dimarts, 5 de maig del 2020

L'honor dels Jedi (85)


85

Segueixen el passadís durant dos quilòmetres abans de trobar una porta. Luke prem el botó d'obertura, amb el sabre de llum a la mà. Mentre la porta s'obre amb un xiuxiueig, les llums del sostre de l'habitació s'activen automàticament. Contenidors de plasticompost omplen la sala des del terra fins al sostre.
—Només un magatzem —diu Luke, tornant al passadís.
—Què és això? —Sidney inclina el cap. Les seves orelles comencen a moure's nerviosament.
—Què? —pregunten simultàniament Luke i Gideon.
—Aquest lament... provinent del fons del passadís.
—Estàs imaginant coses —respon Gideon.
Luke dubta. Potser ell també senti alguna cosa: un xiscle mecànic... però tan feble que s’ho podria estar imaginant.
—Podrien ser...
—Motors de repulsió! —acaba Luke, reactivant el botó d'obertura—. Entrem.
El so augmenta de volum de forma increïble. Gideon, Sydney i R2 creuen ràpidament la porta. Luke els segueix un instant després. Un petit punt ha aparegut al fons del passadís.
Tanca la porta, però usa el mànec del sabre de llum per evitar que es tanqui per complet. Un instant després, un llampec negre passa ràpidament pel seu costat. Luke prem el botó d'obertura i dóna uns passos fora de la sala. Un carro repulsor negre s'allunya pel passadís, ja tan distant que el conductor amb prou feines és visible.
Tornant de nou a la sala, Luke informa als altres.
—Només era un carro repulsor. Però em va fer recordar una cosa: això és tot un planeta. Si no esbrinem on està Erling, mai sortirem d'aquí.
—Potser això ajudi —diu Sydney— Treu un uniforme negre d'un contenidor.
—Un uniforme imperial potser impedeixi que ens atrapin tan ràpid —diu Gideon—, però com podem usar-ho per moure'ns per aquest món infernal?
R2 xiula des de l'altre costat dels contenidors. Luke segueix el so i el troba al costat d'un terminal de vídeo. Ha estès el seu apèndix d'interfície electrònica de manera que està gairebé fregant la clavilla de l'ordinador.
—Pot ser que R2 tingui una resposta —diu Luke—. Endavant. Mira a veure si pot localitzar a Erling Tredway.
R2 es connecta a la clavilla. Diagrames esquemàtics centellegen per la videopantalla tan ràpid que Luke ni tan sols pot comptar-los. Un minut després, apareix un missatge en la pantalla: “Informació classificada. Introdueixi codi d'autorització.”
Sydney sosté l'uniforme sobre les espatlles d’en Luke.
—Pots fer-te passar per l'oficial imperial. Si la unitat R2 pot trobar el Centre de Comandament, pots esbrinar on retenen a l’Erling.
—No pot aquesta màquina bona per res fer un pont a l'autorització? —pregunta Gideon—. No vull estar més a prop de Sebastian Parnell del que sigui necessari.
Luke considera ambdues opcions. Certament que R2 pot fer un pont al codi d'autorització, però hi ha moltes probabilitats d'alertar als imperials en fer-ho. D'altra banda, fer-se passar per un oficial imperial pot ser espinós. Si falla una contrasenya o sembla ignorant, hi ha una probabilitat tan gran d'activar una alarma com la qual tindrien si R2 tractés de fer un pont al codi d'autorització.


·         Si Luke es fa passar per un oficial, passa a la secció 108.
·         Si R2 fa un pont al codi d'autorització, passa a la secció 106.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada