diumenge, 20 d’abril del 2014

La Recerca del Jedi (VIII)

Anterior



8

La nit d’Eol Sha no era molt propícia al repòs. La creixent foscor lluitava amb la resplendor ataronjada que sorgia del volcà proper, el continu centelleig de colors suaus de la Nebulosa del Calder i el reflector sotjador que era la lluna massa propera. Els dolls xiuxiuejants que brollaven del camp de guèisers trencaven el silenci a intervals regulars.
En Luke estava sol al petit mòdul d'emmagatzematge que en Gantoris li havia assignat com a allotjament. El mòdul no havia estat concebut com a habitatge, i disposava de molt poques comoditats: només hi havia una pica amb aigua sobre la qual surava una prima pel·lícula de polsim i un munt de terra coberta per una tela que complia les funcions de llit. En Gantoris va extreure un pervers plaer d'explicar al Luke que el mòdul havia estat un dels llocs on més li agradava jugar al noi que havia mort sota l'allau. Els refugiats no devien d’haver-li perdonat que no hagués pogut salvar els dos nens, o potser senzillament en Gantoris volia mantenir-lo el més confús i desorientat possible.
Si en Luke decidia escapar, comptava amb la seva espasa de llum i amb tots els poders que havia adquirit gràcies a la seva formació Jedi, però no havia vingut a Eol Sha per sortir fugint al primer contratemps. Va recolzar la barbeta a les mans i va clavar la mirada en la nit hostil que l'envoltava. Havia de convèncer a Gantoris que havia d’escoltar-lo, i fer-li veure com de necessari era reconstruir l'Orde dels Cavallers Jedi. Sí, però... Quina raó podia impulsar a un home d'una colònia aïllada, que no tenia ni la més mínima idea de política galàctica, a què es prengués la molèstia d'intentar-ho?
Si en Gantoris realment era un descendent de la Ta'ania. En Luke havia d'aconseguir que ho intentés.
En Warton li va portar una puceta cuita al vapor com a sopar després que els altres s'haguessin retirat els seus mòduls per passar la nit. En Luke va examinar la lluent closca negra del crustaci i va anar eixamplant les esquerdes que hi havia al seu cos múltiple segmentat per accedir a la carn rosada que contenia. Un noi havia mort aquella mateixa tarda mentre intentava caçar aquestes petites criatures amb la seva llança...
En Luke podia sortir del malparat mòdul quan volgués, anar fins a la llançadora posada a l'altre costat del camp de guèisers i agafar les seves racions, però no volia marxar... almenys fins que En Gantoris accedís a anar amb ell. En Luke va menjar aquella carn de sabor amarg, mastegant-la en silenci a poc a poc.
-Vine amb mi.
En Gantoris era a la porta del mòdul, una silueta immòbil en el quadrat del marc.
En Luke va parpellejar i va sortir del seu tràngol sentint-se fresc i descansat, i es va sorprendre de veure la llum grisenca del matí entrant per les esquerdes del mòdul. Es va aixecar sense dir paraula i va sortir a l'exterior.
En Gantoris anava vestit amb l'uniforme descolorit d'un capità mercant. No li quedava molt bé, però el portava amb orgull. L'uniforme devia haver passat d'una generació a una altra mentre els colons esperaven veure arribar als miners a bord de les seves torxes de fusió, no volent renunciar a l'esperança que el seu retorn convertiria el seu miserable assentament en un pròsper centre comercial.
- On anem? -Va preguntar en Luke.
En Gantoris li va lliurar un petit sac de tela i fibres i després es va posar un altre similar sobre l'espatlla.
-A buscar menjar -va replicar.
Es va tirar la seva gruixuda trena negra a l'esquena i va començar a avançar cap al camp de guèisers.
En Luke el va anar seguint amb cautela sobre aquell terreny tan escarpat, obrint-se pas entre la xarxa incrustada de calcària que formaven els guèisers i les fumaroles. Eol Sha brunzia a causa de la tensió de les forces de marea, i tot el planeta tremolava com si estigués sentint les últimes vibracions d'un gong que acaba de ser colpejat.
En Gantoris es movia amb una gran confiança en si mateix, però aquella ferma seguretat només era una façana sota la qual en Luke podia captar nerviosisme i una vaga incertesa. En Luke va decidir que potser fos un bon moment per parlar-li de la Força i els seus poders.
-Suposo que deus saber alguna cosa sobre l'Orde dels Cavallers Jedi -va començar dient -. Van servir a la Vella República com a guardians i protectors de l'Orde durant milers d'anys. Crec que una avantpassada teva, una dona anomenada Ta'ania, era filla d'un Jedi... Per això he vingut a veure't. La Ta'ania va ser una de les persones que van establir la colònia d’Eol Sha.
»L'Emperador va perseguir i va matar a tots els Cavallers Jedi que els seus assassins van aconseguir trobar, però no crec que pogués seguir la pista de tots els descendents i tots els llinatges. L'Imperi ha caigut, i ara la Nova República necessita restablir l'Orde dels Cavallers Jedi. –En Luke va fer una breu pausa -. Vull que tu siguis un d'ells.
Va posar la mà sobre l'espatlla d’en Gantoris. Aquest es va estremir, i la hi va apartar. Quan va tornar a parlar, la veu d’en Luke va adquirir un to més suplicant.
-Vull mostrar-te els poders de la Força, el nombre infinit de portes que pot obrir... Amb aquesta nova potència seràs capaç d'ajudar a mantenir unida tota la galàxia. Et prometo que traurem a la teva gent d'aquí i la traslladarem a un planeta on no corri cap perill, un nou món que us semblarà un paradís després d’Eol Sha.
En Luke es va adonar que estava començant a fer l'efecte que volia, convèncer-lo amb meres promeses buides. En Gantoris el va contemplar amb els seus ulls foscos i insondables.
-Els imperis i les repúbliques no signifiquen res per a mi. Què han fet per nosaltres fins ara? El meu univers es troba aquí, en aquest món.
Després es va aturar davant de la gran boca d'un guèiser i va escrutar les seves profunditats. L'olor pestilent d’ous podrits flotava en l'aire del matí. En Gantoris va treure del seu petit sac un bloc de dades vell i bastant malmès i va consultar una columna de xifres que semblava ser alguna espècie d'horari.
-Aquí... Entrarem en el guèiser i farem la recollida.
- La recollida de què?
En Gantoris va lliscar per la vora del forat del guèiser i es va introduir en ell sense contestar. En Luke es va treure la seva roba Jedi amb un encongiment d'espatlles, la va deixar al costat del guèiser i després va seguir a Gantoris cap al subsòl. Estaria merament tractant d'esbrinar si en Luke era capaç de seguir-lo fins al ventre del guèiser?
El pou era una estreta xemeneia serpentejant que avançava a través de la roca porosa, un conducte que servia per descarregar l'aigua súper reescalfada. Dipòsits minerals multicolors brillaven i espurnejaven amb llampades blanques, marrons i blaves, i es feien pols a la mà. En Luke va trobar molts agafadors mentre seguia a Gantoris pel rusc de passadissos. La roca estava calenta i una mica viscosa al tacte. Els vapors acres que brollaven de les profunditats van començar a irritar-li els ulls.
En Gantoris es va ficar per una esquerda lateral.
- Què vols que faci? -Va preguntar en Luke.
En Gantoris va seguir internant-se en l'esquerda i es va treure el saquet de l'espatlla amb un encongiment.
-Busca en els llocs més foscos, els que estan protegits de l'aigua bullint. -Va ficar els dits en una escletxa, va buscar a les palpentes i va acabar traient un grapat de circells d'aparença gomosa -. La calor i els dipòsits minerals són un excel·lent viver per als líquens. El processat és molt llarg i laboriós, però podem treure alguna cosa comestible d'això. En el nostre món no tenim moltes opcions... La meva gent ha de conformar-se amb el que pot trobar.
En Luke va despenjar el seu sac de l'espatlla i va començar a cercar en les esquerdes, furgant amb la seva mà protètica. I si hi havia alguna criatura verinosa aguaitant en les escletxes, esperant l'ocasió de picar? En Luke podia llegir intencions ominoses en la ment d’en Gantoris, però no aconseguia saber amb exactitud en què consistien. Estaria buscant alguna manera senzilla de matar el «home fosc» dels seus somnis? Al tercer intent en Luke va trobar una massa esponjosa i la va arrencar d'una tirada.
En Gantoris va tornar el cap cap al Luke i el va mirar de dalt a baix.
-Serà millor que ens separem -va dir -. Si et quedes al meu costat, només trobaràs el que jo vagi deixant... Mai podré alimentar la meva gent d'aquesta manera, saps? -La veu d’en Gantoris havia adquirit un to burleta i el seu front s'havia omplert d'arrugues. La pell rasurada on haurien hagut d'estar les celles va pujar uns mil·límetres mentre contemplava al Luke -. A menys que la teva Força pugui fer el miracle de crear un banquet, naturalment...
En Luke es va dirigir cap a una altra esquerda mentre en Gantoris s'internava encara més en la fissura que havia triat i girava una cantonada rocosa. Un aleteig d'inquietud va recórrer al Luke des del cap fins als peus en veure com s'allunyava, però va fer cas omís d'ell i va començar a buscar entre les esquerdes.
El liquen no resultava molt difícil de trobar, i en Luke no va trigar a omplir el seu sac lliscant a través de les estretes obertures. En Gantoris potser havia esperat que acabaria extraviant-se entre les fissures, però en Luke sempre era capaç de tornar sobre els seus passos fins i tot quan es trobava en el subsòl i no tenia punts d'orientació. Feia estona que no sentia a Gantoris, pel que va decidir que ja havia complert les seves obligacions i va iniciar el trajecte de tornada al punt en què s'havien separat.
Quan va arribar a la bifurcació va veure que en Gantoris ja no hi era. Es va internar una mica més en la fissura per buscar-lo esperant caure dins d'un parany en qualsevol moment, però confiant que seria capaç de sortir-ne ben lliurat. Estava clar que hauria d’impressionar en Gantoris amb les seves capacitats de Jedi.
El passadís acabava en un mur de pedra erosionada. L'olor de fum sulfurós es va fer més perceptible, i va engendrar una profunda sensació de claustrofòbia dins d’en Luke. Es va acordar dels dos nens enterrats sota l'allau, i de les taques de sang escampades per les bases de les roques que havien caigut sobre ells. El sòl brunzia al seu voltant amb una infinitat d'energies letals que pugnaven per alliberar-se. I si es produïa un altre terratrèmol mentre en Luke estava atrapat en les estretes esquerdes del subsòl?
En Gantoris havia desaparegut.
- Gantoris! -Va cridar en Luke.
No va obtenir resposta. Va alçar la mirada cap al raig de llum diürn que es filtrava des de la superfície, i per fi va aconseguir veure la silueta d’en Gantoris prop del final del pou. En Gantoris estava grimpant per les escarpades parets, pujant tan de pressa com podia i deixant cada vegada més enrere en Luke.
Estava fugint d'alguna cosa.
En Luke va sentir més que va oir l'acumulació de pressió en les profunditats del planeta, i va captar la presència de la massa d'aigua reescalfada que fregava el magma amagat prop de la superfície i que començava a bullir i iniciava l'ascens, buscant el camí més directe per escapar al seu confinament.
En Gantoris portava un horari. Els guèisers havien de fer erupció a intervals de temps regulars. La seva intenció era deixar atrapat al Luke en el subsòl, on el seu cos seria bullit i cremat fins als ossos per les cortines de vapor súper reescalfat.
En Luke va estendre el braç cap a un agafador i va començar a enfilar-se mentre movia la bota buscant un lloc on recolzar el peu. Va anar pujant per les protuberàncies i racons de la xemeneia volcànica que portava cap a la superfície de Kèssel. La calor s'anava incrementant-se al seu voltant, fent que cada vegada li resultés més difícil respirar. En Luke va panteixar i parpellejar en un intent d'expulsar les llàgrimes que cremaven en els seus ulls. El vapor pujava enroscant-se i formant nuvolets i filagarses, com si traspués d'aquestes roques.
El seu peu va relliscar de sobte i va estar a punt de precipitar-se xemeneia avall, però la seva mà protèsica es va moure a la velocitat del llamp i es va agafar a un sortint rocós negant-se a deixar-lo anar. Quan per fi va aconseguir recuperar l'equilibri, el sortint s'havia convertit en fragments que es van desprendre de la paret.
En Luke havia perdut uns segons preciosos. La llum brillava amb més força sobre el seu cap, constrenyent-lo a seguir pujant. Es va agafar a un altre racó de la xemeneia, va reptar uns quants metres més i va tornar a allargar la mà.
Durant una fracció de segon va veure un cap que s'inclinava cap a la xemeneia del pou per observar. Era en Gantoris, però no li va oferir la seva ajuda.
En Luke va pujar a força de mans, sense prestar atenció als estrips que estava patint el seu vestit de vol i grimpant tan de pressa com podien portar-lo els seus membres..., i un instant després se li va acabar el temps.
Va sentir l'explosió molt per sota d'ell, i el rugit xarbotant d'un raig d'aigua bullint que pujava a tota velocitat cap a la superfície. En Luke es va tensar i va comprendre que només tenia una possibilitat de sortir amb vida d'allà.
Ja ho havia fet a la Ciutat dels Núvols de Bespin, i durant el seu ensinistrament amb Yoda i en altres ocasions. En Luke va fer aplec de totes les seves energies i la seva capacitat de concentració mentre el raig de vapor i aigua letal avançava cap a ell... i va sortir sobtadament disparat en línia recta cap amunt, llançant el seu cos fora del pou del guèiser. Va utilitzar la Força com si fos un trampolí per projectar-se a una gran alçada, de la mateixa manera com ho hagués fet si estigués impulsant un objecte inanimat.
En Luke va emergir de la xemeneia del guèiser i va agitar frenèticament els braços mentre començava a caure cap a terra rocós. Va relaxar l'espatlla que entraria en contacte amb les roques i va rodar sobre si mateix, però tot i així l'impacte va ser prou fort com per deixar-lo sense alè.
Un mur de vapor i aigua súper reescalfada va sorgir del guèiser un segon després que en Luke hagués xocat contra el terra. En Luke va protegir les parts del seu cos que estaven al descobert de les gotetes d'aigua bullint, i va esperar que l'esclat s'anés dissipant.
L'erupció del guèiser va durar diversos minuts. Quan per fi es va posar de genolls. En Luke va veure en Gantoris i als altres habitants d’Eol Sha avançant cap a ell amb les cares tan sorrudes i inexpressives com de costum. Li havien parat una trampa i havien intentat matar-lo.
Però la ira es va esvair ràpidament. És que en Luke no havia desafiat a Gantoris perquè el posés a prova i permetés que demostrés quines eren les seves intencions? En Luke va recollir la seva amarada capa Jedi de la vora del guèiser i va esperar que hi arribessin.
En Gantoris va creuar els braços sobre el seu pit i va assentir. L'absència de celles i pestanyes feia que el seu rostre semblés encara més gran i adust.
-Has passat el primer obstacle que he col·locat en el teu camí, home fosc. -Luke va captar la mescla de terror i excitació que emanava d'ell -. Ara vine i enfronta't a la teva última prova.
Els habitants d’Eol Sha van avançar cap a ell per agafar-lo un cop més, i en Luke no va oposar cap resistència. Havia decidit enfrontar-se a qualsevol classe de risc per tal de poder reconstruir l'Orde dels Cavallers Jedi.
I en Luke va intentar convèncer-se que no perdria la vida abans d'assolir la seva meta final.
Era com una processó religiosa. Amb Gantoris al capdavant, els habitants d’Eol Sha van iniciar una llarga pujada pel vessant fins a les esquerdes de lava. En Luke caminava orgullosament dret, decidit a no mostrar cap senyal de por tot i que els qui l'envoltaven ja havien deixat ben clares les seves intencions d'acabar amb ell. En Luke corria un perill molt real tot i el seu ensinistrament Jedi. La lluna penjava sobre els seus caps, i la seva presència resultava tan opressiva com la d'un gegantí puny amenaçador.
Torres de lava brollaven del vessant com altres tantes dents podrides. En Gantoris no va afluixar el pas quan van arribar a un punt en què la vessant lliscava bruscament cap a un costat, però va acabar detenint-se davant d'una obertura protegida per vores rocoses que s'obria a la paret del volcà. Una cortina de fum i cendres flotava en l'aire.
-Segueix-me -va dir al Luke.
Els altres van continuar avançant en fila índia per l’escarpat sender. En Luke el va seguir. Havia de guanyar-se el respecte d’en Gantoris, ja que no la seva confiança. Donades les circumstàncies, era en Gantoris qui dictava totes les regles.
En Gantoris va avançar amb pas ràpid i segur de si mateix per l'estret passadís, dirigint-se cap les denses ombres que omplien el tub de lava obert en un costat del con volcànic per una antiga erupció. Una resplendor ataronjada il·luminava el camí per davant d'ell. En Luke sentia una creixent expectació barrejada amb por a cada pas que donaven.
El tub de lava es va eixamplar revelant un bullent llac de foc. La fissura estava oberta al cel i hi havia altres obertures que permetien l'entrada d'una infinitat de corrents d'aire que xocaven i s'entrecreuaven, però així i tot el lloc estava tan calent com l'interior d'un forn. En Luke va inclinar el cap tractant de protegir-se la cara amb la tela humitejada del seu caputxó Jedi, però en Gantoris no semblava afectat per la calor.
En Gantoris va haver d’alçar la veu per fer-se sentir per sobre dels grunyits que brollaven de la massa de magma en continu moviment.
-Camina a través del foc, home fosc. Si arribes a l'altre costat sa i estalvi, permetré que m’ensenyis el que vulguis.
En Gantoris va tornar a desaparèixer en la foscor del tub de lava sense esperar resposta.
En Luke el va seguir amb la mirada durant un moment mentre es preguntava si havia parlat de debò, però un instant després va començar a distingir uns objectes foscos entre la resplendor flamejant de la lava. Eren pedres d'una roca més densa que no es fonia, i formaven un precari corriol que permetia travessar el llac de foc.
En Luke es va preguntar si en Gantoris estaria posant a prova el seu valor. Què volia aquell home d'ell, i quin significat podien tenir els somnis en què Gantoris havia vist un demoníac «home fosc»?
En Luke va empassar saliva, però tenia la gola tan resseca com si s'hagués tornat de pergamí. Va anar fins a la vora del llac de lava que bullia i s'agitava en una incessant ebullició. Les pedres semblaven estar fent-li senyals, però el sentit comú li advertia que havia de retrocedir, tornar a la seva llançadora i allunyar-se el més de pressa possible d’Eol Sha. Sempre podria trobar a altres candidats per a la seva Acadèmia Jedi. A aquestes altures C3PO i R2 ja devien d’haver descobert algunes pistes, i ell mateix tenia una altra possibilitat a Bespin. En Luke ni tan sols havia sondejat en Gantoris. Per què havia d'arriscar la vida per algú que podia tenir el potencial necessari per esdevenir un Jedi..., o no tenir-lo? La resposta era que havia de fer. Formar un nou Orde de Cavallers Jedi seria una tasca molt difícil, i com podria considerar en Luke digne de tractar de fer-la si defugia la primera prova dels seus propis poders?
Remolins invisibles d'una calor impossiblement intensa giraven al seu voltant. En Luke va anar fins a la vora del llac de foc i va alçar la mirada cap al tros de cel visible entre les vores rocoses. Després va posar un peu sobre la primera pedra.
La pedra va sostenir el seu pes. En Luke va mirar cap endavant, clavant els ulls a l'altra banda. Les siluetes que s'havien congregat allà no apartaven la vista d'ell.
La lava bullia al seu voltant, formant bombolles que s'inflaven i llançaven raigs de gasos nocius a l'aire. En Luke va intentar respirar fent inspiracions breus i ràpides. Va donar un segon pas cap endavant. L'altre costat semblava estar molt lluny.
Va comptar les pedres que hi havia davant d'ell mentre es netejava les llàgrimes que inundaven els seus ulls irritats pels vapors. Encara quedaven catorze pedres. En Luke va saltar a la següent.
En Gantoris va aparèixer de sobte a l'altre costat i es va reunir amb els altres refugiats d’Eol Sha. En Luke no esperava que llancessin crits animant-lo a seguir avançant, però tots estaven sumits en un estrany silenci.
Un altre pas. La lava xarbotava al seu voltant com l'estómac d'una gegantina bèstia famolenca.
En Luke va donar un altre pas, i un altre més. Un circell d'eufòria va començar a desenroscar-se al seu interior. No era tan difícil com s'havia temut. Aconseguiria passar aquella prova. En Luke va seguir avançant amb una velocitat i un valor temeraris, i va arribar a la meitat del trajecte.
I de sobte els xiuxiuejos i el bull de la massa de lava es van intensificar, i tot el llac de foc es va agitar com si alguna cosa es remogués en les seves profunditats. La càmera volcànica va palpitar amb un so que es trobava just per sota del límit inferior de la capacitat auditiva d’en Luke, però que era prou poderós per fer vibrar les seves dents. En Luke va sentir el sobtat buit de la por en el seu estómac, i es va tensar preparant-se per veure quin horror l'esperava.
Hi havia una cosa viva dins el llac de lava. Una cosa s'estava movent a dins.
Una criatura semblant a una serp es va obrir pas sobtadament a través de la superfície, xiuxiuejant com el combustible d’un coet incendiant-se.
El cuc de foc tenia el cap triangular i les orelles punxegudes, i fins a l'últim centímetre del seu cos estava protegit per escates cristal·lines. Els seus grans ulls eren joies que cremaven amb els centelleigs del seu propi foc intern. Els conductes aspiradors aïllats van absorbir l'atmosfera reescalfada, omplint bufetes ocultes en les entranyes de la criatura i fent que aquell ésser gran i terrible pugés fins a la superfície del llac de lava. Les plaques de silici que formaven la seva armadura relluïen com miralls a la llum de les flames.
En Luke va aconseguir mantenir el seu precari equilibri sobre la pedra evitant la mort sobtada a la roca fosa, i després va saltar a la pedra següent. El cuc de foc es va alçar sobre ell començant a enroscar-se, i en Luke va comprendre que mai podria deixar enrere el monstre. Es va aturar i va buscar els punts de la pedra en els que els seus peus estarien més segurs. Després va reaccionar instintivament agafant la seva espasa de llum i activant-la amb un espetec sibilant. La resplendor verdosa de l'arma es va enfrontar a l’ataronjat flamejant de la càmera de lava.
A l'altra banda del llac de lava, els habitants d’Eol Sha ho contemplaven tot en silenci i sense moure’s.
El cuc de foc va inclinar el seu cap d'escurçó per contemplar al Luke. Va obrir la seva enorme boca metàl·lica i va escopir un raig de lava que va xocar contra la paret i va començar a congelar-la ràpidament. Els conductes blindats seguien absorbint aire, fent sortir a la superfície nous anells del cos del leviatan. En Luke va alçar la seva espasa de llum, però l'arma semblava llastimosament petita i feble per enfrontar-se en combat amb un drac de lava.
El cuc de foc va tornar a submergir-se sota del magma amb un crit ultrasònic, escampant esquitxades de roca fosa en l'aire. En Luke va ballar d'una pedra a una altra, intentant evitar la precipitació mortífera que queia sobre ell. Gotes de lava van calar foc a la seva capa Jedi, però en Luke va aconseguir arrencar-la de les espatlles i llançar-la al llac bombollejant on va quedar envoltada de flames encegadores.
En Luke va alçar la seva espasa de llum davant seu i va obrir molt els ulls. Va desplegar els seus sentits Jedi intentant esbrinar què faria el monstre. Tots els nervis del seu cos estaven tensos i preparats per reaccionar, però només va aconseguir veure la superfície en continu moviment del llac de lava.
- On ets? -Va xiuxiuejar.
El cap del cuc de foc va sorgir sobtadament l'altre extrem del llac de lava i es va alçar preparant-se per l'atac. Després es va desplomar sobre en Luke, obrint la seva immensa boca per revelar ullals tan grans com estalactites. En Luke va girar sobre si mateix, alçant la seva espasa de llum i retrocedint amb gràcil agilitat cap a la pedra anterior a la que havia estat ocupant fins aquell moment.
El cuc de foc va atacar, i en Luke va llançar una ganivetada amb la seva brunzent fulla verda. Però quan l'espasa de llum va xocar amb les plaques cristal·lines de la cuirassa, el lluent tall verd es va refractar en un miler de components que es van escampar i van rebotar per tota la cambra. Un diluvi d'espurnes es va escampar al voltant d’en Luke. La fulla d'energia que se suposava era capaç d'obrir-se pas a través de qualsevol substància només havia aconseguit fendre una petita placa de silici del blindatge.
Els habitants d’Eol Sha es van ajupir a l'altre extrem de la càmera per esquivar els fragments d'energia verda que volaven per l'aire, i un ruixat d'estelles de roca va caure al llac de magma. En Luke sabia que no podria tornar a utilitzar l'espasa de llum contra el monstre.
El cuc de foc va llançar un xiscle en què hi havia molta més sorpresa que dolor, i després es va enfonsar al llac buscant refugi sota la lava. En Luke es va amagar, pensant a tota velocitat en un desesperat intent de decidir quin havia de ser el seu pròxim moviment. Després es va girar i es va preparar per córrer cap a l'altre extrem del llac, on l'esperaven els habitants d’Eol Sha.
El cuc de foc tornaria a aparèixer en qualsevol moment. En Luke no sabia de quant temps disposava.
La criatura va sorgir sobtadament de la lava, rugint, xiuxiuejant i emetent sons tan horribles que en Luke no hauria estat capaç de descriure'ls. Va girar sobre si mateix amb l'espasa de llum fermament subjecta a la seva mà i preparat per morir en la batalla..., però el monstre semblava no sentir el més mínim interès per ell.
Glòbuls d'un fum acre havien començat a brollar de la petita esquerda sorgida a l'armadura de silici, indicant el punt en què la lava s'havia obert pas fins arribar al nucli corporal del cuc de foc. La criatura es va retorçar i es va debatre, vomitant dolls de lava a l'aire. La roca fosa estava devorant els òrgans interns del cuc de foc tan implacablement com si fos àcid, acabant amb ell a poc a poc en un procés letal que progressava des de l'interior cap a l'exterior. El cuc es va retorçar en les urpes de l'agonia, cremant per dins i escampant dolls de lava mentre les flames i un fum pestilent sorgien bullint de la diminuta bretxa oberta en la seva armadura. Quan la roca en estat igni va aconseguir obrir-se pas fins a les inflades bufetes d'aire de la criatura, el cuc de foc va esclatar.
Una pluja de lava que s'enduria gairebé a l'instant va caure sobre el llac. En Luke va aconseguir desviar la major part dels fragments flamejants mitjançant la Força, però uns quants li van produir cremades a l'esquena i l'espatlla. Els últims espasmes de l'agonia del cuc de foc van crear onades a la roca fosa, i després es van anar debilitant a poc a poc.
En Luke va alçar els ulls i va parpellejar sense poder creure el que veia. Els habitants d’Eol Sha seguien immòbils esperant.
Gairebé totes les pedres havien quedat submergides pel cataclisme, i entre ell i en Gantoris només hi havia una extensió de lava impossible de travessar. En Luke no podia acabar la seva travessia, i va contemplar el riu de flames que fluïa entre ell i la seva meta mentre intentava no deixar-se dominar per l'atordiment i la confusió resultat del terror i el reflux de possibilitats de la Força.
Va pensar en el potencial per l'acadèmia que es proposava crear i per al ressorgiment dels Cavallers Jedi. La Nova República el necessitava. Havia de completar la seva promesa. Reuniria un grup de candidats a qui ensenyaria els camins de la Força. Sí, ho faria... En Luke va tancar els ulls i en la seva ment, que encara vibrava amb el batec de la Força després de la seva batalla amb el cuc de foc, no hi va haver lloc per a cap dubte.
I en Luke va caminar sobre el llac de foc.
No va pensar en el que estava fent. La lava no volia entrar en contacte amb els seus peus, i només la Força cremava amb la seva brillant resplendor al voltant d'ell. Va avançar sobre la roca flamejant fent un pas darrere l'altre, no permetent-li veure res que no fos el seu objectiu fins que va tornar a trobar-se sobre sòl sòlid a l'altre extrem de l'estany de foc, davant d’en Gantoris i la seva gent.
Quan va estar fora de perill va faltar molt poc perquè s'esfondrés de pur alleujament, però no podia permetre que es produís cap canvi visible en la seva expressió. En Luke va intentar no pensar en el que acabava de fer.
En Gantoris estava immòbil davant seu amb una expressió de temor respectuós en el seu rostre de faccions fermes i enèrgiques. Els altres havien retrocedit, però en Gantoris no s'havia mogut ni un centímetre.
En Luke va veure com empassava saliva quan els seus ulls es van trobar amb la seva mirada.
-No trencaré la meva promesa. –En Gantoris va empassar una profunda glopada d'aire -. Ensenyeu-me com utilitzar aquest poder misteriós que hi ha dins meu.
En Luke va reaccionar a l'instant i sense donar temps a pensar en el que anava a fer, i va estendre les seves mans tremoloses fins que van fregar el cap d’en Gantoris. Després va enviar dits mentals cap a l'interior i va sondejar les profunditats de la ment d’en Gantoris, buscant tenaçment fins que va trobar la misteriosa protuberància en el subconscient d’en Gantoris, i va empènyer...
La potència de la seva reacció reflexa va fer retrocedir al Luke amb tal violència que va haver de fer un gran esforç per recuperar l'equilibri i evitar precipitar-se en el llac de lava. No hi havia dubte que en Gantoris tenia el potencial Jedi, i estava clar que en quantitat suficient per convertir-lo en un candidat formidable per l'Acadèmia Jedi.
En Luke es va permetre llançar un sospir d'alleujament. El terror i la tremenda prova havien valgut la pena després de tot. Va agafar Gantoris de la mà i es va tornar cap als supervivents de la colònia abandonada.
-Trobarem una nova llar per a vosaltres -va dir -, però abans vindreu amb mi a Coruscant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada