divendres, 1 de novembre del 2013

La Trampa de Krytos (XXX)

Anterior



30

Kírtan Loor hagués estat tremolant de fúria, però la letargia de la desesperació tenia una prioritat més alta. Sabia que tenia els dies comptats, i no hagués fet apostes als dos dígits fins i tot si li donessin les grans oportunitats. Suposava lliurement que l'única raó per la qual encara vivia era que Ysanne Isard gaudia de la idea que s’encongís de por, tement-la cada nou dia.
Tot i que s’enfrontava a una mort segura a les seves mans, Loor havia d’admirar com se les havia enginyat Isard per atrapar-lo a ell, al Senyor de la Guerra Zsinj i a la Nova República en un únic i simple joc de maniobres. L’Esquadró Murri també hagués caigut en el parany de no ser que la seva operació es va endarrerir... i si jo no hagués estat jugant el meu joc.
Dins de les 24 hores de l'emboscada a Alderaan, Zsinj havia enviat un missatge a Coruscant usant el que quedava del sistema d’Holored Imperial, indicant que ell i la seva gent havien atacat el comboi de bacta perquè, segons les seves fonts, el bacta estava contaminat i hagués exacerbat el problema del virus Krytos. També deia que l’Esquadró Murri havia estat present, havia indicat que coneixia que el bacta estava contaminat, i tenia totes les intencions distribuir-lo a Coruscant per "desfer-se de la xeno-púrria" que havia deixat l'Imperi. Ell no havia tingut més opcions que destruir el comboi i l'Esquadró Murri, llavors li va suplicar al poble que enderroqués al govern de la Nova República i s'agrupés sota el seu estendard.
L'únic problema amb el missatge, que va ser transmès a tot el planeta, va ser que el va seguir un informe d'unes sis hores sobre l'atac al comboi. Aquest informe de l'atac havia estat preparat pel govern i incloïa imatges hologràfiques creades per i amb comentaris de l’Esquadró Murri. Es provava que la declaració de Zsinj que havia destruït a la unitat era
falsa, i ajudava a fer que la resta semblés igualment dubtós.
Loor va agitar el cap. Clarament Ysanne Isard li havia filtrat a Zsinj informació sobre el
comboi. Clarament el seu informe que anava a enviar el seu propi Esquadró Murri per eliminar el comboi havia arribat massa tard perquè ella l'hi fes arribar a Zsinj. Loor només li havia donat 16 hores d'avís del que estava fent, però el moment del missatge de Zsinj a
Coruscant suggeria que li havia pres molt més d'un dia a arribar a Alderaan des d'on fóra que hagués estat el Puny de Ferro.
Tot això significava que el missatge que havia estat enviat a Loor i el va advertir de la
missió de l’esquadró, d'alguna manera també li havia arribat a Isard. Ella havia actuat fonamentada en aquest missatge original, llavors va rebre el missatge de Loor més tard. L'aparició del seu Esquadró Murri significava que Zsinj no esperava que aparegués cap unitat genuïna... només va atacar i els va destruir a tots. L’Esquadró Murri l'havia avergonyit en el passat, i aquesta era la seva oportunitat de tornar el favor, el que creia haver fet de veritat. La història del bacta contaminat era clarament una idea posterior per apaivagar en aquells als que podria no agradar-li que destruís tant bacta.
La pèrdua del bacta havia donat un fort cop a les esperances de la gent de Coruscant.
Combinat amb això estava l'informe d'una oficina de comptes governamentals que indicava que hi havia menys ryll disponible del que es pensava. Diversos membres del Consell Provisional van suggerir que havia estat robat, però els estadistes mostraven que l'escassetat era en realitat una observació errònia d'una bona distribució. L'observació prèvia, que se suposava que anava a durar per a dos mesos, havia baixat a set setmanes pel fet que se li estava fent arribar més bacta a més gent.
A Loor li va semblar divertit que el govern seguís lluitant contra el fantasma de l'emperador, era per l'Imperi que tothom estava buscant la veritat darrere de les declaracions del govern. El fet que la República podria estar dient-li als seus ciutadans tot el que hi havia per dir no impedia que la gent pensés que hi havia alguna cosa més en la història. Ensenyar a confiar és un procés llarg, aprendre és un fins i tot més llarg.
I Ysanne Isard ha descobert, de sobte, que ja no pot confiar en mi.
Si ell no hagués fet res i simplement li hagués passat el missatge quan el va rebre, el seu pla hagués desacreditat a Zsinj, resultant en la pèrdua del bacta, i causant la destrucció de l’Esquadró Murri. Encara que ella no tenia proves que ell tenia intencions de robar el bacta i usar-lo per al seu propi benefici, sabia que ella no necessitava proves per condemnar-lo. Sabia que ell era prou intel·ligent per veure com de poderós que podria haver-lo fet el bacta. Si hagués tingut èxit hauria reunit suficient poder per començar a jugar al mateix nivell que ella. Ara ell només era un fracàs.
I els fracassos, per a ella, no valien res. El descartaria mentre no sorgís un ús òptim per a ell. Això significa que he de trobar alguna cosa que fer amb mi mateix abans que ella.
Loor es va permetre riure i va bandejar una mica de la seva por. Havia de fer plans, grans plans.
Plans per al futur i plans per fer-me arribar al futur.


Gavin Darklighter es va aclarir la gola i va colpejar suaument el marc de la porta de l’oficina del Comandant Antilles.
-Disculpi, senyor.
Wedge va aixecar la vista de l'escriptori, es veia una mica demacrat i tenia els ulls lleganyosos.
- Què puc fer per tu, Gavin?
-M'agradaria parlar amb vostè. En privat, senyor.
Wedge es va redreçar en el seu seient, llavors va assentir i li va fer senyals que s'assegués davant de l’escriptori. En tocar un parell de tecles van desaparèixer les llistes hologràfiques de nombres que penjaven en l'aire davant de la plataforma hologràfica d’en Wedge. A Gavin li va semblar que eren informes d'intendència, però no podia estar-ne segur, ja que els estava llegint pel revers de l'holograma.
- Què passa, Gavin?
Com començar? Gavin va seure i es va mirar les mans.
-Ah, senyor, nosaltres, és a dir l'esquadró, hem estat discutint la situació d’Alderaan. Va ser bastant dolent. Vull dir, aquells de nosaltres en el grup Dos ho vam veure una segona vegada quan vam anar a recollir els pilots de TIE, i la destrucció semblava fins i tot pitjor del que ens pensàvem.
Wedge va assentir i es va fregar els ulls.
-Ja ho sé. Jo vaig ajudar a editar i narrar l'informe del govern sobre l'emboscada. El Puny de Ferro del Senyor de la Guerra Zsinj va fer un treball de primera classe al destrossar el comboi d’una punta a l'altra.
Gavin va arrufar les celles.
-Quan vaig parlar amb els altres, van dir que has estat molt callat sobre tot... sobre
la mort de Mírax i tot això. Vull dir, és clar que jo no la coneixia tan bé com tu. La vaig conèixer en el viatge a Coruscant quan vam venir en secret, i em va semblar una gran noia. No romànticament, saps... no que hi hagués una cosa dolenta amb ella, però fins i tot jo podia veure que estava interessada en Còrran. De qualsevol manera, recordo quan vas venir a parlar amb mi sobre Lujayne Forge quan els imperials la van matar, i el molt que em va ajudar i vaig pensar...
- Vas pensar que podries ajudar-me a desfogar el meu dolor?
-Bé, aquí no tens els teus millors amics. El Capità Celchu està pres, la Princesa Leia se n'ha anat fora de vista, i tu i Mírax eren amics tan íntims que...
Wedge va somriure i va deixar escapar un sospir, llavors es va recolzar a la cadira.
-Ho agraeixo molt, Gavin, més del que t'imagines. Suposo que en el cas de Mírax segueixo en xoc. No hi havia rastre d'ella ni de la Rajada Púlsar, així que una part de mi vol creure que va tenir un error d’astronavegació i va saltar a algun altre lloc, i ni tan sols hi era.
-Crec que a tots ens agradaria creure-ho, senyor.
-I tant que és ridícul, però saps, això és part de la raó per la qual no estic llest per deixar-la anar -Wedge va arrufar les celles -. Sembla que tots els que conec, tots els amics que he fet, estan sent aniquilats per l'Imperi o per algun dels seus petits fills malignes. En lluitar contra les Estrelles de la Mort... bo, morir allà tenia cert significat. Però en el comboi, només estaven portant bacta a un món malalt. Encara que els seus morts han catalitzat al Consell Provisional perquè prengui una decisió sobre el Senyor de la Guerra Zsinj, els seus sacrificis van ser un rebuig, i suposo que estic cansat d'aquest tipus de deixalles.
Gavin va alçar la mirada.
- Anirem rere Zsinj?
Wedge va tocar el quadern de dades.
-Estava revisant la informació sobre els subministraments que tenim disponibles per anar contra ell. No conec molts detalls, i no podria dir-t'ho si ho fes, però aquest atac al comboi ha convertit Zsinj en un gran blanc. L'Almirall Ackbar vol aquestes dades bastant ràpides, així que realment hauria de seguir treballant.
-Si tu ho dius, senyor.
Wedge es va inclinar cap endavant sobre les espatlles.
-Mira Gavin, agraeixo que hagis vingut a parlar amb mi sobre Mírax. No crec que estigui preparat per arribar fins al final en aquest moment, però ho estic suportant. Fa mal, però ho estic suportant.
Gavin va assentir.
-Sí senyor, -amagar-se rere d'una muralla només retarda les coses.- Si en algun moment decideixes que vols parlar amb algú...
-Seràs la primera persona a qui truqui -Wedge va somriure i li va fer una ràpida salutació a Gavin -. Ves a descansar... i això també va per a la resta de l'esquadró. Si anirem rere Zsinj, vull que estiguem preparats per posar-nos en moviment tan ràpid com sigui possible.

Borsk Fey'lya es va posar dret darrere del seu escriptori i es va aplanar el pelatge crema al voltant de la cara.
-Si us plau passa, Asyr Sei'lar. Em sento honrat que el nou as de l’Esquadró Murri tingui temps per visitar-me.
La bothana de pelatge negre i blanc es va inclinar respectuosament, llavors es va aturar atenta mentre la porta es tancava a la seva esquena.
-Em sento honrada que un membre del Consell Provisional s'hagi fixat en mi.
- Fixar-se en tu? Estimada, és impossible no fixar-se en tu. A més de la teva actuació en l’esquadró, vas estar positivament impactant a la festa d’en Dan'kre l'altra nit. Si us plau, pren seient. No calen les formalitats, oi?
Fey'lya va seguir dret fins que ella es va haver assegut. Ella es movia amb una facilitat i gràcia que ell recordava haver posseït en la seva joventut. Encara que no havia passat tant del pic del seu estat físic, ja podia veure que havia perdut des que va tenir l'edat d'ella.
Borsk Fey'lya també comprenia que de tornar a tenir la seva edat, l’estaria festejant. La
trobava bastant atractiva, reconeixent lliurement que les marques blanques del seu pelatge li donaven un aspecte perillós. El foc dels seus ulls violetes també amenaçaven de seduir-lo, però amb la maduresa, al contrari dels humans, s'havia allunyat de la vanitat personal. On un home prendria l'edat del seu amant com a prova que seguia sent viril, per Fey'lya això provaria que ja no s'enfocava en el que era realment important en la vida.
La recerca de poder.
-Asyr, desitjo comunicar-te les felicitacions i adulació del poble de Bothawui. Estàs ben
encaminada per prendre el teu lloc en les constel·lacions d'herois Bothans com els Màrtirs i fins i tot el teu predecessor en l’Esquadró Murri, Peshk Vri'syk. Vas alliberar Coruscant i ara voles per a l’esquadró de caces més famós de la Nova República. Els teus pares estan molt orgullosos de tu, i els altres pares bothans virtualment no tenen reserves quan arriba l'hora d’escollir-te com model a seguir per als seus fills.
-Gràcies, Conseller -Asyr va parpellejar els seus ulls violetes -. Hauria pensat que els pares podrien trobar millors models que jo per què seguissin els seus fills.
-Potser, però no hauries de preocupar-te per la teva relació amb l'humà, Galen -Fey'Lya va dir intencionalment malament el nom del seu amant i va ser recompensat per una espurna de fúria que va agitar el pelatge del coll i cap d'ella -. La xenofília no ens és desconeguda, i els teus coquetejos li afegeixen un toc de romanç a la teva imatge. El teu Galen sembla molt capaç de manipular-se en una gran varietat de situacions... com per exemple la forma que va neutralitzar el problema dels Kre'fey.
A més, vostès són bastant discrets... en realitat, admirablement discrets.
-El seu nom és Gavin, Gavin Darklighter. El seu cosí va ser un d'aquells que van morir
destruint la primera Estrella de la Mort.
-I els nostres Màrtirs van morir per permetre que l'Aliança destruís la segona Estrella de la Mort. És apropiat que els hereus de dues tradicions heroiques es trobin còmodes junts -Fey'Lya va aixecar una mà per calmar-la -. Si us plau disculpa si et molesta aquesta menció a les teves relacions personals. No pretenia incomodar-te de cap manera. Comprenc perfectament el tipus de vincle que es pot formar entre persones que suporten juntes l'adversitat. Encara que hi ha altres que no accepten tan fàcilment el que veuen com a diferent.
-Gràcies, conseller -va dir Asyr frunzint profundament les celles -Aquí hi ha alguns membres de la comunitat Bothana que són positivament imperials en les seves actituds xenòfobes.
-Això no és res de bo. Si m'ho permets, potser jo pugui ajudar-te amb aquest problema. Tinc abundants oportunitats per parlar amb diversos grups, de bothans i d'altres, aquí i a Bothawui. No és bo per a ningú que siguis perseguida per coses que en realitat estan més enllà de teu control. Una vegada vaig ser jove. Sé com de calenta que pot ser la sang apassionada. Utilitzaré la meva influència per fer canviar les seves actituds.
-Això seria molt amable.
-M'alegra poder ser-te útil -va dir somrient Fey'lya -. De fet, tenia l'esperança de ser-te útil quan et vaig convidar aquí, però aquest no va ser l'assumpte que tenia en ment.
Asyr li va tornar la mirada sense parpellejar.
- Sí senyor?
-Segons recordo, tu vas prendre part en la missió a Alderaan, oi?
-Sí. Vaig volar com a companya d'ala del Comandant Antilles. Em vaig poder anotar aquestes morts perquè ell es va quedar enrere i em va cobrir.
-Ja veig -Fey'Lya va ajuntar les mans, de dit a dit per primera vegada -. El moment de la seva arribada al sistema Alderaan s'ha tornat un punt d'interès per a aquells individus de ment conspirativa dins i fora del govern. Van arribar tard i el comboi va resultar destruït.
La bothana més jove va aclucar els ulls.
-Si haguéssim arribat a temps, hauríem resultat destruïts, igual que el comboi.
-Molt cert, molt cert, i és bo que arribessin tard. De qualsevol manera, comprens que
l'anàlisi de les mostres del bacta congelat que van ser portades a Coruscant mostra que el bacta estava contaminat i arruïnat... coincidint amb el que al·lega el Senyor de la Guerra Zsinj.
-Disculpi, senyor, però aquestes mostres van ser sotmeses a explosions, ebullició instantània, i bombardeig de runes espacials. Que resultin estar contaminades i inútils no és una sorpresa.
-En circumstàncies normals estaria d'acord amb tu.
- I què és inusual sobre les circumstàncies?
Fey'lya li va oferir un somriure indulgent.
-Clarament el cronograma del comboi es va filtrar fins el Senyor de la Guerra Zsinj. Atès que la facció Xucphra de Thyferra ha trobat adequat enviar bacta a la Nova República, és segur suposar que va ser Zaltin, la facció rival, la qual va informar a Zsinj de l'embarcament. De totes maneres, no podem descartar la possibilitat que alguns membres d'aquest govern hagin sabotejat l'intent de portar bacta a Coruscant.
-No pot parlar de debò. Això faria que Mon Mothma o altres quedessin com monstres que han caigut a un nivell tan baix com el d’Ysanne Isard.
-És clar que no crec que aquest sigui el cas, però el problema és que hi ha altres que ho creuen possible. Em temo que tu pots veure't implicada en tot això per formar part de l'Esquadró Murri -Va recolzar les mans sobre l'escriptori i es va inclinar cap endavant -. M'agradaria aïllar-te de qualsevol possible desastre que s'acosti.
- Desastre?
-L’Esquadró Murri serà enviat amb la força d'operacions que es farà servir per castigar el Senyor de la Guerra Zsinj. Bé podria passar que aquest incident d’Alderaan signifiqui que certs oficials superiors de l'exèrcit vegin a l'Esquadró Murri com un problema. Utilitzar-lo en una acció que destrueixi l'esquadró eliminaria el problema. Per descomptat que no estic dient que això vagi a succeir, però podria i m'agradaria tenir una seguretat per impedir que arribi a passar.
Asyr va aixecar el cap.
- Quin tipus de seguretat?
Fey'lya la va assenyalar amb les mans obertes.
-M'agradaria que preparis un informe en què s'indiqui que la demora en l'arribada de l’Esquadró Murri va ser producte d'un error humà.
-Un informe així es podria utilitzar per reforçar la teoria de conspiració.
-Si fos a utilitzar-ho d'aquesta manera, sí, podria, però jo mai ho faria això.
- No? -Asyr va aixecar una cella -. Vostè coneix el refrany Bothan que diu: "Mai vol dir que encara no s'ha presentat l'oportunitat correcta".
-Llavors he d’esmenar la meva declaració... mai ho faria servir excepte si considero necessari dominar els excessos humans. Tu els coneixes, i el virus Krytos és només un exemple, que la capacitat per la crueltat de la humanitat contra els seus és infinita. Els membres humans de l'Aliança no s'han tornat contra nosaltres ni contra l'Esquadró Murri, però això no vol dir que mai ho vagin a fer -Fey'Lya va donar un copet a l'escriptori amb una urpa -. Tu ets bothana. Vas néixer amb obligacions i responsabilitats. Escriure’n aquest informe és una.
Asyr va assentir.
-Comprenc, senyor.
-Molt bé. Vull aquest informe en 72 hores. No em fallis.
-No senyor -Asyr es va aixecar del seu seient i va inclinar el cap cap a ell -. Comprenc el preu del fracàs, senyor, i no tinc intenció de contraure aquest deute.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada