divendres, 3 de gener del 2014

Hereu de l’Imperi (VIII)

Anterior



8

El gran almirall Thrawn va romandre durant un minut en silenci, envoltat per les seves obres d'art hologràfiques. Pellaeon es mantenia immòbil, en posició de ferms, contemplava el rostre inexpressiu i els brillants ulls del seu superior i tractava de no pensar en la sort que els missatgers portadors de males notícies havien patit a mans de lord Vader.
-Tots van morir, excepte el coordinador, eh? -Va preguntar Thrawn per fi.
-Sí, senyor -va confirmar Pellaeon. Va mirar a l'altre costat de la sala, on C'baoth examinava una pantalla, i va baixar una mica la veu -. Encara no estem segurs de què va sortir malament.
-Ordeneu a la Central que sotmetin al coordinador a un interrogatori minuciós -va contestar Thrawn -. Algun informe de Wayland?
Pellaeon pensava que parlaven en veu prou baixa perquè C'baoth no els sentís. Estava equivocat.
- De manera que és això? -Va preguntar, i es va acostar a la butaca de comandament de Thrawn -. Els seus noghri han fracassat. Quina mala sort. Em va prometre els Jedi, gran almirall Thrawn.
Thrawn el va mirar amb fredor.
-Li vaig prometre els Jedi -va reconèixer -. I els hi donaré. -Es va girar cap a Pellaeon -. Algun informe de Wayland? -Va repetir.
Pellaeon va empassar saliva i es va esforçar per recordar que, amb la sala de comandament plena d’ysalamir, C'baoth mancava per complet de poder. Si més no, de moment.
-L'equip d'enginyeria ha acabat les seves anàlisis -va dir a Thrawn -. Ens han comunicat que els esquemes sobre l'escut protector semblen bastant complets, però que fabricar un portarà temps. També serà molt car, si més no per una nau de la mida del Quimera.
-Per sort, no hauran de començar amb alguna cosa tan gran -va dir Thrawn, i va lliurar a Pellaeon una targeta de dades -. Aquí té els detalls del que necessitarem a Sluis Van.
- Els arsenals?
Pellaeon va arrufar les celles i va agafar la targeta. Fins ara, el gran almirall havia guardat un secret total sobre els seus objectius i l'estratègia de l'atac.
-Sí. Oh, i també anem a necessitar algunes màquines de mineria avançades... Talps, crec que les anomenen informalment. Que intel·ligència procedeixi a investigar els registres. Necessitarem un mínim de quaranta.
-Sí, senyor. -Pellaeon va prendre nota en el seu ordinador de butxaca -. Una altra cosa, senyor. -Va llançar una ràpida mirada en direcció a C'baoth -. Els enginyers també van informar que gairebé el vuitanta per cent dels cilindres Spaarti que necessitarem funcionen o poden reparar-los amb relativa facilitat.
- Cilindres Spaarti? -C'baoth va arrufar les celles -. Què són?
-Un altre petit exemple de tecnologia que esperava trobar a la muntanya –el va tranquil·litzar Thrawn, que va dirigir una veloç mirada d'advertència a Pellaeon. Una precaució innecessària, ja que Pellaeon ja havia decidit que parlar dels cilindres Spaarti davant C'baoth seria una imprudència -. Bé. El vuitanta per cent. Excel·lent, capità, excel·lent. -Un centelleig va aparèixer en aquells ulls incandescents -. L'emperador va ser molt considerat al deixar-nos tots aquests aparells tan sofisticats per reconstruir l'Imperi. Què sabem dels sistemes energètics i defensius de la muntanya?
-La major part estan en bon estat -va contestar Pellaeon -. Tres dels quatre reactors ja funcionen a ple rendiment. Sembla que algunes de les defenses més esotèriques s'han avariat, però el que queda és suficient per defensar el magatzem més que de sobres.
-Excel·lent -va assentir Thrawn. La breu espurna d'emoció havia desaparegut, i feia gala de la seva fredor habitual -. Ordeneu que comencin a preparar els cilindres per al seu funcionament total. El Cap del Mort arribarà d'aquí a dos o tres dies amb més especialistes i dos-cents ysalamir. En aquell moment -va somriure -, estarem preparats per iniciar l'operació. Començant pels arsenals d'Sluis Van.
-Sí, senyor. -Pellaeon va tornar a mirar C'baoth -. I sobre Skywalker i la seva germana?
-La propera vegada, utilitzarem l'Equip Quatre -va dir el gran almirall -. Transmet-los un missatge, dient que abandonin la seva actual missió i estiguin preparats per rebre noves ordres.
- Vol que jo transmeti aquest missatge, senyor? -Va preguntar Pellaeon -. No és que estigui qüestionant l'ordre -es va apressar a afegir -, però fins ara, vostè sempre preferia posar-se en contacte personalment.
Thrawn va arquejar les celles lleument.
-L'Equip Vuit m'ha decebut -va dir amb suavitat -. Enviar el missatge per la seva mediació informarà als altres del meu profund disgust.
- I quan l'Equip Quatre també li falli? -Va interrompre C'baoth -. Fracassaran, no ho dubti. Només es disgustarà amb ells, o s'admetrà que les seves màquines de matar professionals no poden amb un Jedi?
-Encara no han trobat l'enemic capaç de vèncer-los, mestre C'baoth -va reposar amb fredor Thrawn -. Un grup o un altre triomfarà. Fins llavors... -Va arronsar les espatlles -. Uns quants noghri més o menys no esgotaran els nostres recursos.
Pellaeon va arronsar-se i va llançar una mirada pensativa cap a la porta de la cambra. Sospitava que Rukh no es mostraria tan indiferent a la mort dels seus paisans.
-Per altra banda, almirall, aquest intent els haurà posat en guàrdia -va assenyalar.
-Té raó -va intervenir C'baoth, indicant amb el dit a Pellaeon -. No es pot enganyar dues vegades a un Jedi amb el mateix truc.
-Potser -va dir Thrawn, en to educat però sense admetre res -. Quina alternativa suggereix? Que ens concentrem en la seva germana i el deixem en pau a ell?
-Que es concentrin en la germana, sí -va reconèixer C'baoth -. Crec preferible que m'encarregui jo del jove Jedi.
Thrawn va alçar les celles de nou.
- I com es proposa fer-ho?
C'baoth va somriure.
-Ell és un Jedi, jo sóc un Jedi. Si li ho dic, acudirà.
Thrawn va mirar-lo durant un llarg moment.
-A vostè el necessito en la meva flota -va dir per fi -. Els preparatius per atacar els arsenals que la Rebel·lió té a Sluis Van ja han començat. Alguns dels preliminars de l'assalt exigeixen la coordinació d'un mestre Jedi.
C'baoth es va aixecar en tota la seva alçada.
-Vaig prometre la meva col·laboració a canvi de la promesa que va fer de lliurar-me els Jedi. Seran meus, gran almirall Thrawn.
Els ulls brillants de Thrawn es van clavar en C'baoth.
- Incompleix un mestre Jedi la seva paraula? Ja sabia que trigaríem un temps en apoderar-nos d’Skywalker.
-La qual cosa em dóna encara més motius per posar-me en acció -el va interrompre C'baoth.
- Per què no fem les dues coses? -Va intervenir Pellaeon.
Thrawn i C'baoth el van mirar a la vegada.
-Expliqui’s, capità -va ordenar el gran almirall, amb un timbre d'amenaça en la veu.
Pellaeon va serrar les dents, però ja era massa tard per fer marxa enrere.
-Podríem començar propagant rumors de la seva presència en un altre lloc, mestre C'baoth. En un món poc habitat on hauria viscut durant anys sense que ningú ho sabés. Rumors d'aquest tipus no trigarien a arribar a oïdes de la Nova Rep.., de la Rebel·lió -es va corregir, mirant a Thrawn -. Sobretot, si el nom de Joruus C'baoth anava associat a ells.
C'baoth va esbufegar.
- I creu que per un simple rumor sortirà a la meva recerca com un boig?
-Que sigui tan previngut com vulgui -va dir Thrawn en to pensatiu, oblidant ja aquell timbre amenaçador -. Que es faci acompanyar per la meitat de les forces rebels, si li ve de gust. Res el relacionarà a vostè amb nosaltres.
Pellaeon va assentir.
-Mentre busquem el planeta adequat i desenganxem els rumors, vostè es quedarà aquí per col·laborar en els preliminars de l'operació Sluis Van. Per fortuna, la seva resposta a les nostres activitats mantindrà a Skywalker massa ocupat per verificar els rumors, fins després que hagi acabat la part de Sluis Van.
-I si no -va afegir Thrawn -, vigilarem els seus moviments i ens avançarem a ells.
-Mmm -va murmurar C'baoth, i es va acariciar la seva llarga barba, la mirada perduda en l'infinit. Pellaeon va contenir l'alè. Al cap d'un minut, el vell va capcinejar amb brusquedat -. Molt bé -va dir -. El pla és astut. Ara, aniré a les meves habitacions, gran almirall Thrawn, i triaré el planeta on ubicar-me.
Va sortir, acomiadant-se amb una inclinació de cap gairebé majestuosa.
-Felicitats, capità -va dir Thrawn, mirant amb fredor a Pellaeon -. Sembla que la seva idea ha captivat al mestre C'baoth.
Pellaeon es va obligar a mantenir aquella mirada.
-Demano disculpes, almirall, per parlar quan no em corresponia.
Thrawn va somriure.
-Va servir massa temps sota les ordres de lord Vader, capità. No em repugna acceptar una idea útil perquè no se m’ha acudit a mi. El meu càrrec i el meu ego no perillen per aquesta causa.
«Excepte quan es tracta de C'baoth...»
-Sí, senyor -va dir Pellaeon en veu alta -. Amb el seu permís, almirall, m'encarregaré d'aquestes transmissions a l'equip de Wayland i als noghri.
-Com vulgui, capità. I continuï coordinant els preparatius de l'operació Sluis Van. -Els ulls brillants de Thrawn es van clavar en els seus -. Coordini’ls bé, capità. Després de la muntanya Tantiss i Sluis Van, el llarg camí de la victòria sobre la Rebel·lió haurà començat. Amb o sense l'ajuda del nostre mestre Jedi.

En teoria, les reunions del Consell Intern eren més tranquil·les, més relaxades que les del Consell Provisional, de tipus més oficial. A la pràctica, com Han havia descobert molt temps abans, una assemblea del Consell Intern podia ser tan violenta com un huracà desencadenat.
-Permeti que deixi les coses clares, capità Solo -va dir Borsk Fey'lya, amb la seva habitual cortesia untuosa -. Vostè, sense consultar a ningú proveït d'autoritat, va prendre la decisió de suspendre la missió a Bimmisaari.
-Ja ho he dit -va replicar Han. Va tenir ganes de suggerir al bothà que prestés més atenció -. També he explicat els meus motius.
-Que, al meu entendre, van ser correctes -va intervenir la veu greu de l'almirall Ackbar, sortint en defensa d’en Han -. La responsabilitat del capità Solos en aquest punt era molt clara: protegir l'ambaixadora i tornar sa i estalvi per alertar-nos.
- Alertar de què? -Va preguntar Fey'lya -. Perdoni, almirall, però no entenc a quin perill se suposa que ens enfrontem. Qualsevulla que fossin aquests éssers de pell grisa, l'Antic Senat no els va considerar prou importants per incloure'ls en els seus fitxers. Dubto que una raça tan insignificant sigui capaç de llançar una gran ofensiva contra nosaltres.
-Desconeixem la raó que no consten en els fitxers -va intervenir la Leia -. Potser sigui degut a un error.
-O a una omissió deliberada -va dir Luke.
El pelatge de Fey'lya es va onejar, indicant una educada incredulitat.
- Per a què voldria el Senat Imperial esborrar els informes sobre l'existència de tota una raça?
-No he dit que fos idea del Senat -va assenyalar Luke -. Potser els mateixos alienígenes destruïssin aquests informes.
Fey'lya va compondre una expressió desdenyosa.
-Una mica portat pels pèls. Encara que fos possible, qui voldria fer-ho?
-Potser la consellera Organa Solo pugui respondre a això -va intervenir amb calma Mon Mothma, que va mirar a la Leia -. Tu estaves més relacionada que jo amb les tasques informatives del Senat Imperial. Va poder ser possible tal manipulació?
-No ho sé -va contestar la Leia, sacsejant el cap -. Mai vaig saber molt bé com funcionaven els mecanismes d'informació del Senat. De tota manera, el sentit comú ens diu que és impossible crear un sistema de seguretat que no pugui ser violat per algú decidit a fer-ho.
-Això no contesta a la pregunta de per què aquests alienígenes ho farien -va observar Fey'lya.
-Potser van intuir la caiguda de l'Antiga República -va dir Leia, amb una nota d'irritació en la seva veu -. Potser eliminessin totes les referències a la seva raça i al seu planeta, amb l'esperança de no cridar l'atenció del nou Imperi.
Fey'lya era ràpid, va haver de reconèixer Han.
-Aleshores -va suggerir el bothan -, pot ser que el motiu de l'atac fos la por a ser descoberts de nou. -Va desviar la vista cap a Ackbar -. Sigui com sigui, no veig per què hem de convertir tot això en una operació militar. Reduir les nostres forces al nivell de mera escorta diplomàtica és un insult a la seva valentia i al seu esperit combatiu.
-Estalviï’s els discursos, conseller -va grunyir Ackbar -. No impressionaran a cap de les nostres «glorioses forces».
-Només dic el que sento, almirall -va dir Fey'lya, amb aquell aire d'orgull ferit que li sortia tan bé.
Els ulls d’Ackbar es van desviar cap a Fey'lya.
-Em pregunto -es va apressar a intervenir la Leia -si no seria millor tornar al tema que ens ha reunit aquí. Suposo que a ningú se li haurà escapat que, fossin quines fossin les seves motivacions, els alienígenes ens estaven esperant quan vam arribar a Bimmisaari.
-És obvi que haurem de reforçar la seguretat d'aquestes missions -va dir Ackbar -. Sense descuidar els llocs que es visiten. Al cap i a la fi, els atacants van subornar a un polític bimm.
-La qual cosa ens costarà més temps i esforços -va murmurar Fey'lya, i part del seu pelatge va onejar.
-No hi ha altre remei -va afirmar Mon Mothma -. Si no protegim els nostres negociadors, la Nova República quedarà estancada. Per tant -va mirar Ackbar -, destacarà a una força perquè acompanyi demà a Organa Solo en el seu viatge de tornada a Bimmisaari.
«Demà?» Han va llançar una mirada inquisitiva a la Leia, que li va tornar una altra de sorpresa total.
-Perdoni -va dir, aixecant un dit -. Ha dit demà?
Mon Mothma el va mirar amb una expressió de certa perplexitat a la cara.
-Sí, demà. Els bimms continuen esperant, capità.
-Ja ho sé, però...
-El que Han intenta dir -va intervenir la Leia -és que volia aprofitar aquesta reunió per demanar una retirada temporal de les meves tasques diplomàtiques.
-Em sembla que és impossible -va dir Mon Mothma, amb el nas arrufat -. Tenim molta feina a fer.
-No estem parlant d'unes vacances -la va interrompre Han, intentant recordar els seus modals diplomàtics -. Leia necessita més temps per concentrar-se en el seu entrenament Jedi.
Mon Mothma es va humitejar els llavis, i va llançar sengles mirades a Ackbar i Fey'lya.
-Em sap greu. -Va bellugar el cap -. Jo sóc la primera a reconèixer la necessitat de comptar amb més Jedi a les nostres files, en aquests moments hi ha demandes molt més urgents. -Va mirar de nou a Fey'lya, gairebé com si sol·licités el seu permís, va pensar Han amb amargor -. D'aquí a un any, possiblement menys -va dir, fent una ullada a l'estómac de Leia -, tindrem prou diplomàtics amb experiència perquè dediquis la major part del temps als teus estudis. Donades les actuals circumstàncies, molt em temo que la teva presència ens és molt necessària.
Un llarg i incòmode silenci va caure sobre la sala. Ackbar ser el primer a parlar.
-Si em disculpen, aniré a ocupar-me de preparar la força que escortarà la missió.
-És clar -va aprovar Mon Mothma -. Llevat que hi hagi alguna cosa més, declaro conclosa la reunió.
I així va acabar tot. Han, amb la boca atapeïda, va procedir a reunir les seves targetes de dades.
- Estàs bé? -Va preguntar la Leia en veu baixa, quedant-se al seu costat.
- Saps una cosa? Contra l'Imperi vivíem millor -va grunyir. Va llançar una mirada en direcció a Fey'lya -. Si més no, llavors sabíem qui eren els nostres enemics.
Leia li va estrènyer el braç.
-Vinga -va dir -. Anirem a veure si han acabat de netejar a C3PO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada