dimarts, 26 de novembre del 2013

La Guerra del Bacta (XXII)

Anterior



22
Mírax Térrik li va oferir un somriure enlluernador a l'home despreocupadament plantat mentre entrava a la seva oficina.
-Talon Karrde, estic encantada de tornar-te a veure. No sé si em recordes...
Karrde li va tornar el somriure, amb una espurna en els seus ulls pàl·lids.
-Mai podria oblidar-te, Mírax Térrik. Gràcies als teus esforços, aquestes caixes de vi alderaanià em van costar molt més del que esperava pagar -Ell li va prendre la mà dreta i la besar amb delicadesa, el seu bigoti i barba negra li van fer pessigolles a la mà i els dits.
-No em vaig adonar que tu eres l'altra persona en la subhasta per elles.
-Però si ho haguessis fet, hauries lluitat per elles amb la mateixa tenacitat –L’encongiment d'espatlles d’en Karrde va ser tan tranquil que Mírax gairebé estava disposada a creure que ell havia desestimat l'assumpte -. El que em costés és un pagament per una lliçó a tractar amb articles exòtics. Si no estiguessis en el negoci de transportar coses per a la Rebel·lió, podria tenir l'oportunitat de posar a prova el que he après contra tu.
-I la meva filla et faria pagar encara més la propera vegada -Booster Térrik va recolzar les seves grans mans a les espatlles de Mírax -. Hauria esperat que utilitzessis alguna cosa més gran que un vell asteroide buidat com la teva oficina central, Karrde. T’ho pots permetre.
-Jo també m'alegro de tornar-te a veure, Booster -La insinuació d'un somriure va passar pels llavis d’en Karrde -. Pel que fa en aquest asteroide, el va trobar Tàpper, però abans que pogués explotar-lo es va trobar amb alguns problemes imperials. Després de que els nostres grups es van unir, el va portar a la meva atenció. L’estem fent servir fins que trobem alguna cosa més apropiada.
Quelev Tàpper es va acostar per darrere de Booster i es va parar al costat de la cadira a l'esquerra de l’enorme escriptori d’en Karrde.
-Encara que ja ha minat la major part del mineral, hi ha prou metall en aquesta roca per crear-li problemes als sensors -Encara que era tan prim i gairebé tan ben plantat com Karrde, els modals de Tàpper contrastaven molt amb l'educada gràcia d’en Karrde -. Servirà durant l’interí.
Karrde va obrir les mans i va indicar el parell de cadires que enfrontaven l'escriptori.
-Si us plau, prenguin seient.
Mírax va acceptar la invitació i mentre s'asseia va fer una mirada al voltant de l'oficina. Les parets de pedra de la càmera s'havien polit fins a adquirir la brillantor de l’obsidiana, però encara conservaven la textura en els paquets i buits que havia deixat el procés de mineria. Els mobles de l'habitació, caracteritzats per l'escriptori de Karrde, eren pesats i quadrats, apropiats per a ús industrial però no gaire elegants. No obstant això, tot i això, alguns artefactes i articles exposats a les prestatgeries i taules, li donaven un aire de sofisticació a l'entorn. Mírax va notar en l'aparador una licorera de vidre tallat plena d'un líquid verd pàl·lid i quatre copes, i no va poder evitar un somriure.
La mirada de Karrde va seguir la d'ella i li va oferir una lleugera inclinació de cap.
- Puc oferir una mica del vi pel qual vaig pagar tant? El millor és un verd sec d’Alder.
Mírax va assentir.
-Si us plau -Ella va mirar al seu pare.
Booster es va emperxar a la cadira com si fos un ocell dalt d'un palet, però va assentir.
-Gràcies.
Karrde va servir de la licorera de vidre. Li va semblar a Mírax que era de manufactura quarren.
Sabia per l'estil que venia de Mon Calamari, però el color porpra del vidre li deia que l’havien fabricat els quarren, no els mon cals.
El vidre quarren rares vegades surt de Mon Calamari. Definitivament Karrde pesca articles amb una xarxa molt ampla i molt fina.
Va acceptar la copa de vi que li va oferir Karrde, llavors la va elevar al costat dels altres mentre Karrde proposava un brindis.
-Que les gangues siguin tan dolces com els guanys i que el pròxim tracte no demori d’arribar.
En provar el vi Mírax va trobar que era molt sec, però sorprenentment àcid sense arribar a ser realment agre.
-Perfecte amb peces de caça.
Karrde es va asseure davant de l’escriptori i va assentir.
-He sentit que aquesta collita s'anava a utilitzar en un banquet on el plat principal era un drac krayt.
- Oh? Què va passar, massa vi i molt poc krayt?
-No, massa krayt i molt poc caçador -Karrde va aixecar la copa i va deixar que la llum espurnegés en travessar el vi-. El vi va ser encarregat abans de la cacera. El drac va matar el caçador, i la vídua va utilitzar el vi per al servei commemoratiu. El vi es va guanyar moltes lloances i ha estat una collita molt popular des de llavors. Aquest any en particular va ser considerat molt bo, però se suposa que el vi aconseguit l'any de la destrucció d’Alderaan és millor.
Booster es va aclarir la veu.
-El que saps és sorprenent, Karrde. Estic molt impressionat. Em preguntava si els teus coneixements enciclopèdics inclouen on puc aconseguir alguns subministraments que necessito.
Els ulls blaus de Karrde es van entretancar.
- Que tu necessites o que Wedge Antilles necessita?
-Són coses que es necessiten, Karrde -va dir Booster ajuntant les mans -. Estalviem alguns pàrsecs en el curs d'aquesta conversa, vols? Saps que et considero el fill que mai vaig tenir.
Karrde va esbufegar.
-El fill al qual mai vas fer matar.
Mírax va reprimir una riallada, i el seu pare va somriure.
-Cert, no he oblidat com te les vas enginyar per quedar-te amb parts de la meva xarxa mentre jo collia espècia en Kèssel. Això em va enfurismar, però també em va convèncer que Mírax tenia raó quan volia que em retirés.
-No obstant això estàs regatejant per Antilles i la seva banda de mercenaris.
Booster va arrufar les celles.
-No són mercenaris.
- No?
Mírax va moure el cap.
-En realitat, per ser mercenaris, haurien de rebre un pagament. Estan fent el que estan fent a causa de les obligacions que senten cap als vràtix i cap a d’altres.
Karrde li va llançar una mirada a Tàpper, llavors els dos van bellugar els seus caps.
-Els idealistes causen molts problemes en aquesta galàxia.
-Només recorda que va ser una d'aquestes idealistes la que va matar a Jabba.
-Bon punt, Booster, però no tinc cap desig d'acabar igual que Jabba.
-Ni ho faràs -Booster va xarrupar una mica més de vi -. Wedge i els altres poden ser idealistes en alguns aspectes, però també són pràctics quan ho necessiten, i jo sóc aquí per posar aquesta practica en termes que tu puguis comprendre i respectar. El que estic buscant són paquets sensors per a equips de míssils i torpedes, i un subministrament de torpedes de protons i míssils de commoció.
Mírax no va percebre cap reacció en Karrde, però els ulls de Tàpper s'eixamplaren un poc.
Karrde va aixecar una mà per cobrir un badall.
-Vaig sentir que van fer un desastre a la refineria de bacta de Qretu 5.
- Estàs interessat a saber quant bacta ens vam emportar?
-Tinc les meves estimacions. També sé on van enviar una gran part.
Mírax va somriure.
-No cal ser un geni per saber que hem enviat una gran quantitat a Coruscant.
-Però caldrà un geni per obtenir la resta, eh? -Karrde va recolzar la seva copa de vi -. Quins números estan mirant per al seu equip?
Booster es va reclinar en el seu seient.
-Tres-cents llançadors i paquets sensors: cinquanta hauran de ser per caces estel·lars, i la resta sistemes per a naus capitals. Ara vull 2000 torpedes de protons i mil míssils de commoció, encara que espero que aquests nombres canviïn.
-Cap amunt, és clar.
-Per descomptat
-L'expressió de Karrde es va esmolar -. Pensen armar els vaixells de càrrega, Booster?
-Intenta capturar-ne un i esbrina-ho, Karrde.
Talon Karrde va esbossar un ampli somriure.
-Sóc contrabandista, no pirata.
-Hi ha una fina línia entre aquestes coses -va dir Booster avançant la barbeta -. Els pirates li roben als seus proveïdors, els contrabandistes només els enganyen.
-Has destil·lat la diferència a la seva essència, Booster -Karrde es va reclinar a la seva cadira -. Van a pagar amb bacta?
Booster va assentir.
- Suposo que això no és un problema?
-No realment. El preu actual és tan alt que molt del que estaria intercanviant es ven per comprar bacta del càrtel. Curiosament, amb la Nova República una mica falta de capital líquid, el preu de les municions i els sobrants militars realment està baixant. És un mercat per a compradors. És clar que jo no hauria de dir-vos-ho.
Mírax va riure.
-Excepte que tu saps que nosaltres ja ho sabem, i vols donar-nos en cara que vas a inflar-nos els preus.
Els ulls de Karrde van brillar divertits.
-Ets molt perspicaç, Booster. Hauries d'estar orgullós.
-Ho estic. Pots aconseguir el que volem?
Karrde va assentir.
-No tot junt, és clar.
-En quotes està bé -Booster es va mirar una ungla, llavors va tornar a aixecar la mirada -. Els lliuraments seran una mica peculiars. Acordarem intercanvis en diversos llocs on les teves naus ens descarregaran el material. Nosaltres ho transportarem al seu destí final.
-No és que no confiïn en mi.
-Però no confiem en tu -Booster va somriure -. Sé que has esbrinat més de la nostra operació del que jo volia, i també sé que Vorru està intentant esbrinar tot el que pot sobre nosaltres. No vull que descobreixis que nosaltres som un article que pots intercanviar amb ell per obtenir-hi guanys.
Karrde va alçar les mans.
-Fins ara he evitat prendre partit en aquesta guerra civil, i veig això com una simple extensió d'això mateix, encara que Antilles hagi renunciat a l'exèrcit de la Nova República. Atès que el càrtel en realitat no està interessat en vendre bacta, i atès que vostès necessiten dels meus serveis, no em beneficiaria en res sacrificar-vos a ells.
-Mentre seguim sent un centre de guanys per a tu.
Karrde va arrufar les celles.
-Booster, ho fas sonar com si no valorés la nostra història junts.
-Oh, crec que ho fas, i la història que vas obtenir guanys de mi és el que valores.
Mírax va aixecar una cella.
-Aquí en realitat l'important no és el fet que qualsevol de vostès vendria a l'altre per un cub de bava de dewback tèbia. Apostar en contra de les habilitats de Wedge Antilles va fer que Cor de Gel perdés el planeta natal imperial i la va enviar corrent a Thyferra. Talon, tu ets massa intel·ligent per no donar-li suport, especialment perquè la seva victòria destruirà el càrtel i obrirà el mercat del bacta. Una mica de gratitud cap a tu dels rebels ashernians no et vindrà malament quan s'acordi la distribució.
-Tens raó -Karrde va recollir el quadern de dades de l'escriptori i va oprimir algunes tecles -. Vaig a demanar-los que es posin d'acord amb Melina Carniss sobre els detalls dels lliuraments.
Booster va arrufar les celles.
- Carniss? No la conec. Mai vaig sentir parlar d'ella.
-Treballava per Jabba a Tatooine. Ella omplia un nínxol que hagués estat enmig del seu aparell de seguretat, però era una agent personal de Jabba. Formalment, era la seva coordinadora de ball. Té un bon cap sobre les espatlles. Entén molt bé el negoci, però li falta una mica d'experiència -Karrde es va posar dret i va agitar la mà esquerra en direcció a la porta -. Aquí està. Passa, Melina, estimada. Aquest és Booster Térrik i la seva encantadora filla, Mírax.
Mírax va estrènyer la mà de la dona i li va tornar el somriure. Diverses polzades més baixa que Mírax, Melina portava el seu cabell negre en un tall bastant curt. Això accentuava una línia blanca que començava amb una cicatriu a la cantonada de l'ull dret de Melina i seguia cap a enrere passant la seva orella. Els seus ulls verds i llavis gruixuts la feien bella i la manera com Tàpper la mirava suggeria que n’estava enamorat.
-Molt bé de conèixer-los a tots dos.
Karrde va esperar fins que Tàpper va portar una cadira i la va posar contra la paret al costat de la seva i Melina es va asseure abans de continuar.
-Melina, vas a coordinar els embarcaments de materials per Booster. Ell et donarà els detalls. La càrrega i els punts de lliurament seran perillosos, però no li cobrarem les nostres tarifes habituals per a aquestes coses. Forma part de la nostra família... encara que sigui un parentiu llunyà.
Ella va assentir.
-Comprenc.
Mírax va somriure. Genial, això significa que el que no paguem per transport ho pagarem al cost dels articles. I Karrde va dir que era un mercat per a compradors.
Karrde va aixecar la mirada del seu quadern de dades.
- Necessites una mica més, Booster?
Tàpper va riure.
-Potser voleu a l'Altra Oportunitat o la drassana de l'Estrella de la Mort. Vull dir, mentre el seu objectiu sigui destruir al Càrtel del bacta, també podríeu intentar aconseguir altres coses impossibles.
La cella sobre l'ull artificial de Booster es va aixecar.
-En aquest negoci és important que puguis distingir entre faules i fets i entre desitjos i pensaments. Pel que he sentit, uns sis mesos abans que jo sortís de Kèssel, just després que els IMP van clavar un dur cop als rebels en Derra IV però abans que fugissin de Hoth, alguns caçadors de tresors que buscaven al cementiri d’Alderaan van trobar a l’Una altra Oportunitat i van lliurar la nau i les seves armes als rebels. Això és un fet. La ubicació de la drassana que va construir l'Estrella de la Mort probablement també sigui un fet, però és un que no conec i espero que sigui un fet que l'Emperador s'hagi portat a la tomba. No crec que això sigui probable. Ara és el desig de Cor de Gel que no desmantellem el càrtel i destruïm el seu poder -va dir Booster somrient fredament -. Jo crec que... no, sé que ella no obtindrà el seu desig. La seva caiguda no serà ràpida, i serà inevitable que es vessi sang, però està de camí. Explica-ho com un fet.
Tàpper va alçar les mans.
-Perdó, no volia ofendre'ls.
-I no ens ofenem -Mírax li va donar un copet al braç al seu pare i va sentir que es començava a alleujar la tensió en ell -. El meu pare només volia assegurar-se que sabessin que apostar en contra de Wedge era un error.
Karrde va recolzar les mans obertes sobre la taula.
-Una lliçó que tots hem après, n'estic segur. Ara ocupem-nos dels detalls i assegurem-nos que tots sortim guanyant d'això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada