divendres, 29 de novembre del 2013

La Guerra del Bacta (XXV)

Anterior



25
Còrran Horn es va deixar caure al seient al costat de Mírax a la taula negra i rodona de la sala d’informació. Se sentia cansat fins als ossos per la baralla a Alderaan, cosa que el sorprenia perquè en realitat ell no havia abatut a cap dels globus oculars. A causa que havia estat esperant ordres de foc per enviar torpedes de protons a les naus més grans, tot el que havia pogut fer era evitar els seus atacs. Encara que estava clar que els pilots eren principiants, un fet que les pèrdues del 66 per cent en el seu número confirmaven, els seus làsers seguien sent ardents i podrien haver-ho vaporitzat si no els hagués superat en el seu vol.
Va prendre la mà esquerra de Mírax amb la dreta per sota de la vora de la taula.
-Em sap greu no haver pogut protegir la Rajada allà fora.
Mírax li va oferir un somriure que va ajudar a infondre-li energies.
-M'hauria sentit més segura, però això hagués arruïnat la diversió de Booster' Exèrcit-d’- un-sol-home 'Térrik. Va operar el canó làser i va ser un perill general per a qualsevol globus ocular que s'acostés. Diu que va fer caure un parell d'ells.
Còrran li va donar una encaixada a la mà, llavors va aixecar la mirada i va veure Booster mirant sorrut des de l'altre costat de la taula. Si les mirades fossin làsers, estaria infligint-li danys més que superficials en aquest moment.
-M'alegra que no hi hagués més complicacions. El teu pare sembla a punt per destrossar alguna cosa amb les mans nues, com a mi per exemple.
-Que els IMP li tendissin una emboscada el va posar de mal humor. Aviat es va a anar a parlar amb Talon Karrde sobre la seguretat.
- La filtració va venir de la seva gent?
Mírax va assentir.
-Això pensa el meu pare. Vull que m’esbrinis algunes coses, dóna'm la teva opinió professional sobre aquest assumpte de l'espia.
-Ah, és clar, Mírax, amb gust, però hauries de recordar per l'assumpte d’Erisi, que no sóc molt bo per detectar espies.
-Aquest no és tan bo -Mírax li va fer l'ullet -. Dóna'm la teva opinió. Veurem si Karrde pensa el mateix.
Wedge i Wínter van entrar a l'habitació, seguits de prop per Tal'dira, Aril Numb, i Tycho. Wínter es va asseure davant del quadern de dades integrat en l'extrem allunyat de la taula i va oprimir alguns botons. Una imatge hologràfica de l'estació Yag'Dhul va aparèixer flotant sobre de la plataforma hologràfica al centre de la taula ovalada. Wedge va prendre una posició al capdavant de la taula, Tycho es va asseure entre ell i Booster, i Tal'dira va prendre el seient a la dreta de Booster. La sullustana es va asseure a la dreta de Mírax, davant de Tal'dira.
Wedge va cobrir un badall, llavors es va inclinar cap endavant en l'extrem de la taula.
-Em disculpo per sol·licitar aquesta sessió d'informació tan aviat després del seu retorn, però vull parlar del que va passar en el Cementiri mentre els detalls segueixen frescos en la seva memòria. Tenim dos assumptes que discutir: l'arribada dels IMP i què fer amb el Valent. Tanmateix, però, voldria agrair a cadascun de vostès per les seves accions i les accions de la seva gent a Alderaan. No hi ha cap dubte que vam tenir molta sort en Alderaan. L'aparició i l'acció del Valent van danyar a tots dos al Corruptor i al Conglomerador. Tot i així, va ser la disciplina de la nostra gent la que ens va proporcionar l'oportunitat que aquesta sort entrés en escena. Si no fos pels pilots de Chir'daki cobrint a Tycho i a mi en els nostres atacs, no haguéssim pogut fer el que li vam fer a cap de les dues naus IMP.
Les cues cerebrals del twi'lek es van moure amb força.
-Apreciem molt la teva lloança, Wedgan'tilles. La pèrdua de dos dels meus pilots és greu, però no és res en comparació amb el que tots haguéssim perdut si els nostres líders no haguessin pensat tan clarament en el moment dels problemes.
Tycho va assentir amb el cap.
-Van ser els teus torpedes els que van acabar amb el Corruptor, Wedge. Zraii gastarà molta pintura agregant-li a la teva galeria d'abatuts.
Wedge va agitar el cap.
-Mirin, els seus trets el van avariar, jo només vaig estar en la posició de donar-li el tret de gràcia al blanc. Els IMP sempre han subestimat l'amenaça que els nostres torpedes presenten a les seves naus. Un pensaria que després de perdre dues Estrelles de la Mort davant uns Ala-X l'haguessin après, però la seva ignorància és el nostre marge de seguretat.
Còrran va somriure.
- Llavors li ordena a Zraii que tregui l'enderrocament del teu Ala-X?
Wedge va titubejar, i llavors va somriure tímidament.
-No anem tan lluny, va ser un bon parell de tirs -Els seus ulls es van estrènyer -. Convarion va rebre el que es mereixia, especialment quan li vam donar la volta a la truita. El fet que pogués aparèixer, i tingués amb ell un Creuer Interdictor és molt pertorbador. Wínter, alguna idea d'on va venir el Conglomerador?
Wínter es va acomodar un floc de cabell blanc darrere de l'orella esquerra, llavors va oprimir diverses tecles en el seu quadern de dades. La imatge que surava sobre la taula va canviar de l’estació a la forma triangular d'un Creuer Interdictor.
-El Conglomerador estava classificat per última vegada com a part de la força d'operacions anti-rebel dirigida per l'alt almirall Teradoc. Les dades d'intel·ligència sobre ell, almenys les dades a què tinc accés des d'aquí, són vagues. La majoria dels llocs als quals el van assignar estaven a la Vora. Va ser diligent en les seves tasques i virulent en la seva oposició als rebels, però més enllà d'això res que cridés l'atenció. No va estar a Endor i va romandre nominalment lleial a l'Imperi fins a la caiguda de Coruscant.
Pel que Còrran sabia, la història de Teradoc no era única. Uns pocs individus valents es van declarar Senyors de la Guerra tan bon punt van rebre la notícia de la mort de l’Emperador, però molts altres, especialment els membres de les forces armades, van romandre lleials a l'Imperi. Sate Pestage, un Assessor Imperial, va tenir el poder per sis mesos fins que una confabulació d'Assessors Imperials el va enderrocar. La major part de les forces armades van donar suport en aquest grup perquè semblava estar disposat a prendre accions. Només va ser després que Ysanne Isard els suplantés que els membres de les forces armades van començar a prendre poder per a ells mateixos. Tot i així, un bon nombre de líders militars i polítics van proclamar la seva lleialtat a l'Imperi fins que va caure Coruscant.
En aquest punt es van haver de valer per si mateixos, ja que es van quedar sense accés a la burocràcia que feia funcionar l'Imperi. Encara que hi havia àrees administratives i sectors que mantenien el control, gràcies a un considerable mèrit dels seus grans moffs, Còrran esperava que en menys de dos anys gairebé les tres quartes parts del que una vegada havia estat l'Imperi estarien sota control de la Nova República.
Wínter va aixecar la mirada del seu quadern de dades.
-Si hagués d'endevinar com va fer Isard per posar les seves mans en el Conglomerador, diria que el va intercanviar per bacta. El fet que els TIEs del Conglomerador estiguessin sent pilotats per pilots dels cossos Thyferrans de Defensa Civil suggereix que Teradoc està escàs de personal entrenat. Amb un subministrament de bacta pot mantenir-los vius per una mica més. Sense els recursos imperials il·limitats, ha de conservar a la gent com ho vam fer nosaltres.
Booster va aclucar els ulls, tots dos l'electrònic i el natural.
-Jo penso que el canvi de pilots també es pot deure a una falta de confiança en Teradoc per part d’Isard. Ara han de suposar que Teradoc està rebent gigabytes d'històries de la tripulació del Conglomerador de com li vam estendre una emboscada als emboscats. Crec que si faig que la meva gent comenci a preguntar sobre el que algú està disposat a pagar d'un Creuer Interdictor usat, li arribarà la notícia a Teradoc. Suposarà que suggerim que planegem capturar-lo propera vegada que li presti a Isard, així que no serà tan desprès amb aquesta nau.
Wedge va assentir.
-Val la pena intentar-ho. No obstant això, d'ara endavant haurem de suposar que és possible que ens sorprengui un altre Creuer Interdictor. En realitat, hem de suposar que és probable que ens tornin a sorprendre. Continuarem amb la nostra tàctica d'atacar i córrer i només haurem de fer que els nostres intercanvis siguin més confidencials. Podem fer això fent que els vaixells de càrrega siguin guiats a una ubicació de la nostra elecció, el que significa que no sabran on anem fins a l'últim minut.
Mírax va aixecar la mà dreta.
-Potser no te’n recordis de l'època en què transportaves càrrega, però jo mai aniria a un punt de reunió sense saber on és.
-Bon punt, però sospito que Quelev Tàpper pot convèncer Karrde que som dignes de confiança.
Booster va deixar escapar una riallada.
-Si seguim pagant per avançat Karrde s'ho creurà.
-Això farem -Wedge es va redreçar -. Recordeu que ara hem eliminat una de les quatre naus d'Isard.
-És clar -va dir Còrran amb un sospir -, però era la més petita de totes.
-D'acord, però Ait Convarion probablement era el més agressiu dels comandants que Isard tenia treballant per a ella. Sabia com lluitar amb un Destructor Estel·lar, quines oportunitats podien aprofitar i quines no. És probable que els comandants de les naus més grans siguin més conservadors.- Wedge va somriure.- Els almiralls més audaços de l'Imperi van morir a Yavin. De tota manera, tots dos l’Avarícia i el Virulència són del model més recent de Destructors Estel·lars, dobles, així que fa sis esquadrons de TIEs. No importa com de bons o dolents que siguin seus comandants, poden aclaparar-nos.
Còrran va somriure.
-De blancs.
-Sí, però blancs que retornen el foc -Wedge va agitar el cap -. Els Estel·lars Imperials Dobles tenen una tripulació de gairebé quaranta-sis mil persones, si no comptem les tropes que transporten. Tenen molt de poder de foc. Concedeixo que no és terriblement apropiat per utilitzar contra esquadrons de caces, però un Estel·lar Imperial doble pot suportar molts més trets que una víctima com el Corruptor abans de caure.
Tycho va assentir.
-L’única cosa que tenim al nostre favor en aquest aspecte és que és una nau gran i té moltes més coses que puguin funcionar malament que una nau petita... el manteniment dels nostres Ala-X és fàcil comparat amb el manteniment d'un Imperial Estel·lar Doble. Isard haurà d’utilitzar-los per escortar als combois, i si seguim atacant-los, els estel·lars Imperials hauran de romandre gairebé constantment en estat d'alerta. Això causarà un desgast.
- Però s'esgotaran abans que nosaltres? -La mirada de Mírax va passar de Wedge a Tycho, Tal'dira i finalment a Còrran -. Fins i tot abans d'aquesta última operació, s'estaven pressionant molt a vostès mateixos. Tycho té raó, reparar un Ala-X és més fàcil que reparar un Destructor Estel·lar, i no dubto que puguem elevar el preu dels recanvis crucials per a les naus d’Isard comprant-los nosaltres mateixos, però reemplaçar a qualsevol de vostès o de la seva gent resultarà impossible.
Còrran va comprendre que ella estava fent la pregunta correcta, però li faltaven pistes per respondre-la.
-Un avantatge que tenim, Mírax, és que les forces d’Isard han de reaccionar al que nosaltres fem. Sempre han de suposar que nosaltres estem allà fora, mentre que nosaltres només hem de tractar amb ells quan estem allà. Això serà més dur per a ells que per a nosaltres. No podem continuar amb això per sempre però no haurem de fer-ho. –Va mirar a Wedge -. Correcte, comandant?
-Això espero, Còrran -Wedge es va creuar de braços -. M'agrada la idea de comprar algunes parts crítiques. Lents d'enfocament de turbolàsers, acoblaments d'energia, i coses així. Millor encara si podem trobar escombraries i enviar-los a una altra banda, això seria una gran ajuda.
-Veuré el que puc fer en aquest sentit, Wedge.
-Gràcies, Booster -Wedge va arrufar les celles -. També entenc que vas a parlar amb Karrde sobre com ens van trobar els IMP a Alderaan?
L'extrem d'una cua cerebral es va retorçar cap al centre de la taula.
- Com sabem que la informació no va ser transmesa a la gent d’Isard des del nostre costat?
Booster va tornar el cap cap a Tal'dira.
-Els nostres vaixells de càrrega estaven units mitjançant un circuit esclau a la Rajada. No li vaig dir on anàvem a la meva gent. Wedge els hi va dir a vostès, Asos de Combat, on anàvem en la sessió d'informació de la missió, però això només va ser quaranta-vuit hores abans de l'atac. El Conglomerador va ser lliurat a Isard cinc dies abans del cop, i els pilots hi van rebre sessions d'informació específiques de la missió dotze hores després que arribés la nau. Karrde va rebre la informació sobre la nostra trobada unes dues setmanes estàndard abans d'això, el que significa que la dada es va filtrar de la seva gent als IMP.
-A més, si el traïdor fora de la gent de Booster, Isard hagués aparegut aquí amb el Lusankya -va dir Còrran colpejant la taula amb un dit -. Presumiblement, aquesta és informació que Karrde no té.
-I tampoc l’obtindrà de mi o de la meva gent -va dir Booster grunyint directament en direcció a Còrran -. La meva gent és bona gent, Horn. Decididament digna de confiança.
Aril Numb va dir alguna cosa precipitada en sullustà, llavors va traduir al bàsic.
-Booster, Còrran no volia insinuar que la teva gent no és digna de confiança, va declarar això quan va fer notar que no vam ser atacats aquí.
-Sé el que estava implicant, capitana Nunb -El nas d’en Booster es va tornar més profund -. És de Seguretat de Corèllia, de dalt a baix, i a més d'això un Horn. Suposa que no es pot confiar en ningú que alguna vegada hagi transportat una mica de contraban.
Còrran va voler protestar perquè no havia volgut dir el que pensava Booster, però havia d’admetre’s a si mateix que, ben profundament, tenia sospites dels contrabandistes que Booster tenia treballant en el transport de subministraments. En el passat hagués estat simplement perquè eren contrabandistes, i era probable que qualsevol que hagi creuat la línia entre el que és legal i il·legal una vegada ho tornés a fer una altra vegada i una altra. A causa d’això, no es podia confiar en ells, almenys no des del punt de vista d'algú que respecta la llei. Ara, pel fet que estic fora de la llei, sé que això no és exactament cert, però no vaig sospitar d’Erisi fins que va ser massa tard, principalment perquè ella era un de nosaltres. Com que aquest fet em va encegar a la seva traïció, vull evitar tornar a caure en el mateix parany.
Va mirar a Booster. Per descomptat, ell mai ho creurà.
Wedge va colpejar suaument la taula amb els artells.
-És suficient, Booster. Aril té raó, i sense importar el que Còrran pugui pensar o no relacionat amb la teva gent, sé que és una cosa en el que ja has pensat dotzenes de vegades sobre cada un ells. Aquí estem en una situació tènue, i la precaució és vital per a tots nosaltres. El fet és que la filtració probablement es va produir en la gent de Karrde. Booster, vull que aclareixis això amb ell.
-Considera-ho fet.
-Molt bé. Em faràs saber el que digui Karrde -Wedge va mirar Wínter -. Darrer tema: el Valent. Has tingut sort esbrinant alguna cosa sobre ell?
-En realitat molta sort -va dir Wínter amb un somriure franc -. El Valent és un Creuer de Guerra Alderaanià classe Thranta. Se suposa que tots s'anaven a destruir en el desarmament d’Alderaan, però sembla que el Valent i dos Creuers de Guerra, el Coratge i el Fidelitat, van ser equipats amb controls robòtics i enllaçats per rebre ordres de l'Altra Oportunitat. Eren els seus escortes. Un d'ells entrava al sistema abans que ella, llavors entrava un altre, i el tercer prenia un curs diferent per allunyar els perseguidors. El trio de naus es podia intercanviar, i alguna cosa del dany a l'exterior de la nau suggereix que s'ha topat amb més d'un atac pirata contra l'Altra Oportunitat. Si M3 pot convèncer-lo que obri les seves bitàcoles podrem confirmar aquesta idea.
Wedge li va oferir un gran somriure.
-Aquesta és molta informació per a tan poc temps de recerca.
El cabell de Wínter es va estendre en un vel blanc sobre les seves espatlles quan ella va moure el cap.
-La majoria és informació que recordo de llegir històries quan era jove i correlacionar petits indicis que vaig obtenir a la casa Organa o quan treballava amb la Princesa Leia ajudant al seu pare. Quan es va recuperar l'Altra Oportunitat, va quedar clar que una forta descàrrega d’energia li havia fregit els circuits, incloent-hi els controladors dels aparells de comunicacions externs que permetien la comunicació de nau a nau. Com que el Valent va sol·licitar dades de l'Ala-X de Tycho quan transmetia el codi d'IAE de l'Altra Oportunitat, i va seguir el seu exemple quan va seleccionar objectius, era clar que el Valent estava assignat a protegir l'Altra Oportunitat. Tres Creuers de Guerra i una Fragata de Guerra formaven amb freqüència les patrulles de la flota alderaaniana, així que vaig concloure que va haver d'haver hagut tres Creuers de Guerra. El Valent i les altres dues naus van ser els últims tres de la seva classe en ser construïts, van entrar en servei i llavors van ser trets de servei immediatament. Al contrari de les altres naus que els alderaanians havien utilitzat en les Guerres Clòniques, que van ser desballestades i foses per fabricar medalles de pau que li van ser lliurades com a record a les tripulacions i als familiars supervivents, no hi va haver cap registre que s’enviessin restes a les tripulacions. Tampoc hi ha registre que alguna tripulació hagi servit en ells, així que vaig arribar a la conclusió que van ser equipats immediatament amb droides per acompanyar la Fragata de Guerra Una altra Oportunitat.
Booster va quedar bocabadat.
- Vas recordar tot això i vas deduir-ho tot?
Mírax va riure.
-Wínter té una memòria hologràfica. Recorda tot el que veu, sent, o experimenta, incloent-hi aquesta mirada estúpida que li estàs mostrant.
Booster va tancar ràpidament la boca i va moure el cap.
-Llavors recorda això: Mai tinguis fills.
Wedge va esbufegar en una ràpida riallada.
-Les engrunes mai cauen molt lluny de la boca del hutt, Booster.
-Moltes gràcies, Wedge -Mírax li va llançar una mirada dura, però la va suavitzar amb un somriure.
-Em sap greu, Mírax. Wínter, quines són les probabilitats que el Coratge i el Fidelitat segueixin allà fora?
-No tindrem forma d'estimar això fins que puguem fer una mirada als sistemes interns del Valent. M3 creu que pot trobar una forma d'entrar, i ara està fent que Xiulador l'ajudi als desxifrar alguns codis. Zraii gairebé s'està arrencant la closca per l’oportunitat de treballar en el Valent, així que és la meva suposició que l'hauran obert i fer-lo funcionar com vulguem en menys de dues setmanes.
-Bé, això ja és una cosa -Wedge li va llançar una mirada a Booster -. Vols el Valent, o és massa petit per a tu?
-Estic segur que pots trobar a algú més que estigui més ben dotat per comandar-lo -Va dir Booster forçant un badall -. Supervisar una tripulació de droides seria més avorrit del que vull imaginar. Hauries de donar-li el treball a aquest droide de protocol teu.
Còrran es va posar a riure. Intentant visualitzar a M3 al pont d'una nau impartint ordres li produïen imatges ridícules en la seva ment.
-Per quan l’informi les seves qualificacions a la tripulació, ja s'haurien amotinat.
Wedge i els altres que havien treballat amb M3 es van unir al riure d’en Còrran. Wedge va acabar el seu riure amb una tos, i es va aclarir la gola.
-Crec que M3 està més ben dotat per ser un oficial Executiu, no un Comandant. Tanmateix, però tenim a algú que posseeix les habilitats que necessitem i podria aprofitar una tripulació de droides millor que qualsevol altre -Va estendre la mà dreta i va tocar l'espatlla esquerre d’Aril Nunb -. No només has volat en caces. Estàs interessada en comandar un Creuer de Guerra?
Els seus ulls vermells profund es van engrandir de sorpresa, llavors va assentir.
-Aquest és un treball que puc fer. Podria necessitar l'ajuda d’M3.
-És tot teu -Wedge li va oferir una inclinació de cap, i va somriure cap als altres -. D'acord, crec que tenim algunes adreces per les quals avançar i algunes operacions que planificar. Aquesta vegada vam tenir sort, però d'ara endavant, fabricarem la sort. Ens quedarem amb la bona sort i li enviarem la dolenta a Isard. Va perdre la seva millor oportunitat de matar-nos, i no veig cap raó per la qual hàgim de donar-li una altra oportunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada