dimarts, 8 d’abril del 2014

Ombres de l'Imperi (XXXV)

Anterior



35
Tots estaven preparats per a la partida, el petit grup ja s’havia aprovisionat amb tot l'equip que creien poder arribar a necessitar per a un llarg viatge per les clavegueres al qual seguiria un assalt a un edifici sòlidament fortificat.
En Luke no es tenia per un Mestre Jedi, per descomptat, però va decidir utilitzar la seva espasa de llum com a arma. Chewie va aconseguir trobar un arc d'energia, i Lando i Dash es van mantenir fidels als seus desintegradors. Ningú va oferir una arma a Vidkun: si hi havia un tiroteig, cap d'ells estava gaire segur d’en quina direcció podia disparar.
En Dash havia expressat aquella opinió col·lectiva dient que les persones com en Vidkun eren molt útils..., però que només confiaves en elles mentre poguessis tenir-les vigilades. Pagaves el que els hi devies, i després te n’anaves el més lluny possible d'elles a la màxima velocitat que poguessis arribar-hi.
Van decidir anar de dia. Normalment, Vidkun hauria estat descansant, i això faria que ningú el trobés a faltar. A més no calia oblidar que anaven a moure’s per sota del sòl, i el que pogués estar fent el sol no tenia cap importància en aquestes circumstàncies.
En Luke va canviar de lloc part de l'equip que penjava del seu cinturó i va ajustar sobre les seves espatlles la petita motxilla, col·locant-la en una posició més còmoda.
- Llestos? -Va preguntar en Dash. Tothom estava preparat.
-Doncs endavant.

Darth Vader va rebre una trucada de l'Emperador a través de l’holored.
-Senyo meu...
- Com va tot per aquí, Lord Vader?
A què venia aquesta pregunta?
-Tot està ben tranquil. No hi ha cap problema.
-Mantingueu-vos alerta, Lord Vader. He percebut una pertorbació en la Força.
-Sí, senyor meu.
L'Emperador va tallar la connexió, i en Vader es va aixecar i va clavar la mirada en el buit. Què era el que havia percebut l'Emperador? La presència d’en Luke..., o potser es tractava d'una altra cosa? Seria alguna cosa relacionada amb el Sol Negre i el seu líder, aquell falleen amoral i mesquí?
En Vader va decidir que havia arribat el moment d'esbrinar si podia acorralar aquest adversari.
-Vull parlar amb el príncep Xízor -li va dir al seu ordinador.
En Xízor estava en la seva càmera privada, i es va sorprendre una mica davant l'anunci que tenia una trucada.
-Lord Vader... Quina sorpresa tan agradable.
La imatge d’en Vader semblava tan impertorbable com sempre. Però quan va parlar, el tallant fil de duracer de la seva veu amb prou feines estava cobert per una primíssima capa d'educació.
-Potser no ho sigui tant. He estat informat dels vostres intents de matar en Luke Skywalker. Heu de posar fi immediatament a tot intent de danyar el noi.
En Xízor es va mantenir impassible, encara que va sentir un violent esclat d'ira.
-La vostra informació és incorrecta, Lord Vader. I fins i tot suposant que fos correcta, tinc entès que aquest noi és un oficial rebel, i tots els rebels són uns traïdors pels quals l'Imperi ofereix elevades recompenses..., vius o morts. Em pregunto si aquest sobtat canvi de política ha de considerar-se com un decret oficial imperial.
-Si l’Skywalker pateix cap mal, us consideraré personalment responsable.
-Comprenc, Lord Vader. Us asseguro que si l'atzar fes que em trobés amb l’Skywalker, el tractaria amb la mateixa cortesia que a vós.
En Vader va tallar la connexió.
En Xízor va respirar a fons, i després va deixar escapar amb gran lentitud l'aire que havia inhalat. Va tornar a repetir-se que era d'esperar que en Vader acabés acumulant alguna informació sobre l’Skywalker més tard o més d'hora, igual que havia fet l'Emperador. Poques coses que tinguessin un autèntic valor podien ser mantingudes en secret eternament, tot i així, això suposava una altra petita molèstia. En principi tampoc tenia per què afectar de cap manera els seus plans, encara que en el futur hauria d'actuar amb més discreció. Quan l’Skywalker no pogués ser trobat, en Vader potser sospités qui era el responsable de la seva desaparició..., però mentre no tingués proves, en Xízor estaria fora de perill.
Saber-ho no va esborrar del tot els tènues ressons de la por.
L'Emperador sempre podia alterar la seva postura actual, és clar.
Ho havia fet en moltes ocasions, i per raons que sovint havien semblat capritxoses en el millor dels casos. Tanmateix, si en Xízor aconseguia lliurar-li els líders de l'Aliança... Bé, no hi havia dubte que això suposaria una gran ajuda a l'hora de conservar el favor imperial. Si la Rebel·lió fos decapitada, l'Imperi s’estalviaria un munt d'esforços: milers de milions de crèdits i desenes de milers d'homes i màquines quedarien alliberats de la guerra, i tornarien a estar disponibles per ser emprats en el que més complagués a l'Emperador. El Senyor Fosc del Sith potser s’enfurismaria, però mentre fos tan útil a l'Imperi, en Xízor seria intocable i invulnerable.
Darth Vader era el titella favorit de l'Emperador, i això significava que no podia anar en contra dels desitjos d’en Palpatine.
En conseqüència aquella conversa no havia estat res més que una petita molèstia i, de fet, li havia proporcionat coneixements que no posseïa abans. En Vader no s'havia quedat creuat de braços, i era bo saber-ho. Mai havies de subestimar el teu enemic.

La Leia va iniciar la seva segona tanda d'exercicis del dia, però va procurar no excedir-se. Potser hagués d'entrar en acció de sobte i per això volia estar àgil i en la millor forma física possible, però no esgotada.
Estava segura que aviat passaria alguna cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada