dimecres, 22 de gener del 2014

El Ressorgiment de la Força Obscura (II)

Anterior



2

-Em sap greu, Luke -va dir pel comunicador la veu d’en Wedge Antilles, puntuada per ocasionals espurnejos d'estàtica -. He tocat tots els ressorts, possibles i impossibles, i no hi ha manera. Algun peix gros ha donat ordres que les naus de defensa sluissi tenen absoluta prioritat pel que fa a reparacions. Fins que localitzi en aquest tipus i li sol·liciti un permís especial, ningú tocarà el teu caça.
En Luke Skywalker va fer una ganyota i va sentir que quatre hores de frustració s'amuntegaven en la seva gola. Quatre precioses hores dilapidades, sense cap resultat, mentre a Coruscant s'estava jugant el futur de la Nova República.
- Has esbrinat el nom d'aquest individu? -Va preguntar.
-Ni tan sols això, ho segueixo intentant, però aquest lloc ha embogit.
-Un atac imperial a gran escala et produiria el mateix efecte -va sospirar en Luke.
Comprenia les prioritats dels sluissi, però no anava a rendir-se. Sis dies de vol el separaven de Coruscant, i cada hora de retard significava una hora més d'avantatge perquè les forces polítiques oposades a l'almirall Ackbar consolidessin les seves posicions.
-Segueix intentant-ho, d'acord? He de fotre el camp d'aquí.
-És clar. Escolta, sé que estàs preocupat pel que passa a Coruscant, però ni un Jedi pot fer miracles.
-Ja ho sé -va concedir en Luke a contracor. Han anava de camí. Leia ja havia arribat... -. És que detesto estar assegut aquí sense fer res.
-Jo també. -En Wedge va baixar la veu una mica -. Encara et queda una opció, no ho oblidis.
-No ho faré -va prometre en Luke.
Es tractava d'una opció que havia estat temptat de proposar al seu amic, però en Luke ja no era oficialment un militar de la Nova República, i com les forces de la Nova República destacades en els arsenals encara estaven en estat de màxima alerta, en Wedge podia enfrontar-se a un consell de guerra per lliurar el seu caça X a un civil. El conseller Borsk Fey'lya i la seva facció anti-Ackbar potser no voldrien infligir un càstig exemplar a algú d'estar per casa, com un comandant d’esquadró. Però potser sí.
En Wedge ho sabia millor que en Luke, per descomptat, la qual cosa augmentava la generositat de l'oferta.
-T'ho agraeixo -va dir en Luke -, però a menys que la situació sigui desesperada, serà millor esperar que reparin la meva nau.
-Molt bé. Com està el general Calrissian?
-Més o menys com el meu caça -va dir amb sequedat en Luke -. Tots els metges humans i androides estan ocupats a curar ferides ocasionades per la batalla. Extreure fragments de metall i vidre d'algú que no sagna està al final de la llista de prioritats.
-Suposo que estarà molt content.
-L’he vist més feliç. Donaré un altre toc als metges. Per què no tornes a sondejar als buròcrates sluissi? És possible que entre els dos exercim suficient pressió.
En Wedge va llançar una rialleta.
-Molt bé. Et trucaré després.
La comunicació es va tallar, amb un altre cruixit d'estàtica.
-I bona sort -va afegir en Luke en veu baixa.
Es va aixecar de la cabina pública i va creuar la zona de recepció en direcció al pavelló clínic. Si la resta dels equipaments sluissi havien patit tants danys com el seu sistema intern de comunicacions, passaria molt de temps abans que algú tingués una estona lliure per col·locar un parell d’inductors d’hiperpropulsió nous en el caça-X d'un civil.
De tota manera, la situació no era tan dolenta, va decidir, mentre s'obria pas amb cautela entre les multituds que semblaven córrer en totes direccions alhora. Hi havia diverses naus de la Nova República, els tècnics de manteniment serien més propensos que els sluissi a saltar-se les normes per un antic oficial com Luke. I si les coses empitjoraven, intentaria cridar a Coruscant, per si la Mon Mothma podia intervenir.
La part negativa d'aquella possibilitat consistia en què una trucada de socors podia ser interpretada com un símptoma de flaquesa, i demostrar flaquesa davant el conseller Fey'lya no era el més adequat en aquests moments.
Si més no, això creia ell. D'altra banda, demostrar que podia acudir a la cúpula de la Nova República i rebre ajuda immediata, també podia interpretar-se com un senyal de força i influència.
En Luke va moure el cap, frustrat. Suposava que havia de ser útil per a un Jedi veure les dues cares d'un problema, però les maquinacions polítiques li semblaven encara més tèrboles del que eren. Era un dels molts motius pels que sempre havia procurat deixar la política a la Leia.
Només esperava que la seva germana estigués a l'altura d'aquest repte concret.
L'ala mèdica estava tan atapeïda com la resta de la immensa estació espacial d’Sluis Van, però almenys un elevat percentatge d'habitants estaven asseguts o estirats, en lloc de formiguejar per tot arreu. Va avançar entre cadires i lliteres, fins arribar a la sala reconvertida en zona d'espera per a pacients de baixa prioritat. En Lando Calrissian, la seva expressió i estat d'ànim oscil·laven entre la impaciència i l'avorriment, estava assegut en un racó. Estrenyia contra el seu pit un dessensibilitzador compacte, mentre amb l'altra mà sostenia una agenda electrònica prestada, que contemplava amb el nas arrufat.
- Males notícies? -Va preguntar en Luke.
-Com tot el que m'ha passat darrerament -va dir en Lando, i va tirar l'agenda a la cadira buida que havia al costat del llit -. El preu del hfredio s'ha ensorrat de nou a la borsa. Si no puja una mica abans de dos mesos, perdré uns quants centenars de milers.
-Caram. És el principal producte del complex de Ciutat Nòmada, oi?
-Un dels diversos productes principals, si. –En Lando va fer una ganyota -. Ens hem diversificat tant que, en circumstàncies normals, no ens perjudicaria molt. El problema és que m'havia dedicat a emmagatzemar el producte, confiant que pugés el preu, i ha passat tot el contrari.
En Luke va reprimir un somriure. Molt típic d’en Lando. Per respectable i complidor de la llei que s'hagués tornat, no menyspreava lliurar-se a petites manipulacions.
-Bé, si et serveix de consol, porto bones notícies per a tu. Com totes les naus que els imperials van intentar robar pertanyien a la Nova República, no serà necessari passar pels tràmits burocràtics sluissi per recuperar els teus talps. Serà qüestió de remetre la petició pertinent al comandant militar de la República i treure'ls d'aquí.
En Lando va desarrufar les celles.
-Això és fantàstic, Luke. T'ho agraeixo de debò. No tens ni idea del que vaig haver de fer per apoderar-me d'aquests talps. Trobar substituts em causaria tremends problemes.
En Luke va rebutjar el seu agraïment amb un gest.
-Donades les circumstàncies, era el mínim que podia fer. Aniré a les oficines a veure si accelero els tràmits. Has acabat amb aquesta agenda?
-Sí, emporta-te-la. Alguna novetat respecte al teu caça?
-No. –En Luke va agafar l'agenda -. Segueixen dient que trigaran unes quantes hores a...
Va captar el brusc canvi en l'estat d'ànim d’en Lando un segon abans que la mà del seu amic li s'aferrés el braç.
- Què passa? -Va preguntar en Luke.
En Lando  mirava a l'infinit, amb el front arrugat de concentració, i ensumava l'aire.
- On estaves fa un moment? -Va preguntar.
-Vaig travessar la zona de recepció en direcció als comunicadors públics.
En Luke es va adonar que no només ensumava l'aire, sinó també la seva màniga.
- Per què?
En Lando  va deixar anar el braç d’en Luke.
-Tabac carababba -va dir lentament -, barrejat amb alguna espècia armudu. No sentia l’olor des de... -Va mirar en Luke, cada vegada més tens -. És en Niles Ferrier. Per força.
- Qui és Niles Ferrier? -Va preguntar en Luke, notant que el seu cor s'accelerava. La inquietud d’en Lando era contagiosa.
-Un humà, gran i corpulent. Cabell fosc, potser barba, encara que va a temporades. Potser fumi purs llargs i estrets. No, clar que fuma. El fum s’enganxa a la seva roba. Recordes si l’has vist?
-Espera.
En Luke va tancar els ulls i va emprar la Força. Invocar records propers era una de les habilitats Jedi que Yoda li havia ensenyat. Les imatges van desfilar cap a enrere en el temps. La seva caminada cap a l’ala mèdica, la seva conversa amb Wedge, la cerca d'un comunicador públic...
I el va localitzar. Tal com Lando l’havia descrit. Creuant-se a uns tres metres de distància.
-Ja el tinc -va dir en Luke, i va congelar la imatge en la seva memòria.
- On es dirigeix?
-Hmmm...
En Luke va reproduir els records. L'home va entrar en el seu camp de visió i va sortir al cap d'un minut, fins a desaparèixer del tot quan en Luke va trobar el comunicador lliure que buscava.
-Fa la impressió que ell i un parell de tipus més s'encaminen cap al Passadís Sis.
En Lando  havia teclejat un esquema de l'estació a l'agenda.
-Passadís Sis... Maleïda sigui!
Es va aixecar, deixant caure l'agenda i el dessensibilitzador a la cadira.
-Anem, cal anar a fer una ullada.
- On? -Va preguntar en Luke. Va haver de donar una gambada per seguir al Lando, que s'obria pas a corre-cuita entre els pacients que esperaven a la porta -. Qui és Niles Ferrier?
-Un dels millors lladres de naus de la galàxia -va contestar en Lando -. I el Passadís Sis condueix a una de les zones ocupades pels equips de reparació. Serà millor que hi arribem abans que pispi un bombarder corellià i foti el camp.
Van travessar la zona de recepció i van passar sota l'arcada que portava el rètol «Passadís Sis», escrit en els delicats carioglifs sluissi i en els caràcters bàsics, més toscos. Davant la sorpresa d’en Luke, aquest va comprovar que gairebé no hi havia gent. Després de recórrer cent metres del passadís, es van trobar sols.
-Vas dir que era una zona de reparacions, oi? -Va preguntar, mentre projectava els seus sentits Jedi.
Els llums i les maquinàries de les oficines i tallers que els envoltaven semblaven funcionar bé, i va captar diversos androides absorts en les seves tasques. D'altra banda, el lloc semblava desert.
-Sí -va contestar en Lando -. L'esquema informava que s'utilitzen els Passadissos Cinc i tres, però l'abundant trànsit exigeix ​​que aquest també s'usi. No portaràs un desintegrador de més?
En Luke va negar amb el cap.
-Ja no porto desintegrador. Creus que hauríem de cridar a Seguretat?
-Si volem esbrinar què es porta entre mans en Ferrier, no. A hores d'ara, ja haurà intervingut l'ordinador de l'estació i el sistema de comunicacions.
-Va mirar per la porta oberta d'una oficina mentre passaven per davant -. Això és obra d’en Ferrier, no hi ha dubte. Un dels seus trucs preferits és enviar ordres falses perquè tothom rebutgi la zona que li interessa...
-Calla -va interrompre en Luke. En la vora de la seva ment... -. Crec que els he localitzat. Sis humans i dos alienígenes, a uns dos-cents metres davant nostre.
- Quina mena d'alienígenes?
-No ho sé. No m'he trobat mai amb cap d'aquestes espècies.
-Bé, vés amb compte. En Ferrier sol contractar alienígenes pels seus músculs. Anem.
-Potser hauries de quedar-te aquí -va suggerir en Luke, mentre treia l'espasa de llum del seu cinturó -. No sé fins a quin punt podré protegir-te, si decideixen oposar resistència.
-M’arriscaré. En Ferrier em coneix, potser pugui evitar que arribem a les mans. A més, se m'ha acudit una idea.
Es trobaven a menys de vint metres del primer humà, quan en Luke va captar un canvi en l'estat d'ànim del grup.
-Ens han localitzat -va murmurar al Lando -. Vols provar a parlar amb ells?
-No sé -va contestar en Lando, que va estirar el coll per escodrinyar el passadís, en aparença desert -. Potser necessitem apropar-nos una mica més...
Es va produir un llevíssim moviment en una de les portes, i una brusca oscil·lació de la Força.
- Ajup-te! -Va bordar en Luke, mentre encenia l'espasa de llum. El brillant full blanc verdós va aparèixer amb un xiuxiueig... I es va moure gairebé per voluntat pròpia per aturar el raig desintegrador disparat contra ells -. Posa't darrere meu! –Li va ordenar en Luke, quan un segon llamp va solcar l'aire.
Les seves mans, guiades per la Força, van dirigir l'espasa cap a la nova amenaça. Un tercer llamp va rebotar en l'espasa, seguit d'un quart. Un segon desintegrador va obrir foc des d'una altra porta, afegint la seva veu al primer.
En Luke no va retrocedir. Va notar que la Força fluïa en el seu interior i es projectava pels braços cap a l'exterior, provocant un estrany efecte visual, com un túnel, que concentrava la ment en l'atac i es feia fosc tota la resta. En Lando, mig ajupit darrere d'ell, no era més que una sensació borrosa al fons de la seva ment, els altres homes d’en Ferrier encara resultaven més difusos. Va estrènyer les dents, va deixar que la Força es fes càrrec de la seva defensa i va explorar amb la vista el passadís, atent a qualsevol nova amenaça.
Mirava directament a l'estranya ombra, quan aquesta es va esqueixar de la paret i va avançar.
Per un moment no va creure en el que estava veient. L'ombra no tenia textura o detalls, era una forma lleugerament fluida, d'una negror gairebé total. Però era real..., i es movia cap a ell.
- Lando! -Va cridar, fent-se sentir per sobre dels trets -. A cinc metres de distància, quaranta graus a l'esquerra. Alguna idea? Va sentir un xiuxiueig a la seva esquena.
-Mai havia vist res semblant. Retrocedim?
En Luke, amb un esforç, va traslladar la seva concentració a l'ombra que s'acostava. Va captar alguna cosa, una de les intel·ligències alienígenes que havia sentit abans. La qual cosa implicava que pertanyia al grup d’en Ferrier.
-No t’apartis de mi -va dir al Lando.
Havia de ser perillós, però fugir amb la cua entre cames no serviria de res. Es va encaminar lentament cap l'ombra.
L’alienígena es va aturar, clarament sorprès que una presa en potència avancés en lloc d'escapar. En Luke va aprofitar la momentània vacil·lació per desviar-se una mica cap a la paret del passadís que tenia a la seva esquerra. El primer desintegrador, els raigs començaven a passar prop de l'ombra mòbil, seguint els moviments d’en Luke, va parar de sobte. La forma de l'ombra va oscil·lar. En Luke va tenir la impressió que mirava cap enrere. Va seguir movent-se cap a l'esquerra, atraient el foc del segon desintegrador cap a l'ombra. Va emmudir al cap d'escassos segons.
-Bona feina -va murmurar en Lando en la seva oïda -. Permet-me.
Va retrocedir a un pas d’en Luke.
-Ferrier -va cridar -. Sóc Lando Calrissian. Escolta, si vols que el teu company segueixi sencer, serà millor que li ordenis retirar-se. Aquest és Luke Skywalker, cavaller Jedi. El tipus que es va carregar al Darth Vader.
La qual cosa no era estrictament certa, per descomptat, però bastant aproximada. Al cap i a la fi, Luke havia derrotat Vader en el seu últim duel a espasa de llum, encara que no havia arribat a matar-lo.
En qualsevol cas, les implicacions no van passar desapercebudes als homes invisibles apostats al passadís. Va intuir que el dubte i la consternació els envaïen, i encara que va alçar una mica més l'espasa de llum, l'ombra va deixar d'acostar-se.
- Com et dius? -Va cridar algú.
-Lando Calrissian -va repetir en Lando -. Recordeu-vos d'aquella operació barroera a Phraetiss, fa uns deu anys.
-Ja me'n recordo -va dir una veu emmurriada -. Què vols?
-Vull oferir-te un tracte. Surt i parlem.
Es va produir un moment de vacil·lació. Després, l'home corpulent que en Luke recordava va sortir de darrere d'unes caixes amuntegades contra la paret del passadís, amb el pur encara subjecte entre les dents.
-Tots -va insistir en Lando -. Va, Ferrier, fes-los sortir. No pensaràs que poden amagar-se d'un Jedi.
Els ulls d’en Ferrier es van desviar cap al Luke.
-Sempre s'han exagerat els místics poders Jedi -va esbufegar.
No obstant això, els seus llavis es van moure de forma inaudible i, mentre s'acostava a ells, cinc humans i un alienígena insectoide, alt, prim i cobert d'escates verdes, van anar sorgint un per un.
-Això està millor -va dir en Lando, sortint de darrere d’en Luke -. Un verpine, eh? -Va afegir, assenyalant l’alienígena -. He de reconèixer, Ferrier: ets ràpid. Tot just transcorregudes trenta hores des de l'atac imperial, i ja estàs a la feina. I amb un verpine domesticat, de més a més. Has sentit parlar dels verpins, Luke?
En Luke va assentir. L'aparença de l’alienígena no li resultava familiar, però sí el nom.
-Diuen que són uns genis en reparar i remuntar aparells d'alta tecnologia.
-Una reputació guanyada a pols -va confirmar en Lando -. Diuen els rumors que van ser ells els van ajudar a l'almirall Ackbar a dissenyar els caces B. Has canviat d'especialitat, Ferrier, o el verpine va pujar a bord per casualitat?
-Has parlat d'un tracte -va dir amb fredor en Ferrier -. Anem al gra.
-Primer, vull saber si vas participar en l'atac contra Sluis Van -va dir en Lando, amb el mateix to d’en Ferrier -. Si treballes per a l'Imperi, no hi ha tracte.
Un membre de la banda, desintegrador en mà, va respirar profundament, com preparant-se. En Luke li va apuntar amb l'espasa de llum a manera d'advertència, i se li van passar les ganes d’heroïcitats. En Ferrier va llançar un cop d'ull a l'home, i després va mirar al Lando.
-L’Imperi va sol·licitar naus -va grunyir -, naus de guerra, en concret. Paguen una bonificació del vint per cent sobre el preu de mercat per qualsevol cosa que pesi més de cent mil tones i pugui combatre.
En Luke i Lando van intercanviar una ràpida mirada.
-Una sol·licitud molt estranya -va dir en Lando -. Han perdut algun arsenal?
-No ho van dir, i jo no vaig preguntar -va replicar en Ferrier -. Sóc un home de negocis; dono al client el que demana. Voleu fer un tracte, o només parlar?
-Fer un tracte –el va tranquil·litzar en Lando -. Em sembla, Ferrier, que estàs en un bon embolic. T’hem enxampat in fraganti intentant robar una nau militar de la Nova República. També hem demostrat sense cap mena de dubte que Luke pot donar compte de tots vosaltres. En tinc prou donar l’avís a Seguretat perquè tots vosaltres doneu amb els vostres ossos en una colònia penal durant els propers anys.
L'ombra, que seguia immòbil, va fer un pas endavant.
-El Jedi podria sobreviure –li va advertir Ferrier -, però tu no.
-Potser sí, i potser no -va admetre en Lando -. En qualsevol cas, no és el tipus de situació desitjable per a un home de negocis de la teva talla. Bé, aquest és el tracte: si marxeu ara, us deixarem sortir del sistema d’Sluis Van abans de delatar-vos a les autoritats.
-Quanta generositat -es va burlar en Ferrier -. Què vols, en realitat? Una part dels beneficis, o diners?
En Lando  va moure el cap.
-No vull els teus diners. Només vull que foteu el camp d'aquí.
-Les amenaces em disgusten.
-Aleshores, pren-t’ho com una advertència, en record dels vells temps -va dir en Lando, amb veu decidida -. Però pren-t’ho de debò.- Durant un llarg minut, només es va sentir al passadís el llunyà brunzit de les maquinàries. En Luke va adoptar una posició de combat, mentre intentava captar les canviants emocions d’en Ferrier.
-El vostre «tracte» ens costarà un munt de diners -va dir en Ferrier, passant el pur a l'altra comissura de la boca.
-Me n’adono -va admetre en Lando -, i ho lamento, encara que et costi de creure, però la Nova República no es pot permetre el luxe de perdre cap nau en aquest moment. No obstant això, podries provar-ho al sistema Amorris. Les meves darreres notícies són que la banda pirata de Cavrilhu l'utilitzava com a base, i sempre necessiten personal de manteniment amb experiència.
-Va desviar la vista cap l'ombra. I també músculs.
En Ferrier va seguir la seva mirada.
- T’agrada el meu fantasma?
- Fantasma?
En Luke va arrufar les celles.
-Es diuen defel -va explicar en Ferrier -, però crec que «fantasma» els hi quadra molt millor. Els seus cossos absorbeixen tota la llum visible, una mena de mecanisme de supervivència evolucionat.-Va mirar al Luke -. Què opines d'aquest tracte, Jedi, com a defensor de la llei i la justícia?
En Luke esperava la pregunta.
- Heu robat alguna cosa aquí, o només heu intervingut l'ordinador de l'estació?
En Ferrier va torçar els llavis.
-També hem disparat a un parell de bizits que van ficar els nassos on no els importava -va dir amb sarcasme -. Això compte?
-No, ja que van sortir il·lesos. Pel que a mi concerneix, podeu marxar.
-Ets molt amable -va grunyir en Ferrier -. Això és tot?
-Això és tot -va confirmar en Lando -. Ah, també vull el teu codi d'accés.
En Ferrier el va fulminar amb la mirada, però va fer un gest en direcció al verpine que estava darrere d'ell. En silenci, l'alt alienígena verd es va avançar i va tendir al Lando un parell de targetes de dades.
-Gràcies -va dir en Lando -. Molt bé. Us dono una hora per tornar a la vostra nau i sortir del sistema, abans que donem l'alarma. Bon viatge.
-Sí, ho farem -va dir en Ferrier -. Ha estat un plaer tornar-te a veure, Calrissian. Potser la propera vegada pugui fer-te algun favor.
-Prova a Amorris -li va recordar Lando -. Aposto a què tenen, almenys, un parell d'antics patrullers Sienar dels que podrien desprendre’s.
En Ferrier no va contestar. El grup va passar al costat d’en Lando i en Luke sense dir paraula i es va allunyar pel passadís desert, en direcció a la zona de recepció.
- Creus que ha estat una bona idea explicar-li res d’Amorris? -Va murmurar en Luke mentre els seguia amb la mirada -. Potser l'Imperi aconsegueixi un o dos patrullers gràcies en aquest tracte.
- Hauries preferit que s'apoderessin d'un Creuer Estel·lar calamarià? -Va contraatacar en Lando -. Ferrier és molt bo, no li hauria costat molt pispar-ne un, sobretot amb la confusió que regna aquí.-Va bellugar el cap amb expressió pensativa -. Em pregunto què deu passar en l'Imperi. És absurd pagar preus exagerats per naus usades, quan compten amb instal·lacions per fabricar-les.
-Potser tinguin problemes -va suggerir en Luke. Va apagar l'espasa de llum i la va retornar al seu cinturó -. Potser han perdut un Destructor Estel·lar, aconseguit salvar a la tripulació, i necessiten naus per redistribuir-la.
-Suposo que és possible -va admetre en Lando, poc convençut -. Em costa imaginar un accident en què una nau s'avariï sense possibilitat de reparació, però sortint il·lesa la tripulació. Bé, traslladarem la informació a Coruscant, i deixarem que els nois llestos d'Intel·ligència desentranyin el seu significat.
-Si no estan massa ocupats jugant a la política.
Perquè si el grup del conseller Fey'lya també intentava apoderar-se d’Intel·ligència Militar... Va rebutjar la idea. Preocupar-se per la situació no servia de res.
- I ara què fem? Li concedim una hora a Ferrier, i després lliurem aquests codis als sluissi?
-Oh, li concedirem aquesta hora a Ferrier, per descomptat -va dir en Lando, contemplant amb el nas arrufat al grup que s'allunyava -, però els codis són una altra història. Se m'ha acudit que si en Ferrier els utilitzava per apartar els treballadors d'aquesta part de l'estació, no hi ha cap motiu lògic que ens impedeixi utilitzar-los per col·locar al teu caça en el primer lloc de la llista de prioritats.
-Ah.
Sabia que no era la classe d'activitat paralegal en què un Jedi hauria de barrejar-se, però donades les circumstàncies, i tenint en compte la urgència de la situació en què es trobava Coruscant, violar algunes normes en aquest cas estava, probablement, justificat.
- Quan comencem? -Va preguntar.
-Ara mateix.
En Luke no va poder evitar un bot en captar el clar alleujament que emanava del seu amic. Hi havia temut que Luke adduís retorçades raons ètiques contra el suggeriment.
-Amb sort, estaràs volant abans que lliuri aquestes targetes als sluissi. A veure si trobem una terminal.

-Sol·licitud d'aterratge rebuda i confirmada, Falcó Mil·lenari.
-La veu del director del control aeri del palau imperial es va sentir pel comunicador -. Pista vuit buidada. La consellera Organa Solo el rebrà.
-Gràcies, Control -va dir en Han, dirigint la nau cap a la ciutat imperial, mentre contemplava amb desgrat la capa de núvols foscos que planava sobre tota la regió, com una sorruda amenaça.
Mai feia gaire cas dels auguris, però aquells núvols no contribuïen a tranquil·litzar el seu ànim. I parlant d'ànims caiguts... Va connectar l'intercomunicador de la nau.
-Preparats per a l'aterratge -va dir -. Anem a procedir.
-Gràcies, capità Solo -va respondre la veu precisa de C3PO, una mica més afectada del que és habitual, en realitat.
L’androide havia de sentir el seu ego ferit, o el que fos l'ego dels androides. Han va desconnectar l'intercomunicador i va torçar els llavis, una mica irritat. Mai li havien agradat els androides. Els utilitzava de tant en tant, però no més del necessari. C3PO no era tan horrible com alguns que havia conegut, però tampoc havia passat sis dies sol a l'hiperespai amb els altres.
Ho havia intentat, ni que fos perquè Leia apreciava a C3PO i volia que es portessin bé. El primer dia, després d'abandonar Sluis Van, va permetre que C3PO s'assegués a la cabina amb ell, va suportar la veu melindrosa de l'androide i va tractar amb autèntica valentia de mantenir-hi una cosa semblant a una conversa. El segon dia, C3PO va parlar fins pels colzes, mentre dedicava gairebé tot el temps a treballar en els estretíssims passadissos de manteniment, ja que no hi havia lloc per als dos. C3PO va aguantar les incomoditats amb el típic bon humor dels androides, i li parlava des de les escotilles d'accés als passadissos. Quan va arribar la tarda del tercer dia, havia apartat per complet l’androide de la seva presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada