dimecres, 13 de novembre del 2013

La Guerra del Bacta (II)

Anterior



2
Wedge Antilles se sentia decididament incòmode sense el seu uniforme. En realitat, em sento incòmode sempre que estic fora de servei. Durant la missió encoberta a Coruscant, no hi havia estat ni prop d'un uniforme de l'Aliança, i fins i tot havia vestit uniformes imperials en un parell d'ocasions, però això no l'havia molestat. Havia passat la major part de la seva vida adulta com a part de l'Aliança Rebel i ara havia triat deixar-la.
No tenia cap dubte que la decisió d'anar-se'n havia estat la correcta. Comprenia completament per què la Nova República no podia atacar Thyferra i portar a Ysanne Isard a la justícia. Atès que ella va arribar a ser Cap d'Estat per mitjà d'una revolució interna, en contraposició amb una invasió, que tingués aquest càrrec no era un cas d'agressió imperial, sinó una autodeterminació. Si la Nova República rebutjava aquesta idea en aquest cas en particular, moltes altres nacions-estat ho pensarien molt abans d'unir-se a la Nova República o considerarien separar-se.
Wedge es va forçar a somriure i va mirar l'home de cabell castany i ulls blaus assegut a la taula davant d'ell.
- Haurem mossegat més del que podem mastegar?
Tycho Celchu va arronsar les espatlles.
-És un bon mos, però amb algunes dents més, tindrem oportunitat d’empassar-nos-ho. Hi ha algunes bones notícies a tot aquest front, saps. Tenim els deu milions de crèdits que Ysanne Isard va posar en uns comptes per inculpar-me. Aquests diners són meus, el que significa que són nostres. Tenim els cinc Caçadors de Caps Z-95 que es van utilitzar per ajudar a alliberar Coruscant.
-Però no poden saltar a l’hiperespai.
-Cert, però això no és el que els fa valuosos -Tycho va començar a somriure -. Els Z-95 són part de la història. Són articles de col·lecció. Ja tinc ofertes de museus i parcs de diversions interessats en comprar-los. Probablement puguem treure un milió i mig per cadascun... l'Acadèmia Militar Bothana vol tant el que va utilitzar Asyr que ni tan sols intenten amagar el seu desig.
Wedge va quedar bocabadat.
-Això ens donaria uns bons fons de campanya.
-Hauria de cobrir moltes de les nostres necessitats.
-Per tal que puguem trobar llocs on comprar armes que estan restringides o són il·legals en la majoria dels planetes civilitzats.
Tycho va assentir.
-Wínter i Mírax estan treballant en aquest problema. Wínter, pel seu treball localitzant dipòsits imperials perquè ataquéssim, coneix on hi ha restes de coses que podem comprar, prendre prestades, o robar. Mírax està bastant segura que pot ubicar fonts per a gairebé qualsevol altra cosa que necessitem. I estem rebent donacions de material.
Wedge va somriure i va recórrer amb la mirada la petita oficina on estaven ell i Tycho. Després de la seva renúncia, s'havien vist forçats a sortir de les instal·lacions de caserna de l’Esquadró Murri. Diversos ciutadans havien aparegut per oferir apartaments i oficines als ex-Murris. Havien estat celebrats i lloats com si fossin les úniques persones a la galàxia que encara mantenien l'esperit rebel que havia derrotat l'Imperi.
- Creus que el Consell Provisional va ordenar baixar a terra a tots els ganxos celestials només per molestar-nos a nosaltres?
Tycho va agitar el cap.
-Aquest és un rumor popular des que ens van oferir el ganxo celestial de SoroSuub, però sabem que les preocupacions per la seguretat d'aquestes coses estan ben fundades. El Lusankya va destruir la major part d'un en el cel, i la runa que va caure va aniquilar un parell de quilòmetres quadrats. Baixar els ganxos celestials a terra en l'àrea que el Lusankya ha devastat a Coruscant serveix per donar allotjament als supervivents d'aquests desastres i permet que els recursos necessaris per mantenir els ganxos celestials en l'aire es desviïn cap a d’altres projectes.
-És una llàstima per a nosaltres, perquè un ganxo celestial hagués estat perfecte. Hi hauria tingut espai suficient per allotjar el nostre equip quan ho aconseguim.
Tycho va arquejar una cella.
-Crec que hauria de preocupar-te’n més que li donaria a Isard un blanc únic al qual atacar quan vingui a per nosaltres, cosa que farà. Minimitza els danys col·laterals.
-Si no vius a sota nostre.
-Cert.
-Igual que la teva especulació –Wedge va arrufar les celles -. El fet és que li hem declarat la guerra a Isard, però no serem indiscriminats en lluitar en aquesta guerra. Ella no coneix aquest tipus de restriccions en les seves accions. En realitat, no hauríem de buscar cap caserna en les rodalies de Coruscant. Hi ha unes quantes antigues bases rebels que podríem convertir.
-Encara que puguem aconseguir-les, no estic disposat a tornar a Hoth -va dir Tycho amb una esgarrifança -. Vaig veure prou neu allà per a una dotzena de vides.
-Que és més o menys el temps que el fred de Hoth demora en sortir dels teus ossos -Wedge va bellugar el cap -. No, estava pensant sobre Yavin 4 o Talasea. Endor estaria bé, però els ewoks serien blancs per a ella.
Va sonar una campaneta des de la porta. Wedge va aixecar la mirada i va dir -Obre.
La porta es va obrir lliscant per revelar a un home de cabell flamíger i alçada per sobre de la mitjana que vestia l'uniforme de capità de les Forces Armades de la República.
Va començar una salutació, va titubejar, i llavors va completar el gest de manera prolixa i respectuosa.
Wedge va somriure i es va posar dret darrere de la taula. Va tornar la salutació, i li va fer senyals a l'home que passés a l'oficina i prengués seient.
-Que bo tornar-te a veure, Pash. Veig que et van tornar el teu rang. Et tornaràs a unir al teu grup de vol?
Pash Cracken va assentir, llavors estrènyer les mans d’en Tycho i Wedge abans de seure.
-Jo també m'alegro de veure'ls a tots dos -la seva mirada d'ulls verds va baixar a terra per un moment -. Realment desitjaria estar amb la resta de vostès. Només demana-m’ho, Wedge, i em tornaré un civil.
El dolor en la veu d’en Pash va causar un sofriment solidari al pit d’en Wedge.
-Ens encantaria tenir-te amb nosaltres, però de cap manera pots renunciar per unir-te’ns. El teu pare és el cap de Seguretat de l'Aliança. Si vinguessis amb nosaltres no hi hauria manera de fer que la gent cregui que estem operant de manera independent. Jo sé que no reps ordres del teu pare, però les aparences causarien problemes per a la Nova República.
-Ja ho sé -Pash va fer una profunda inspiració d'aire i després el va deixar escapar molt a poc a poc -. Torno a formar part de l'ala de combat del comandant Varth. Mentre que la major part de la flota s'allunya perseguint al Senyor de la Guerra Zsinj, nosaltres som enviats cap al nucli per cobrir alguns sectors pels quals Zsinj solia córrer. Serà una espècie d'aventura per a la nostra gent, perquè ens instal·larem en Folor, aquesta base lunar que orbita Commenor.
-La recordo bé -va dir somrient Wedge -. No és un lloc amb molts luxes.
-Serà millor que el que vam tenir a Generis. Està tan apartat que la majoria de la seva gent ni tan sols es va assabentar que l'Antiga República havia caigut.
Tycho va somriure.
-I es pregunten per què no els envien res de nou des d’Alderaan.
-Així va tot -Pash es va inclinar cap endavant i es va recolzar els colzes als genolls -. La nostra àrea de patrullatge inclou Yag'Dhul, el sistema natal dels givin. Una de les nostres primeres accions involucra apropar-se i tornar inhabitable l'estació espacial d'allà perquè el Senyor de la Guerra Zsinj no la tingui com un lloc on pugui retrocedir.
Wedge va arrufar les celles.
-Corregeix-me si m'equivoco, però Zsinj ni s'ha acostat al veïnatge de l'estació des que la vàrem atacar i li vam robar el seu bacta.
-Així sembla -Pash va arronsar les espatlles -. De qualsevol manera, el meu grup de vol té el treball de negar-li aquesta estació a Zsinj. Se’m va acudir que a vostès potser els hi agradaria utilitzar aquesta estació per organitzar les seves operacions. Això se la negaria a Zsinj i els proveiria d'una plataforma de combat decent des d'on fer la seva feina. Té una ubicació convenient per a Coruscant i Thyferra igual que diversos altres mons.
Els ulls marrons d’en Wedge es van estrènyer.
-I et permetrà passar i ajudar-nos si ens fiquem en problemes.
Pash es va fer enrere fingint sorprendre’s.
- Què? No creuran que això era el que jo tenia en ment, oi? De cap manera. Vull dir, sí, la meva gent podria aprofitar l'estació si necessitem fer una parada... però de cap manera vaig a quedar-me a Yag'Dhul. El temps és massa imprevisible per usar-lo com una àrea d’operacions viable.
-Tens raó.
Tycho va assentir.
-La estació seria una bona àrea d'operacions. Si Pash anés a informar que ha estat deixada inhabitable, llavors Isard podria arribar a creure’s que ara és una deixalla. No tinc cap dubte que en algun moment ella descobrirà on som i vindrà per nosaltres, però una plataforma espacial operacional ha de resultar una mica més intimidant que un ganxo celestial o un magatzem a Coruscant.
-Definitivament sembla que és la nostra millor elecció -va dir Wedge assentint, llavors li va somriure a Pash -. Moltes gràcies. Has resolt un dels nostres grans problemes. Ara tenim una llar.
-Esperava que diguessis això -va dir Pash amb un ampli somriure -. M’embarco al final de setmana. Tornaré a un Ala-A, però això no és tan dolent. Mantindrem l'estació segura per vostès fins que puguin arribar i prendre’n possessió, i transmetrem informes sobre la seva destrucció només per fer que la gent segueixi fent suposicions.
-T’ho agraeixo –Wedge va arrufar les celles per un moment -. Pash, quan et vas unir a l’Esquadró Murri, vas dir que volies posar en perspectiva com de bé que volaves i lluitaves. Volies ser part de la millor unitat per descobrir si realment eres tan bo com et deien. Vas obtenir aquesta perspectiva? Estàs còmode tornant a la teva pròpia unitat?
Pash es va reclinar a la cadira, les seves celles es van ajuntar amb la concentració.
-Crec que vaig obtenir aquesta perspectiva, Wedge. Concedeixo que només vaig estar amb els Murris per poc temps, però vàrem volar de forma bastant intensa. No crec que cap lluita en què hagi pres part abans o després que vaig volar en un Caçador de Caps a través d'una ciutat enfosquida en el mig de la mare de totes les tempestes arribi a igualar aquesta experiència. Vaig haver de volar utilitzant el meu instint, tota la meva habilitat, i tota la meva sort. Vaig poder encertar trets i efectuar maniobres que mai hagués cregut possibles. Després d'aquesta actuació gairebé desitjaria que hi hagués una altra Estrella de la Mort contra la qual pogués disparar.
-Jo no aniria tan lluny, Pash -Wedge compartir un somriure amb Tycho -. Ets bo, molt bo. Els IMP tenen tot el dret a témer-te.
-Gràcies, Wedge. Això significa molt venint de tu -El pilot es va passar els dits pel seu espès cabell vermell -. Pel que fa a sentir-me còmode per tornar a la meva unitat, sí, també ho estic. Una cosa que em va ensenyar ser a l’Esquadró Murri és que tots han de portar el seu propi pes. Hi havia temut que la meva gent no pensés per si mateixa i em seguís al desastre si jo cometia un error. El que em faltava és exactament el que tu fas. Els dones responsabilitats a la teva gent i fas que hagin de confiar els uns en els altres. Si només haguéssim seguit el teu exemple a Coruscant, els IMP encara tindrien el món. He de fer el mateix amb la meva gent. Si els dono responsabilitats, esbrinaran que confio en ells. Una vegada que comprenguin això, també confiaran en ells mateixos i no em seguiran cegament quan faci alguna cosa estúpida.
Wedge es va posar dret i li va oferir la mà a Pash.
-T'estranyaré molt, capità Cracken, però la nostra pèrdua és en benefici de la teva unitat. Et veurem aviat a l'estació Yag'Dhul.
-Gràcies, Wedge, Tycho. Espero veure'ls allà.
La porta es va tancar darrere d’en Pash, fent que Wedge i Tycho tornessin a intercanviar mirades.
-Bé Tycho, sembla que el nostre problema d'allotjament està resolt. Tot el que necessitem ara és una dotzena o més d'Ala-X, municions per a aquesta quantitat, droides, tècnics, menjar i altres subministraments, per no esmentar tot l'equip necessari per a reparar qualsevol dany que tingui la nostra nova base.
Tycho va fer una ganyota de dolor.
-És un compte bastant elevat. M'atreveixo a dir-ho?
- Què?
-Desitjaria que tinguéssim a M3 per ajudar-nos a reunir tot aquest paquet.
Wedge va somriure mentre pensava en el droide 3PO negre amb el cap en forma de cloïssa d’un droide controlador de port espacial. Assignat com a oficial d'intendència de la unitat, la veritable funció del droide havia estat mantenir un ull en Tycho en cas que ell fos l'espia controlat per l'Imperi. Malgrat les seves tasques d'espionatge, havia estat una meravella per procurar materials ràpidament. Tot i així, podia ser empipadorament xerraire, raó per la qual Wedge passava tant de temps com li era possible allunyat d'ell.
Wedge va sospirar.
-Sí, crec que jo també l’estranyo -Va arronsar les espatlles -. En la seva absència, suposo que haurem de fer el millor que puguem.
-Cert, i esperar que sigui prou bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada