dimarts, 5 de novembre del 2013

La Trampa de Krytos (XXXVII)

Anterior



37

Wedge va caminar fins a la plataforma hologràfica situada damunt d'un pedestal al centre de la sala de reunions.
-Només tenim temps per dir això una vegada, així que prestin atenció.
Va oprimir una sèrie de tecles a la plataforma hologràfica fent cobrar vida un mapa
hologràfic del districte del Palau i els seus voltants. L'escena va rotar 90 graus per permetre als pilots mirar cap avall a través de la xarxa de torres, túnels i passarel·les que omplien aquesta secció de la ciutat. En les profunditats dels nivells més baixos de la pantalla va aparèixer parpellejant un quadrat vermell.
-Tenim un informe que el Front Contrainsurgència Palpatine s'està agrupant en aquesta
ubicació per atacar un establiment d'emmagatzematge de bacta a Sectinv. Anem a fer de suport aeri a una força d’ordre que entrarà en aquest lloc. El fet és que aquesta gent de l’FCP és molt dedicada al seu treball i és molt probable que es dispersi quan ataquin les nostres forces.
Esperem que hi hagi motos lliscadores, barredores i lliscadors sortint d'allà. Atès que van utilitzar una bomba en un aerolliscador per un atemptat anterior, hem de suposar que qualsevol d'aquests vehicles és potencialment una bomba mòbil. Nosaltres anem a eliminar–los -Wedge va assenyalar el seient buit al costat d’en Pash Cracken -. Nawara no és aquí perquè el nostre equip atacarà a l’FCP al mateix temps que ell normalment suporta l'assetjament dels holoreporters. Si no és allà el dia que suposadament obre la defensa d’en Tycho, poden pensar que alguna cosa està succeint i posar-se en moviment massa aviat. Ooryl, tu seràs el company d’en Pash. Assignacions normals per als altres.
Pash va alçar la mirada cap Wedge.
-Si anem a caçar blancs per tota la ciutat, no hi ha la possibilitat que perdem alguns d'ells? Hi ha llocs pels quals un Ala-X no pot passar, però sí una moto lliscadora.
-El teu pare ens enviarà dades de rastreig des de l'oficina de seguretat del ganxo celestial de l’Emperador, però hi ha la possibilitat que alguns s'escapin.
Erisi va aixecar la mà.
-Hi haurà molt trànsit civil. Quin interès tenim en aquests tipus? Quants danys col·laterals ens arrisquem a provocar?
Wedge va fer una ganyota de dolor.
-Si qualsevol d'ells arriba al seu blanc, morirà molta gent. Milers, potser fins i tot
centenars de milers. Quan fem l'atac les autoritats municipals emetran un avís d’emergència a tot el sector. Qualsevol que ignori aquest avís, especialment després que
comencem a il·luminar l'àrea, estarà cometent un greu error. No volem disparar als
civils, però si tenen un ID positiu d'un blanc, abateu-lo. El tiroteig a la ciutat no serà agradable, però deixar que passi un terrorista de l'FCP serà pitjor.
Erisi va assentir.
- Què fem si la gent de l’FCP baixa a terra amb els civils?
-Llavors no volaran un establiment d'emmagatzematge de bacta.- Wedge va somriure
severament -. Els detectarem i cridarem a algú que pugui ajudar-nos a neutralitzar-los.
-Ooryl creu que aquesta és una situació de tot o res.
-Tens raó en això. Anem a obrir un niu de rates i esperem matar-les a totes abans de què facin mal quan s'escapin. Les probabilitats de fer danys col·laterals, i encara que els
Corellians normalment mai prestem atenció a les probabilitats, en aquest cas voldria que
les que tenim en contra fossin molt més baixes. No es pot negar que el resultat probable d'aquest exercici serà la pèrdua de gent innocent en terra o en algun edifici. Hem de tenir
cura, però també hem de completar el treball. No puc ordenar que els disparin a uns nens en una calçada que bloqueja els seus tirs. Vaig a confiar que tenen la intel·ligència suficient per evitar trobar-se en aquesta situació -va sospirar -. Els seus droides d’astronavegació tenen el mapa del sector del Palau i de Sectinv. L'establiment de bacta està protegit i rebran un to d’advertència si entren a la zona d'exclusió. Si es troben en aquest lloc, surtin. Ells s'encarregaran del blanc. Alguna cosa més?
Va recórrer la sala amb la mirada, però ningú tenia comentaris ni preguntes.
-Grandiós. Aneu a l'hangar i pugeu a les vostres naus. Volin el millor que puguin. Pot ser que no ens enfrontem a una Estrella de la Mort, però aquesta missió segueix sent vital. I que la Força els acompanyi. Poden retirar-se.
Els pilots van començar a sortir en fila. Wedge va veure que Asyr li donava un ràpid petó a Gavin, i li acariciava el rostre amb la mà esquerra. Li va dir alguna cosa a Gavin que Wedge no va aconseguir sentir, llavors es va girar cap a ell i va aixecar la mà.
-Comandant, si té un moment.
-Només un moment, Asyr.
Asyr va inclinar el cap cap a Gavin i ell se'n va anar. Ella es va aproximar a Wedge i el pelatge del seu clatell i coll s'ondulà cap amunt i avall.
- Recorda la conversa que vam tenir fa sis setmanes? Sobre que jo hauria de prendre una decisió?
Wedge va assentir.
-Et vaig dir que arribaria un punt en què haguessis de triar entre l'esquadró i ser fidel a Intel·ligència Marcial Bothana.
-I vostè va dir que en aquell moment confiava en mi, i volia seguir confiant en mi.
-És clar. I et vaig dir que respectaria la teva decisió si triaves deixar l'esquadró -Wedge va moure el cap -. Per descomptat que si tries fer-ho ara, pot ser que no respecti el moment que has triat.
Els seus ulls violeta van centellejar fredament per un segon mentre ella el mirava.
-Vull que segueixi respectant les meves decisions i els moments que trio. I vull que segueixi confiant en mi -va ficar la mà a la butxaca del seu vestit de vol i va treure una targeta de dades -. Em van ordenar preparar un informe sobre la massacre de bacta a Alderaan. És un document que suggereix que el nostre retard per arribar-hi podria, d'alguna manera, haver estat deliberat i el resultat d'accions humanes. Aquesta targeta de dades és l'única còpia d'aquest informe. Si alguna cosa em passa a mi, vostè s'encarregarà de desfer-se'n de la manera correcte, espero.
Wedge va assentir.
-I si sobrevius, què faràs llavors amb l'informe?
-Sóc membre de l’Esquadró Murri, Comandant, el que significa que només rebo ordres dels meus oficials superiors -va dir somrient Asyr -. El que faci amb aquest informe, senyor, serà el que vostè em digui que faci amb ell.
-Estàs prenent un gran pas, apartant-te del teu poble.
-Ja ho sé, i sé que no serà fàcil, però ara la meva llar és l'esquadró. Només m'han demanat que lluiti i voli i que possiblement mori. Estic disposada a fer això per la gent en la qual confio. Aquells que em demanen que traeixi els meus amics, bé, demostren que no volen que sigui digna de confiança, així que clarament ells no ho són. Aquests fets no fan que l'elecció sigui més fàcil, només més imperativa.
Wedge es va ficar la targeta de dades en una butxaca, i li va donar un copet a les espatlles a Asyr.
-M'alegra que estiguis amb nosaltres i siguis la meva companya de vol. Sempre m'agrada volar amb algú en qui pugui confiar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada