divendres, 15 de novembre del 2013

La Guerra del Bacta (V)

Anterior



5
Apartant-se el cabell castany dels ulls, Wedge va recórrer amb la mirada la gent asseguda a l’habitació semblant a un petit amfiteatre i va somriure.
-Vull agrair-los a tots per venir en aquesta reunió. Aquesta és la nostra primera reunió organitzativa, però algunes decisions ja s'han pres per endavant. Continuaran en ferm a menys que siguin rebudes amb una protesta aclaparadora. Ningú ha de titubejar en fer una pregunta o un comentari..., això serà una mica més democràtic que l'esquadró, principalment perquè els plans i ordres s'originen aquí, i no són passats des de dalt -Tots els caps van assentir, així que Wedge va continuar -. Còrran Horn va començar tot això en ser el primer a renunciar de l’Esquadró Murri, però ha estat d'acord en deixar que jo sigui el líder del grup. He designat a Tycho Celchu com el meu segon al comandament. La senyoreta Wínter és la nostra Oficial d'Intel·ligència i també s'encarrega de part de les tasques d'intendència. Mírax Térrik s'encarregarà de l'altra meitat d'aquestes tasques. Tycho els farà saber amb què comptem en el camp dels subministraments.
Tycho es va girar a la seva cadira.
-Tenim una bona quantitat de crèdits..., aproximadament 17.000.000.
Gavin va riure.
-Ja voldria tindre disset milions.
-Igual que molta altra gent, més precisament volen prendre'ns-los -Tycho va arrufar les celles -. Els rumors del que va passar en la recepció, tot i l'alteració que va intentar fer el Ministeri d'Informació de la Nova República, es van estendre ràpidament. Encara que estem obtenint molt suport, la gent que comercia amb les coses que necessitem per assolir la nostra missió sap com de desesperats estem. En aquest moment tenim un Ala-X, la nau d’en Còrran, i els serveis de la Rajada Púlsar de Mírax. Necessitem terriblement aconseguir més naus. M'imagino, que per obtenir els caces que necessitem, probablement acabarem contractant mercenaris que vinguin amb el seu propi equip. Això no hauria de sorprendre a ningú, encara que sí els preus. Tots els petits Senyors de la Guerra estan buscant caces, així que és un bon mercat per vendre.
Wedge va assentir posant-se dempeus al front de l'habitació.
-Això és avançar-se una mica als esdeveniments, però val la pena tenir-ho en compte. Tenim algunes informacions bàsiques sobre les quals hem de reflexionar, sobre els nostres objectius. Wínter les ha reunit -Wedge va assenyalar cap a l’holoprojector al front de l’habitació -. Wínter, si ets tan amable.
Wínter es va posar dreta i va caminar fins al front de l'habitació amb una gràcia majestuosa que per Wedge no deixava cap dubte de per què la gent d’Alderaan freqüentment la confonia amb la Princesa Leia Organa. Encara que Wínter s'havia deixat llarg el seu cabell blanc, i avui el tenia recollit en una gruixuda trena, es movia amb un port de noblesa que feia joc amb les seves exquisides faccions. Prima i impactant, el seu aspecte semblava una mica incongruent amb les missions perilloses en què havia participat durant la seva carrera com a agent encoberta de la Rebel·lió.
Raó per la que mai ningú va sospitar d'ella.
Wínter va recollir el quadern de dades que estava connectat per un cable a l’holoprojector.
Va oprimir un botó, fent que els panells de llum baixessin la seva intensitat i que aparegués la projecció hologràfica d'un planeta.
-Aquest és el nostre objectiu: Thyferra. És un planeta terrestre amb una atmosfera respirable i dues llunes, cap de les quals té atmosfera ni està habitada. Thyferra està coberta de selves i gaudeix d'un dia d'aproximadament vint-i-una punt tres hores estàndard de durada. La inclinació axial és menyspreable així que no té veritables estacions. A causa de la seva proximitat amb l'estrella del sistema, una estrella groga, i als nivells lleugerament elevats de diòxid de carboni a l'atmosfera, manté un clima tropical durant tot l'any. La forma com es va sentir Coruscant després de la tempesta que va fer caure la xarxa d'energia és força semblant al que aquest planeta experimenta tot el temps.
Wedge va arrufar les celles. Per fer caure la xarxa d'energia i eliminar els escuts defensius de Coruscant, l'Esquadró Murri havia fet bullir molta aigua cap a l'atmosfera, creant una enorme tempesta elèctrica. L'aire s'havia sentit espès i tornat pesat durant una setmana i mitja després d'aquesta tempesta. No és sorprenent que la planta que es converteix en bacta prosperi allà.
-Thyferra té tres espaiports de classe estel·lar..., un a la que ara es diu Ciutat Xucphra. Els altres dos estan situats en altres continents i són utilitzats principalment per carregar i descarregar el bacta. Les naus entrants passen primer per Ciutat Xucphra per les inspeccions de Duanes i Immigració, llavors les fan seguir cap als espaiports per a fer negocis. Parteixen des d'aquests espaiports i es dirigeixen directament cap als seus destins.
Nawara Ven va aixecar la mà.
-Suposo que el nom de la metròpoli va canviar quan la corporació Xucphra va prendre el poder. Com es deia abans?
-Ciutat Zalxuc, que en realitat no és molt millor -Wínter va fer que l'ordinador fes un acostament per proporcionar una vista aèria de la ciutat -. Com poden veure, en realitat no es tracta d'una metròpoli. La població humana de Thyferra era de només deu mil abans que Isard prengués el poder. Moltes famílies Zaltin van fugir, i les seves llars són utilitzades pels oficials de l'Exèrcit i l'Armada Imperial i la gent allistada quan està de llicència de les seves naus. Només el Lusankya té vint-i-cinc vegades la població humana del planeta, així que no cal qüestionar la possibilitat d'ocupació, quan Isard ho ordeni. Fins ara s'ha abstingut d'utilitzar el personal i equip imperial per entrenar i aprovisionar els cossos Thyferrans de Defensa Civil.
Wínter va inclinar el cap en direcció a l’alienígena insectoide de sis membres aturat al fons de l'habitació.
-La població nativa de Thyferra es diu a si mateixa els vràtix. La producció del bacta, literalment la preparació que barreja l’alazhi i el kavam, sembla produir una satisfacció gairebé mística entre els vràtix. Qlaern Hirf que aquí és un verachen, un mestre mesclador, que juntament amb els seus subordinats crea bacta. Un verachen és una cosa molt semblant a l'equivalent d'un mestre cerveser en una cerveseria de cervesa de Lomin, encara que un verachen també té uns drets i responsabilitats ben definits en la societat vràtix. També s'ha de notar que els vràtix no són mascles ni femelles..., juguen aquests rols durant diferents etapes del seu cicle vital, així que no és apropiat referir-se a Qlaern com ell o ella. A més: com que els vràtix tenen una mena de ment de rusc de baixa intensitat, se senten més còmodes quan se'ls tracta en plural, així que ells hauran de ser suficient.
El vràtix en el fons va emetre un espetec amb les seves mandíbules corbes.
-La teva dissertació ens honra, senyoreta Wínter.
-Gràcies. A causa del seu desig, o fins i tot necessitat, de produir bacta, els vràtix van donar la benvinguda a l'influx d'humans disposats a crear i portar la gerència dels negocis que creaven la demanda de més bacta, permetent i fins i tot apressant els vràtix a fer més del que més gaudien fer. Mentre que els individus vràtix tenen part de la propietat de les dues Zaltin i Xucphra, les lleis imperials van fer que fos necessari llevar-los de qualsevol paper de lideratge i presa de decisions en les companyies. A Zaltin i Xucphra els van donar els monopolis imperials de la producció de bacta, presumiblement a canvi de suborns pagats al Moff local i a l’Emperador. Això ha fet que Thyferra sigui un planeta molt ric i que els humans que hi viuen siguin molt acabalats. Els vràtix, d'altra banda, viuen vides molt modestes en grups tribals a les selves -Va teclejar unes instruccions en el quadern de dades, que van canviar la imatge de la ciutat per la d'un trio d'individus -. Ysanne Isard va ser instal·lada com a Oficial Operatiu Principal i Cap d'Estat de Thyferra en un cop d'estat ocorregut fa aproximadament dues setmanes. S'havien fet preparatius previs, ja que la revolució es va completar abans que el seu Superdestructor Estel·lar, el Lusankya, arribés a l'òrbita. No se sap amb seguretat molt sobre ella..., per exemple, abunden els rumors que ella ha estat una de les amants de l'Emperador, però no hi ha confirmació d'això. Sabem que el seu pare era el director d'Intel·ligència Imperial abans que ella, però ella li va facilitar a l'Emperador evidències que el seu pare anava a unir-se a la Rebel·lió, provocant la caiguda d'ell i l'ascens d'ella per reemplaçar-lo.
Nawara Ven va aixecar la mà.
- Planejava seu pare passar-se amb nosaltres a la Rebel·lió?
Wínter va arronsar les espatlles.
-Si anava a fer-ho, jo no tinc cap coneixement de la seva planejada deserció. No hi ha dubte que la seva filla era prou ambiciosa com per haver fabricat l'evidència en la seva contra, així que és molt perillosa. Va a resultar molt difícil desplaçar-la i probablement caldrà un atac per terra. Pel que sabem, no és una pilot, així que les possibilitats que qualsevol de vostès la vaporitzi en un duel aeri són nul·les.
Wínter va assenyalar a la següent figura.
-Fliry Vorru, d'altra banda, podria ser capaç d'enfrontar-se’ns en una nau. Era un ex-Moff imperial de Corèllia, que l'esquadró va alliberar de Kèssel. Vorru va escapar a Thyferra amb Isard i ara és el ministre de comerç. No està clar quan va ser que Vorru va començar a treballar amb Isard, però no es pot descartar que va fer un tracte amb ella amb prou feines va arribar al planeta Coruscant. Encara que culpem molta de la nostra mala sort en les nostres operacions per prendre Coruscant a què teníem a Zekka Thyne i a altres espies imperials entre nosaltres, és completament possible que en aquest moment Vorru estigués treballant directament per Isard. Segur que era empleat d’ella per quan va ser nomenat coronel en la Policia de Coruscant -va agitar la mà cap al tercer individu, una dona alta i prima que portava curt el seu cabell negre -. Tots hauríem d'estar familiaritzats amb Erisi Dlàrit. Ve d'una família Xucphra i era el talp imperial dins l’Esquadró Murri. El seu veritable valor per l'Imperi era mínim. Com a màxim va ser responsable per la captura d’en Còrran, la mort d’en Bror Jace, i la traïció al Senyor de la Guerra Zsinj del comboi de bacta en Alderaan. Encara que va informar a l'Imperi de les nostres operacions a Coruscant, el fet que Wedge no va permetre cap contacte amb l'exterior fins a l'atac final per destruir els escuts planetaris va significar que no va poder advertir Isard dels nostres plans. A part d'estavellar el seu Caçador de Caps Z-95 contra el droide de construcció que vàrem utilitzar, no hi havia res que ella pogués fer per aturar els nostres plans. El que va fer va ser transmetre els codis que li permetre a Isard prendre el control de la nau d’en Còrran i fer-lo caure.
Mentre Wínter desapassionadament resumia la relació entre Erisi i l'Imperi, Wedge va observar les cares de la seva gent. Erisi havia estat una d'ells, lluitant al seu costat en nombrosos enfrontaments. Li havien disparat i obligat a ejectar de la seva Ala-X, i Tycho havia arriscat la seva vida per rescatar-la. Encara que la seva ajuda a l'Imperi era, com havia indicat Wínter, en realitat insignificant, havia estat suficient per matar a gent que no mereixia morir.
En ell mateix, Wedge va trobar una fúria barrejada amb desil·lusió i una mica d'admiració. Erisi Dlàrit havia passat per diverses situacions molt difícils sense revelar el seu paper. Wedge no havia sabut que era l'espia, fins que va fugir de Coruscant. Hi havia alguns signes, però no tots.
Wedge va notar que Còrran estava mirant en la seva direcció i va esbossar un mig somriure.
-Ella va jugar molt bé al joc.
-Cert, però haurà de jugar molt millor quan hi anem de visita -L'única concessió de Còrran a les emocions que sentia era el deix d'amenaça en la seva veu i en el somriure de llavis fins que va esbossar  -. Com espia era bona, però la pròxima competència és de pilots, i en aquesta sortirà perdent.
Wínter va tornar a canviar la imatge hologràfica.
-Si perd no serà perquè no té l'equip que necessita per guanyar. Hi ha quatre naus de guerra defensant Thyferra: un Superdestructor Estel·lar, dos Destructors Estel·lars Imperials, i un destructor Estel·lar classe Victòria. Lusankya, Avarícia, Virulència, i Corruptor, respectivament.
El Lusankya és la nau que va sortir disparant de Coruscant. No es té informació prèvia d'ella, el que va fer que haguéssim d’elevar la nostra estimació de quantes naus més es van produir a les Drassanes d'Impulsors Kuat i les Drassanes de Fondor. Estranyament, tots dos llocs diuen haver construït la nau insígnia de Vader, l’Executor. Sembla que es van construir dues naus sota el mateix nom, una es va convertir en el Lusankya i es va enterrar a Coruscant... probablement per servir de nau d'escapament per l'Emperador. L'altre Executor, el de Fondor, va ser destruït a Endor -Va fer girar un dit dins de l'holograma, embolicant el trio de naus més petites -. L’Avarícia, el Virulència i el Corruptor no tenen carreres brillants, però les seves tripulacions són competents. Encara estic confeccionant els antecedents dels oficials d'alt rang, però el més perillós d'ells és el capità Ait Convarion, que comanda la nau més petita. Al Corruptor li ha anat molt bé en la Vora Exterior caçant grups pirates, als quals, per bé o per mal, ens assemblem.
Wedge es va posar dret mentre Wínter apagava l’holoprojector.
-Com poden apreciar, estem tractant amb un adversari raonablement formidable i que està ben armat. Una de les coses que hem d'enfrontar-nos és que pot resultar impossible aconseguir els nostres objectius en aquesta operació. De fet, pot ser que desbancar Isard sigui impossible.
Assegut darrere de Gavin, Còrran es va estendre i li va donar un copet al cap de l'home més jove.
-Gavin, aquí és on se suposa que tu has dir-nos que desbancar no és tan difícil i tornar a explicar el conte de sobre com es cacen les feristeles a Tatooine.
Gavin va empal·lidir.
-No vaig sentir que ningú esmentés una trinxera ni un canó, ni rates womp. Com anem a prendre el planeta em sobrepassa.
Wedge va somriure.
-Ens sobrepassa a la majoria de nosaltres. He enviat missatges a alguns individus que podrien ser capaços d'ajudar-nos. El problema és enorme. Primer hem d'eliminar les naus, llavors prendre el món. La clau per atacar les naus és aconseguir que se separin perquè no es puguin donar suport mútuament. Podem fer això forçant Isard a utilitzar-les per cobrir els combois de bacta, però per destruir-les necessitarem armes, i moltes.
Riv Shiel, l'home-llop shistavanià, va corbar els llavis en un grunyit.
-Sona com si necessitéssim la flota Katana.
-Això seria bo -la llegendària flota fantasma de naus de guerra que se suposava donava salts per l'hiperespai, només esperant que algú vingués a reclamar-la. Wedge va arrufar les celles -. També podem esperar que el Projecte Vol d'Expansió finalment doni fruit, i vinguin un munt de Cavallers Jedi no-humans des de fora de la galàxia per ajudar-nos, però no crec que sigui probable.
Gavin va aixecar la mà.
- Com aquella nau d’Alderaan carregada amb totes les seves armes quan es va desmilitaritzar? No puc recordar el nom, però se suposava que aniria per l'espai i tornaria si calia. Potser la Princesa Leia pugui invocar-la o alguna cosa així.
Wínter va agitar el cap.
-Estàs pensant en l'Altra Oportunitat. Encara que no és tan llegendària com la flota Katana, o la missió de Jorus C'baoth a una altra galàxia, la nau va existir realment, no és la solució al nostre problema. En realitat l'Altra Oportunitat va ser recuperada per simpatitzants rebels abans dels desastres de Derra IV i Hoth. Les armes recuperades eren totes de l'època de les Guerres Clòniques i apropiades per a l'ús de la infanteria. Van ser útils per omplir el buit ocasionat per la pèrdua del comboi a Derra IV.
Les espatlles d’en Gavin es van encorbar.
-Oh, mai em vaig assabentar.
-No hi ha raó per la qual te n’haguessis, Gavin -va dir somrient Wínter -. A part dels individus que van trobar la nau, uns pocs contrabandistes que van ajudar a transportar la mercaderia, i autoritats de la Rebel·lió, ningú ho sap. L'Imperi consagrava recursos per intentar trobar-la i prendre-la, desviant-se de la seva persecució contra nosaltres.
-Gent, trobar una nau miraculosa no és la nostra única esperança -Wedge va alçar una mà -. Una de les coses que ha fet Wínter per la Rebel·lió és localitzar antics dipòsits de subministraments imperials. La majoria d'ells han estat buidats completament, però no tot ha estat tingut en compte. Anem a tornar a alguns d'aquests llocs a veure què podem trobar. De fet, tenim una missió que partirà demà. Mírax els portarà a Còrran i a tu Gavin, a Tatooine. Un dels arsenals amagats que vam trobar fa un parell d'anys va ser saquejat pel pare de Biggs Darklighter.
Gavin va arquejar una cella.
- L'oncle Huff?
-El mateix. En aquell moment va dir que va utilitzar una part de l'arsenal per armar la seva pròpia força de seguretat i va vendre la resta. Però no m'ho crec ni per un moment. No hi ha manera que ho hagi venut tot -va dir somrient Wedge -. Així que tornaràs a casa, Gavin, i convenceràs al teu oncle que comparteixi les seves riqueses amb nosaltres.
-No sé si m’escoltarà.
-Aquesta és la raó per la qual també enviem a Còrran. El teu oncle té secrets que ocultar, i espero que Còrran pugui desentranyar-los. Això serà d'ajuda.
El rostre de Gavin es va congelar per un moment, llavors va començar a somriure.
-Puc donar suport això. S'ho mereix per fer-me seure sempre a la taula dels nens durant les reunions familiars.
-Gavin, feia això perquè eres un nen. Un de gran, però seguies sent un nen -va dir Còrran regirant el cabell ros d’en Gavin, llavors va mirar a Wedge -. Mentre nosaltres anem en aquest món abandonat per l'aigua, què farà la resta de l'esquadró?
-Ens estarem mudant a la nostra nova llar -Wedge va aixecar les mans per calmar el sobtat murmuri de veus -. Aquesta mudança és una operació encoberta, així que prendrem moltes precaucions per arribar-hi. No hi ha possibilitat de mantenir la localització en secret als nostres enemics per sempre, però volem tenir tant de temps com puguem aconseguir abans que això passi. Empaqueteu les vostres coses i prepareu-vos per posar-se en moviment. La Guerra del Bacta està per començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada