dilluns, 21 d’abril del 2014

La prova de la Tinian (I)



La prova de la Tinian

Kathy Tyers  


Els avis de la Tinian esperen jubilar-se després de vendre el seu nou camp protector a l'Imperi, deixant a ella i al seu nuvi a càrrec d'Armament I'att. El Moff Kerioth altres plans.



I
La Tinian I'att, néta i hereva dels fundadors d'Armament I'att, va arrufar el nas i va tractar de no respirar massa profund. La sala de demostracions del complex de la fàbrica feia olor de carn cremada i productes químics. Va poder identificar cinc... no, set fórmules per les seves olors, una poció de fetilleria potencialment catastròfica.
De vegades, els explosius de les demostracions explotaven més fort, més ràpid, o abans del que ningú havia previst, i fins i tot el transpariacer quàdruple no proporcionava una protecció completa.
A peu dret al costat de l'avi Strephan, en Daye Azur-Jamin va recolzar la mà en una barricada anti-explosió que li arribava a l'altura de la cintura. La túnica grisa d'Armament I'att d’en Daye accentuava el seu aire d'autoritat. Igual que el comunicador de gestió que portava en el seu cinturó. Una ratlla prematurament grisa marcava el centre de la cella esquerra d’en Daye.
- En aparença, no hi ha res dolent en l'armadura d'un soldat d'assalt, excel·lència -va dir, i la Tinian admirava el seu autocontrol. Sabia com en Daye se sentia sobre de les connexions imperials de l'avi -. Però un bon tirador, o un idiota amb un blàster d'alta potència, pot trobar punts febles. El nostre camp la fa invulnerable.
El Moff Imperial Eisen Kerioth va colpejar el seu bastó lleuger de banús polit contra el palmell de la mà. Alt i prim, el Moff Kerioth sostenia el cap orgullosament alçat sobre un sorprenent conjunt de quadrats de rang vermells i blaus. La Tinian, en Daye, i els seus avis havien esperat assessors tecnològics en aquesta demostració, i potser uns pocs soldats de l'exèrcit, però mai un Moff de sector amb una escorta de soldats d'assalt. En Kerioth coixejava, evitant deixar caure el pes sobre una rígida cama esquerra i recolzant-se ocasionalment en el bastó lleuger.
- Sona meravellós, noi. Llavors, per què el seu empleat de demostracions s'ha acovardit?
El vell uniforme negre de servei imperial de l'avi Strephan contrastava amb el seu pèl blanc i espès. L'àvia Augusta jugava amb un plec lateral de la seva llarga túnica verda. Recentment havia desenvolupat un rar síndrome degeneratiu, i el millor especialista en bioimmunologia de Druckenwell li havia donat només uns mesos de vida a menys que se sotmetés a tractament. No estava disponible allà a Il Avali, ni en cap altra ciutat de Druckenwell... i era car. Darrere de l'àvia Augusta, en Wrrlevgebev, el guardaespatlles wookiee de la família I'att, es recolzava contra una paret de rugós durciment gris. Wrrl va retrunyir un ràpid comentari en veu baixa que només la Tinian, que havia estudiat el seu idioma, podia traduir.
No ho va fer, però compartia el menyspreu d’en Wrrl cap als empleats covards.
Va joguinejar amb una col·lecció de parafernàlia a la butxaca del seu mico: closques de nous Neka, eines d'ajust de droides, i el seu amulet secret de la bona sort.
Necessitaria tota la seva bona sort avui. Si Armament I'att venia el seu nou camp protector d'armadura, els seus avis podien jubilar-se, i llavors ella i en Daye es farien càrrec de la fàbrica.
En Kerioth va redreçar les espatlles i el coll, i després va donar un copet a l'avi amb el seu bastó lleuger.
- I bé, I'att? Qui entrarà en aquesta armadura? Hem vingut des de molt lluny per veure això. -Era evident que l'avi havia conegut el Moff anys enrere, cada un d'ells havia escollit el seu propi camí per servir al Nou Ordre: l'avi, protegint el poder de l'Imperi; en Kerioth, ostentant-lo. En Kerioth va apuntar un dit retorçat cap en Wrrl -. Tu. Wookiee. Baixa aquí.
En Wrrl va corbar els llavis mostrant les seves dents enormes i va deixar escapar un udol puntuat.
En Kerioth havia exigit que els I'atts desarmessin al wookiee durant la seva visita, i en Wrrl ja estava irritat. Un floc ros vermellós creuava el rostre d’en Wrrl, amb el seu pelatge gairebé del mateix to que la mitja cabellera de la Tinian, era una coloració estranya per a un wookiee.
- Què ha dit, Tinian? -La visió per als negocis de l'avi es demostrava per la manera com observava i intentava acontentar el Moff. En comparació, en Kerioth semblava...
La Tinian va tractar d'emular al seu obsequiós avi. En Kerioth semblava brusc. I condescendent.
Va donar un cop d'ull a les peces d'armadura a la taula de muntatge. Divuit parts blanques jeien al costat de les fluixes meitats d'un cenyit vestit corporal negre de dues peces. En Wrrl no encaixaria dins del vestit corporal, i molt menys al camp.
-La seva excel·lència, és massa gran -va traduir ella -. Els nodes de camp estan maximitzats a metre vuitanta-sis d'alçada i un metre d'ample.
El Moff Kerioth va aixecar una prima cella negra.
- I'att, recordi’m per què aquesta nena, la seva néta, assisteix a demostracions classificades.
La Tinian es va encrespar. Pot ser que fos petita i prima, però ja no era cap nena. No s'havia fixat en Kerioth en el seu mico corporatiu?
L'avi li va posar una mà càlida sobre el braç.
-La seva excel·lència, la Tinian és un inavaluable membre de l'equip, té instints increïbles per als explosius.
Un soldat d'assalt es va posar dret al centre de la segona fila de seients de dalt.
- Senyor -va dir a través del filtre del seu casc -, si el wookiee és massa alt, què li sembla ella?
La Tinian va empal·lidir. Ella... fer la demostració? Quedar-se quieta en el parany d’ones i deixar que li disparessin?
- D'un extrem a l'altre - va fer broma en Kerioth -. Un inavaluable membre de l'equip, Oi?
L'avi va retrocedir cap a un panell de codis. Des d'aquesta paret, podia baixar dos murs de transpariacer quàdruple entre el parany d'ones i les quatre àmplies files seients blindats retràctils.
- Ah... sí, però la Tinian no és el nostre voluntari per a la demostració.
En Kerioth va canviar el pes d'una cama a una altra.
- Ella servirà. Està completament segur que la seva armadura és impenetrable al foc de blàster?
- Totalment -va murmurar l'avi.
- Llavors demostri-m’ho.
-Però... no. Hauria de cridar a un droide de línia.
- Percebo una certa manca de confiança.
El Moff Kerioth va dirigir la burla cap als seus soldats d'assalt, però la Tinian la va rebre com un cop de puny a l'estómac. L'avi i l'àvia havien d'arribar en aquest centre d’atenció sanitària fora del planeta. L'amor va centrar el coratge de la Tinian, i les seves esperances també. El camp funcionava. Ella l'havia vist a prova.
- Avi? -Va dir aixecant la mà -. M'ofereixo voluntària.
L'avi, l'àvia i en Daye van fer un pas endavant, parlant a la vegada:
- Espera...
- Tinian...
-No...
En Wrrl parpellejà amb els seus grans ulls blaus i va suggerir en veu baixa que en Daye tenia una complexió més semblant a la d'un soldat d'assalt que ella.
La Tinian va mirar fixament al Moff Kerioth. Estava segura que ell actuaria com un buròcrata de la Companyia BlasTech que havia conegut una vegada en una festa, una vegada que havia suggerit alguna cosa, no acceptaria cap altra idea.
El somriure d’en Kerioth es va estendre lentament dels seus fins llavis als seus ulls freds i foscos.
- Molt bé, ah, Tinian. Una veritable prova de l'excel·lència d'Armament I'att.
Abans que la Tinian canviés d'idea, va arrossegar a Wrrl a la taula de muntatge.
- Ajuda’m -li va ordenar.
El seu mico hi cabria amb facilitat dins del vestit corporal negre. També va agafar les muscleres superiors del cos, l'espatllera i la placa pectoral, que els armers deien el Cub Corporal quan s'usaven en conjunt. Li ho va passar a Wrrl. Muntat darrere de l’espatllera, en lloc del paquet d'instruments habitual, els droides d’Armament I'att havien instal·lat un dissipador de calor i el transmissor de camp. Un únic i nou control destacava al pectoral.
Es va treure les sabates i lliscar una cama en el vestit corporal. Mai havia sentit tant silenci.
- Avi -va suggerir -, explica com el vestit corporal augmenta el camp.
- Tinian -va suplicar l'avi.
Es va ajustar camals del vestit corporal, però van quedar arrugues en tota la seva longitud.
Va deixar anar de les seves travetes l'estret cinturó del seu vestit i va subjectar el pesat teixit negre.
- M'he après el discurs de memòria -va insistir -. Ho pronuncio jo?
El Moff Kerioth va recolzar el seu bastó lleuger en una espatlla.
- Si us plau, fes-ho -va xiuxiuejar.
Tot d'una, ell es va disgustar.
En Daye sempre havia insistit que preferia morir per una causa noble que guanyar-se la vida amb una d’innoble, i esperava que només fossin els seus nervis, gemegant des del lloc on els estava reprimint (per evitar que en Daye tractés d'aturar-la), cosa que feia que en Kerioth semblés sinistre de sobte.
En Daye era sensible a un camp d'energia que ell anomenava la Força. Afirmava que ser sensible a la Força no era una cosa molt saludable per estar en el Nou Ordre de l’Emperador Palpatine, i havia advertit a la Tinian i als seus avis que l'Imperi havia arribat a la repressió violenta en altres parts de la galàxia... però la Tinian no ho creia.
Armament I'att havia subministrat al Nou Ordre des de feia anys, amb grans beneficis.
Ella es va encorbar per ajustar la part superior del vestit corporal. Mentre s'allisava la tela negra solta que s'amuntegava en desordenats plecs fluixos en la seva cintura, va respirar fondo.
- El camp de protecció produeix ràfegues anti-energia just en contrafase amb el foc blàster -va començar -. Les incrustacions de zersi que hem afegit al vestit corporal avançat -la Tinian es va estirar una màniga fluixa i va passar el dors de la mà sobre l’altre avantbraç -amplifiquen el camp. Veiem això com un element clau d'aquest nou sistema...
- Tot el sistema ha demostrat ser vulnerable amb massa freqüència. - Es va alçar la veu d’en Kerioth -. Fa vuit anys, una armadura de soldat d'assalt es va fer trossos al meu voltant. He arrossegat això des de llavors. - Va copejar la cama esquerra amb el bastó lleuger -. Estàs còmoda, nena?
No sóc una nena.
- Estic bé. – Va quadrar les espatlles -. Sento això de la seva cama. Puc acabar?
Ell va fer girar el bastó lleuger.
- Per descomptat.
- Així hem eliminat els punts febles -va dir -, coneguts des de fa molt temps pels elements insurrectes. Estic llesta, Wrrl.
El seu wookiee va alçar la placa pectoral i l'espatllera. L'àvia Augusta va refregar-se les seves mans tremoloses a la part davantera de la seva llarga túnica verda. En Daye va prendre posició darrere de la Tinian. Estava segura que si ella vacil·lava o retrocedia, ell demanaria posar-se l'armadura.
Ella va aixecar l'espatllera.
- Integrats en aquesta peça hi ha un aïllant i un dissipador de calor -va explicar, aixecant el protector del darrere perquè el Moff Kerioth i els seus acompanyants poguessin veure el seu interior. Una mànega negra va lliscar, cobrint el palmell de la seva altra mà, ella el va empènyer cap amunt, amuntegant la tela cap al colze -. Durant el microsegon que triga el camp a arribar a ple rendiment, la mateixa armadura s'encarrega de l’absorció de calor. L'aïllament, juntament amb aquest dissipador, gairebé elimina el malestar tèrmic.
- Suposadament. -En Kerioth sonà sarcàstic.
La Tinian va decidir que mai anava a complaure’l excepte mitjançant la demostració del producte. Llavors estaria impressionat. Després concediria a l’Armament I'att el contracte més lucratiu que mai hagués obtingut. Milers de soldats d'assalt necessitarien aquesta cobertura.
- Ajuda’m, Wrrl.
En Wrrl va ajustar a la Tinian la musclera per davant i per darrere, subjectant-la a les espatlles.
La Tinian confiava completament en Wrrl. Cinc anys enrere, l'havia vist sent colpejat per un traficant d'esclaus. Flocs sagnants de pelatge sembraven terra al voltant de l'enorme alienígena. La Tinian, de tot just dotze anys, havia sortit disparada, fent cas omís de les protestes de l'àvia Augusta (sempre podia moure’s més ràpid que qualsevol dels dos avis). Va salvar la vida de la criatura. El que no sabia era que rescatant en Wrrl s'havia guanyat la seva lleialtat fins a la mort.
Els trossos d'armadura penjaven sobre les seves espatlles. La Tinian es va retorçar fins que quedar equilibrats.
En Daye va agafar les muscleres, estrenyent-les entre les seves mans llargues i delicades.
- Posa't això també -va murmurar ell. La ratlla grisa es va arquejar més alta que la resta de qualsevol de les seves celles. D'acord a les estrictes lleis de població de Druckenwell, ella i en Daye eren massa joves per casar-se fins que es demostrés la seva independència financera. Esvelt i amb aire d'estudiós, amb vivaces ulls marrons, en Daye havia arribat a Il Avali per llaurar-se una vida per a si mateix.
Ell era ara oficialment el Segon Supervisor Inferior de la Tinian i el centre de tota la seva vida. Ella va deixar que ell li fixés les muscleres sobre les espatlles, penjaven fins cobrir-li els colzes, tancant la part superior del seu cos en una caixa fluixa, mal ajustada. Els conductes del camp van ressonar uns contra els altres quan es va tornar cap en Daye. Si tan sols pogués tranquil·litzar-lo...
- Sé per què estàs fent això. - Es va inclinar i va abaixar la mirada cap a ella -. No m’agrada, però ho entenc. Ningú et crida covard i se surt amb la seva. -Li va prémer l’avantbraç -. Que la Força t'acompanyi, amor meu.
Quan ell va retrocedir, la Tinian va girar un control a la placa pectoral. La primera vegada que havia vist una demostració d'aquest camp, s'havia preocupat arribant en aquest moment. El camp no brunzia, retrunyia, guspirejava, ni tan sols brillava.
- Avi?
Com si despertés entre els morts, va aixecar una petita luma. La Tinian va allargar el braç cap a un costat. Ell va encendre la luma. Cap taca blanca va aparèixer a la màniga de la Tinian.
- Quan l'energia es troba amb el camp anti-energia, -Va dir l'avi, recuperant la seva veu -, el camp respon i la cancel·la. Ara estem segurs que el camp està en funcionament.
- Llesta, Tinian? -va preguntar el Moff. La seva veu era tan suau com si estigués convidant-la a seure a menjar en lloc d’ordenant-li que sortís davant un escamot d'afusellament.
La Tinian es va dirigir a la trampa d'ones, sentint-se ridícula dins d'aquest enorme cub, les muscleres i el vestit corporal.
Construïda com una butxaca en un extrem de l'àmplia sala de demostració, les parets i el terra de durciment del parany d'ona s'unien en un angle desconcertant per absorbir impensables explosions d'energia, petits buits ombrívols en els seus murs evidenciaven anteriors demostracions.
Almenys ella ja no podia olorar l'habitació. Fins i tot sense casc, havia deixat de notar l'olor diversos minuts enrere.
En Daye estava prop de la barricada, arrufant les celles. Ella es va aixecar tot el que la seva altura li permetia i li va somriure tímidament. En Wrrl es va dirigir cap al panell de codis.
En Kerioth va apuntar amb el seu bastó lleuger cap a tres soldats d'assalt.
- Vostès tres. Rifles - va dir. Van marxar cap endavant. En Daye va mantenir ambdues mans avall, enganxades als costats. En general, solia estar amb una o ambdues ficades amb aire casualment a les butxaques.
La Tinian va contemplar els rifles blàster. No eren les peces noves i lluents, acabades de sortir de fàbrica, amb què tractava generalment.
En Daye va mirar el soldat d'assalt més proper.
- Preparats - va dir el Moff. Tres rifles es van alçar -. Apunteu a punts febles.
En Kerioth va tornar la mirada cap a la Tinian. El seu llavi es va corbar. Evidentment, gaudia veient suar al grup dels I'att.
Ella sabia que l'armadura funcionaria. Però mirant els tres canons de fusell, va perdre momentàniament el control del seu pànic.
A l'instant, el rostre d’en Daye va reflectir la seva por. Es va tornar cap al soldat i va tractar d’agafar el seu fusell.
- Ara -va ordenar en Kerioth.
Tres rajos d'energia vermella van brunzir al pit de la Tinian. Ella es va estremir, però no els va poder esquivar amb suficient rapidesa. La calor va recórrer momentàniament la seva esquena i les espatlles malgrat un aïllament addicional del cub. En Daye va quedar immòbil i la va mirar, afligit.
- Alto el foc. - Va dir en Kerioth, fent girar el seu bastó lleuger.
La Tinian es va redreçar de nou, va deixar escapar l'alè, i després va somriure dèbilment al Daye. La venda era cosa feta. Ho havia aconseguit, encara que hauria desitjat no haver tractat d'esquivar els trets.
En Daye va ficar una mà a la butxaca i va arrufar les celles. El pànic momentani de la Tinian probablement li havia afectat més profundament a ell del que li havia espantat a ella.
En Kerioth va extreure un comunicador de la funda del seu cinturó.
- Esquadrons tres, quatre i cinc: segellin les entrades. Que cap trànsit ni comunicació surti dels terrenys.
- Perdó? - L'avi va fer un pas endavant, òbviament tan confós com abruptament se sentia la Tinian -. Senyor, què significa això?
El Moff Kerioth va tocar l'espatlla de l'avi amb el seu bastó lleuger.
- Felicitats, I'att. Vaig a comprar el seu producte.
- Ha segellat les nostres entrades.
En Kerioth ajuntà les mans a la part baixa de l'esquena.
- Seria lamentable que els elements insurrectes s'assabentessin que hem trobat una manera de fer invencible una armadura de soldat d'assalt, oi?
Hem trobat una manera?, Va protestar la Tinian en silenci.
L'àvia Augusta va lliscar cap endavant, agitant la seva túnica.
-La nostra seguretat sempre ha estat inigualable, Moff Kerioth. No té per què témer sobre...
- Llavors, naturalment -va continuar el Moff Kerioth -, vostè comprendrà que tots els que hagin treballat en aquest projecte per sobre de certs nivells han de tornar amb mi al sistema Doldur. Aquest article ha de ser fabricat sota condicions estrictament regulades. El Nou Ordre controla tot Doldur, fins els preus dels aliments. És el món més segur per a la fabricació militar avançada.
És el seu feu, es va adonar la Tinian. Vol que això sigui fabricat on pugui veure-ho.
L'avi va aclucar els ulls.
- Ho sento, però aquesta família no pot viatjar. Augusta necessita atenció mèdica.
La Tinian va jugar entre els seus dits amb la vora de la màniga del vestit corporal negre.
-Després de tots aquests anys de dur treball, mereixeu una jubilació tranquil·la –va protestar -. En Daye i jo estem preparats per dirigir la planta. Nosaltres... - va vacil·lar, però després es va llançar a parlar. Era l'única manera -. Nosaltres anirem a Doldur amb vostè.
Però l'avi i l'àvia es jubilen a Geridard.
- No -va dir en Kerioth -. Vindran a Doldur amb mi. Tots vostès.
- Senyor -va parlar l’Augusta -, em disculpo per complicar les coses, però la nostra sol·licitud per al Centre de Convalescència Geridard ja ha estat processada. Els hem avançat 90.000 crèdits per a una atenció vitalícia.
En Kerioth es va girar. Va inclinar la barbeta cap amunt com si estigués rellegint les sol·licituds dels I'atts al sostre, quan es va girar de nou, el seu somriure condescendent havia tornat.
- No viatjaran a Doldur? No els puc convèncer?
- Lamentablement, senyor, és impossible.
- L’Strephan va creuar els braços sobre l’adornat pit del seu uniforme negre.
- Potser no sigui tan lamentable, això em permet disposar d'un temps de la seva jubilació i dels seus problemes de salut. – En Kerioth apuntà amb el seu bastó lleuger al soldat d'assalt més proper -. Ocupa't de tots dos.
Abans que la Tinian pogués entendre-ho, el soldat d'assalt va alçar el seu rifle blàster i va disparar dues vegades. L'avi Strephan va caure a durciment. L’Augusta va panteixar abans de desplomar-se sobre l’Strephan.
Ja no es van tornar a moure. Massa sorpresa per protestar, la Tinian es va tapar la boca amb les dues mans. En Daye va doblegar els genolls, a punt per llançar-se a l'atac.
- Per què ha fet això? -Va xiuxiuejar.
En Kerioth inclinà el seu bastó lleuger com una arma contra el pit d’en Daye.
- Us explicaré un secret, jovenets -va anunciar -. He estat patrocinant la recerca en aquest tipus de camp d'energia anti-blàster a Doldur. L'Emperador Palpatine quedarà molt agraït quan li presenti aquest invent com meu... amb tots els que no estiguin disposats a cooperar fora del camí.
» Esteu disposats a cooperar? -Va preguntar amb suavitat.
Avi! Àvia! Atordida pel dolor i l'horror, la Tinian havia de sobreviure... per venjar-los. Va assentir amb el cap. Digues que sí!, Va suplicar mentalment al Daye.
Ell es va redreçar lentament, però no va dir res.
En Kerioth va arronsar les espatlles.
- Grillons per al noi -va ordenar a un altre soldat -. La durada i la comoditat de la teva vida, noi, dependran de com cooperes.
Va posar èmfasi de nou en la paraula.
En Daye va ajustar la seva posició, girant tots dos peus lleugerament cap a fora, un soldat va ficar la mà en un compartiment del cinturó d'utilitats. La Tinian va passar la seva mirada del soldat al Daye. En Daye va mirar al soldat.
En Daye havia après d’en Wrrl una mica d’auto-defensa. Podia moure’s més ràpid del que ningú esperava.
Ella havia de crear una distracció.
- Wrrl! -Va cridar -. Ajuda!
Es va donar la volta i va arrencar a córrer cap a la porta.
El rugit d’en Wrrl va espantar fins i tot a la Tinian.
Va tancar el panell de codis amb una urpa gegantina. Una paret blindada de transpariacer va caure del sostre, atrapant en Kerioth i dos soldats d'assalt a l'interior.
No obstant això, quedaven quatre soldats. En Wrrl va córrer cap a la parella que bloquejava la sortida, va aixecar a cadascun per una espatlla, i va entrexocar els seus cascos.
La Tinian va passar corrent al seu costat.
- Vés a l'esquerra! -Va cridar en Daye darrere d'ella-. Wrrl, queda't amb la Tinian!
La Tinian va girar a l'esquerra i va tractar de córrer. Va ensopegar amb una dels seus camals fluixos.
Trets de blàster van passar xiulant sobre el seu cap. En Wrrl va tractar de recollir-la amb els seus braços llargs i peluts. El pelatge se li esgrogueïa en les parts que van entrar en contacte amb ella.
- No ho facis! -Va cridar. El camp danyava de forma impredictible el teixit viu que el tocava. La Tinian es va posar maldestrament dreta. En Wrrl va passar corrent al costat d'un perplex droide de servei. Va notar l'olor a pèl cremat -. Daye? -Va cridar -. Wrrl, on està...?
En Wrrl va cridar alguna cosa sobre separar els soldats d'assalt.
Van arribar del tub de l'elevador. La Tinian va saltar a la reixeta del sòl. No es va activar per portar-la cap amunt.
- L’han desactivat! -Va exclamar.
En Wrrl es va posar davant d'ella, convidant-la clarament a pujar a la seva esquena.
No hi havia una altra manera de sortir d'aquest coll d'ampolla. La Tinian va apagar el camp de l’armadura, va prendre impuls, i va estrènyer les mans davant de la gola d’en Wrrl, esperant que ningú els hi disparés. El pèl embullat i endurit li va fregar la cara, la placa pectoral de soldat d'assalt es va clavar en el seu estómac.
En Wrrl va saltar cap a la paret del pou, clavant urpes enormes, -ella ni tan sols sabia que tenia urpes! - en les seves parets de durciment. Els poderosos músculs es van tensar sota l'adherència de la Tinian. Va estrènyer els genolls al voltant del seu costat, tractant d'evitar que el seu pes li ofegués.
Ell va arrossegar el seu pes i el d'ella fins a la planta principal. Un droide de seguretat va rodar cap a ells, amb quatre blàsters muntats en arpes i escàners instal·lats sobre una esfera perfectament equilibrada. Repetia sense parar:
- Alto! Deixeu anar les armes! Alt...!
La Tinian va respirar profundament.
- Reconeixement -va cridar de dalt a baix d’en Wrrl. La seva veu hauria de desactivar...
- Confirmat. –L’androide va girar d’on es trobava. Es va retirar, emetent encara la confirmació.
La llum del dia brillava a través de la porta de servei del sud-est. Un altre parell de soldats d'assalt estava ajupit al costat d’ella, òbviament alertats pel missatge de comunicador d’en Kerioth.
- No us mogueu! –va ordenar un d'ells.
La Tinian es va deixar caure de l'esquena d’en Wrrl i, colpejant el control, va tornar a connectar el camp. Llavors va córrer cap a ells, massa plena d'adrenalina per acovardir-se o encongir-se tan sols en aquest moment.
Mentre els soldats disparaven contra la Tinian, en Wrrl la va avançar gràcies a les seves potes llargues i peludes. Hi va arribar abans que ella i els va llançar a un costat d'una empenta.
Ella mai abans havia vist tota la força d'un wookiee. Ell la terroritzava.
Fora de la porta de servei, dues cintes transportadores amb tanques d'energia connectaven l'entrada amb l'àrea de recepció principal d'Armament I'att. En Wrrl va udolar donant-li coratge.
La Tinian va saltar sobre una cinta transportadora i es va llançar cap als espais oberts i la llibertat. La tela s'agitava al voltant dels seus peus, penjant però donant als seus peus certa protecció. Va agafar un grapat de roba solta sobre de cada genoll i va tirar. Això va ajudar una mica, però no podia doblegar els colzes prou com per fer res que realment servís d'alguna cosa.
Va saltar de la cinta transportadora al durciment gris. Un mur de tres metres envoltava el complex, coronat per una passarel·la amb emplaçaments d'armes pesades. Quan la Tinian va aixecar la vista, el seu cor va fer un tomb. Cinc soldats d'assalt corrien al llarg de la part superior del mur, tres des del nord i dos des de l'oest, convergint a la cantonada davant d'ella i en Wrrl.
Llavors es va recordar del seu amulet.
- Espera! -Va cridar.
Va buscar a través de diverses capes de roba i va extreure un tros petit d'explosiu d’impacte chepatite. L'havia recollit el primer dia que l'avi (la seva ment es va contraure de pur i il·lògic dolor: Avi!) li havia permès treballar un torn complet. Un record ximple i perillós, potser, però no podia llançar-lo prou fort com per fer-ho esclatar.
En Wrrl podia.
- Pren això -va exclamar -. Llança'l... allà. - Va assenyalar el gran canó de la cantonada. Dos soldats centraven el seu visor en ella i el wookiee -. Després ajup-te.
En Wrrl va ensenyar les dents, es va apoderar de l'explosiu, i el va llançar. La suor corria pel pit de la Tinian. S'estava rostint...
Pols, sorra i trossos de durciment van sortir disparats en totes direccions. Un forat va aparèixer sota d'on havia estat el canó. La Tinian va córrer cap a ell. Va notar que les seves espatlles i esquena s'escalfaven de nou. Devia haver-hi més soldats corrent rere d'ella.
La pila de runa era de gairebé dos metres d'altura. En Wrrl la va instar a afanyar-se.
La Tinian va tirar dels plecs de la tela i va començar a enfilar-se.
- Estàs... molt... malferit? - Va panteixar.
Ell va grunyir desafiant.
- Wrrl... necessites... un metge...
Ell va sacsejar el cap i va seguir corrent.
La Tinian va passar reptant el cim. Un tret làser brunzí sobre la seva musclera dreta.
Aquest tret provenia de l'exterior del mur! Es va tirar cap enrere en els braços d’en Wrrl.
En Wrrl va udolar amb sorpresa. Li havia cremat una altra vegada?
Ell la va apartar a un costat, va agafar un pedrot de durciment, i el va llançar contra el soldat de fora. Després va bordar suaument a la Tinian, instant-la a sortir.
Un tret li va donar per darrere. Ell va udolar.
- Estàs bé? -Va cridar la Tinian.
Ell va balbucejar i va assenyalar a l'exterior del mur.
- No me n'aniré sense tu!
Sense tenir en compte el camp d'armadura, ell la va empènyer amb la seva enorme pota. La Tinian va saltar del munt de runes, es va girar i va mirar cap amunt.
En Wrrl estava emmarcat pel forat. Un altre tret li va donar al costat. Va cridar i es va donar la volta completa, després es va llançar oscil·lant contra els soldats d'assalt de l’interior de l'enorme mur de guàrdia.
Desconsolada i ensopegant a cada pas, la Tinian va travessar un camp de mala herba que envoltava Armament I'att. Aquesta era una zona segura, mantinguda en cas de desastre intern... i que permetia al personal del mur de guàrdia observar el trànsit entrant.
Per què no li estaven perseguint? Els havia detingut a tots en Wrrl?
Portant l'armadura de dissipació de calor, ella brillava com un far per als sensors IR. Seria un blanc fàcil per a qualsevol armament pesat. El Moff Kerioth probablement estaria trucant a l’espaiport d'Il Avali en aquests moments.
Com podia haver estat tan equivocada respecte a l'Imperi? Quan havia canviat?
En la vora del camp de males herbes, edificis de durciment en ruïnes formaven un perímetre dentat. La Tinian va apagar d'un cop el projector de camp i va córrer trontollant cap a un magatzem abandonat. La seva porta penjava torta. Dos vagabunds, potser humans, es van ocultar ràpidament en les profunditats de les ombres de l'interior.
La Tinian va tractar d'imaginar el que havien vist: la meitat superior d'un soldat d’assalt desarmat i sense casc? Es va allunyar d'aquest magatzem i va seguir corrent, girant un parell de cantonades més entre els carrerons, però no va trobar cap cobertura millor.
Es va treure les peces d'armadura soltes passant-les per sobre del seu cap, i després es va desfer del vestit negre com si fos una vella pell de rèptil. Estava a punt d’abandonar els objectes quan un pensament més gran que la por la va assaltar: el Moff Kerioth desitjava aquest camp de protecció amb tantes ànsies com per matar per ell. Havia d’utilitzar-lo per fer mal a Eisen Kerioth.
Va extreure el seu vibro-ganivet de les eines d'una altra butxaca del seu mico. Va tallar acuradament els components vitals de la placa pectoral - tres panells de control electrònics, comandaments, cables -, després l'aïllament de l’espatllera, juntament amb el projector pròpiament dit.
Un moviment sobre ella va captar l'atenció de la seva visió perifèrica, un silenciós vehicle repulsor avançava a l'altura del magatzem.
La Tinian es va amagar a l'ombra de l'edifici més proper. Es va ficar totes les parts petites a la butxaca amb el seu vibro-ganivet. Després va fer un paquet amb la resta de les parts. Corrent descalça per girar la següent cantonada, va trepitjar quelcom esmolat i gairebé va caure en un munt d'escombraries a punt per ser recollides per droides.
Això li va donar una altra idea. Coixejant, es va afanyar a tornar fins a les restes que havia deixat enrere. Va recollir fragments de l'armadura en el vestit corporal i els va llançar darrere les escombraries, on no podrien ser detectades. Després va seguir coixejant, endinsant-se més en el pitjor barri d’Il Avali.
El Feliç Aterratge devia estar a prop. Ella i en Daye havien visitat la cerveseria diverses vegades, grollerament disfressats amb micos de treballador, a la recerca de bona música i menjar incendiariament picant. La sort i l'adrenalina la van portar allà després d'un únic gir equivocat. Es va aturar a la porta, i després es va submergir en el seu fosc interior sense donar als seus ulls temps per adaptar-se. Pel so, semblava gairebé buit. L’última hora de la tarda mai havia estat l'hora de més enrenou del Feliç.
Es va ensopegar amb un banc. Ningú va protestar, per la qual cosa havia d'estar buit. Es va deixar caure, exhausta i avergonyida. Havia d'abandonar Druckenwell, l'únic món que havia conegut mai.
Però com? I... sola? En Daye es reuniria aquí amb ella, si podia.
Va empassar saliva amb la seva gola resseca. No havia d'usar el seu compte de crèdit. Va buscar en una tercera butxaca del mico i va trobar unes poques fitxes de crèdit que haurien de ser prou per comprar un got d'aigua Elba freda. Les va deixar caure sobre la taula.
Llavors va recolzar el seu suat front sobre els seus braços i va tractar de pensar. Ella no hauria pogut arribar tan lluny llevat que en Kerioth hagués enviat la major part dels seus soldats a perseguir en Daye. Per tant, en Daye havia d'estar presoner. (La seva ment es va retorçar de nou: Daye!  Wrrl, oh, Wrrl!)
Però pensant-ho millor, era ella qui portava posada l'armadura de valor incalculable. Haurien d'haver-la perseguit tots a ella.
No, ell havia co-desenvolupat el camp anti-energia. Necessitaven en Daye viu.
En Kerioth, sens dubte, els estava seguint el rastre a tots dos...


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada