dijous, 2 de gener del 2014

Hereu de l’Imperi (VI)

Anterior



6

Els ondulants arbres alienígenes van retrocedir com enormes tentacles de la zona d'aterratge i Han va posar el Falcó Mil·lenari amb extrema suavitat sobre el terreny irregular.
-Bé, aquí estem -va anunciar a ningú en particular -. Bimmisaari. La seva especialitat, plantes mòbils i peludes.
-Res d'això -el va advertir Leia.
Es va treure les corretges de seguretat i va practicar les tècniques de relaxació Jedi que Luke li havia ensenyat. Tractar assumptes polítics amb gent era relativament fàcil per a ella. Missions diplomàtiques amb races alienígenes desconegudes era una cosa molt diferent.
-Ho faràs bé -va dir Luke des del darrere, i li va estrènyer el braç.
Han es va tornar a mitges.
-Us agrairia molt que no féssiu això -es va lamentar -. És com escoltar la meitat d'una conversa.
-Em sap greu -es va disculpar Luke. Va saltar del seu seient i es va acostar a la finestra del morro per mirar a fora -. Sembla que el nostre comitè de recepció s'acosta. Li diré a C3PO que es prepari.
-Ens reunirem amb tu dins d'un moment -va dir Leia -. Disposat, Han?
-Sí. -Han va ajustar el desintegrador a la pistolera -. La teva darrera oportunitat de canviar d’idea, Chewie.
Leia va parar l'orella quan Chewbacca va grunyir una breu resposta. Després de tants anys, encara no podia entendre'l tan bé com Han. Segons sembla, li costava captar algun subtil nivell d'harmonia en la veu del wookiee.
Però si va deixar d'entendre algunes paraules, el significat global de la frase va ser diàfan com el vidre.
-Oh, anem -el va apressar Han -. Ja t'han adulat en altres ocasions. Te'n recordes de la base de Yavin? No et vaig sentir queixar-te llavors.
-No passa res, Han -va intervenir Leia -. Si vol quedar-se a bord amb R2 i treballar en els estabilitzadors, perfecte. Els bimms no s’ofendran.
Han va mirar per la finestra a la delegació que s'acostava.
-No em preocupa que els ofengui o no -va confessar -. Pensava que seria millor portar més protecció. Per si de cas.
Leia va somriure i li va picar el braç.
-Els bimms són un poble molt amistós –el va tranquil·litzar -. No hi haurà cap problema.
-No és la primera vegada que sento això -va replicar Han amb sequedat, i va treure un comunicador d'un petit compartiment situat al costat del seu seient.
El va subjectar al seu pit, però va canviar d'idea i l'hi va col·locar al coll.
-Et va bé aquí -va comentar Leia -. Vas a posar-te en el cinturó les teves velles insígnies de general?
Han va fer una ganyota.
-Molt divertit. Amb el comunicador al coll tindré prou per connectar-lo dissimuladament i podré parlar amb Chewie sense que ningú se n'adoni.
-Ah -va assentir Leia. Si més no, era una bona idea -. Fa l'efecte que has passat molt temps amb el tinent Page i els seus comandos.
-He passat massa temps assegut en reunions del Consell. -Han es va aixecar -. Després de quatre anys de presenciar lluites polítiques intestines, s'aprèn el valor ocasional de la subtilitat. Vinga, Chewie. Necessitem que tanquis la porta quan sortim.
Luke i C3PO ja els estaven esperant quan van arribar a l'escotilla.
- Preparats? -Va preguntar Luke.
-Preparats -va dir Leia, i va respirar profundament.
L’escotilla es va obrir amb el xiuxiueig de l'aire alliberat, i van baixar junts la rampa fins al lloc on esperaven els éssers abillats de groc.
La cerimònia d'arribada va ser breu i, en la seva major part, inintel·ligible, encara que C3PO va fer el que va poder per mantenir una traducció fluïda de l'harmonia composta de cinc parts a què semblava reduir-se. La cançó / benvinguda va acabar i dos bimms es van avançar. Un d'ells va continuar la melodia, mentre l'altre alçava un petit artefacte electrònic.
-Ofereix els seus respectes a la Distingida Visitant consellera Leia Organa Solo -va traduir C3PO-, i confia que les vostres converses amb els Avis de la Llei siguin fructíferes. També sol·licita que el capità Solo retorni la seva arma a la nau.
L’androide va parlar amb tal indiferència que les paraules van trigar uns segons a fer efecte.
- Què és l'últim que has dit? -Va preguntar la Leia.
-El capità Solo ha de deixar la seva arma a bord de la nau -va repetir C3PO-. Les armes no estan permeses dins de la ciutat. No hi ha excepcions.
-Increïble -va murmurar Han en la seva oïda -. No m'ho havies advertit.
-No tenia ni idea -va replicar la Leia en veu baixa, i va dedicar als dos bimms un somriure tranquil·litzador -. No sembla que tinguem una altra alternativa.
-Diplomàcia –va grunyir Han, com si la paraula fos una blasfèmia. Es va treure el cinturó del desintegrador, el va envoltar amb tota cura al voltant de la pistolera i va tirar el conjunt dins de l'escotilla-. Satisfeta?
- No ho estic sempre? -Leia va fer un senyal a C3PO-. Digues-los que estem preparats.
L’androide va traduir. Els dos bimms es van apartar i van indicar el camí pel qual havien vingut.
Es trobaven a uns vint metres del Falcó, i ja se sentien els sorolls de Chewbacca mentre tancava l'escotilla, quan una sobtada idea va donar a llum en la ment de Leia.
- Luke? -Va murmurar.
-Sí, ho sé -va xiuxiuejar aquest -. Potser pensin que és un element més de l’abillament típic d'un Jedi.
-O el seu sensor d'armes no detecta les espases de llum -va dir Han en veu baixa -. En qualsevol cas, ulls que no veuen, cor que no sent.
-Això espero -va contestar la Leia, deixant de banda els seus recels diplomàtics. Al cap i a la fi, si els bimms no havien posat objeccions... -. ¡Per l’amor de Déu! Fixeu-vos en aquesta multitud.
Els esperaven on acabaven els arbres del caminoi: centenars de bimms, aturats a banda i banda del camí, tots vestits de groc. El comitè de recepció oficial es va posar en fila índia i va avançar sense dirigir ni una mirada a la multitud. Leia va seguir endavant, fent el cor fort.
De tota manera, s'alegrava que Chewbacca hagués decidit quedar-se. Li molestava moltíssim que els estranys el grapegessin.
Van passar per enmig dels congregats i el bimm que caminava més a prop de Leia va cantussejar alguna cosa.
-Diu que la Torre de la Llei està just davant de nosaltres -va traduir C3PO-. És la seu del consell planetari.
Leia va mirar per sobre dels caps dels bimms que la precedien. Allà, òbviament, s'alçava la Torre de la Llei I al seu costat...
-C3PO, pregunta què és això -va ordenar a l'androide -. Aquest edifici que sembla una cúpula de tres nivells, amb els costats i gairebé tot el sostre truncats.
L’androide va cantar, i el bimm va contestar.
-És el principal mercat de la ciutat -va explicar C3PO-. Diu que no els agrada estar tancats.
-És probable que aquest sostre s'allargui fins a cobrir més part de l'extensió de la cúpula quan faci mal temps -va afegir Han -. He vist aquest disseny en altres parts.
-Diu que potser pugueu visitar el lloc abans de marxar -va dir C3PO.
-Meravellós -va comentar Han -. El lloc ideal per comprar records.
-Silenci –el va amonestar Leia -, o esperaràs en el Falcó amb Chewie.
La Torre de la Llei de Bimmisaari era bastant modesta, comparada amb altres seus de consells planetaris, i només superava a l'edifici del mercat per dues plantes. Ja en el seu interior, van ser conduïts a una sala de la planta baixa, on un altre grup de bimms els esperava, emmarcat per gegantins tapissos que cobrien les parets. Tres d'ells es van posar drets i van cantar quan Leia va entrar.
-Afegeixen els seus respectes als que ja li han ofert a la zona d'aterratge, princesa Leia -va traduir C3PO-. No obstant això, es disculpen pel fet que les converses no començaran immediatament. Segons sembla, el principal negociador s'ha posat malalt fa uns moments.
-Oh -va dir Leia, una mica sorpresa -. Transmet el nostre pesar, si us plau, i pregunta si podem ajudar en alguna cosa.
-Li donen les gràcies -va dir C3PO, després d'un altre intercanvi de cançons -, però asseguren que no serà necessari. No es troba en perill, només indisposat. –L’androide va vacil·lar -. Crec que no ha de fer més preguntes, Sa Altesa -va afegir amb delicadesa -. La malaltia sembla ser de naturalesa íntima.
-Entenc -va respondre Leia amb gravetat, i va reprimir un somriure causat pel to decorós de l'androide -. Bé, en aquest cas, suposo que podríem tornar al Falcó fins que se senti amb forces per continuar.
L’androide va traduir, i un membre de l'escorta es va avançar per respondre.
-Proposa una alternativa, Sa Altesa: s'ofereix a acompanyar-la a visitar el mercat durant l'espera.
Leia va mirar al Han i en Luke.
- Alguna objecció?
El bimm va cantar una mica més.
-Suggereix també que el mestre Luke i el capità Solo trobaran alguna cosa interessant a les estances superiors de la Torre -va dir C3PO-. Segons sembla, guarden relíquies que es remunten al període mitjà de l'Antiga República.
Una silenciosa alarma es va disparar en la ment de Leia. Intentaven separar-los els bimms?
-Crec que a Luke i a Han també els agradaria veure el mercat -va dir amb cautela.
Es va produir un altre intercanvi d'àries.
-Diu que ho trobarien excessivament avorrit -li va comunicar C3PO-. La veritat, si és com els mercats que jo he vist...
-M'agraden els mercats -el va interrompre amb brusquedat Han, assaltat per sinistres sospites -. M'agraden moltíssim.
Leia va mirar al seu germà.
- Què en penseu?
Els ulls d’en Luke van examinar als bimms; Leia sabia que els estava escrutant amb tota la seva perspicàcia Jedi.
-No hi veig que hi hagi cap perill -va dir lentament -. No intueixo cap duplicitat en aquesta gent, res que superi els entrellats polítics normals, anem.
Leia va assentir i la seva tensió va disminuir una mica. Enrevessaments polítics normals... Sí, això devia ser. Els bimms potser volguessin comunicar en privat el seu punt de vista abans d'iniciar les converses oficials.
-Aleshores -va dir, i va inclinar el cap en direcció als bimms -, acceptem.
-El mercat ha estat al mateix lloc durant dos-cents anys -va traduir C3PO, mentre Han i Leia seguien als seus amfitrions per la rampa que ascendia des del segon al tercer nivell de l'edifici -. Encara que no en aquesta mateixa forma, per descomptat. De fet, la Torre de la Llei va ser construïda en aquest precís lloc perquè ja era un punt molt transitat.
-No ha canviat molt, oi? -Va comentar Han, enganxat a la Leia per evitar que fossin atropellats per un grup de compradors particulars decidits.
Havia vist molts mercats en molts planetes diferents, però mai un de tan concorregut. I concorregut per més que simples parroquians. Disseminats entre el mar de bimms vestits de groc («És que mai es posen un altre color?»), Va distingir a diversos humans, un parell de baradas, un ishi tib, un grup de yuzzumi i alguna cosa que recordava vagament a un paònnid.
-Ara comprendràs per què val la pena afegir aquest lloc a la Nova República -va murmurar Leia a la seva oïda.
-Ja veig -va dir Han.
Es va desviar cap a un lloc i va inspeccionar els estris de metall que s'exhibien. El propietari / dependent va cantar alguna característica de la direcció i va assenyalar un joc de ganivets llaurats.
-No, gràcies -va dir Han, i va retrocedir. El bimm va continuar parlotejant, i els seus gestos es van fer més bruscos -. C3PO, pots indicar al nostre amfitrió que li digui que no estic interessat? -No hi va haver resposta -. C3PO-va repetir, i va mirar al seu voltant. –L’androide tenia la vista clavada en la multitud -. Escolta, lingot d'or, t'estic parlant.
C3PO es va tornar en rodó.
-Em sap greu moltíssim, capità Solo -es va disculpar -, però crec que el nostre amfitrió ha desaparegut.
- Què vol dir desaparegut? -Va preguntar Han, i va passejar la vista en entorn seu. Recordava que el bimm portava una sèrie de fermalls brillants sobre les espatlles. Agulles que no es veien per enlloc -. Com és possible que hagi desaparegut?
Leia li va agafar la mà.
-Tot això em dóna mala espina -va dir amb veu tensa -. Tornem a la Torre.
-Sí -va aprovar Han -. Anem, C3PO. No et perdis.
Va enllaçar la seva mà amb la de Leia, es va tornar...
I es va quedar petrificat. A pocs metres de distància, com illes entre el bulliciós mar groc, tres alienígenes els miraven fixament. Alienígenes de curta estatura, no més alts que els bimms, de pell gris metàl·lic, grans ulls foscos i mandíbules protuberants.
I sostenien a les seves mans amb fermesa bastons stokhli.
-Tenim problemes -va murmurar a la Leia.
Va mirar lentament al seu voltant i va confiar amb desesperació en què només hi haguessin aquells tres.
No era així. Hi havia vuit més, com a mínim, i formaven un tosc cercle d'uns deu metres de diàmetre. Un cercle on en el centre es trobaven Han, Leia i C3PO.
- Han! -Va exclamar Leia.
-Els veig -va murmurar ell -. Tenim problemes, amor.
Va notar que ella observava la distància.
- Qui són? -Va xiuxiuejar la princesa.
-No ho sé. Mai havia vist una cosa semblant, però no estan per orgues. Aquestes coses que porten es diuen bastons stokhli; disparen un vapor des d'una distància de dos-cents metres, prou carregat de certa substància paralitzadora per fer caure a un gundark de bona mida.
Tot d'una, Han va reparar que Leia i ell s'havien allunyat instintivament de la part més propera del cercle alienígena. Va mirar cap enrere.
-Ens estan conduint cap a la rampa descendent -va dir -. Voldran apoderar-se de nosaltres sense espantar la multitud.
-Estem perduts -va gemegar C3PO.
Leia va aferrar la mà d’en Han.
- Què farem?
-Comprovar si ens presten molta atenció.
Mentre intentava vigilar els alienígenes a la vegada, Han es va dur dissimuladament la mà lliure cap al comunicador subjecte al coll del seu vestit.
L’alienígena més proper va aixecar el seu bastó stokhli a manera d'advertència. Han es va immobilitzar i va baixar la mà a poc a poc.
-Llàstima, era una bona idea -va murmurar -. Crec que ha arribat el moment de recórrer al comitè de benvinguda. Li donarem un crit al Luke.
-No pot ajudar-nos.
Han la va mirar. Va prendre nota dels seus ulls vidriosos i del seu rostre tibant. - Per què no? -Va preguntar, notant un nus a l'estómac. Leia va emetre un sospir a penes audible.
-Perquè també l'han agafat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada