dilluns, 28 d’abril del 2014

La Recerca del Jedi (XX)

Anterior



20

L’ambaixador de Càrida i el seu seguici acabaven d'arribar a la plataforma oest, que havia estat reparada recentment i es trobava bastant allunyada del Palau Imperial. La seva llançadora diplomàtica feia pensar en un llustrós escarabat negre, i estava eriçada de sistemes d'armament que havien estat neutralitzats a distància abans que la nau obtingués el permís per aproximar-se a Coruscant.
La Leia i tot un contingent de la guàrdia d'honor de la Nova República estaven esperant a la plataforma per rebre a l’ambaixador Furgan. El vent començava a intensificar-se, i bufava per entre els enormes edificis com si intentés fer retrocedir a la delegació de Càrida en la direcció per la qual havia vingut. La Leia portava el seu vestit cerimonial de les funcions governamentals, així com la seva insígnia de rang de les forces de l'Aliança.
El seu potent centre d'ensinistrament militar feia que Càrida fos un dels pocs planetes de gran importància estratègica que seguia sent lleial a l'Imperi. Si la Leia aconseguia establir negociacions amb ells, la seva gesta diplomàtica trigaria molt temps a ser oblidada. Però el sistema Caridà seria una joia-fruit bastant difícil d'obrir, especialment estant representat per un ambaixador tan groller i gèlid com Furgan.
L'escotilla de la llançadora es va obrir amb un xiuxiueig, i l'atmosfera una mica més densa de Càrida va sortir del casc. Dos soldats de les tropes d'assalt van baixar per la rampa amb rifles desintegradors de cerimònia equipats amb baionetes a l'espatlla. La seva armadura blanca brillava com a resultat d'una conscienciosa tasca de neteja i fregat. Es movien com androides, i la Leia els va veure baixar per la rampa i separar-se per flanquejar-la i quedar totalment immòbils mentre una segona parella de soldats de les tropes d'assalt seguia els seus passos i esperava al peu de la rampa.
L’ambaixador Furgan va baixar per la rampa, movent-se sobre les seves curtes cames amb tanta pompositat com si estigués avançant acompanyat pels compassos d'una banda de música. El seu uniforme estava esquitxat per una multitud de plaques, insígnies i cintes, moltes més de les que ningú podia haver guanyat en una sola existència.
Dos oficials de les tropes d'assalt van seguir a l’ambaixador rampa avall, i després Furgan va empassar una profunda glopada d'aire i va clavar la mirada en la llunyania ignorant per complet a la Leia.
-Ah, l'aire del Centre Imperial... -Es va girar cap al comitè de recepció que li havia estat esperant, i va arrufar les celles espesses -. Però ara té una olor acre i desagradable. Ha estat contaminat per la pestilència de la revolta.
La Leia va fer cas omís del comentari.
-Benvingut a Coruscant, ambaixador Furgan -va dir -. Sóc la ministra d'Estat Leia Organa Solo.
-Sí, sí... -Va replicar en Furgan amb visible impaciència -. Després de tot el que va dir la Mon Mothma sobre l'extremada importància de Càrida, esperava que enviaria a algú amb un càrrec molt més elevat que el seu perquè em rebés. Que l'hagi enviat a vostè... Bé, és com si m’acabessin de bufetejar en públic.
La Leia va haver de recórrer a alguns dels exercicis d’en Luke per controlar les emocions, i va emprar una tècnica Jedi que deixava la ment en blanc i que li va permetre reprimir la ira que intentava fer-la seva.
-Veig que no s'ha pres el temps necessari per familiaritzar-se amb l'estructura del nostre govern, ambaixador -va dir -. La Mon Mothma és la cap d'Estat de la Nova República, però l'autèntic òrgan de govern és el Gabinet, del qual la ministra d'Estat i el meu cos diplomàtic subordinat potser siguem els braços més importants.
La Leia es va interrompre de sobte. Estava irritada amb Furgan per haver-la provocat, i amb ella mateixa per haver permès que l’ambaixador la manipulés arrossegant-la a aquells jocs mesquins. La Mon Mothma li havia donat instruccions de tractar a l’ambaixador amb la màxima cortesia diplomàtica. La Leia va desitjar que en Han o en Luke estiguessin al seu costat.
-La Mon Mothma té molts deures que atendre, però ha preparat una breu entrevista més avançat el dia -va dir la Leia -. Fins que arribi aquest moment, potser preferiria que li ensenyés les seves estances... Li ve de gust alguna beguda després del viatge? Els ulls d’en Furgan li van fer pensar en dues baies diminutes que havien començat a podrir-se quan va dirigir la seva mirada cap a ella.
-Els meus guardaespatlles aniran a les meves habitacions abans que jo entri en elles -va dir l’ambaixador -. Examinaran cada centímetre de l'habitació i cada sistema i instal·lació, cada paret i cada sòl per tal d'eliminar els aparells d'escolta amagats o els artefactes assassins que pugui haver-hi. Els guàrdies restants romandran amb mi en tot moment. Em proporcionaran menjar i beguda procedent dels seus subministraments per protegir-me contra qualsevol possibilitat d'enverinament.
La Leia va quedar atònita i horroritzada davant les seves insinuacions. El seu primer impuls va ser insistir que no calia que en Furgan fes tot allò, però es va contenir perquè indubtablement era just el que l’ambaixador esperava d'ella, i el que va fer va ser reaccionar amb un lleu somriure d'indulgència.
-I tant. Si això fa que se senti més a gust...
-Mentrestant, m'agradaria recórrer el Palau Imperial -va seguir dient en Furgan -. Feu els arranjaments necessaris immediatament. He vingut en peregrinació per veure la llar del meu Emperador i presentar-li els meus respectes.
La Leia va vacil·lar.
-Bé, això no entrava en els nostres plans i...
En Furgan va alçar una mà. Els soldats de les tropes d'assalt que romanien immòbils en posició de ferms al seu costat es van posar encara més tensos. L’ambaixador va fer un pas cap a la Leia, com si intentés semblar amenaçador.
-Tot i així, farà els arranjaments necessaris immediatament.
A la tarda la Mon Mothma estava immòbil a la cambra d'audiències sumida en la penombra, esperant al costat de la base dels controls de l’holoprojector. Tenia altres mil obligacions que atendre, però Càrida semblava ser el lloc on hi havia més probabilitats que es produís un esclat de resistència capaç d'amenaçar l'estabilitat de la Nova República. La Mon Mothma havia deixat molt clar a la Leia que considerava aquest sacrifici de temps com una inversió per evitar una possible guerra.
La Mon Mothma semblava omplir totes les nits amb la seva presència tranquil·la i imponent, i no necessitava moure’s per aconseguir-ho. La Leia sempre sentia una gran admiració davant el seu innegable però subtil poder, que la Mon Mothma aconseguia exhibir tot i que mai havia rebut ensinistrament Jedi.
La Leia va seguir a l’ambaixador Furgan mentre el caridà baixava per la rampa que portava fins a la base de l’holoprojector. L’ambaixador va tornar el cap per llançar una mirada malhumorada als seus guardaespatlles de les tropes d'assalt, que s'havien detingut a l'entrada de la càmera. En Furgan s'havia negat a separar-se'n, i la Mon Mothma s'havia negat a permetre que hi hagués soldats de les tropes d'assalt prop d'ella encara que estiguessin desarmats. El forcejament havia estat breu però intens, i al final la Mon Mothma va acabar permetent que els soldats esperessin allà on l’ambaixador pogués veure'ls, encara que fos fora de la cambra.
Però també havia obtingut una concessió aparentment menor. La Mon Mothma havia exigit que els soldats es traguessin els cascos mentre romanien en la seva presència. Els soldats havien quedat desemmascarats i havien de sostenir aquells cascos tan semblants a calaveres sota el braç, de manera que quedaven revelats com a mers éssers humans, joves cadets que seguien portant armadura però als que s'havia despullat del seu anonimat.
-Poseu-vos allà, ambaixador Furgan -va dir la Mon Mothma sense saludar-lo formalment -. Hi ha una cosa que m'agradaria ensenyar-li.
L’holoprojector va començar a brillar amb una resplendor iridescent i la galàxia coneguda va omplir l'estada, milers de milions de puntets estrellats escampats en braços giratoris que es movien per tot el recinte. Els llums es van afeblir automàticament quan l'escuma d'estrelles es va fer visible. Els soldats de les tropes d'assalt van estirar els colls i van alçar els caps en el llindar per poder contemplar l'enorme imatge. La Mon Mothma i l’ambaixador Furgan, immòbils a terra de la cambra, semblaven insignificants.
-Aquesta és la nostra galàxia -va dir la Mon Mothma -. Hem inclòs tots els sistemes que figuren en els arxius. Aquests estels... -Va moure una mà, i una onada blava centellejà a través dels braços de la galàxia -ja han jurat lleialtat a la Nova República. Altres han estat neutrals, encara que no són hostils a la nostra causa.
Un ruixat de verd va aparèixer entre les estrelles.
-La zona fosca és el que queda de l'Imperi Ssi Ruuk. –La Mon Mothma va assenyalar una taca de negror que ocupava una part d'un braç de l'espiral -. Encara no hem fet una exploració completa dels seus mons, encara que ja han transcorregut diversos anys des que les forces imperials i les de l'Aliança es van unir a Bakura per expulsar els invasors.
»Finalment -va seguir dient la Mon Mothma -, existeixen els sistemes que continuen sent lleials a l'Imperi caigut. -Una pinzellada vermella molt més petita es va escampar per la imatge, concentrada bàsicament en el nucli galàctic des del qual l'Emperador ressuscitat havia llançat a les seves forces -. Com podeu veure, el suport amb què compten està disminuint ràpidament.
En Furgan no semblava molt impressionat.
-Qualsevol pot pintar puntets en un mapa -va dir.
La Leia, que estava cada vegada més furiosa encara que mantingués la seva façana d’impassibilitat, es va sorprendre davant la tranquil·litat amb què la Mon Mothma manejava la situació. La cap d'Estat no va alçar la veu, i es va limitar a contemplar l’ambaixador amb la mirada tranquil·la dels seus profunds ulls.
-Pot parlar amb qualsevol dels ambaixadors d'aquests planetes per confirmar les seves lleialtats -va dir.
-Els ambaixadors poden ser subornats amb tanta facilitat com es poden canviar els colors en una projecció cartogràfica.
Quan va tornar a parlar, la veu de la Mon Mothma havia adquirit una ombra gairebé imperceptible d'aspror.
-No hi ha cap suborn que pugui alterar els fets, ambaixador Furgan.
-Aleshores, de vegades cal canviar els mateixos fets -va replicar en Furgan.
La Leia no va poder contenir-se i va posar els ulls en blanc. En certa manera tot allò resultava bastant divertit, però semblava un malbaratament de temps. Furgan era tan impossible d'alterar com un home congelat en carbonita.
Tota la superfície planetària de Coruscant havia quedat coberta per capa sobre capa d'edificis que havien estat reconstruïts i demolits i tornats a reconstruir. Els governs galàctics havien anat canviant al llarg dels mil·lennis, però Coruscant sempre havia estat el centre de l'activitat política.
Les complexes pautes de construcció i els enormes pinacles de metall i transpariacer feien que la predicció climatològica resultés molt difícil. De tant en tant tempestes inesperades brollaven de l'aigua que s'evaporava pels milions de respiradors i conductes de ventilació, condensant i pujant des dels boscos de gratacels i creant petits xàfecs que deixaven caure la seva càrrega d'aigua sobre les dures superfícies dels edificis.
La recepció diplomàtica en honor de l’ambaixador Furgan celebrada als Jardins Botànics de la Cúpula Celeste acabava de començar quan una sobtada andanada de trencaaigües va caure sobre els panells transparents, ocultant els resplendents telons de l'aurora de Coruscant.
El reconstruït Palau Imperial s'alçava en la llunyania prop de l'horitzó, elevant-se com una barreja de catedral i piràmide que mostrava senyals de moltes eres diferents. La Leia no havia volgut que la recepció en honor d’en Furgan se celebrés en cap lloc que recordés l'opulència i grandesa de l'Emperador caigut.
Els Jardins Botànics de la Cúpula Celeste es trobaven en el primer nivell d'un gratacel aïllat. El gegantí terrari havia estat construït per un filantrop de la Vella República que s'havia enriquit establint el Servei de Notícies Galàctic, i era una instal·lació meticulosament atesa i amb molts entorns diferents aïllats en compartiments que allotjaven i mostraven flora exòtica o els últims exemplars existents d'espècies extintes de molts sistemes de la galàxia.
La Leia va arribar acompanyada per C3PO i els seus dos fills just quan la pluja començava a caure sobre el sostre transparent. Va creuar el llindar adoptant una postura defensiva, amb les justificacions pel seu retard ja preparades a la punta de la llengua. Sabia que la presència dels bessons podia causar una certa commoció en l’encarcarada recepció diplomàtica, però li era igual.
En Furgan havia convertit el seu dia en un malson. L'havia portat d'un costat a un altre entre contínues queixes i exigències, comportant-se pràcticament en tot moment de forma bastant grollera. La Leia havia renunciat al seu temps amb els bessons per estar al costat de l’ambaixador, i havia acabat decidint que el sacrifici no valia la pena. Podia ser una membre molt important del Gabinet de la Nova República, però també era una mare que seguia intentant adaptar-se a les noves exigències que acabaven d'alterar la seva forma de vida. Mentre es canviava de roba a les seves habitacions preparant-se per acudir a la recepció. La Leia havia sentit com el ressentiment i la irritació que s'havien estat acumulant dins d'ella començaven a bullir d'una manera incontrolable. Si no podria estar mai amb ells, a efectes pràctics tant donava que hagués deixat al Jacen i la Jaina amb la Wínter!
A més anaven acompanyats per C3PO, i l'androide era un model de protocol. Podria vigilar els bessons, i en el cas que arribés a ser necessari també podria ajudar-la amb les complexes minúcies del cerimonial diplomàtic i les tasques de traducció.
Des que en Han havia desaparegut, la Leia passava la major part del seu temps gairebé malalta de preocupació. En Luke i en Lando encara no s'havien posat en contacte amb ella. La Leia necessitava algun punt estable en la seva vida, i gairebé albergava l'esperança que algú li retrauria que hagués portat als bessons perquè això li proporcionaria l'ocasió de donar curs a la seva fúria i nerviosisme.
Els matons d’en Furgan la van detenir quan va creuar el llindar. Els soldats de les tropes d'assalt seguien sense portar el casc i van semblar sentir-se una mica incòmodes quan les seves mirades es van trobar amb la de la Leia, però així i tot es van interposar en el seu camí sense cap vacil·lació. Darrere dels soldats de les tropes d'assalt havia altres tants guàrdies de la Nova República que no els treien els ulls de sobre i que romanien rígidament immòbils en posició de ferms.
- Quin és el problema... –La Leia va llançar una ràpida mirada a la insígnia del soldat que tenia davant i va equivocar deliberadament el seu rang -, tinent?
-Capità -la va corregir el soldat -. Estem registrant a tothom. És una precaució contra els assassins.
- Assassins? -Va exclamar la Leia, optant per mostrar diversió en lloc d'enuig -. Comprenc.
Un soldat va anar cap a ells amb un detector manual i el va moure al voltant del cos de la Leia buscant armes ocultes. La Leia es va sotmetre a l’examen mantenint una gèlida impassibilitat.
-És per la seguretat de l’ambaixador... -Va dir el soldat, i després va llançar una mirada de desaprovació al Jacen i la Jaina -. No se'ns va informar que assistirien nens.
- Tem que un d'ells vagi a assassinar l’ambaixador Furgan? –La Leia va clavar els ulls a la cara pàl·lida i nua de l'home, i va arrufar les celles fins que va veure com aquest desviava la mirada -. Això no diu molt en favor de les seves capacitats com a guardaespatlles, capità.
La Leia va pensar que veure’l tan nerviós i alterat n'hi hauria prou per justificar qualsevol molèstia que el capità pogués arribar a causar-li amb els seus exàmens de seguretat.
-No són més que precaucions rutinàries.
El capità va agafar el detector i va tornar a usar-lo amb Jacen i la Jaina, donant visibles mostres d'incomoditat mentre ho feia. Quant va haver acabat la seva tasca, va seguir negant-se a fer-se a un costat. La Leia es va creuar de braços.
-I ara què?
-El seu androide, ministra -va dir el capità -. Hem de dur a terme una comprovació total de sistemes. Se li podria haver introduït la programació d'un androide assassí.
- A mi, senyor? -Va exclamar C3PO-. Ai, mare! No pot estar parlant seriosament, oi?
La mera idea que l’enravenat i espantadís androide de protocol pogués ser un assassí va ser suficient perquè la Leia posés els ulls en blanc.
- I quant de temps es necessitarà per a dur a terme aquesta comprovació de sistemes?
-No gaire.
El capità va agafar un altre aparell detector del qual penjaven diversos cables.
- Protesto enèrgicament, mestressa Leia! -La veu de C3PO estava impregnada per una inconfusible ombra de pànic -. Com recordarà, ja he estat maliciosament reprogramat en el passat! No vull tornar a confiar mai més en una sonda desconeguda.
La Leia va parlar a l’androide, però va mantenir la seva penetrant mirada clavada en els ulls del capità de les tropes d'assalt mentre ho feia.
-Deixa que t’examini, C3PO-va dir -. I si la teva programació pateix la més mínima alteració, aquest home serà responsable d'un incident galàctic que molt bé podria acabar portant a la guerra... una guerra en què el seu sistema natal de Càrida seria l'objectiu primari de totes les forces combinades de la Nova República.
-Tindré molta cura, ministra -va dir el capità de les tropes d'assalt.
- I tant que la tindrà, senyor! -Va insistir C3PO.
Quan per fi van aconseguir arribar a la zona on se celebrava la recepció, ja gairebé no plovia. Els convidats anaven i venien pels senders dels diferents recorreguts per observar les bigarrades i estranyes formes de la vida vegetal alienígena. Cada vegada que creuaven els camps de força que servien com a barreres entre els diferents entorns, la temperatura i la humitat canviaven dràsticament per proporcionar les condicions de creixement més adequades als diferents tipus de plantes. Diminuts rètols mostraven els noms científics de les espècies escrites en una dotzena d'alfabets diferents.
En Jacen i la Jaina, fermament agafats de les mans de la seva mare, van contemplar amb sorpresa als convidats abillats amb les seves millors gales diplomàtiques i les plantes exòtiques de mons distants.
Al centre de la cambra hi havia una zona brillantment il·luminada en la qual un cactus tentaculat monstruosament gran exercia les funcions de cambrer de la recepció, agitant les seves tiges amunt i avall per exhibir diminuts entrepans, llesques de fruites, salsitxes i pastissets clavats en les seves llargues espines. Els convidats anaven agafant mossos de les espines cada vegada que una tija del cactus tentaculat lliscava al costat d'ells.
El baixet i rabassut ambaixador Furgan semblava ser el centre de tota l'atenció, però tothom l'observava de cua d'ull en comptes de parlar-li directament. La Leia va tornar a ser conscient de les seves obligacions polítiques, pel que va deixar escapar un sospir i va anar cap a ell amb els nens trotant al seu costat.
En Furgan va clavar la mirada en els bessons i va apurar d'un glop la copa que tenia a la mà. La Leia el va observar mentre tornava a omplir-la amb un recipient de bombament que penjava del seu maluc dret. En Furgan va pressionar el botó i es va servir una nova ració d'un líquid de color entre verdós i daurat mel. «És lògic -va pensar la Leia -. Si pateixes una paranoia tan intensa sobre els verins, resulta natural que et portis la teva pròpia beguda...» En Furgan portava un recipient idèntic penjant del maluc esquerra.
-Bé, ministra Organa Solo, així que aquests són els famosos bessons Jedi, no? Crec que els va posar de nom Jacen i Jaina, oi? I no té un tercer fill anomenat Ànakin?
La Leia va parpellejar, sentint-se una mica nerviosa de veure que en Furgan sabia tantes coses sobre la seva família.
-Sí, el nadó està en un altre lloc..., un lloc segur on es troba fora de perill.
Sabia que en Furgan no podia haver descobert la situació del planeta-refugi, però els instints d'una mare van amplificar els seus temors.
En Furgan va donar un copet al cap de la Jaina.
-Espero que també protegeixi aquests dos -va dir -. Seria realment lamentable que un parell de nens tan encantadors acabessin convertint-se en peons polítics.
-No corren cap perill -va dir la Leia, i es va sentir sobtadament atrapada i impotent -. Aneu a jugar amb C3PO-va afegir, empenyent als bessons lluny d'ella sense apartar la mirada de l’ambaixador ni un instant.
-Serà una experiència molt educativa per a ells, mestressa Leia -va dir C3PO, i es va portar als nens en direcció als espècimens vegetals perquè poguessin veure'ls.
En Furgan va seguir la seva conversa amb la Leia.
-Si vol que li doni la meva opinió, és una pena que l'Emperador no aconseguís eliminar a tots els Jedi. Les tasques que no arriben a acabar sempre acaben causant nous problemes.
- I per què tem tant als Cavallers Jedi? -Va replicar la Leia.
No era un tema de conversa que li agradés massa, però potser podria obtenir alguna informació d’en Furgan.
L’ambaixador va prendre un llarg glop de la seva beguda.
-Sempre he pensat que donada la nostra sofisticada tecnologia no hauríem d’encongir-nos temerosament davant la bruixeria i els estranys poders mentals dels que l'atzar només ha fet posseïdors a uns quants individus. Em sembla molt elitista... Cavallers Jedi? En realitat, es podria dir que els Cavallers Jedi van actuar com a força repressora al servei d'un govern feble.
La Leia va començar a interessar-se per la discussió.
-Aquest Emperador a qui vostè tant reverència controlava la Força en un grau molt superior, igual que Darth Vader. En què es diferenciaven d'ells?
-L'Emperador té dret a posseir poders especials -va dir en Furgan, com si estigués exposant una cosa òbvia -. Després de tot, és l'Emperador... I al final Vader va acabar sent un traïdor, no? Tinc entès que en Vader va matar a l'Emperador, i això em sembla una altra bona raó per la qual aquests poders haurien de ser declarats il·legals.
La Leia va comprendre que en Furgan devia haver vist el discurs pronunciat per Luke davant el Consell, que havia gaudit d'una àmplia difusió per tota la galàxia.
-Tot i així, els Jedi han aconseguit sobreviure, i tot l’Orde dels Cavallers Jedi serà restaurat. El meu germà s'ocuparà de què així sigui... D'aquí a uns quants anys, els nous Cavallers Jedi ocuparan el mateix paper de protectors de la República que ja van exercir antigament.
-Quina pena -va dir en Furgan.
Després l’ambaixador li va donar l'esquena buscant una nova conversa, però ningú semblava voler parlar amb ell.
C3PO va perdre als bessons gairebé a l'instant tot just van decidir jugar a fet i amagar entre els espècimens. Els nens van començar lliscant per sota de baranes col·locades a tan poca alçada que C3PO no podia seguir-los, i després es van perseguir per zones d'accés restringides indicades mitjançant rètols de PROHIBIDA L'ENTRADA. Quan l'androide els va cridar que tornessin, en Jacen i la Jaina van desenvolupar una sobtada deficiència auditiva altament selectiva i seguien corrent d'un costat a un altre.
C3PO els va perseguir a través d'un bosquet d'arbres mucosos que van tacar la seva lluent closca metàl·lica amb gotetes d'una viscosa substància pol·linitzada groguenca, però almenys el líquid que traspuava dels arbres va fer que hi hagués un rastre de petjades al terra que l'androide podia seguir. C3PO va deixar escapar un gemec de consternació quan va veure que les petites petjades anaven en línia recta cap a la zona de les «Plantes Carnívores».
- Ai, mare! -Va exclamar.
L'androide ja havia començat a imaginar matolls assedegats de sang molt ocupats digerint trossos dels nens, però per fortuna C3PO va sentir les rialletes estridents d’en Jacen abans que pogués enviar una alarma general, i les rialles de la seva germana no van trigar a unir-se'ls. C3PO va utilitzar els seus localitzadors direccionals i va tornar al centre de l'exhibició vegetal.
Els bessons estaven asseguts en el centre del gegantí cactus tentaculat i jugaven amb les tiges ondulants sense prestar cap atenció a les espines. En Jacen i la Jaina se les havien arreglat per deixar enrere aquelles puntes tan afilades com dagues sense patir cap dany, i s'havien instal·lat a la tova massa central de fins pelets recentment brollats que acabarien convertint-se en noves espines.
- Amo Jacen i mestressa Jaina, surtin d'aquí ara mateix! -Va ordenar C3PO en el to més sec i imperiós que va ser capaç -. He d'insistir en què surtin d'aquí!
L'únic que va aconseguir va ser que la Jaina es rigués i li fes senyals amb la mà.
I el cada vegada més desesperat i confús androide va començar a preguntar-se com aconseguiria rescatar els nens del seu refugi a la gran planta sense tirar cap vianda.
Les converses es van anar fent callar, i es va produir el tipus de silenci que sol donar-se en les reunions socials que han sorgit d'una manera artificial i forçada. L’ambaixador Furgan va aprofitar el silenci per parlar.
- Sol·licito la seva atenció! -Va exclamar.
La Leia va veure com s'apartava bruscament d'ella. No sabia què podia fer, i es va tensar preparant-se per qualsevol cosa.
Les escasses converses que no s'havien interromput van cessar de sobte, i els ulls de tots els presents es van tornar cap a l’ambaixador de Càrida. La Mon Mothma havia estat xerrant amb el general Jan Dodonna, l'ancià geni de la tàctica que havia planejat l'atac contra la primera Estrella de la Mort. La Mon Mothma va arquejar les celles, sentint una òbvia curiositat davant la petició de silenci que acabava de fer en Furgan. Jan Dodonna va interrompre el relat de l'anècdota que li havia estat explicant, i es va quedar amb les mans immòbils en l'aire i la mirada fixa en l’ambaixador.
En Furgan es va endur la copa buida al maluc i la va omplir, aquest cop amb el recipient de l'esquerra. La Leia es va preguntar si ja hauria buidat el de la dreta.
Després va alçar la seva copa i va fer un pas cap a la Mon Mothma somrient d'orella a orella. La Leia va observar amb incredulitat al sempre groller i desagradable ambaixador, i es va preguntar si pensava proposar un brindis.
En Furgan va recórrer amb la mirada el recinte de la Cúpula Celeste, assegurant-se que havia aconseguit atreure l'atenció de tot el món. Fins i tot el lent degotar de feia uns moments havia cessat a l'exterior.
-Desitjo que m’escoltin per tots els presents -va dir en Furgan -. Com ambaixador de Càrida, se m'ha atorgat el poder de parlar en nom del centre d'ensinistrament militar imperial, del meu planeta i de tot el meu sistema. Per tant, he de transmetre un missatge a tots els que s'han reunit aquí.
En Furgan va alçar la seva veu i la seva copa.
-Per la Mon Mothma, que es fa dir a si mateixa líder de la Nova República...
I va llançar el contingut de la seva copa al rostre de la Mon Mothma amb un somriure burleta. El líquid verd i daurat es va vessar sobre les seves galtes, els cabells i el seu pit. La Mon Mothma va retrocedir trontollant, perplexa i sense saber com reaccionar. Jan Dodonna la va agafar per les espatlles perquè no perdés l'equilibri. Ell també estava bocabadat de sorpresa.
Els guàrdies de la Nova República apostats a la porta van alçar les seves armes a l'instant, però van controlar la seva reacció reflexa a temps i no van obrir foc.
- Denunciem la vostra repugnant rebel·lió de delinqüents i assassins! -Va seguir dient en Furgan -. M’heu intentat impressionar amb el nombre de sistemes estúpids i capritxosos que s'han unit a la vostra Aliança, però siguin quines siguin les torbes amb les que compteu, mai podran esborrar els vostres crims contra l'Imperi.
L’ambaixador va estavellar la seva copa buida contra el terra fent-la miques i després va aixafar els trossets de vidre amb el taló de la bota.
-Càrida mai es rendirà al que vosaltres anomeneu la Nova República.
En Furgan va reunir al seu seguici al seu voltant amb un aleteig de la mà i va sortir precipitadament. Els soldats de les tropes d'assalt que havien estat esperant a la porta van tornar a posar-se amb expressió triomfant els cascos blancs que van ocultar els seus rostres, i van seguir l’ambaixador. Els guàrdies de la Nova República no apartar la mirada d'ells ni un instant mentre marxaven. Tenien les armes preparades per disparar, però estava clar que no sabien què havien de fer.
Hi va haver uns moments de silenci perplex abans que tota la recepció esclatés en una babel de converses escandalitzades. La Leia va anar corrent cap a la Cap d'Estat, en Dodonna ja estava intentant netejar la roba xopa de la Mon Mothma.
La Mon Mothma va aconseguir rebre a la Leia amb un somriure mentre el licor enganxós començava a assecar-se sobre la seva cara.
-Bé, no hem perdut res intentant-ho, oi? -Va dir alçant una mica la veu per fer-se sentir per sobre del creixent clam generalitzat d'indignació.
La Leia estava tan abatuda i decebuda que no va poder respondre.
-Disculpi’m, mestressa Leia...
La veu metàl·lica de C3PO va aconseguir obrir-se pas per entre el soroll de fons.
La Leia va mirar frenèticament al seu voltant buscant els bessons, tement que en Furgan hagués aconseguit segrestar-los durant la diversió que havia creat amb el seu discurs, però de seguida va sentir un gran alleujament veient que en Jacen i la Jaina tenien el rostre pegat a la curvatura de la finestra i estaven contemplant l'horitzó urbà de Ciutat Imperial.
Un instant després va veure de cua d'ull un braç daurat que s'agitava frenèticament. C3PO se les hi havia arreglat per quedar atrapat en el cactus tentaculat i encara que l’androide es trobava a l'altre extrem de l'estada, la Leia va poder veure la gran quantitat de ratllades sofertes per les seves plaques metàl·liques. Les viandes jeien escampades per terra.
-Si us plau, em podria ajudar algú a lliurar-me d'aquesta planta? -Va cridar C3PO-. Oh. si us plau...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada