dissabte, 12 d’abril del 2014

L’Àncora de Zirtran: Un encontre kalai



L’Àncora de Zirtran: Un encontre kalai
 

Anthony P. Russo


Horatio Varn-Kezzler, corresponsal de notícies, va apagar la gravadora i va guardar el dispositiu en el seu sarró. Certament ja tenia material més que suficient per a una història, potser fins i tot una sèrie d'informes.
-Llavors, corresponsal -va dir l'home estirant la corpulenta anatomia -, respon això a les seves preguntes sobre l'Àncora de Zirtran?
-Per descomptat. I a alguna que una altra més. Espero que aquest article aparegui entre els millors sobre viatges i ports estel·lars. Diria que vostè i una tal senyoreta Okeefe han estat de moltíssima ajuda.
L’Horatio es va retirar de la taula i va pagar al cambrer robòtic tot el compte, més una considerable propina. Va oferir també a l'home una bosseta de cupons de crèdit, però l'home va apartar lluny la petita bossa de roba.
-No cal.
-Però vostè està corrent bastant risc, exposant-se d'aquesta manera. No tothom vol parlar sobre la desaparició de l'Àncora... o dels Kalai.
-Tothom necessita una mica d'emoció de tant en tant -va dir, fent l'ullet.
L’Horatio va assentir amb el cap i va marxar amb certa reticència. Desitjava haver pogut escoltar a l'home durant una mica més de temps, però tenia un termini aguaitant-lo. Va donar uns copets les holocintes de la seva bossa amb creixent emoció. Per primera vegada, la veritat sobre l'Àncora de Zirtran era revelada!
L'home va somriure, rient-se una mica de si mateix mentre treia una pipa de fumar. La veritat sobre l'Àncora de Zirtran, per descomptat! El corresponsal només havia esgarrapat la superfície.
El canelobre de petites llums sobre el cap de l'home va semblar tremolar. Gotetes de llum van caure lentament del sostre. Els altres parroquians de la fosca cantina no van advertir com els llums van començar a unir-se i prendre forma com una única bombolla de llum dansaire. La resplendor de la bombolla va canviar de color quan un pensament va prendre forma.
Sospita alguna cosa?
Un fil de fum sortia de la pipa a les mans de l'home.
-Només és un noi. Completament ingenu. No té ni idea del que està passant. Has descobert el que volies saber?
Els seus records de nen eren forts. Va ser criat a Coruscant, la capital Imperial. Ha proporcionat informació molt útil sobre l'Imperi. Amb el temps, crec que s'unirà a nosaltres.
Els trets de l'home van començar a canviar mentre continuava fumant la seva pipa. El seu rostre es va tornar pàl·lid o prim, el seu nas esmolat i pronunciat, i els seus ulls estrets i brillants. L'híbrid lehagoe Kalai va riure mentre es reclinava al seu seient.
-Encantat d'ajudar-lo, pare.
FI

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada