel.
Luke avança cap a la part posterior del centre, ansiós d'escapar de l'escrutini de Sebastian Parnell i dels oficials que li observen. S'obre pas depassant fila rere fila d'homes amb uniformes negres que, envejosos, li estudien de forma dissimulada. Finalment, arriba a una porta oberta guardada per dos soldats d'assalt d'elit. Un senyal de vídeo sobre la porta resa: “Només treballadors de la sub-instal·lació”. A l'interior, un esparracat twi'lek amb una cicatriu en forma de mitja lluna sobre el seu ull esquerre parla amb dos generals superiors de plantilla.
Luke busca un terminal d'ordinador desocupat. Espera que la informació concernent a Erling Tredway estigui disponible en els terminals del Centre de Comandament. Per desgràcia, sent que segueix sent objecte d'una considerable atenció, de manera que pot resultar difícil trobar una estació de treball que li permeti la privadesa que necessita.
—No deixis que et molestin —diu un coronel de cara ombrívola—. Estan gelosos. El vell no recordaria la majoria de les seves cares encara que compartís una bombolla de supervivència amb ells. Ets un dels afortunats; t'ascendirà a general la propera vegada que te’l trobis.
—Si algú d'aquí no em reassigna abans a recollida de desaprofitaments —diu Luke. El coronel té els trets aguerrits d'un comandant de camp, però li falta la cama esquerra. Malgrat els seus modals amistosos, l'home té un aspecte fred i despietat.
—Sembla que necessites que et donin un cop de mà. Ets nou en el Comandament?
Luke assenteix.
—Nou a Tol Ado. He vingut aquí des del Cinturó.
—Patrulla contra la pirateria?
Luke assenteix.
—Potser pugui ajudar-te. Mai fa mal conèixer a algú que coneix al general.
—Gràcies —diu Luke—. Estic treballant en un informe de seguiment de l'operació Tredway. El terminal de la meva oficina està bloquejat i no tinc el codi d'autorització adequat.
—Per què no demanes autorització mitjançant els serveis informàtics centrals?
—M'agradaria acabar l'informe abans que el General Parnell acabi amb Tredway —diu Luke—. Potser no s'estremeixi tant quan vegi el que costa.
—Entenc el que dius —diu el coronel—. Espera —tecleja una sèrie de comandos en la seva interfície. Un instant després, un diagrama de petits blocs apareix en la seva pantalla. No té més de 500 cel·les, però té el doble d'emplaçaments d'armament pesat i guàrdies habituals. Al centre del bloc hi ha una sala d'interrogatoris. Si s'ha de jutjar per les especificacions de l'equip de la sala, els interrogatoris en aquest bloc no són plaents—. Erling Tredway està en el Bloc de la Mort -informa el coronel-, nivell dos, cel·la cinc. Això serà la 205.
—El Bloc de la Mort?
—Ets nou, veritat? Just sota nosaltres; al fons de la central d'administració. Serà millor que et donis pressa amb aquest informe, per cert. Ningú dura més de dos dies aquí a baix.
—I després què passa? —pregunta Luke.
—No escapen, això segur.
—No poden matar a Tredway!
El vell coronel estudia acuradament a Luke.
—Per què no?
Luke dubta, tement que els seus prejudicis li hagin traït.
—L'arrest de Tredway ha causat molt malestar. La seva mort podria aixecar a tot el sistema en una revolta.
Si la devoció de Sidney serveix d'exemple del fanatisme dels seguidors de l’Erling, Luke dubta d'estar exagerant.
El coronel assenteix.
—Cert. Però algunes coses són pitjors que una revolta.
—Però l'economia... Com quines?
—Ja he dit massa. Acaba amb el teu informe.
Luke estudia a l'imperial. El vell ha deixat de parlar, encaixant la mandíbula, i ha tornat a centrar la seva atenció a la seva videopantalla.
—Gràcies per la seva ajuda —diu Luke.
—Recorda que em deus un favor.
—Pot comptar amb mi —diu Luke. Torna al seu carro repulsor i somriu amenaçadorament a Gideon i Sidney—. Vosaltres dos, al Bloc de la Mort.
El rostre de tots dos empal·lidiren adequadament.
Va seguir el sistema de rampes a través d'una complicada sèrie d'espirals i girs. Finalment van aconseguir arribar a un nivell fosc buit de tràfic i personal. L'únic passadís il·luminat s'estenia en línia recta al centre del complex. En aquest nivell, la presó consisteix en 500 solitàries cel·les d'aïllament i una secció de tropes d'assalt de primera.
Va aparèixer davant la seva vista un anodí grup de portes grises. Enfront de les portes descansen dos canons iònics lleugers. El personal de cada canó es troba enfront de les seves armes. Un oficial està dempeus davant les portes.


·         Passa a la secció 93.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada