dimarts, 8 d’abril del 2014

Així és la vida del jugador: Reina i Rotllos (II)

Anterior




2


En Rotllos, portant encara a la Reina Gale sobre la seva espatlla com un sac d'arrels turg capellanes, havia corregut bastant a l'interior del que la Reina va suposar que era el districte històric de Ciutat Nexe. Per descomptat, la jove només podia fer una arriscada suposició d'on es trobaven realment, ja que estava observant les vistes que s'allunyaven ràpidament mentre ella estava cap per avall. Els seus cops a la peluda esquena del gigorà finalment van començar a tenir algun tipus d'efecte.

- Ja n'hi ha prou, superdesenvolupat fugitiu d'una fàbrica de catifes! La gent està començant a fixar-se en nosaltres! Ens fotran la patrulla a sobre!
En Rotllos va girar cap a un carreró lateral format per dos edificis antics i la va dipositar curosament a la vorera de pedra, aspirant grans volums d'aire fresc amb els seus gegantins pulmons, després de l'esforç de la cursa. Mentre en Rotllos descansava, la Reina va donar un cop d'ull per la cantonada per comprovar el bulliciós trànsit del carrer exterior.
-Els hem d’haver perdut, Rotllos, considerant tot el trànsit de vianants que hi ha allà fora.
Una esgotada sèrie de gralls i esbufecs va sorgir del seu fatigat amic. La Reina va considerar el seu suggeriment.
-No, no crec que haguem d’intentar escapar de la ciutat encara. Si en Tok va posar a la patrulla sobre avís, llavors estaran establint controls d'identitat per tot l’espaiport, el sistema de trànsit, les flotes de lloguer de lliscadors, i tot el que vulguis imaginar.
El carreró formava una estreta ranura i era tot just prou ample com per passar a peu. Va caminar més enllà d’en Rotllos, a l'extrem oposat del carreró, i va observar un instant als vianants. Només alguns vianants ocasionals amb estranyes túniques vermelles amb caputxa apareixien per la plaça interior, ignorant-los per complet. Entralla tenia un noble i antic passat, i el planeta estava bastant orgullós de la seva llarga història. Diverses sectes importants s'havien originat allà; moltes tenien escoles que es dedicaven a diversos estudis filosòfics i a les arts. Sens dubte es trobaven prop d'un dels vells monestirs, va decidir la Reina mentre lliscava de nou al costat del gegant pelut.
Creuant els braços, es va recolzar contra el mur al costat d’en Rotllos, deixant que el fred de la pedra li recorregués l'espinada. L'estret carreró s'obria al pur cel blau i a la immensa mitja lluna d’Entralla. La lluna figurava de manera prominent en la mitologia entrallana; recordava una història en concret en què es deia que va canviar de color quan un antic heroi va sortir victoriós davant d'un poderós invasor. Els entrallans encara s'aferraven desesperadament als seus estimats mites i llegendes, era tot el que els quedava després d'estar sota les botes de l’Imperi imperial i ara de l’Alineament Pentaestrella. La Reina sabia molt bé el que els entrallans devien sentir, però es preguntava per què no havien fet res al respecte.
Mites a part, la Reina i el seu amic estaven molt lluny del camp esclavista imperial del qual tots dos havien escapat. La Reina havia estat al campament des que era petita, servint com a mascota personal del capatàs esclavista que dirigia el campament. En Rotllos era un monstre indòmit i incomprès al qual no es podia controlar. Ella havia estat l'única persona del campament que podia entendre d'alguna manera els estranys sons i xiulets que ell feia, i aviat es van fer amics. No obstant això, en Rotllos seguia resistint als esclavistes, i havia estat sentenciat a mort pel capatàs esclavista quan la Reina va decidir que aquesta era la gota que feia vessar el got i va alliberar el gentil gegant. Durant el seu temps al campament, la Reina havia observat acuradament al capatàs esclavista: com intimidava els altres per mantenir la seva autoritat, com subornava als inspectors imperials que arribaven per tancar-li el campament, com aconseguia menjar i dormir amb exuberància mentre els seus subordinats vivien en la misèria amb la resta dels esclaus.
Va fer ús d'aquest coneixement, fent curosos tractes perquè ella i en Rotllos poguessin seguir vivint. Ho va fer amb l'esperança de poder ser capaços de mantenir-se pel seu compte, i amb el temps establir-se en algun lloc on els imperials o l’Alineament mai poguessin tornar a molestar-los. A poc a poc, els seus tractes van anar millorant, i els resultats obtinguts cada vegada majors. En aquests dies, la idea d'assentar-se semblava fins i tot menys remota. A Rotllos no semblava importar-li, li agradava visitar nous llocs i recollir noves foteses brillants. A més, pensava la Reina, era de bastant ajuda mantenir prop l'enorme gigorà, fins i tot encara que fos una mica maldestre.
En Rotllos devia sentir que ella estava meditabunda, i va tornar el seu pensatiu rostre cap a ella, miolant amb un to amable i comprensiu. Ella li va donar uns juganers copets al braç, fent desaparèixer el seu petit puny a la muntanya de pèl llarg i desordenat.
-Anem, enorme estora. Farem servir els carrerons del darrere i trobarem un lloc on aixoplugar-nos a la nit.
En Rotllos va trinar la seva acceptació, i la va seguir (tan cautelosament com podia fer-ho un gigorà) cap a la plaça interior. Tots dos van actuar amb aire despreocupat, fingint ser innocents vianants passejant mentre passaven al costat d'un grup dels estranys de les caputxes vermelles. Pocs van reaccionar de cap manera davant d'ells, la majoria llançant prolongades mirades a en Rotllos, mentre la parella va lliscar girant una cantonada.
Una mà va sorgir de sobte i es va agafar amb fermesa al braç de la Reina, arrossegant-la a un pati porticat. En Rotllos va rugir amb profunda ràbia i immediatament els va perseguir. Abans que la Reina pogués llançar un crit d'advertència, dues figures encaputxades més van aparèixer de les ombres del pati. Una d'elles brandava una arma d'aspecte estrany. Un centelleig de foc blau va embolicar el gegant i el va fer caure inconscient al terra de rajoles de pedra.
Cridant i llançant mossegades, la Reina es va alliberar dels seus raptors i va córrer al costat del gigorà caigut mentre les quatre figures s'acostaven lentament...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada