dimecres, 6 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (95)


95

—En marxa —diu Luke, tornant a ocupar el seu seient.
Gideon accelera i el bugui de supervisió passa de llarg la videopantalla pampalluguejant. En qüestió de segons, es mouen a tota velocitat pel passadís. El rugit augmenta en volum, i la brisa cobra més força a cada metre que avancen.
De sobte, Luke s'adona que Gideon està conduint imprudentment ràpid; el terra llisca pel raig de llum de la seva llanterna a tal velocitat que amb prou feines és un esborrall.
—A què ve tanta pressa —pregunta Luke.
—No hi ha cap pressa —respon Gideon.
—Llavors per què estàs accelerant tant?
—Qui accelera? —pregunta Gideon—. Estic en marxa enrere. Estan tirant de nosaltres.
—Què? —crida Luke.
Gideon no té ocasió de respondre. El passadís s'obre sobtadament en una caixa quadrada de durador.
—Salteu! —exclama Gideon, llançant-se des del seient del conductor.
Cau directament cap amunt, sacsejant embogit els braços en intentar aferrar-se a alguna cosa per subjectar-se. Luke sent que el tractor es desploma sota ell. Mira cap avall just a temps per veure com s'estavella contra un mur d'acer. Surt rebotat del mur, després comença a desplomar-se lentament al fons de la caixa. La llitera de la Dena roman subjectada al banc de la part posterior.
Luke sent que el cor li cau a la boca de l'estómac. Si no està morta ja, els tombs que estava donant el tractor estan colpejant a Dena fins a la mort davant els seus ulls. Ell no pot ajudar-la perquè es troba caient CAP AMUNT en un pou.
Encara que s'adona que la seva vida està en perill, la por no li molesta. En canvi, està furiós... furiós amb Sebastian Parnell per atacar el complex dels Tredway, furiós amb les tropes d'assalt per perseguir la Dena sota terra, i, sobretot, furiós amb si mateix per permetre que morís.
Petites peces del tractor comencen a pujar. Per a Luke, la seva situació és dolorosament clara. Definitivament han trobat un dels pous de ventilació. Els seus poderosos ventiladors estan superant la feble gravetat de l'asteroide i fent ascendir a Luke i els seus amics pel pou.
Luke ja no veu el fons. La llum de Gideon continua donant tombs a pocs metres sobre el seu cap, i ocasionalment pot veure fugaçment a Sidney donant voltes sota ell. A part d'això, el pou està completament a les fosques.
Encara que el seu comunicador encara funciona, Luke desitjaria poder desactivar-ho. Tant Sidney com Gideon estaven cridant a ple pulmó, però ell no pot distingir cap paraula. El rugit del ventilador gairebé supera en potència els seus crits. Luke espera que aviat ho faci... no pot pensar amb claredat amb aquests crits desesperats demanant auxili.
La situació podria semblar còmica si Luke no sabés el que els esperava a la part alta del pou. Les fulles del ventilador tenen amb seguretat més de dos metres de llarg, i han de girar a diversos milers de revolucions per minut. Quan passin pel plànol de les fulles... bé, ningú haurà de preocupar-se per recuperar les restes.
Luke i Sidney tenen una petita oportunitat de sobreviure, però Gideon està més enllà de qualsevol ajuda. Luke desenganxa el sabre de llum i l’activa, subjectant la fulla d'energia directament sobre el seu cap... en la direcció que espera que sigui a dalt.
Per a la seva sorpresa, només té segons per observar el seu pla. Sobtadament l'estàtica reemplaça els crits de Gideon. Sent que alguna cosa impacta en la fulla d'energia del seu sabre. Plouen espurnes sobre el seu cap i diversos xocs ensordidors ressonen en els murs invisibles.
Luke canvia de direcció; ara vola perpendicularment al terra. El seu pla ha funcionat... ha tallat les fulles del ventilador! Un instant després, surt disparat a un túnel ben il·luminat. Una immensa reixa de duracer bloqueja el camí més endavant. Està en el sistema de filtrat.
Luke xoca contra la pesada xarxa de durador amb un escruixidor cop. La succió del pou l’estampa contra la reixa, i sent que és a punt de perdre el coneixement. Tant el cos com el cap li fan terriblement mal, i està massa feble per obrir-se pas fora de la reixa. Conforme la seva visió s'esvaeix, es pregunta quant tardaran els ventiladors a quedar-se sense combustible. Hores? Anys? Fins llavors, tem que està aquí embussat com un ala-agulló aixafat en un parabrisa.


La situació no és tan dolenta com Luke tem. Al temps, recobrarà el coneixement i sortirà arrossegant-se de la reixa, però no estarà en condicions de continuar aquesta aventura. Torna a la secció un i prova de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada