diumenge, 6 d’abril del 2014

Ombres de l'Imperi (XXXII)

Anterior



32
En Luke va respirar fons, va deixar escapar lentament l'aire que havia inhalat i va intentar expulsar de la seva ment qualsevol pensament que pogués interferir amb la seva concentració. Per fi disposaven de temps i espai per a això, i volia fer un nou intent d'establir contacte amb la Leia.
S'havia tret l'uniforme robat i havia deixat el desintegrador a sobre d'una taula, i estava immòbil en la postura de meditació agenollada que li havia ensenyat el Mestre Yoda. La roba nova que li havia aconseguit en Dash era prou adequada per al que anava a tractar de fer, en Luke portava una camisa i una armilla, pantalons i jaqueta i botes de mitja canya, tot això de color negre i sense insígnies, i una tosca capa gris fosca proveïda de caputxa. Potser no era exactament l'uniforme d'un Cavaller Jedi, però se li s'aproximava prou.
Relaxar-se. Deixar la ment en blanc...
En Luke es va concentrar i va enfocar els seus pensaments.
-Leia... -Va dir en veu alta. Va esperar un moment.
-Sóc aquí, Leia -va dir després-. Aniré a rescatar-te.

La Leia estava utilitzant l'ordinador i intentava trobar un plànol del castell d’en Xízor. Per desgràcia, el Príncep Fosc no era prou estúpid com per deixar aquesta informació en un lloc on la Leia pogués accedir-hi.
«Leia...»
No era tant telepatia com empatia i, en haver-li ocorregut anteriorment a Bespin, la Leia va poder identificar la sensació gairebé a l'instant.
En Luke.
La Leia va respirar fons, va deixar escapar una part de l'aire que havia inhalat i no va dir res. Estava sent vigilada, de manera que no s'havia de permetre cap signe exterior que pogués revelar l'existència d'aquella connexió amb en Luke. Va fingir estar contemplant la imatge que li mostrava la pantalla de l'ordinador, fos quina fos, però en realitat estava veient a través d'ella i a l'altre costat dels murs, i la seva mirada va viatjar fins a la distància que s'estenia més enllà d'ells.
«Sóc aquí, Leia. Aniré a rescatar-te.»
Si la Leia hagués pogut expressar-ho en paraules, això hauria estat el que estava dient en Luke. Però no estava expressat en paraules, era una emoció, i la Leia va percebre la veritat que hi tancava.
En Luke hi era, a Coruscant, i no es trobava molt lluny. Vindria a rescatar-la. En Luke semblava estar embolicat en una aurèola de calma que la Leia no havia percebut abans. Havia après a ser fort, i el seu control de la Força havia millorat molt. La Leia temia per ell i, al mateix temps, es va sentir reconfortada per aquella connexió. Podia sentir amb gran intensitat la sòlida confiança en si mateix que l’animava. Quan havia sentit el seu contacte anteriorment a través de la Força, en Luke havia estat ferit i en Vader es trobava a punt de destruir-lo, però en aquell moment en Luke se sentia fort i poderós, i controlava la situació. Potser podria rescatar-la. Potser encara aconseguirien sobreviure a tot allò.
«Leia...»
La Leia va somriure.
«Sóc aquí, Luke...»

En Luke Skywalker, Cavaller Jedi, va somriure.

Darth Vader estava dins de la seva càmera quan va percebre l'ondulació en la Força. Era feble i esmunyedissa, però aquesta vegada sí que va poder reconèixer-la.
En Luke...
Estava aquí, al Centre Imperial.
Saber-ho va fer que un calfred recorregués tot el seu cos.
En Vader va desplegar el poder de la seva ment i va intentar establir contacte amb el seu fill. «Luke...»
I un instant després va arrufar les celles. El camí estava... bloquejat. El poder d’en Luke no només semblava haver-se incrementat, sinó que a més també semblava estar en dos llocs diferents alhora.
Això era impossible. No estava interpretant correctament les energies. No podia haver ningú capaç d'utilitzar la Força amb tanta destresa com en Luke: tots els Jedi havien mort, i l'Emperador es trobava molt lluny, a anys llum de distància.
Què podia estar causant aquest efecte d'eco? Perquè segurament només es tractava d'això, d'un mer ressò, d'alguna reverberació en la Força...
L’ondulació es va esvair i en Vader va tornar a estar sol.
Va agitar la mà, i el gest va fer pujar la tapa de la seva càmera. En Vader es va aixecar i va anar cap a la seva armadura. En Luke hi era, i en Vader trobaria al noi.
Trobaria en Luke...
... i l’arrossegaria cap al costat fosc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada