dimecres, 6 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (99)


99

Luke introdueix les coordenades que li havia donat Dena en la computadora de vol. R2 mostra un missatge informant que farà falta prop d'una hora per aconseguir les coordenades a la velocitat màxima de Gideon. Serà pels pèls, però haurien de ser capaços d'arribar a l'asteroide... suposant que no tinguin problemes abans.
Mentre Luke es descorda el vestit de buit, recorda el xip de missatge que va caure del vestit de la Dena. Ho recupera i l’introdueix en la ranura de dades de l'Ala-X. Una humana de pèl curt d'uns quaranta anys apareix en la videopantalla. Luke queda sorprès en identificar la Mon Mothma, comandant suprema de l'Aliança Rebel.
—Salutacions, Dena. Com sempre, només tinc temps per a un breu missatge. Confio que comprenguis que la brevetat de la nostra comunicació no reflecteix la magnitud de la teva contribució a la Rebel·lió.
"Els meus espies em diuen que els esforços de resistència del teu germà Erling han començat a irritar al General Parnell. Normalment aplaudiríem qualsevol espina en el darrere d'un governador imperial, però el valor de l’Erling transcendeix l'efecte de qualsevol rebel·lió local. Has de silenciar al teu germà abans que faci enfadar encara més a Parnell.
"És desafortunat que no puguem dir a Erling com d'important que és per a l'Aliança. En qualsevol cas, haig de delegar aquest assumpte al teu judici.
"Fins aviat, i que la Força us protegeixi a tu i a la teva família.
Luke reprodueix el missatge diverses vegades, sorprès que Dena estigui treballant amb la pròpia Mon Mothma. Ell només havia vist una vegada a la líder llegendària, però el respecte que els seus comandants li professaven era suficient per meravellar-li. Li sembla increïble haver-se ensopegat amb una operació que ella estava supervisant personalment. Tots els dubtes que té sobre rescatar a Erling desapareixen; si el jove Tredway és prou important per preocupar a la Mon Mothma, és prou important per rescatar-lo de Tol Ado.
El missatge també podia explicar el misteri concernent a la ferocitat de l'atac imperial a Tredway 24. Si el General Parnell sabia de l'associació entre Dena i Mon Mothma, certament intentaria capturar-la i destruir qualsevol recurs que pogués oferir a la Rebel·lió. I si coneixia la importància que Mon Mothma atorgava a Erling, sens dubte arrestaria i interrogaria al germà de la Dena. Certament sembla que Parnell sabia de l'existència del missatge... la pregunta és: com?
És una pregunta que Luke ha de sospesar en un altre moment. Acaba de trobar l'asteroide de l’Ire Eleazari. El planetoide és una petita roca asimètrica de no més de mig quilòmetre d'ample. Diversos cràters puntegen la seva superfície, però Luke no veu signes de vida.
Obre un canal de trucada.
—Ire Eleazari, estàs aquí?
No obté resposta.
—És aquest l'asteroide correcte?
De nou, no hi ha resposta.
Luke envolta diverses vegades el gra de pols sobre desenvolupat. Ni hi ha signes que hagi estat habitat. Li sembla impossible que hagi arribat a unes coordenades equivocades. Podria haver-se confós en recordar-les, però la probabilitat de trobar realment alguna cosa en el lloc equivocat és menys d'una entre un milió.
Torna a intentar-ho.
—Ire, som amics de la Dena Tredway. Sebastian Parnell ha destruït Tredway 24. Dena està ferida i necessita un lloc per recuperar-se.
Una llum brilla de sobte en el fons d'un profund cràter.
—Podeu destorbar la meva solitud —respon una veu. Gairebé sona com si fossin dues veus.
Luke segueix la nau minera de Gideon cap al cràter. En realitat és un curt túnel que condueix a l'interior de l'asteroide. Quan giren el primer angle recte del túnel, apareixen les senzilles parets exteriors i un modest refugi subterrani.
Luke posa el seu Ala-X, després torna a ajustar-se el vestit de buit i descendeix del caça. Un instant després, el vell miner i Sidney surten de la nau minera amb la llitera de la Dena. Luke dirigeix la marxa cap a la resclosa del refugi.
Quan la comporta interior s'obre, un ithorià solitari els rep en l'entrada d'un fosc apartament. L’ithorià té un cos més o menys humanoide, però Luke no pot passar per alt la raó per la qual els viatgers estel·lars han sobrenomenat a l'espècie com a "Caps de martell". Un coll llarg i pla sorgeix cap endavant des del cos. S'estreny ràpidament i es corba cap amunt. En la part superior de la part més prim del coll es troba un cap en forma de "T". Un ull fosc i serè s'assenta a cada costat de la T.
—Dena Tredway pot quedar-se tant temps com desitgi —diu l’ithorià. Té dues boques, una a cada costat de l'ampla part inferior del seu coll. Quan parla, ambdues boques es mouen, donant a la seva veu una qualitat estereofònica—. No obstant això, m'he autoexiliat de l'horda, de manera que haig de demanar-vos que vosaltres us marxeu ràpidament.
Luke alça la vista de sobte davant les paraules de l’ithorià. Vol preguntar per què Eleazari hauria fet un pas tan dràstic, però es reprimeix de formular la pregunta en veu alta.
—Per descomptat —diu, responent sense més a la frase de l’ithorià—. Pots cuidar d'ella?
Eleazari dirigeix la marxa cap a una consola mèdica completament equipada.
—Sí. Era remeier en la meva pròpia horda. Deixeu la llitera aquí —diu, assenyalant la zona de terra al costat de la consola.
—Tenim un favor més que demanar-te —diu Luke—. Parnell ha portat a Erling a Tol Ado...
Els ulls de l’ithorià brillen d'alarma.
—Això és molt dolent.
Luke assenteix.
—Anem a intentar rescatar-lo.
—Llavors començareu al centre de visitants —diu Ire. La frase és una ordre, no una pregunta ni un suggeriment.
—Centre de visitants? —pregunta Luke. Mai ha sentit parlar de res semblant en una presó imperial.
—Sí —respon l’ithorià—. La vanitat de Sebastian Parnell pot ajudar-vos. Considera Tol Ado una obra d'art; com un col·leccionista d'art, no pot resistir-se a mostrar-la. Allà, podreu aprendre moltes coses que poden ajudar-vos.
Luke assenteix. La saviesa de la idea de l’ithorià és òbvia.
—Però jo tinc un Ala-X... —comença a dir.
Els ulls de l’Eleazari s'entretanquen i estudien a Luke amb cert respecte.
—Pots deixar-ho aquí.
—Gràcies —diu Luke—. Llavors, ens posarem en camí.
L’ithorià sospira amb tristesa.
—Sí.
Luke segueix a Gideon a la resclosa. Es mor per preguntar a l’ithorià sobre els Tredways, per què s’autoexilià, quina relació té Dena amb l'Aliança, i un centenar de coses més. Però els seus viatges estel·lars li havien ensenyat que tals preguntes serien una mal educada imposició sobre la solitud del cap de martell.
Després de descarregar a R2, Luke ajuda al petit droide a pujar l'empinada rampa d'accés a la nau minera de Gideon. L'interior està fosc sense arribar a ser tètric. Com la major part de les naus mineres, la nau de Gideon consisteix principalment en una baquetejada badia de càrrega per portar mineral a un molí. Els motors repulsors, lents però potents, es troben directament a popa de la badia de càrrega. Les cabines de la tripulació, que Gideon manté impecables però sense decoració, estan organitzades tant per al confort com per a l'eficiència.
Gideon puja la rampa d'accés de la resclosa, després condueix a Luke a un seient. Pocs instants després, abandonen l'asteroide de l’Ire Eleazari i avancen pesadament cap al centre turístic de Tol Ado.

Recorda que Luke deixa el seu Ala-X en l'asteroide de l’Ire Eleazari. Pot necessitar el caça més tard.

·         Passa a la secció 86.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada