dimarts, 28 de gener del 2014

El Ressorgiment de la Força Obscura (X)

Anterior



10

Hi havia enfosquit quan en Khabarakh va posar la nau en el seu llogaret, un grup de cabanes apinyades on les finestres es veien brillantment il·luminades.
- Aterren naus sovint aquí? -Va preguntar la Leia, mentre en Khabarakh dirigia la nau cap a un edifici apartat del centre del poble.
La resplendor de les llums d'aterratge va revelar que es tractava d'un ample edifici cilíndric, de sostre en forma de con, i un mur circular compost de massisses columnes de fusta verticals, que s'alternaven amb una fusta més lleugera i brillant. Sota els ràfecs, va distingir el reflex d'una franja metàl·lica que envoltava tot l'edifici.
-Sovint no -va respondre en Khabarakh. Va apagar els retropropulsors i va deixar els sistemes en suspensió -. Tampoc és una cosa extraordinària.
En altres paraules, anava a atraure molt l'atenció. En Chewbacca, que s'havia recuperat prou perquè la Leia l’ajudés a acomodar-se en els seients de passatgers de la cabina, pensava el mateix.
-Els vilatans són parents propers del clan Kihm'bar -va dir en Khabarakh, en resposta a la pregunta del wookiee -. Acceptaran com a pròpia la meva promesa de protegir-te.
La Leia es va descordar les corretges de seguretat i es va aixecar, reprimint una ganyota. No obstant això, ja eren aquí, i només podia confiar que la confiança d’en Khabarakh fos alguna cosa més que idealisme juvenil infundat.
Va ajudar a Chewbacca a descordar-se les corretges i seguir al noghri fins a l'escotilla principal, recollint de pas a C3PO.
-Jo aniré primer -va anunciar en Khabarakh, quan van arribar a la sortida -. El costum dicta que m’he d’acostar sol al dukha del clan Kihm'bar només arribar. La llei exigeix ​​que anunciï la visita d'estranys al cap de la meva família.
-Entenc -va contestar la Leia, reprimint la seva inquietud. No li agradava que en Khabarakh sostingués converses amb els seus germans noghri sense estar ella present, però tampoc podia fer res per remeiar-ho. -Esperarem aquí fins que tornis a buscar-nos.
-No trigaré –va prometre en Khabarakh.
Va obrir la porta i la va tancar al darrere. En Chewbacca va remugar alguna cosa inintel·ligible.
-Tornarà aviat –el va tranquil·litzar la Leia, mentre es preguntava què molestava al wookiee.
-Estic segur que diu la veritat -va col·laborar C3PO-. Costums i rituals d'aquest tipus són molt comuns entre la majoria de les cultures més primitives en el pla social anteriors a l'era espacial.
-Només que aquesta cultura no és preespacial -va indicar la Leia.
La seva mà va joguinejar amb el comandament de l'espasa de llum, mentre contemplava l'escotilla. Si més no, en Khabarakh hauria pogut deixar oberta la porta, perquè el veiessin tornar.
Llevat que, per descomptat, no volgués que sabessin quan anava a tornar.
-És evident, Altesa -va admetre C3PO, en to acadèmic -. Em sento segur, en qualsevol cas, que la seva situació en aquest respecte ha variat recentment... Bé!
Es va interrompre quan en Chewbacca el va apartar a un costat i es va encaminar cap al centre de la nau.
- Què fas? -Va preguntar la Leia.
L'única resposta del wookiee va ser un comentari sobre els imperials que la princesa no va aconseguir entendre del tot.
-Chewie, torna aquí -li ordenà -. En Khabarakh tornarà d'un moment a un altre.
El wookiee no es va molestar a contestar.
-Fantàstic -va murmurar la Leia, sense saber què fer.
Si en Khabarakh tornava i descobria que en Chewbacca havia desaparegut... Però si tornava i descobria que els dos havien desaparegut...
-Com anava dient -va seguir C3PO, després de prendre la decisió que era millor fer cas omís dels actes dels wookiees grollers -, totes les proves que he reunit fins al moment sobre aquesta cultura indiquen que, fins fa poc, era un poble que no s'aventurava en l'espai. La referència d’en Khabarakh al dukha, una mena de cap seu de clan, les estructures familiars i de clan, juntament amb la preocupació per la seva condició real...
-La cort d’Alderaan també tenia una jerarquia reial -li va recordar amb brusquedat Leia, mentre seguia contemplant el passadís desert. No, va decidir, el millor seria que C3PO i ella esperessin a Khabarakh -. Els altres pobladors de la galàxia no ens consideren primitius en el pla social.
-No, clar que no -va dir C3PO, una mica torbat -. No volia dir això.
-Ja ho sé –el va tranquil·litzar la Leia, també una mica torbada per haver contestat amb aspror a C3PO. Sabia molt bé el que volia dir -. Bé, on és?
Era una pregunta retòrica, però en aquell moment l'escotilla es va obrir de nou.
-Veniu -va dir en Khabarakh. Els seus ulls van escrutar a la Leia i C3PO-. On és el wookiee?
-S'ha internat a la nau -va contestar la Leia -. No sé per què. Vols que el vagi a buscar?
En Khabarakh va emetre un so a mig camí entre un xiuxiueig i un ronc.
-No hi ha temps -va dir -. La maitrakh espera. Veniu. Es va tornar cap a la rampa.
- Tens idea de quan temps trigaràs a aprendre l'idioma? -Va preguntar la Leia a C3PO mentre el seguien.
-No ho sé, Altesa -va contestar l'androide, en tant en Khabarakh els guiava per un pati de terra, deixant enrere l'ampli edifici de fusta que havien vist aterrant. El dukha del clan, va decidir la Leia. El seu objectiu semblava ser un dels edificis més petits -. Aprendre del tot un nou idioma és molt difícil -va prosseguir C3PO-. No obstant això, si s'assembla a una de les sis milions de formes de comunicació que conec...
-Entenc -el va fer callar la Leia.
Estaven molt a prop de l'edifici il·luminat. En arribar, un parell de noghri amagats en les ombres van obrir les portes dobles perquè entressin. La Leia va respirar profundament i va seguir a Khabarakh a l'interior.
A jutjar per la quantitat de llum que es filtrava per les finestres, esperava que l'interior de l'edifici estigués molt il·luminat. Davant la seva sorpresa, va descobrir que la sala on havia entrat estava més fosca que l'exterior. Va desviar la vista a un costat i va comprendre el motiu: les «finestres» brillantment il·luminades eren, en realitat, panells lluminosos autosuficients, encarats cap a fora. Només un parell de llums de metxa flotants il·luminaven l'interior de l'edifici. Els comentaris de C3PO sobre aquella societat van creuar per la seva ment. Segons sembla, sabia molt bé de què parlava.
Al centre de la sala, cinc silenciosos noghri alineats l'esperaven.
La Leia va empassar saliva, amb el pressentiment que havia de ser la primera a parlar. En Khabarakh es va acostar al noghri del centre i es va agenollar davant seu. Va inclinar el cap fins al terra i va estendre les mans als costats. El mateix gest de respecte, va recordar, que li havia dedicat a la cel·la de Kashyyyk.
-Ilyr'ush mir lakh svoril'lae -va dir -. Mir'lae karah lleida Mal'ary'ush vir'ae Vader'ush.
- L’entens? -Va preguntar la Leia a C3PO.
-Fins a cert punt -va contestar l'androide -. Em recorda un dialecte de l'antic idioma comercial...
- Sha'vah! -Va exclamar el noghri del centre. C3PO va arronsar.
-La dona ha dit «Silenci»-va traduir, innecessàriament.
-He comprès l'essencial -va dir la Leia.
Es va aixecar i va assumir tota la majestuositat per enfrontar-se als alienígenes que la miraven. Una cosa era deferència cap als costums i autoritats locals, però ella era la filla de lord Darth Vader, i no estava disposada a suportar determinades grolleries.
- Així és com parleu a la Mal'ary'ush? -Va preguntar.
Sis caps noghri es van aixecar per mirar-la. La Leia va utilitzar la Força per llegir el significat d'aquelles mirades, però, com sempre, les ments alienígenes li van resultar impenetrables. Hauria de guiar-se per la intuïció.
-He fet una pregunta -va dir al silenci.
El noghri del centre va avançar un pas, i quan es va moure, la Leia va reparar per primera vegada en dos petits paquets que destacaven sobre la túnica solta de l’alienígena. Una femella?
- Maitrakh? -Va murmurar a C3PO, recordant la paraula que en Khabarakh havia emprat abans.
-Femella que governa una família local o estructura de subclan -va traduir l'androide, amb veu nerviosa i gairebé inaudible.
A C3PO li molestava molt que li cridessin.
-Gràcies -va respondre la Leia, i va mirar a la noghri -. És vostè la maitrakh d'aquesta família?
-Ho sóc -va dir la noghri, en un bàsic d'accent molt pronunciat, però comprensible -. Com pots demostrar que ets la Mal'ary'ush?
La Leia va estendre la mà sense dir paraula. La maitrakh va vacil·lar. Després, es va acostar a la princesa i la va ensumar.
- No és el que jo deia? -Va preguntar en Khabarakh.
-Silenci, tercerfill -va dir la maitrakh. Va aixecar el cap i va mirar a la Leia als ulls -. Jo la saludo, lady Vader, però no li dono la benvinguda.
La Leia va sostenir la seva mirada. No percebia res en els alienígenes, però sí va endevinar que en Chewbacca havia sortit de la nau i s'acostava a la casa. Amb bastant rapidesa, i molt agitat. Confiava que no irrompés com un animal salvatge i destruís l'escassa cortesia que quedava.
- Puc preguntar per què?
- Va servir a l'emperador? -Va replicar la maitrakh -. Serveix al nostre nou senyor, el gran almirall?
-No, a les dues preguntes.
-Aleshores, sembrarà la discòrdia entre nosaltres -va concloure la maitrakh -. La discòrdia entre el que va ser i el que és. -Va bellugar el cap -. A Honogrh no necessitem més discòrdies, lady Vader.
Tot just havien sortit les paraules de la seva boca, quan les portes es van obrir darrere de la Leia, i en Chewbacca va penetrar com una tromba a la sala.
La maitrakh es va sobresaltar de veure el wookiee, i un noghri va emetre una exclamació de sorpresa. El rugit d'advertència d’en Chewbacca va interrompre totes les reaccions.
- Estàs segur que són imperials? -Va preguntar la Leia, estremida.
«No -va pregar en silenci -. Ara no. Encara no. »El wookiee va grunyir l'obvi, que un parell de llançadores de classe Lambda procedents de la ciutat de Nystao no podien ser altra cosa.
En Khabarakh es va acostar a la maitrakh i va dir alguna cosa en el seu idioma.
-Diu que ha jurat protegir-la -va traduir C3PO-. Demana que el tracte sigui respectat.
Per un moment, la Leia va pensar que la maitrakh anava a negar-se. Després, amb un sospir, la femella va inclinar el cap.
-Veniu amb mi -va dir en Khabarakh a la Leia, dirigint-se cap a la porta -. La maitrakh ha accedit a amagar-te del nostre senyor el gran almirall, almenys per ara.
- On anem? -Va preguntar la Leia mentre sortien a la nit.
-Amagaré al seu androide i els aparells analitzadors entre els androides descontaminadors que guardem a la nit al nostre cobert exterior -va explicar el noghri, i va assenyalar un edifici sense finestres que es trobava a uns cinquanta metres de distància -. El principal problema són vostè i el wookiee. Si els imperials porten equips sensors, captaran les seves constants vitals, diferents de les nostres.
-Ja ho sé -va dir la Leia.
Va buscar en el cel els llums de posició de la llançadora i va tractar de recordar tot el que sabia sobre els algoritmes d'identificació de formes de vida. Un dels paràmetres era el ritme cardíac, així com l'atmosfera ambiental, els bioproductes respiratoris i els efectes de la polarització a la cadena molecular EM. Però el principal paràmetre de llarg abast era...
-Necessitem una font de calor -va dir a Khabarakh -. El més gran possible.
-La braseria.

El noghri va indicar un edifici sense finestres. De la seva part posterior sobresortia una xemeneia rodona, de la qual sorgien volutes de fum que s'elevaven cap al cel.
-Sembla la nostra única oportunitat -va admetre la Leia -. En Khabarakh, amaga a C3PO. Chewie, vine amb mi.

Els noghri ja els estaven esperant quan van sortir de la llançadora: tres femelles i dos nens, drets davant les portes del dukha del clan. En Thrawn va examinar el grup, va passejar la mirada per la zona i es va girar cap al Pellaeon.
-Esperarem aquí fins que arribi l'equip tècnic, capità -va ordenar al Pellaeon en veu baixa -. Que comprovin els equips de comunicacions i mesures preventives d'aquella nau. Després, reuniu-vos amb mi a l'interior.
-Sí, senyor.
En Thrawn es va girar cap a Ir’khaim.
-Dinasta -el va convidar, assenyalant als noghri que esperaven.
El dinasta va fer una reverència i va caminar cap a ells. En Thrawn va llançar una mirada a Rukh, que s'havia col·locat al costat del gran almirall, i tots dos van seguir. Era el ritual de benvinguda habitual, i les femelles els van conduir a l'interior del dukha.
La llançadora del Quimera va arribar dos minuts després. En Pellaeon va sortir a la trobada de l'equip tècnic i va explicar el que havien de fer. Després, va entrar al dukha.
Esperava que la maitrakh hagués reunit un grapat de vilatans per celebrar aquesta visita intempestiva del seu gloriós amo i senyor.
Va descobrir, sorprès, que havia congregat a mig poble. Hi havia una fila doble, de nens i adults, alineats davant de les parets del dukha, des de l'immens mural genealògic de darrere fins a les portes dobles, i al voltant del banc de meditació que havia davant del gràfic. En Thrawn seu al tron ​​del clan, amb Ir’khaim al seu costat, dret. Les tres femelles que havien rebut a la llançadora es trobaven dempeus davant de tots dos, i una segona fila d'adults s'alçaven un pas enrere. Un jove mascle noghri acompanyava a les femelles. La seva pell gris acer contrastava amb el to més fosc dels seus acompanyants.
Pel que sembla, en Pellaeon no s'havia perdut res més important que l'inici de l'absurd ritual que tant apreciaven els noghri. Va passar entre les files de silenciosos alienígenes i es va situar a l'altre costat d’en Thrawn. El jove mascle es va avançar i es va postrar de genolls davant el tron.
-Us saludo, senyor -miolà, i va estendre els braços als costats -. La vostra presència honra a la meva família i al clan Kihm'bar.
-Pots aixecar-te -va dir en Thrawn -. Ets Khabarakh, del clan Kihm'bar?
-Sí, senyor.
-Vas ser membre del comando imperial noghri vint-i-dos -va dir en Thrawn -. Un comando que va deixar d'existir al planeta Kashyyyk. Explica’m què va passar.
En Pellaeon no hauria pogut jurar si en Khabarakh es va crispar.
-Vaig lliurar un informe, senyor, així que vaig abandonar aquell planeta.
-Sí, vaig llegir aquell informe -va replicar amb fredor en Thrawn -. El vaig llegir amb molta atenció, i vaig observar que deixava preguntes sense respondre. Per exemple, com i per què vas sobreviure, quan els altres membres del comando van morir. I com vas poder escapar, quan tot el planeta havia estat alertat sobre la teva presència. I per què no vas tornar immediatament a Honogrh o a una de les teves bases, després del fracàs.
Aquesta vegada, el noghri es va crispar sense cap dubte. Potser en reacció a la paraula «fracàs».
-Els wookiees em van deixar inconscient durant el primer atac -va contestar en Khabarakh -. Vaig despertar i vaig tornar a la nau. Un cop allà, vaig deduir la sort esdevinguda a la resta del comando a partir d'informacions oficials. Sospito que no estaven preparats per a la velocitat i sigil de la meva nau quan vaig escapar. Quant al meu parador posterior, senyor... -Va vacil·lar -. Vaig transmetre el meu informe, i després vaig romandre un temps sol.
- Per què?
-Per pensar, senyor, i per meditar.
- No hauria estat Honogrh un lloc més convenient per a la meditació? -Va preguntar en Thrawn, indicant amb un gest el dukha.
-Tenia moltes coses en què pensar, senyor meu.
En Thrawn el va contemplar uns instants amb aire pensatiu.
-Vas ser lent en respondre quan et van demanar el senyal d'identificació des de la superfície -va dir -. Després, et vas negar a aterrar a Nystao.
-No em vaig negar, senyor. No em van ordenar aterrar allà.
-Capto la diferència -va replicar amb sequedat en Thrawn -. Digues-me per què preferir venir aquí directament.
-Desitjava parlar amb la meva maitrakh. Comentar amb ella les meves meditacions, i demanar perdó pel meu... fracàs.
- Ho ha fet? -Va preguntar en Thrawn, tornant-se cap a la maitrakh.
-Hem començat -va dir la dona en un bàsic atroç -. Encara no hem acabat.
Les portes del dukha es van obrir i un membre de l'equip tècnic va entrar.
- Té l'informe, alferes? -Va preguntar en Thrawn.
-Sí, almirall -va contestar el nouvingut. Va creuar la sala i va envoltar el cercle de noghri congregats -. Hem acabat els exàmens preliminars dels sistemes de comunicacions i mesures preventives, tal com se'ns va ordenar.
En Thrawn va desviar la vista cap a Khabarakh.
- I doncs?
-Crec que hem localitzat l'avaria, senyor. Sembla que la bobina del transmissor principal ha patit una sobrecàrrega, afectant a un condensador de descàrrega i a diversos circuits propers. L'ordinador del condensador va reconstruir la conducció, però la derivació estava prou a prop d'una línia de càrrega de la capa estàtica perquè el sobrevoltatge d'inductància resultant l’activés.
-Una successió de coincidències molt interessant -va dir en Thrawn, sense apartar els ulls centellejants d’en Khabarakh -. Quina és la seva opinió? Una avaria natural, o provocada?
La maitrakh es va agitar, com si anés a dir alguna cosa. En Thrawn la va mirar, i la dona va canviar d'idea.
-És impossible saber-ho, senyor -va respondre el tècnic, triant les seves paraules amb molta cautela. S'havia adonat que l'estava empenyent a proferir un insult enmig d'un grup de noghri, que potser anaven a ofendre’s -. Algú que sabés el que estava fent potser ho hauria evitat. He de dir, senyor, que els ordinadors dels condensadors gaudeixen de mala reputació entre els mecànics. Són molt útils en situacions greus que poden causar grans problemes a pilots inexperts, però en desviacions sense importància com aquesta sempre tendeixen a espatllar una mica més de pas.
-Gràcies. -Si a Thrawn li havia molestat no poder enxampar en Khabarakh en una flagrant mentida, la seva expressió no el va trair. El seu equip conduirà la nau a Nystao per dur a terme les reparacions.
-Sí, senyor.
El tècnic va saludar i va marxar. En Thrawn va mirar a Khabarakh.
-Ara que el teu comando ha estat destruït, cal destinar-te a un altre -va dir -. Quan la teva nau hagi estat reparada, volaràs a la base de Valrar, al sector de Glythe, i et presentaràs allà.
-Sí, senyor -va contestar en Khabarakh.
En Thrawn es va aixecar.
-Ha de sentir-se molt orgullosa -va dir, i va inclinar el cap en direcció a la maitrakh -. Els serveis prestats per la seva família al clan Kihm'bar i l'Imperi seran recordats durant molt de temps per tot Honogrh.
-Així com la protecció dispensada per vostè al poble noghri -va respondre la maitrakh.
En Thrawn va baixar del tron, flanquejat per Ir’khaim i Rukh, i es va dirigir cap a les portes dobles. En Pellaeon els va seguir, i un moment després es trobaven de nou a l'aire lliure. La llançadora estava disposada, i en Thrawn va entrar sense perdre temps en rituals o comentaris. Mentre s'elevaven, en Pellaeon va veure per la portella que els noghri sortien del dukha per presenciar la partida dels seus governants.
-Bé, ha estat molt agradable -va murmurar per a si.
En Thrawn el va mirar.
-Considera que ha estat una pèrdua de temps, oi, capità? -Li va preguntar.
En Pellaeon va mirar Ir'khaim, assegut a la part davantera de la llançadora. Feia la impressió que el dinasta no els escoltava, però havia de ser una qüestió de tacte.
-Des d'un punt de vista diplomàtic, senyor, estic segur que val la pena demostrar que es preocupa per tot Honogrh, incloent-hi els altres pobles -va dir al Thrawn -. Si és cert que la nau va patir una avaria, no hem guanyat res.
En Thrawn va mirar per la portella lateral.
-No estic segur d'això, capità. Alguna cosa no acaba d'encaixar. Rukh, quina és la teva opinió sobre el nostre jove comando Khabarakh?
-Estava inquiet -va dir en veu baixa el guardaespatlles -. Ho vaig veure a les seves mans i en la seva cara.
L’Ir’khaim va girar a la seva cadira.
-És una experiència inquietant enfrontar-se al senyor dels noghri -va dir.
- En particular quan s'ha comès un error? -Va observar Rukh.
L’Ir’khaim va fer un gest d'aixecar-se, i durant uns segons es va palpar la tensió entre ambdós noghri. En Pellaeon es va estrènyer contra els coixins del seient. Va recordar la llarga i sagnant història de la rivalitat entre els clans noghri.
-La missió ha ocasionat diversos fracassos -va dir amb calma en Thrawn -. El clan Kihm'bar no és l'únic.
A poc a poc, Ir’khaim es va asseure.
-Khabarakh és jove encara -va dir.
-Ho és -va admetre en Thrawn -. Per això no sap mentir, entre altres motius. Rukh, potser al dinasta Ir’khaim li agradaria gaudir del paisatge que es veu des de la secció de proa. Escorta’l, si us plau.
-Sí, senyor. –En Rukh es va posar dret -. Dinasta Ir'khaim? -Va dir, i va assenyalar la porta davantera.
L'altre noghri va romandre immòbil un instant. Després, a contracor, es va aixecar.
-Senyor meu -va dir amb rigidesa, i va avançar pel passadís.
En Thrawn va esperar que la porta es tanqués abans de tornar cap a en Pellaeon.
-Khabarakh amaga alguna cosa, capità -va afirmar, amb ulls lluents -. Estic segur.
-Sí, senyor -va contestar en Pellaeon, i es va preguntar com havia arribat en aquesta conclusió el gran almirall. L'anàlisi sensor rutinari no havia captat res -. Ordeno que s'apunti un sensor cap a l'aldea?
-No em referia a això. –En Thrawn va moure el cap -. No hauria portat res incriminatori a Honogrh. No es pot amagar res durant molt temps en un poble tan petit. No, es tracta d'alguna cosa que no ha comptat sobre el mes que va estar absent, meditant, segons les seves paraules.
-Potser podríem esbrinar alguna cosa a partir de la seva nau -va suggerir en Pellaeon.
-D'acord -va assentir en Thrawn -. Enviï un equip d'anàlisi abans que els tècnics comencin a treballar. Cada mil·límetre cúbic, de dins i de fora. Que algun membre de Vigilància segueixi les passes d’en Khabarakh.
-Ah... Sí, senyor. Un dels nostres, o un altre noghri?
En Thrawn va arquejar una cella.
- Allò ridículament obvi, o el més polític, en altres paraules? -Va preguntar amb sequedat -. Sí, té raó és clar. Provem una tercera alternativa: hi ha androides espies a bord del Quimera?
-No crec, senyor. –En Pellaeon va sotmetre la pregunta a l'ordinador de la llançadora -. No. Tenim alguns androides sondejadors Arakyd Víper, però cap de l'estricta classe espia.
-Llavors, caldrà improvisar. Que Enginyeria introdueixi un motivador Víper en un androide descontaminador i li afegeixi sensors òptics i auditius, a més d'una gravadora. El destinarem al grup que treballa als afores del llogaret d’en Khabarakh.
-Sí, senyor. -Pellaeon va teclejar l'ordre -. Vol que també instal·lin un transmissor?
En Thrawn va negar amb el cap.

-No, amb una gravadora serà suficient. Seria difícil amagar l'antena. L'últim que volem és que un noghri es fixi i es pregunti per què és diferent.
En Pellaeon va assentir. Podria impulsar els alienígenes a desmuntar els androides descontaminadors per fer una ullada al seu interior.
-Sí, senyor. Donaré l'ordre immediatament.
Els ulls brillants d’en Thrawn es van desviar cap a la portella.
-No tenim cap pressa -va dir en to pensatiu -. Ara no. És la calma que precedeix a la tempesta, capità, i fins que la tempesta estigui a punt de desencadenar-se, dedicarem el nostre temps i energies a fer que el nostre il·lustre mestre Jedi es mostri inclinat a ajudar-nos quan nosaltres vulguem.
-La qual cosa significa lliurar-li a la Leia Organa Solo.
-Exacte. –En Thrawn va mirar cap a la porta de popa -. I si la meva presència és el que els noghri necessiten per inspirar-se, la meva presència tenen.
- Durant quant de temps?
-Tot el que calgui -va contestar en Thrawn amb un somriure.
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada