dissabte, 26 d’abril del 2014

La Recerca del Jedi (XVII)

Anterior



17

La llançadora robada es va precipitar cap a l'abisme de les Goles. Remolins de gasos reescalfats van xocar amb el casc sacsejant-los d'un costat a un altre mentre en Kyp intentava guiar en Han pel seu tènue curs. La ruta que podia treure'ls d'allà era tortuosa, i es tornava terriblement traïdora en els punts on les singularitats gravitatòries s'anul·laven entre si.
Les Goles eren un dels prodigis de la galàxia. La mateixa existència d'un cúmul de forats negres semblava una impossibilitat astrofísica, i havia provocat moltes conjectures sobre els seus orígens. Els científics de la Vella República havien recorregut als arguments de probabilitat, afirmant que donat el nombre quasi infinit d'estrelles existent en l'univers alguna cosa com les Goles havia de sorgir com a mínim en una ocasió. Altres especulacions, les dels contrabandistes més supersticiosos entre elles, suggerien que les Goles havien estat construïdes per una antiga raça enormement poderosa que havia creat els forats negres col·locant-los en una configuració que sempre estava fregant la inestabilitat per obrir portes d'accés a noves dimensions.
En aquests moments al Han Solo només li importava una cosa, i era la probabilitat que les Goles fossin la causa de la seva mort.
L'interior de la llançadora era fosc, i feia tanta calor que a penes es podia respirar. Els colors enlluernadors i la llum encegadora creaven focs artificials psicodèlics fora de la nau, i ombres estranyes dins d'ella. Tots els sistemes d'il·luminació, suport vital i regulació de la temperatura havien estat desconnectats per proporcionar més energia als debilitats escuts.
En Han suava a la butaca de pilotatge mentre contemplava els controls de navegació que havia deixat en mans d’en Kyp. Durant l'última setmana gairebé no havia existit un moment en el qual no hagués de lluitar per la seva vida, però tot i així havia trobat moltíssim a faltar la Leia. La seva dona no tenia ni idea del que li havia passat, i devia estar terriblement preocupada..., però sens dubte el seu orgull li impedia mostrar la seva preocupació. Tot i així, hi havia quelcom que resultava encara més dolorós per al Han, i era el fet de saber que els seus fills per fi havien tornat del planeta-santuari en el qual havien estat refugiats i que ell no havia estat allà per donar-los la benvinguda.
Però si la llançadora no sobrevivia a la travessia de les Goles. En Han mai tornaria a veure a cap dels seus éssers estimats. Tot depenia de les misterioses capacitats d’en Kyp Durron.
En Kyp lluitava amb els controls, guiant la llançadora a través d'algunes de les maniobres més difícils i complicades que en Han havia vist executar en tota la seva vida..., i en Kyp mantenia els ulls tancats! El jove semblava estar veient per un conjunt d'òrgans oculars totalment diferent, com si estigués contemplant una ruta que no podia ser percebuda mitjançant la visió normal. En Han va clavar la mirada en els letals forats negres escampats al voltant de la llançadora, i va sentir un desig gairebé incontenible d'imitar en Kyp i tancar els ulls.
En Kyp seguia obrint-se pas per aquella implacable carrera d'obstacles deixant-se guiar per la seva intuïció, avançant a través d'una successió de fràgils punts d'estabilitat. En Chewbacca romania totalment immòbil en el seu lloc, paralitzat per la tensió i tement trencar la concentració del jove si es movia.
Un escut es va ensorrar i un raig d'espurnes va sortir disparat d'un tauler de control. En Chewbacca va deixar anar un grunyit mentre deixava caure els seus llargs dits sobre els controls, modificant i difonent la protecció restant d'una manera igualada al voltant del casc. Una sola obertura en els escuts bastaria perquè els raigs X i els gasos flamejants els fessin miques.
En Kyp no es va immutar.
-Estem arribant al final d'aquest tram del trajecte -va dir sense obrir els ulls -. Hi ha una illa gravitacional al centre del cúmul. És com l'ull d'una tempesta, i allà estarem fora de perill.
En Han va sentir com una immensa onada d'alleujament s'anava estenent per tot el seu ésser.
-Serà millor que ens amaguem en aquest lloc durant algun temps -va dir -. Carregarem les fonts d'energia i farem unes quantes reparacions ràpides.
En Chewbacca va indicar que estava d'acord amb un grunyit.
-I gaudirem d'un llarg descans reparador -va dir en Kyp. En Han es va fixar en la lluent capa de transpiració que s'havia acumulat sobre el seu front. Malgrat la seva calma exterior. En Kyp semblava haver estat mantenint una enorme concentració que devia haver exigit el màxim a les seves encara incipients capacitats -. Ja sabeu que encara hem de trobar un camí que ens permeti sortir d'aquí, no?
Els remolins de gasos ionitzats es van obrir davant seu com un cortinatge apartat per una mà per revelar l'oasi gravitatori amagat al nucli del cúmul, un refugi on podrien recuperar-se abans de tornar a Coruscant.
- Ho aconseguirem! -Va murmurar en Han.
Però algú més havia trobat l'amagatall abans que ells.
Orbitant una petita illa rocosa al centre de les Goles hi havia quatre gegantins Destructors Estel·lars imperials estarrufats d'armament.
Un instant després d'arribar, els hangars dels Destructors Imperials van escopir eixams de caces TIE en una demostració de força realment impressionant.
En Han no apartava els ulls de les gegantines naus, i se sentia incapaç de parlar. Acabaven d'escapar a l'execució a mans de l’Skynxnex, a l'atac de l'aranya que s'alimentava d'energia en les mines d'espècia, a una batalla amb tota la flota espacial de Kèssel i a la destrucció en el laberint gravitacional de les Goles. Els escuts de la llançadora deixarien de funcionar d'un moment a un altre, no tenien armes..., i a més els Destructors Estel·lars havien llançat tota una armada de caces imperials contra ells.
-Tal com estan anant les coses, acabarem aconseguint destruir la galàxia sense voler abans que sigui hora de sopar -va dir en Han -. Connecta tots els motors, Chewie! Anem a donar la volta a aquest trasto... Troba una ruta de sortida per fotre el camp d’aquí, Kyp!
-No hi ha moltes rutes entre les que escollir -va dir en Kyp.
La nau es va estremir com si un peu gegantí acabés de colpejar-la per darrere, i les espurnes van brollar dels controls un instant després. En Chewbacca va deixar escapar un gemec de consternació.
En Han va donar un cop d'ull a les lectures.
-Tots els nostres escuts han deixat de funcionar. -Va contemplar els quatre Destructors Estel·lars i les onades de caces i interceptors TIE que avançaven cap a ells -. Tinc la sensació que algú acaba de pintar una gegantina diana sobre del nostre casc... -Va dir -. Poden esborrar-nos de l’espai amb només una andanada.
Va mirar al seu voltant buscant alguna cosa prou dura per poder donar-li una puntada, va trobar una mampara i li va donar ben fort.
El comunicador va emetre un espurneig i per un instant en Han va esperar sentir un altre missatge amenaçador d’en Moruth Doole, però els gasos ionitzats i les distorsions creades pels forats negres farien inintel·ligible qualsevol transmissió que aconseguís travessar la closca exterior de les Goles.
Una veu seca i gutural va sorgir de sobte de les reixetes del sistema d'altaveus interior.
- Benvinguda, llançadora imperial! Ha passat molt temps des que vam rebre notícies de l'exterior... Transmeti el seu codi d'accés de seguretat. El nostre esquadró TIE va cap vostès per proporcionar escorta.
En Han es va encarcarar, i un instant després es va recordar que havien robat una vella llançadora imperial. Disposarien d'uns quants segons abans que els fessin volar a miques. Però... Un codi d'accés de seguretat? Hauria de pensar de pressa.
Va moure l'interruptor del circuit de comunicació.
-Aquí la llançadora imperial... Eh..., Endor en vector d'aproximació. Hem tingut un viatge força mogut per les Goles, i gairebé tots els nostres ordinadors han deixat de funcionar. Sol·licitem ajuda. -Va fer una breu pausa, i després va empassar saliva -. Escoltin, quant de temps porten sense rebre notícies de l'exterior?
Un sorollós espetec va arribar de l'altre extrem de la línia. Els caces TIE seguien avançant cap a ells. En Han es va remoure nerviosament a la butaca de pilotatge sabent que el seu farol no donaria resultat, i que eren un blanc desprotegit que havia de ser volat a trossos d'un moment a un altre pels dits dels pilots imperials, que ja s'estarien remenant impacientment sobre els seus gallets.
La veu va tornar a parlar, aquest cop en un to més sec i tens que abans.
-Repetim la pregunta, llançadora imperial Endor... Quin és el codi d'accés de seguretat? Transmeteu-lo immediatament!
En Han es va tornar cap al seu copilot.
- Quant de temps trigaran a poder funcionar aquests escuts, Chewie? -Va preguntar.
El wookiee havia tret els panells d'accés dels compartiments d'energia laterals i estava extraient d'ells grans masses de cables que lliscava entre els seus dits intentant ordenar les connexions. En Chewbacca ensumà l'aire per localitzar els circuits cremats. Passaria molt de temps abans que aquells sistemes poguessin tornar a funcionar encara que només fos en part, i molt més abans que tornessin a ser plenament operatius.
En Han va tornar a obrir el circuit de comunicacions.
-Oh... Bé, com ja li he dit hem patit danys molt greus en els sistemes d'ordinadors. No podem...
- Excusa inacceptable! La frase de codi és verbal.
-Calma, no era més que una comprovació -va dir en Han -. La frase de codi és...
Es va tornar cap a Kyp i li va llançar una mirada plena de desesperació com si esperés que el jove seria capaç de treure el codi del no-res, però les probabilitats de fer alguna cosa semblant haguessin estat minúscules fins i tot tenint al Luke Skywalker a bord. En Kyp es va limitar a arronsar les espatlles.
-Eh... L'última frase de codi de què disposem és RJ-2/ZZ/8000. Esperem la seva confirmació. –Va desconnectar el circuit, va mirar a Chewbacca i a Kyp i va estendre les mans en un gest d'impotència -. Bé, calia intentar-ho, no?
-Resposta inadequada -va dir secament la veu ronca i gutural.
-Quina sorpresa... -Va murmurar en Han.
La transmissió seguia arribant.
-És clar que no són enviats pel Gran Moff Tarkin, llançadora Endor. Seran fets presoners i portats immediatament a bord del Destructor Estel·lar imperial Gorgona per ser sotmesos a un conscienciós interrogatori. Qualsevol intent de fugir o d'oposar resistència donarà com a resultat la seva destrucció immediata.
En Han es va preguntar si s'havia de prendre la molèstia d'enviar un justificant de recepció de la transmissió, i va acabar decidint que no era necessari. La menció del Gran Moff Tarkin, el brutal governador que va construir la primera Estrella de la Mort, l’havia deixat bastant perplex. En Tarkin havia estat destruït juntament amb la seva arma apocalíptica deu anys abans. Seria possible que aquelles persones portessin tant de temps sense mantenir cap mena de contacte amb l'exterior?
La llançadora va tremolar com si acabés de ser agafada per una gegantina mà invisible. En Han va poder sentir el grinyol gemegós de les plaques metàl·liques quan la pressió va començar a prémer el casc exterior.
-És un feix de tracció -va dir.
La gegantina punta de fletxa del Destructor Estel·lar insígnia de la flota acabava d'aparèixer sobre ells. En Chewbacca va deixar escapar un grunyit, i en Han va assentir. Allò tampoc li agradava gens.
-No et molestis a intentar-ho, Chewie -va dir -. Mai podrem escapar d'aquest feix de tracció, i fins i tot suposant que ho aconseguíssim mai podríem sortir d'aquí prou de pressa... Ah, i tampoc podríem sobreviure a una altra travessia de les Goles.
Un esquadró de caces TIE va envoltar la llançadora segrestada, formant un capoll de naus al seu voltant i fent impossible que es desviessin de la trajectòria seguida pel feix de tracció. El Destructor Estel·lar Gorgona va obrir les portes del seu enorme hangar de recepció per engolir als presoners. Els caces TIE els van seguir a tota velocitat, van entrar a la cavernosa boca metàl·lica i van sortir disparats cap amunt.
En Han es va acordar de com havia estat capturat i portat a bord de la primera Estrella de la Mort d'una manera molt semblant, flanquejat per caces estel·lars imperials mentre intentava resistir-se a un potent feix de tracció. Però en aquella ocasió estava pilotant la seva pròpia nau, i havien pogut ocultar-se en un dels compartiments secrets d'emmagatzematge del Falcó. Aquesta vegada ni tan sols tenien uniformes robats per posar-se, i només comptaven amb els vestits calefactors que els presoners utilitzaven per treballar a les mines d'espècia de Kèssel.
-No anem a causar molt bona impressió -va dir en Kyp.
Els quatre Destructors Estel·lars flotaven sobre un garbuix de cossos rocosos interconnectats suspès al bell mig de les Goles. Altres estructures i restes esquelètiques es movien en una lenta òrbita baixa al voltant de l'arxipèlag d'asteroides.
En Han es va preguntar què era tot allò. Una àrea de maniobres, una base secreta...? Quines raons podia tenir l'Imperi per haver desaprofitat tanta potència de foc en la protecció del petit grup de roques que tenien sota?
El feix de tracció va portar la llançadora cap a l’hangar del Gorgona i el va remolcar fins a una zona de descens aïllada. La llançadora va ser dipositada sobre el terra metàl·lic, i en Han va sentir febles grinyols i cruixits, com un cor de sospirs d'alleujament mecànics que brotés de la malmesa nau. Els escamots de tropes d'assalt es van afanyar a ocupar les seves posicions, corrent per l'hangar en columnes impecablement ordenades indicadores de què havien rebut un excel·lent entrenament i se seguien ensinistrant regularment per entrar en combat. Els soldats anaven armats amb desintegradors d'un model força antic que portaven desenfundats i preparats per fer foc.
-Serà millor que esbrinem què volen -va dir en Han -. Alguna idea lluminosa?
-No se m'acut cap que doni molta llum -va respondre Kyp movent el seu morè cap.
En Han va deixar escapar un sospir de resignació.
-Va, sortirem junts... Pugeu les mans i moveu-vos molt lentament.
En Chewbacca va llançar un llarg grunyit assegurant que no sentia cap aversió particular a la idea de morir lluitant, especialment si anaven a executar-te de tota manera.
-No ho sabem -va respondre en Han -. Vinga, sortim.
En Chewbacca, el més impressionant dels tres, es va col·locar al centre flanquejat per Han i Kyp Durron, més baix i menys corpulent. Van sortir de la llançadora i es van rendir. Els soldats de les tropes d'assalt van dirigir les seves armes cap al trio només veure'l. En Han es va preguntar què hauria fet per merèixer una ratxa de mala sort tan llarga i terrible.
Un senyal va fer que les últimes files de soldats de les tropes d'assalt es posessin en posició de ferms i es posessin les armes a l'espatlla, mentre les primeres files seguien apuntant als presoners amb els seus desintegradors. En Han va tornar la mirada cap a l'altre extrem de l'hangar per a naus i va veure obrir-se unes portes i una dona molt alta que va entrar per elles, acompanyada per un guardaespatlles a cada costat.
La dona era de constitució esvelta i moviments gràcils i precisos. Vestia una granota de vol color verd oliva i portava guants negres. La dona va creuar l'hangar prestant molt poca atenció als que l'envoltaven, com si els soldats formessin part dels sistemes de la nau. La seva mirada estava clavada en els presoners. El que més cridava l'atenció del seu aspecte físic era l'abundant cabellera que surava al voltant de les seves espatlles i desapareixia per la seva esquena fluint durant una longitud desconeguda. Tenia el cabell del color vermellós del coure acabat de sortir de la farga, i semblava com si espurnegés amb una vida elèctrica pròpia. Els seus ulls eren verds i d'una mirada tan penetrant com el feix d'un turbolàser. Va anar en línia recta cap a ells. En Han va veure la insígnia del seu coll i es va sorprendre en comprendre que es trobava davant d’una almirall. En Han havia estudiat a l'Acadèmia Imperial quan era jove, i sabia que el que una dona arribés a aconseguir el rang d’almirall era un esdeveniment inaudit i sense precedents. L'Emperador Palpatine albergava un àmpliament conegut prejudici contra els no humans. Però practicava una discriminació més subtil contra les dones. I poques vegades pujava ni tan sols a les que aconseguien superar les seves rigoroses proves. Que aquella dona hagués assolit el rang d’almirall, i especialment, que estigués al comandament d'una flota de Destructors Estel·lars Imperials era realment notable. En Han es va posar en guàrdia a l'instant, i es va dir que havia de tenir molta cura amb ella.
La dona es va aturar al peu de la rampa i va alçar la mirada cap a ells. Els seus trets estaven tan delicadament modelats com els d'una estàtua, i eren igual de freds i rígids. Quan va parlar, els seus llavis amb prou feines es van moure.
-Sóc l’almirall Daala. I estic al comandament de la flota que protegeix la Instal·lació de les Goles. -La gèlida mirada dels seus ulls verds es va anar movent lentament i es va posar en cada un d'ells -. Els tres s'han ficat en un bon embolic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada