dissabte, 11 de gener del 2014

Hereu de l’Imperi (XVIII)

Anterior



18

L'avís que va sonar a la seva esquena va despertar per complet al Luke del seu tranquil somni.
-D'acord, R2, ja m'he despertat -va dir atordit, i va aixecar les mans per fregar-se els ulls.
Els seus artells van ensopegar amb el visor del seu casc de vol, i l'impacte va contribuir a dissipar la boira que s’arremolinava en la seva ment. No va aconseguir recordar en quines circumstàncies s'havia sumit en la hibernació, però va tenir la clara sensació que R2 l’havia despertat abans d'hora.
- Passa alguna cosa? -Va preguntar, mentre intentava desxifrar què estava fent l'androide.
El refilet va adquirir un to angoixat. Luke va connectar el monitor de traducció, esforçant-se per enfocar la vista. Va descobrir, sorprès, que no s'encenia, igual que els altres instruments. Llavors, va recordar: estava atrapat a l'espai, amb tots els sistemes del caça desconnectats, excepte l'energia mínima necessària per R2 i per mantenir-se amb vida.
En teoria, R2 estava preparant una nova antena de ràdio subespacial. Va torçar el coll per mirar l’androide, mentre es preguntava quin era el problema.
Va sentir que els seus músculs es contreien de la sorpresa. Una nau es dirigia cap a ells a tota velocitat.
Es va tornar en rodó, completament despert, i va connectar els interruptors d'energia. Va ser un acte reflex, inútil. Els motors del caça trigarien quinze minuts a escalfar-se per poder volar, i més per afrontar un combat amb garanties. Si l'intrús era un enemic...
Va utilitzar els reactors d'emergència per girar a poc a poc el caça i apuntar la proa cap a la nau que s'acostava. Les pantalles i sensors van començar a cobrar vida, confirmant el que els seus ulls ja li havien revelat: el seu visitant era un vaixell de càrrega corellià de mitjana grandària i aspecte una mica ruïnós. No era el tipus de nau que els imperials utilitzaven, i no portava al casc els distintius de l'Imperi.
Donades les circumstàncies, però, era improbable que es tractés d'un innocent vaixell de càrrega. Potser un pirata? Luke va intentar sondejar a la tripulació amb la Força.
R2 va refilar, i Luke va abaixar la vista cap a la pantalla de l'ordinador.
-Sí, ja me n'he adonat -va dir Luke -, però un vaixell de càrrega normal podria adoptar aquest tipus de desacceleració si fos buit. Per què no procedeixes a una anàlisi ràpida de les lectures dels sensors, a veure si localitzes els emplaçaments de les armes?
L’androide va emetre un xiulet afirmatiu, i Luke va dedicar als altres instruments un veloç examen. Les bateries del canó làser principal estaven ja mig carregades, i el propulsor sublumínic havia arribat a la meitat de la seva pre-seqüència de vol.
I el senyal de ràdio indicava que li estaven enviant un missatge. Luke va connectar el receptor.
- ... necessiten ajuda? -Va dir una freda veu femenina -. Repeteixo, nau no identificada, aquí el vaixell de càrrega Salvatge Karrde. Necessiten ajuda?
-Salvatge Karrde, caça AA-589 de la Nova República -es va identificar Luke -. En realitat, sí, no m’aniria malament una mica d'ajuda.
-Rebut. Quin és el problema?
-L’hiperpropulsor.
Luke va contemplar la nau mentre seguia apropant-se. Un minut abans havia girat per apuntar la proa cap al vaixell de càrrega, el pilot havia respost amb una lleu maniobra de desviació, per no estar a mercè dels làsers del caça. Potser es tractava de simple precaució, però també hi havia altres possibilitats.
-He perdut els dos inductors -va continuar -. Les plaques protectores s'han esquerdat, i potser hi hagi més problemes. Suposo que no portaran peces de recanvi.
-Per a una nau d'aquesta mida, no. -Es va produir una breu pausa -. He rebut l'ordre de comunicar-li que, si voleu pujar a bord, li conduirem fins al seu sistema de destinació.
Luke va intentar calibrar amb la Força el significat ocult darrera de les paraules, però no va detectar cap engany. I encara si n'hi haguessin, no li quedaven gaires alternatives.
-Serà un plaer. Podrien portar també la meva nau?
-Dubto que pugui pagar les nostres tarifes d'embarcament -va respondre la dona amb fredor -. Ho consultaré amb el capità, però no abrigui massa esperances. En qualsevol cas, hauríem de remolcar-la. Els nostres cellers estan plens en aquest moment.
Luke va torçar els llavis. Un vaixell de càrrega ple fins a dalt no podria haver efectuat la maniobra de desacceleració que R2 havia observat abans. O mentien, o el sistema propulsor, d'aspecte molt normal, havia patit importants millores.
La qual cosa volia dir que el Salvatge Karrde era un contrabandista, un pirata, o una nau de guerra camuflada. I la Nova República no tenia naus de guerra camuflades.
L'altre pilot va tornar a parlar.
-Si manté la seva actual posició, ens acostarem prou per llançar-li un cilindre de força, a menys que vulgui enfundar-se un vestit espacial i venir cap a nosaltres.
-El cilindre serà més ràpid -va dir Luke, decidit a provar una lleu sonda verbal -. Suposo que cap de nosaltres té el menor interès per demorar-se en aquest lloc. Com és que passaven per aquí?
-Hi ha poc espai per l’equipatge -va continuar la seva interlocutora, sense fer cas de la pregunta -. Suposo que voldrà portar al seu androide astromec.
Lleu sonda verbal fracassada.
-Sí.
-Molt bé. Per cert, el capità diu que la tarifa de transport serà cinc mil.
-Comprès.
Luke es va treure les corretges de seguretat. Va obrir les butxaques laterals, va extreure els guants i els tancaments del casc i els va guardar a les butxaques del pit del seu vestit de vol, on els tindria al seu abast. Un cilindre de força era a prova d'accidents, però sempre podia passar alguna cosa. A més, si la tripulació del Salvatge Karrde confiava a aconseguir un caça gratis, la forma més senzilla d'acabar amb ell seria detonant el cilindre a mig camí.
La tripulació. Luke va forçar els seus sentits per inspeccionar la nau, que s'apropava cada vegada més. Hi havia alguna cosa errònia en ella, alguna cosa que sentia però no podia localitzar.
R2 va emetre un refilet nerviós.
-No, no ha contestat a la pregunta -va admetre Luke -, però no se m'acut cap motiu que justifiqui la seva presència en aquest remot lloc. I a tu?
L’androide va llançar un suau gemec electrònic.
-D'acord -va assentir Luke -, però rebutjar l'oferta no ens afavoreix gens. Haurem de mantenir-nos alerta.
Va treure el seu desintegrador de l'altra butxaca lateral, va comprovar el seu nivell d'energia i el va fer lliscar en la pistolera habilitada a l'interior del seu vestit de vol. El comunicador va anar a parar a un altra butxaca, si bé ignorava de què li havia de servir a bord del Salvatge Karrde. Va cenyir el morral de supervivència a la cintura amb algunes dificultats, degudes al poc espai que quedava lliure. Per fi, va treure la seva espasa de llum i la va subjectar al cinturó.
-Molt bé, caça: tenim el cilindre disposat -va dir l'altra veu -. Quan vulgui.
El petit moll d'atracada del Salvatge Karrde estava directament sobre d'ell, i la seva porta exterior es va obrir. Luke va verificar els seus instruments, va confirmar que existia un passadís d'aire entre les dues naus i va respirar fondo.
-Allà anem, R2-va dir, i va lliscar la coberta.
Una lleu brisa va acariciar el seu rostre quan les pressions d'aire es van igualar. Va saltar amb cautela i va aferrar la vora de la coberta per donar-se la volta. Va veure que R2 havia sortit del seu alvèol i surava sobre el caça, mentre emetia comentaris angoixats sobre la situació.
-Ja et tinc, R2-el va tranquil·litzar Luke, i va utilitzar la Força per atraure l’androide.
Es va orientar per última vegada, va doblegar els genolls i es va propulsar cap a fora.
Va arribar a la resclosa d'aire a la part posterior del moll mig segon abans que R2, va aferrar les corretges subjectes a les parets i va detenir els dos amb suavitat. Algú els devia estar observant, perquè la porta exterior es va tancar abans que deixessin de moure’s. La gravetat va tornar a poc a poc, amb la suficient lentitud perquè s'adaptés a ella, i un moment després es va obrir la porta interior.
Un jove l'esperava, vestit amb una granota de tall estrany.
-Benvingut a bord del Salvatge Karrde -va dir amb gravetat. Si fa el favor de seguir-me, el capità el rebrà.
Sense esperar la seva resposta, el jove va girar cua i es va allunyar pel corb passadís.
-Vine, R2-va murmurar Luke.
Va seguir el tripulant i va emprar la Força per inspeccionar la nau.
A part del seu guia, només hi havia quatre persones més a bord, totes en les seccions davanteres. Darrere, en les seccions de popa...
Va moure el cap, per tal d'aclarir la seva percepció. No va servir de res, les seccions de popa es negaven a revelar els seus secrets. Un efecte posterior de la llarga hibernació, potser. Estava segur que no hi havia tripulants o androides en aquesta zona, i era tot el que necessitava saber de moment.
El guia els va conduir fins a una porta, que es va obrir quan el jove es va apartar a un costat.
-El capità Karrde el rebrà ara -va dir el tripulant, i va agitar la mà en direcció a la porta oberta.
-Gràcies.
Luke va entrar a l'habitació, amb R2 trepitjant-li els talons. Era una mena de despatx, petit. Gairebé tot l'espai de les parets estava ocupat per aparells de comunicació molt sofisticats. Al centre hi havia una combinació d'escriptori i consola bastant gran, i assegut darrere, amb la vista clavada en Luke, un home prim, de rostre eixut, curt cabell fosc i pàl·lids ulls blaus.
-Bona nit -va dir amb veu freda, acuradament modulada -. Sóc Talon Karrde. -Els seus ulls van examinar a Luke de cap a peus. I vostè, si no m'equivoco, és el comandant Luke Skywalker.
Luke el va mirar fixament. Com dimonis...?
-Ciutadà Skywalker -el va corregir, procurant mantenir la veu serena -. Vaig dimitir del meu càrrec a l'Aliança fa gairebé quatre anys.
Una ombra de somriure va aletejar a les comissures de la boca de Karrde.
-Accepto la correcció. He de dir que ha trobat un bon lloc per mantenir-se allunyat de tot.
Era una pregunta indirecta, però no menys evident.
-Una petita escaramussa amb un Destructor Estel·lar Imperial a mig any llum de distància, més o menys.
-Ah!-va dir Karrde, sense que Luke percebés la menor sorpresa -. Sí, l'Imperi segueix molt actiu en aquesta part de la galàxia. En els últims temps, s'està expandint molt. -Va decantar el cap, sense apartar la vista d’en Luke en cap moment -. Suposo que ja ho haurà notat. Per cert, sembla que, al capdavall, podrem remolcar la seva nau. Estan preparant els cables.
-Gràcies.
Els pèls del clatell d’en Luke es van eriçar. Pirata o contrabandista, Karrde hauria d'haver reaccionat amb més energia en saber que un Destructor Estel·lar es trobava a la zona. Si no hagués arribat a un compromís amb els imperials, és clar.
-Permeti que li doni les gràcies per rescatar-me -va continuar Luke -. R2 i jo hem tingut molta sort de trobar-los.
- I R2 és...? Ah, clar, el seu androide astromec. -Els ulls blaus van centellejar un instant -. Deu ser vostè un formidable guerrer, Skywalker. Escapar d'un Destructor Estel·lar Imperial no és poca cosa, encara que imagino que un home com vostè està acostumat a causar problemes als imperials.
-Ja no sòl freqüentar el front, capità. Encara no m'ha explicat com va venir a parar aquí, o com ha sabut qui era jo.
Un altre mig somriure.
- Amb una espasa de llum cenyida a la cintura? -Va preguntar amb ironia -. Vinga, vinga. O era Luke Skywalker, o un Jedi, o algú aficionat a les antiguitats i amb una opinió enfarfegadorament elevada sobre la seva destresa amb l'espasa. -Els ulls blaus van examinar una vegada més a Luke de dalt a baix -. De tota manera, no és com jo pensava. Suposo que no és sorprenent. Tot allò que fa referència als Jedi ha estat tan deformat pels mites i la ignorància que resulta gairebé impossible fer-se una imatge precisa.
El timbre d'alarma que sonava en el fons de la ment d’en Luke va augmentar d'intensitat.
-Fa l'efecte que esperava trobar-me aquí -va dir.
Va adoptar una posició de combat i va deixar que els seus sentits s’expandissin. Els cinc tripulants continuaven més o menys al mateix lloc d'abans, cap a la part de proa de la nau. Ningú, excepte Karrde, es trobava prou a prop com per constituir una amenaça immediata.
-Així és, de fet -va admetre amb calma Karrde -. Va ser la meva ajudant Mara Jade qui ens va conduir fins aquí. -Va inclinar el cap una mica cap a la dreta -. En aquests moments està en el pont.
Va fer una pausa, a l'espera. Luke sabia que podia ser un engany, però la insinuació que algú havia sentit la seva presència des d'anys llum de distància era massa intrigant per passar-ho per alt. Luke, sense deixar de prestar atenció al que l'envoltava, va projectar una part de la seva ment cap al pont del Salvatge Karrde. Manejava el timó la jove amb qui havia parlat abans des del caça. Al seu costat, un home de més edat es dedicava a efectuar càlculs amb l'ordinador de la nau. I asseguda darrere d'ells...
El contacte amb aquella ment el va sacsejar com si fos assolit per un corrent elèctric.
-Sí, és ella -va confirmar Karrde, gairebé amb indiferència -. Ho amaga molt bé, en realitat, encara que és difícil ocultar-ho a un Jedi, suposo. Vaig trigar diversos mesos de minuciosa observació per arribar a la conclusió que albergava aquests sentiments per a vostè, i només per a vostè.
A Luke li va costar un segon trobar la veu. Mai més havia rebut semblant descàrrega de negre i amarg odi, ni tan sols de l'emperador.
-No la conec -va mussitar Luke.
- No? -Karrde va arronsar les espatlles -. Quina pena. Confiava que vostè m'expliqués per què el detesta d'aquesta manera. Bé -es va posar dret -, sembla que de moment no hi ha res més de què parlar... He de confessar que lamento profundament el que passarà.
Luke, guiat per un reflex, va llançar la seva mà cap l'espasa de llum. Tot just havia iniciat el moviment, quan l'impacte de una arma atordidora li va arribar per darrere.
Hi havia mètodes Jedi per combatre la inconsciència, però tots exigien una fracció de segon, com a mínim, de preparació, una fracció de segon que no es va permetre a Luke. Va notar que queia, va sentir els frenètics xiscles d’R2 a la llunyania, i es va preguntar, amb el seu últim pensament conscient, com dimonis se les havia arreglat Karrde per fer-li allò. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada