dijous, 2 de gener del 2014

Interludi a Darkknell (III)

Anterior



III
Michael A. Stackpole

La trobada d'en Hal Horn aquesta tarda amb l’Agent Glasc i el seu assistent, Trabler, li va deixar una cosa perfectament clara. Aquests dos, tan eficients com podien ser com investigadors, no eren part de la Seguretat Especial de Darkknell, ni tan sols del que ells podien anomenar el seu departament intern d'investigacions. Tenen tota l'arrogància que esperaria de la divisió Isk-isk, però aquesta només es mostra a polis de conducta hutt, no a civils.
La Glasc havia portat al Hal d'un lloc a un altre, proclamant que cada un d'ells era un presumpte punt de contacte rebel. La majoria eren petits i sòrdids forats com la botiga de l’Arky, però un parell d'ells eren de major nivell i situats cap a la zona oest de Xakrea. La botiga de caf gurmet on Hal i Trabler havien esperat a l'exterior, a cada costat de l'entrada, era un dels llocs més pròspers. Hal havia gaudit del ric aroma d'aquesta petita botiga, i havia acceptat amb reticència esperar a l'exterior mentre la propietària portava la Glasc al seu despatx privat per discutir.
En Hal va arquejar una cella cap a Trabler.
-És difícil de creure que la propietària pensi que no ens ajustem a la clientela.
El gran home va arrufar les celles, provocant que les seves rosses celles es fessin petons per sobre del seu nas.
-Creu que semblem rebels?
L'hostilitat es vessava a través de la veu d’en Trabler i Hal estava perfectament content que la seva sensibilitat a la Força estigués una mica fatigada, ja que això li havia estalviat tota la força de la ira descarregant-se cap a l'individu.
-Tranquil, amic meu. No pretenia suggerir això en absolut. Sap tan bé com jo que l'etiqueta rebel probablement ha estat arrabassada per l'altra botiga de caf a la volta de la cantonada. Els clients aquí semblen massa pròspers per a ser rebels.
-Això creu? -va esbufegar fredament -. Es sorprendria de l'elevada situació d'alguns rebels. Encara que, d'altra banda, potser no se sorprengués.
-Què insinua?
-Que un mai pot estar segur de qui s'ha canviat de bàndol. -En Trabler va somriure a mitges -. Els Mons del Nucli tenen el seu grapat de rebels, cert, però els Vorans tenen més.
-Interessant punt.
En Hal va permetre que un parell de dones que sortien de la botiga li protegissin d’en Trabler. L'última vegada que en Hal havia sentit usar la paraula "Vorà", havia dissolt una baralla en un tapcafè corellià on un local havia reduït a polpa a algú de Centre Imperial per aplicar tan insultant terme. No hi ha massa habitants de la vora que s'apliquin aquesta paraula a si mateixos.
La porta es va obrir de nou i va aparèixer l’agent Glasc. Estava empastifant un mocador blanc contra una taca fosca de la seva brusa gris.
-Era una inútil. Es va posar a somicar sobre evasió d'impostos, però no sap res de la Rebel·lió, ni de la trama contra en Bel Iblis.
En Trabler va observar el seu datapad, i llavors va assenyalar carrer avall.
-El Continuum Void és el següent en la llista. Està per aquí.
En Hal va prendre la davantera i va trobar la Glasc situant-se ràpidament al seu costat.
-La propietària no va reaccionar a cap dels hologrames que li va mostrar?
La Glasc va negar amb el cap.
-Ignorant, completament ignorant, igual que el seu personal. Llocs com aquest afirmen portar l'últim de la cultura Imperial a Darkknell, però no és més que el que creuen que es porta al cor de l'Imperi. Vull dir, Corèllia és un Món del Nucli. Creu que el cotxe combinat corellià és el tipus de cosa que beuria a casa?
-Bé, no, però això és perquè a Seguretat corelliana el preparem prou fort com per a utilitzar-lo amb fins medicinals. -En Hal va arronsar les espatlles -. Quan em prenc una temporada a la vora tracto d'impedir que els indígenes i els seus costums m’agafin, sap?
-És molt tolerant, Inspector Horn.
En Hal va somriure.
-Intento ser-ho.
El fet que la Glasc no reaccionés en absolut quan ell es va referir als ciutadans de Darkknell com "indígenes" o a la seva estada al planeta com "temporada a la vora" li va confirmar clarament que ella no era la local que pretenia ser. Un local no hauria deixat de reaccionar, tant com la Moranda no podia deixar els seus cigars. Alguna cosa no va bé aquí, i no tinc ganes de suportar com de malament que hagi d'anar.
En Trabler es va avançar i va obrir la porta de l'atestat tapcafè. En Hal va baixar el trio de graons cap al pis de servei, i llavors es va obrir camí, passant al costat d'una taula de bulliciosos devaronians. Volia arribar a la barra abans que la Glasc. Va aconseguir retardar-la colpejant lleugerament a l'espatlla a un devaronià. Quan aquest va girar el cap per veure qui li havia tocat, una banya va enganxar la túnica de l'uniforme de la Glasc, ralentitzant-la.
En Hal va observar a un petit home que portava una etiqueta identificant-lo com l'encarregat i es va moure per interceptar-lo abans que l'individu pogués dirigir-se a una porta que introduïa en una oficina marcada com a "Privat".
-Sóc l'inspector Horn; aquests són els Agents Glasc i Trabler. Tenim algunes preguntes per a vostè. Vol respondre ara, o després que tanquem aquest local i el fem registrar per contraban?
El petit home va empassar aire audiblement, i va tossir la meitat del mateix.
-No vull problemes.
En Hal es va girar cap a la Glasc. La seva furiosa mirada només s'havia dissolt parcialment per la manera en què s'havia enfrontat a l'home.
-Aquí, l’Agent Glasc té alguns hologrames perquè vostè els vegi. -En Hal va allargar la mà, i ella els hi va donar, aleshores ell els va agitar davant l'encarregat -. Reconeix algun?
L'home li va mostrar una ràpida mirada.
-No, crec que no.
En Hal va col·locar la seva mà esquerra sobre l'espatlla dreta de l'home.
-Miri amic, només intento donar-li una oportunitat per ajudar-se a si mateix. L'equip de vigilància que tenim en aquest lloc ens ha assenyalat quin d'aquests tipus ha estat realment per aquí. Ara, confirmi aquesta informació i respongui més preguntes, o el despatxem per obstrucció a la justícia. Fins i tot podem enviar-lo a Kèssel per això, oi, Agent Glasc?
La Glasc va assentir amb el cap, fent la seva expressió més freda.
-Per una llarga temporada.
El petit home es va estremir.
-Kèssel? Ni tan sols sé el que és això.
-I voldrà que així segueixi sent, amic. Miri els hologrames de nou, atentament.
Així va fer l'home, movent un dit a través de la superfície de cada un. L'encarregat no va permetre que el reconeixement brillés a través dels seus ulls en cap d'ells. És més, amb la seva mà a l'espatlla de l'home, en Hal podia sentir els petits tics en el múscul de l'espatlla que marcaven cada pausa sobre una imatge. Tres dels cinc tipus havien estat realment en el lloc, però la pausa més llarga havia vingut amb la imatge central, la qual mostrava a un individu baix i ros amb un tall de cabells d'estil militar.
L'encarregat va parpellejar.
-No estic segur.
-Permeteu-me ajudar-lo.
En Hal va barrejar el retrat ros a la part superior del paquet, i llavors el va arrencar d'allà i el va enganxar contra el front de l'home. Ho va fer amb una mica més d'entusiasme del que volia, però el fet que cap de l'home colpegés contra la paret va relaxar les celles de la Glasc i, al capdavall, Hal estava jugant més per apaivagar-la que per cap altra cosa.
-Aquest tipus va estar aquí dins i tu el recordes. Quant fa?
-Hum, hum, ahir, pot ser, no, esperi, aquest matí. D'hora. Només els habituals solen venir tan d'hora, sap? -L'encarregat va imitar el creixent somriure d'en Hal -. Estava esperant alguna cosa, però llavors, va cremar en flames.
Glasc va saltar davant tal comentari.
-Va cremar en flames?
L'encarregat va fer una ganyota davant el tallant to en la seva veu.
-Bé, hi era assegut, llavors una dona amb una beguda i un cigar va ensopegar i va vessar la beguda sobre ell. El cigarret va encendre el foc, suposo. Ella el va ajudar a apagar-lo i ell va estar d'acord.
En Hal va estrènyer l'espatlla de l'home.
-Magnífic, i què més recordes?
-Bé, quan el tipus al que estava esperant va aparèixer, van parlar, i el ros es va agitar. Va dir que li havien robat, i llavors se'n va anar com si hagués robat la capa d’en Vader, sap?
La Glasc va estrènyer els seus ulls i va mirar a Hal.
-Penses que allò que tingués va ser sostret? La dona que va provocar el foc ha de tenir-lo. Com era?
La rosada punta de la llengua de l'encarregat va lliscar sobre els seus llavis secs.
-Bé, no era molt alta, i tenia cabells castanys...
En Hal va agitar el cap.
-Això és ridícul. Tinc un holograma perquè el miris. -Va ficar la mà a la seva butxaca i va treure un holograma de la seva cartera. Va arrencar l'holograma de l'home ros del front de l'encarregat i l'hi va llançar a la Glasc; llavors va mostrar a l'encarregat l'altre holograma -. Va ser aquesta?
L'encarregat va negar amb el cap.
-Mai abans l'he vist en la meva vida.
Havia d’haver-ho esperat. La meva dona no seria atrapada ni morta en un lloc com aquest. En Hal va arronsar les espatlles i va fer lliscar l'holograma de tornada a la seva butxaca.
-Gràcies per la teva ajuda. Ets lliure d'anar-te'n.
L'home es va escapolir alhora que la Glasc agafava l'espatlla d’en Hal i li feia girar cap a ella.
-Què pretén deixant-lo marxar?
-Perdoneu per avançar-me a la seva investigació, però vostè sap que aquesta pista és una completa ruïna. Estem buscant la persona que va matar a Bel Iblis, oi? Bé, quin assassí vaga per un brut tapcafè com un lladre de joies esperant al seu còmplice? No tinc cap dubte que el seu bonic noi és culpable d'alguna cosa, però no era més que un aficionat si li van robar d'aquesta manera. I una lladre tan bona probablement ja ha posat l’hiperespai de sobres entre ella i aquesta roca.
En Trabler va arrufar les celles.
-L'assassí estava esperant per ser pagat.
En Hal va girar els seus ulls.
-Llavors què li van robar? La prova que va matar a Bel Iblis? Hauria pensat que l'emissió per tota la galàxia del funeral d'estat a Corèllia hauria estat presa com a prova. És més, un assassí tan bo hauria demandat almenys un pagament parcial a compte, així que mai s'hauria submergit en aquestes profunditats de nou. Hauríem d'estar buscant-lo en algun món turístic de luxe, no aquí.
En Hal va observar la Glasc i va veure que els seus ulls parpellejaven d'un costat a un altre durant un moment. Esperava que el pànic gairebé li rellisqués, però no va captar res d'això. El que significava que les meves reserves de Força estan absolutament esgotades, o que ella és molt bona en l'autocontrol. Tota la seva història tapadora, ideada sobre la marxa mentre en Trabler disparava a la Moranda, s'estava enfonsant, i el treball manual d’en Trabler només havia assenyalat l'absurd que havia estat des del principi. Allò que realment estiguessin buscant allà havia estat portat a Darkknell pel ros i robat per la Moranda. El fet que aquests dos fessin pudor d’arrogància dels Mons del Nucli suggeria a Hal que eren probablement imperials.
En Hal va agitar el cap. I això significa que tant la Moranda, si és que està viva, com jo estem ficats en un pou més profund del que mai hem volgut estar.

***

En Garm Bel Iblis va mirar al voltant del tronat apartament mentre la Moranda s'encongia delicadament en una nova brusa i jaqueta. El seu allotjament era poc més que una caixa amb una finestra i una petita estació sanitària separada per una paret cap al darrera, just al costat de l’armari en què ella furgava a la recerca de roba. No hi veia res que li fes pensar que ella havia viscut en aquest lloc durant molt de temps, i abans de congratular-se per la seva habilitat deductiva, va recordar que un inspector de la Seguretat corelliana havia vingut a buscar-la, el que significava que ella havia estat de retirada.
L'habitació, així va decidir ell, era un d'aquests llocs que eren l'equivalent als baixos fons d'un habitatge segur. Els governs usaven els habitatges segurs com llocs on podien amagar a un testimoni abans d'un judici o allotjar a un espia durant una audiència. Hi havia petits trossos i peces de material, llums d'incandescència desajustades, mitja dotzena de targetes de dades periòdiques, un garbuix de llençols i mantes que cobrien un prim coixinet col·locat fora de la vista de la finestra, que probablement havia estat oblidat allà per anteriors inquilins criminals.
Ara que estic completament ficat en la Rebel·lió, suposo que aquest serà el tipus de lloc en el qual també jo passaré el meu temps.
-El lloc no és molt, ho sé. Tampoc jo. -La Moranda va sortir de l'armari amb una vibrant túnica blava i una jaqueta marró fosc per sobre. Va relaxar la seva espatlla dreta en un petit cercle i va reprimir gairebé totalment la ganyota resultant -. Com a nova.
-Un bany de bacta et deixaria com a nova.
-És cert, però el tret pràcticament només va torrar la carn, molts mals però cap trencament. A més, aquests droides MD tenen la fastigosa costum d'informar de les ferides per blàster a les autoritats. -la Moranda el va mirar atentament -. Veient que ets un rebel, no crec que voldries aquest tipus d'indagació.
En Bel Iblis es va posar rígid, de forma bastant involuntària, i llavors va estrènyer els seus ulls.
-Com ho has endevinat?
-No he endevinat res. -Va tocar amb un dit contra la seva templa -. Primer, et vas preocupar de venir a per mi, i no va ser per examinar els meus ossos. La compassió és alguna cosa estranya aquests dies, i els rebels semblen tenir-ne massa. Segon, vas venir tot i ser prou intel ligent com per saber que els tipus que em van disparar pertanyien probablement a la Intel·ligència Imperial.
En Bel Iblis va assentir.
-La dona era l’Ysanne Isard, la filla de l'Armand Isard.
Els ulls de la Moranda es van eixamplar davant això, i es va estremir.
-Sabia que aquest era un assumpte complicat, però no tant...
-Què més t'ha fet pensar que sóc un rebel?
-Arky té certa reputació. Tu ets clarament un corellià, i tots els corellians odien rebre ordres. El treball de pedaç que has fet en mi suggereix que has passat el teu temps en l'exèrcit, el que engendra lleialtat a la manera en què era abans d'arribar la cobdícia d’en Palpatine. Finalment, si els imperials estan ensumant alguna cosa per aquí, els que s'oposen a ells són probablement rebels.
-De debò? -Bel Iblis va deixar que la pregunta persistís durant un moment -. Potser pertanyi a Sol Negre.
-Ja! Està allò de la compassió, recordes?
-Hmmm, bon punt. -Bel Iblis va pensar durant un moment -. Què et fa pensar que els Imperials estan ensumant alguna cosa, i no a algú?
-Bé, et podria dir que ho vaig deduir del fet que la filla de Cor de Gel estigui aquí. Per la feina bruta només enviarien un grapat dels seus matons. Se suposa que ella té cervell, així que probablement voldran preguntar abans de disparar.
-Excepte en el teu cas.
-Ei, aquest és un millor tret que el seu. -la Moranda va mostrar a Bel Iblis un tort somriure -. La veritat és que vaig robar una cosa a un nerviós jove aquí; té material imperial, important material imperial, codificat. És això el que et van enviar a recollir, oi?
En Bel Iblis va arronsar les espatlles tan casualment com va poder.
-Pots provar que vas ser tu la lladre?
Ella va assentir i va treure un mocador negre de la butxaca de la jaqueta.
-El paquet que vaig intercanviar pel que vaig robar estava perfectament embolicat en el company d'aquest. Ho reconeixes?
Ell va allargar la mà i va lliscar un polze sobre el teixit.
-On és ara el paquet?
Ella va riure.
-No tan ràpid, rebel. Estic agraïda pel pegat del meu braç, però voldria recursos per deixar aquesta bola de fang i allunyar-me d’en Hal Horn. Quant val això per a tu?
-Vint-i-cinc mil crèdits.
-Què tal cinquanta?
-Venut.
Els ulls de la Moranda es van eixamplar de nou.
-Tan valuós és, eh? Podem introduir un pagament addicional?
-On és?
Ella va xiular i Bel Iblis va sentir que el seu cor s'estrenyia.
-En un lloc molt segur.
-I això seria...?
-La raó per la qual vull saber d'un pagament addicional. -Va agitar el cap -. Vaig relliscar les targetes de dades a la porta del lliscador de lloguer de l’Isard. Veig que et sorprèn, però no et preocupis. Els reptes com aquest sempre treuen el millor de mi.

***

En Hal va seure sol a la part posterior del lliscador mentre la Glasc els conduïa al seu centre d'operacions. Enrere, al Continuum Void ella havia arrossegat a Trabler al seu costat i li havia donat ordres que li van fer allunyar-se pel seu compte. Ella va dir a Hal que Trabler es dirigia al port espacial per comprovar com estaven les coses allà, però ell va dubtar que digués la veritat. Qualsevol informació que en Trabler pogués aconseguir en persona li podria haver arribat amb la mateixa facilitat a través d'un comunicador.
En Hal va prestar poca atenció al món que passava en una desdibuixada paleta per l'exterior de les finestretes del lliscador. Es va trobar a si mateix preguntant-se què li havia portat a mostrar a l'encarregat de dia del tapcafè l'holograma de la seva dona en lloc de l'holograma de la Moranda. Vaig reconèixer la Moranda per la descripció en el segon en què la va començar, el cigar usat per torrar al ros era una revelació involuntària, però per què la vaig protegir? Ara sé que ella està involucrada, i això tira per terra el conte de l'assassí. Tenim un simple robatori d'un lladre, però la presència d'imperials suggereix que no és tan simple en absolut.
En no mostrar a l'home l'holograma correcte, en Hal havia acabat amb l'única pista sòlida que tenia la Glasc per a la investigació. Va assumir, perquè ella era imperial i perquè va qüestionar la seva lleialtat davant d'ell, que la presa que buscava estava connectada amb la Rebel·lió d'alguna manera. Hal Horn no tenia afecte pels rebels: s'havien situat en el costat equivocat de la llei i això era suficient per merèixer la seva oposició, però no estava molt més boig pels imperials. Més d'una vegada havia intentat contenir els excessos d'agents imperials excessivament gelosos, el que generalment el portava a haver de netejar rere seu.
Les accions d’en Trabler eren un exemple perfecte del tipus d'excessos que volia evitar. Fàcilment hauria corregut rere la Moranda i l'hauria capturat. En lloc d'això, sense avisar, únicament va treure el seu blàster i va disparar. Hal esperava que la seva intervenció en la punteria d’en Trabler evités la mort de la Moranta, però assumia amb seguretat que era morta, morint-se o severament incapacitada.
La bona disposició d’en Trabler per disparar a matar a algú que, sense ser innocent, era clarament un simple espectador en la situació general, va dir a Hal que l'Imperi no estava tractant d’agafar presoners. El que la Moranda havia robat havia de ser molt important, sens dubte cobria secrets d'estat. I si jo sé tant, he d'assumir que la meva vida podria ser decomissada en algun punt, en el moment en que hagi passat la meva utilitat, o em converteixi en una molèstia suficient.
Adonar-se d’això no li va omplir de pànic. Sí, Hal se sentia preocupat i odiava la idea de no tornar a veure la seva dona i el seu fill, però una sensació de calma va anul·lar les seves emocions. Va recordar quan, sent molt petit, amb no més de sis anys, havia agafat una enrabiada per una joguina que s'havia trencat. El seu pare el va portar al jardí i li va dir que no podia deixar que les seves emocions es desboquessin d'aquesta manera, que això pertorbava l'univers. El seu pare va començar a ensenyar-li exercicis simples per calmar-se i va ensinistrar al Hal fins que es van convertir en alguna cosa fàcil per a ell.
Calma, podia pensar, i així va fer quan la Glasc va detenir el lliscant davant la porta d'una petita casa. Uns arbustos l'ocultaven de les altres cases properes. Un carreró pujava pel costat esquerre i semblava connectar-lo per mitjà d'una reixa amb un carreró o carrer a la part posterior de la propietat. El lloc es va mostrar immediatament a Hal com un habitatge segur, i encara que podia imaginar algú de la Seguretat Especial de Darkknell utilitzant-ne un com a caserna, la naturalesa aïllada de l'edifici, tot i estar a la ciutat, li va fer inquietar-se.
La Glasc va obrir la porta i va entrar primer, aleshores la va tancar i es va dirigir per un estret corredor a través de la cuina cap a una extensió que sobresortia de la part posterior de la casa.
-Per aquí, el meu despatx està aquí darrere.
En Hal la va seguir trepitjant-li els talons. Ella es va girar per dir-li alguna cosa mentre s'introduïen a la cuina, però el seu intent de captar la seva atenció no va funcionar completament. Mig segon abans que en Trabler sorgís de darrera d'una porta i deixés caure les seves mans al coll d'en Hal, aquest va sentir la seva presència i va actuar.
En Hal va caure de genolls i va tirar el seu cos cap endavant, forçant en Trabler a inclinar-se per mantenir-lo agafat. Mentre l'agent imperial estrenyia les seves mans, en Hal es va posar dret sobre un genoll. Va colpejar la part posterior del seu cap a la cara d’en Trabler, produint tot tipus de cruixits que, amb seguretat, no pertanyien al seu crani. En Trabler va udolar i el va deixar anar, aixecant les mans per cobrir la seva cara destrossada. En Hal es va retorçar cap a la dreta, movent la cama dreta a manera de dalla per colpejar els turmells d’en Trabler. L’homenàs va trontollar, bolcant una taula, i llavors es va desplomar.
En Hal va esmunyir una mà a l'interior de la jaqueta d’en Trabler i li va treure el Penetrador Luxan del guàrdia. Va desactivar el fiador amb el polze i va llançar un ràpid tret a la Glasc. Ella el va eludir, blàster en mà, llançant un tret que va destrossar un plat d'un prestatge després de passar al costat del cap d’en Hal. Hal es va llançar a terra per la seva dreta i es va incorporar ajupit. Darrera seu, al Trabler, la cara era una màscara de sang, havia tret una vibronavalla de la bota i estava gatejant cap al seu peu. En Hal li va travessar al centre, apagant el seu cor, i llavors es va escapolir a on la unitat d'emmagatzematge de menjar podia cobrir-lo.
La Glasc va llançar un tret que va foradar la unitat d'emmagatzematge.
-Això no et protegirà.
-No vaig pensar que ho faria. -En Hal va agafar l'holograma de la Moranda de la seva butxaca i el va llançar al centre del terra. Va deixar que la Glasc el veiés i llavors va llançar un tret que el va fondre, donat lloc a una ardent bombolla negra -. Això ho farà.
-De què estàs parlant?
-Els tipus d'Intel·ligència sempre creieu estar per sobre de tot, però jo em guanyo la vida separant veritats de mentides, i he separat suficients com per saber que esteu aquí buscant una cosa que va robar un agent rebel. Va ser el ros, i una lladre va robar el que vulgues que portés. Ella ho té ara, i aquest era l'holograma d'ella.
-I tu creus que destruint aquest holograma jo hauré de mantenir-te viu per identificar-la? -Les rialles de la Glasc van omplir la cuina -. Les ordres judicials que vas portar a Darkknell per al seu arrest proporcionaran un altre holograma seu.
Va acompanyar el seu comentari amb un altre tret que va esquitxar metall calent sobre la jaqueta d’en Hal.
-Moranda Savich és una mestra de la disfressa, així que no la trobaràs. I més important, però, el teu home Trabler probablement la va matar. Endevinaria que part de la tasca a la qual li vas enviar va ser esbrinar si la policia local o els hospitals havien informat de la seva recuperació, oi? No ho van fer, el que significa que està allà fora i probablement té ajuda.
-I com et mantindrà això viu?
-Perquè la conec. L'he rastrejat a través de mitja dotzena de mons. Sé com actua; conec el seu aspecte en una miríada de disfresses. Sense mi mai la trobaràs, o si la trobes, no ho faràs a temps. -Va accentuar l'última paraula per exercir pressió sobre l’agent, ja que les mesures desesperades ja emprades li deien que el temps era essencial en la recuperació del que la Moranda havia robat -. Dóna-li una oportunitat per respirar, i hi haurà venut el botí als rebels.
-No sé per què he de confiar en tu per ajudar-me.
-Ah, perdoneu, però sóc jo el que té aquí problemes de confiança, atès que el teu ajudant va tractar d'arrencar-me el cap. -En Hal va agitar el cap -. Paranoia imperial. Sembla que mai acaba. Ho creguis o no, vull realment atrapar la Moranda. Tu ets la meva millor aposta per a això. La meva alternativa és disparar-te fins matar-te i esperar poder evadir una ordre judicial imperial per assassinat. Jo t'ajudo, tu dius que l'arma d’en Trabler es va disparar accidentalment, i els dos quedem lliures de sospites.
-Tens raó, és clar. Mai podries escapar a una ordre de recerca pel meu assassinat. -Una nota de gran seguretat va entrar en la seva veu i va enviar-li un calfred a l’espinada d'en Hal -. Sóc l’Ysanne Isard, la filla del director de la Intel·ligència Imperial. Series perseguit per sempre, la teva família desapareixeria.
-Encantat de conèixer-te. -En Hal va sospirar amb tanta calma com va poder. Les coses no es podien posar molt pitjor, no?
-I estàs en el cert. Sóc aquí buscant un missatger rebel. Va robar...
-No m'ho diguis. No vull saber-ho. Si m'ho diguessis hauries de matar-me. -Hal va tancar els ulls durant un moment -. Sóc aquí per atrapar una lladre, i aquesta lladre té la teva pertinença. Jo l'atrapo, tu l’aconsegueixes, no necessito saber el que és.
-Molt bé, molt astut per part teva. -Ella va dubtar per un moment i Hal va voler ajupir-se per raons que no va poder identificar -. Gairebé m'inclino a confiar en tu, però com no tinc un complet perfil de seguretat teu, exigiré una condició per a la nostra aliança.
-Quina?
Un dispositiu prim, negre, amb aspecte de cinta va rodar per terra i es va desenrotllar fins anar a parar al seu costat. Semblava una diminuta corretja amb un fermall negre, i en Hal ho va reconèixer immediatament com un collaret d'estrangulament. Ajustat al voltant del seu coll, podia rebre una ordre per control remot per escanyar-lo, tallant el flux sanguini al cervell i deixant-lo inconscient. Es feien servir sovint per reprimir presoners en destacaments de treball. Una ordre de neutralització per estrangulament s'activava des d'una unitat de control central, perquè el collaret estrangulés quan els presoners se sortissin del rang i es posés així un ràpid final a les fugides.
En Hal el va agafar i va deixar que li pengés d'una mà.
-Tu tindràs la unitat de control i serà un dispositiu d'home mort?
-Si jo dono una ordre o el meu pols es para, el collaret escanya. Sense una clau, o sense confiar en algú que el tregui del teu coll d'un tret, estaràs mort poc després que jo.
En Hal no volia posar-se el collaret, però disparar-la i viure llavors una vida de fugitiu semblava ser la seva única alternativa.
-Un sabre de llum ha de ser capaç de tallar això.
-Pot ser, però els Jedi s'han anat. L'era de la Justícia Imperial és aquí, Hal Horn.
-D'això sóc ben conscient. -En Hal es va col·locar el collaret, el va tancar i va aixecar el coll de la camisa per amagar-lo. Va llançar el Penetrador i es va incorporar lentament -. Sóc aquí, al teu servei.
L’Isard va aparèixer i li va permetre donar un cop d'ull al dispositiu de control; llavors va carregar el seu blàster.
-Reprenem la nostra recerca en el lloc en què et vaig trobar per primera vegada.
-No et molestis. L’Arky s'haurà anat fa temps. Va saber que eres de la Intel·ligència Imperial molt abans que jo. -En Hal va somriure -. Tornem al Continuum Void. És l'únic lloc que ven licor Gralish i la Moranda és aficionada a ell. Tenint en compte la manera en què l'han disparat, voldrà una mica de reforç. Aquest és el millor lloc per començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada